Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 17 tulosta

bloodycut
joulu 3, 2018, 11.10
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Jeet Kune Do

Terve taas potkulaiset! Kirjoitan tähän ketjuun kun en muuhun keksi ajatusta. JKD on mulla lähinnä on-guardin harjottelua ja siitä hieman liikkumista. Loukkasin oikean käteni maaliskuussa siihen kuntoon, että siihen kehittyi CRPS. Potkasemaan en pysty koska mulla on tasapainohäiriöitä. Lueskelin tän ketjun lävitse ja muistelin kuinka kiihkeästi kirjoittelin JKD olemuksesta. Kirjaakin kirjoittelin ja etenin siinä jonkin verran. Tässä välissä sain vaimoni kanssa kaksoset 1.8. Toivon, että voin tulevaisuudessa opettaa JKD:n taitoja heille tai jotain itsepuolustusta. Kamppailulajit ovat hyviä harrastuksia. Bruce Leestä olen lukenut lisää kirjoja ja JKD kehityksestä. Olen myös lukenut kirjoja joita Bruce luki. Erikoista mistä kaikesta hän on lukenut itselleen materiaalia kehittyäkseen. Luin juuri loppuun kirjan Bruce Leestä John R. Littlen: Bruce Lee The Art of Expressing the Human Body. Paljon avartavaa tietoa Brucen harjottelusta. Lee Jun Fan, Stefan Nikander ja Ted Wong kiitän teitä kamppailun filosofiasta ja siitä, että jaoitte ajatuksia kamppailun merkityksestä. Jatketaan me porkulaiset omilla tahoillamme kamppailulajien eteen päin viemistä. Luen ja kirjoittelen palstalle aika ajoin jos mielenkiintosia viestiketjuja ilmenee. Nöyrryn edessänne tunnustamaan etten minäkään tiedä kaikkea kamppailulajeista jos joskus niin olen tehnyt.
bloodycut
touko 26, 2015, 03.55
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Jeet Kune Do

Kirjottelempa pitkästä aikaa foorumille tähän ketjuun. Tätä kirjottaessa StefanJKD eli Stefan Nikander on poissa keskuudestamme samoin Ted Wong. Lueskelin tätä ketjua ajatuksella ja siinä on paljon asiaa, jonka olen tajunnut vasta monen vuoden jälkeen. Stefania emme siis kohdanneet potkumiitissä. Harjoittelen Jun Fan JKD metodilla edelleen itsekseni. Olen syventänyt oman suuntani etsimistä. Olen jättänyt harjoittelustani pois niitä osa-alueita joita vängällä yritin tunkea harjoitteluni osaksi. Nykyään On-Guardista on vain periaate olla jatkuvasti liikkeessä. Alussa harjoittelin paljon paikaltaan tapahtuvia lyöntejä ja potkuja. Minulla on muutama harjoittelukaveri eri lajeista eräänlaisina peileinä omaan liikkumiseeni ja tekemiseeni. Pyydän heitä tekemään jotain oman lajinsa kautta peilaan siten mitä tekisin tilanteessa. Aiemmin tuijottelin kirjoja, foorumeita ja videoita löytääkseni Jun Fan JKD:n ydintä mutten löytänyt mitään selittävää mallia, jolla saisin kokonaiskäsityksen. Hain vastauksia myös muista lajeista, joilla oli yhteyksiä Brucen metodeihin, mutta sehän oli vain Brucen käsitystä, kun hän etsi polkuaan omalle tielleen. Niinpä oma tieni on sellainen, josta minä löydän vastaukset omalla tavallani. Tämä peilausmenetelmä, jos se nyt sopii termiksi, toimii itselläni parhaiten. Ei siten, että joku hakee tekniikastani virheitä, vaan siten että itse oivallan ne. Olisi mukavaa jos tämä keskustelu jatkuisi. Edes Stefanin ja Ted Wongin muistoksi.
bloodycut
kesä 22, 2010, 09.25
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Jeet Kune Do

SteFanJKD kirjoitti: Hi, I just got back from Spain. We had a historical seminar with 3 out of Ted wongs 4 instructors in Europe got together.

We decided to start an European organisation so that everybodyintrested in Ted Wong and his JKD can get firstclass information about JKD as well as get in touch with us.

This means that my Scandinavian Jun fan JKD Alliance now is part of a bigger organisation. Hopefuly this will show hat er are a serious and dedicated group of JKD practitioners.

/SteFan
Excellent! Tätä on odotettu pitkään
bloodycut
touko 21, 2010, 11.59
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Jeet Kune Do

Aleksi T kirjoitti: Miten tärkeänä Stefan ja muut JKD:n harrastajat/opettajat pidätte sitä, että kamppailijalla on runsaasti aiempaa kokemusta kamppailu- ja ip-lajeista ennen kuin JKD:tä aloitetaan? Tai oikeastaan voisi kysyä, että miten JKD:tä opetetaan kamppailu-urallaan ensiaskelia ottavalle ja toisaalta kokeneelle karpaasille? Ideanahan on kuitenkin koota se oma JKD tai kuten sanottu oma totuus, mutta miten tätä voidaan soveltaa aloittelijalle, joka ei välttämättä tiedä edes mitä todella haluaa oppia tai tavoitella.
Aiempaa kamppailutaustaa ei tarvi olla, mutta ei siitä haittaakaan ole. Kriteereitä ei ole paitti kohtalainen kunto kannattaa olla, sitähän löytää lenkkipoluilta esimerkiks. Oppia voi joko opettajan alaisuudessa tai sitten ihan itekseen. Jos arvoja meinaa suoritella niin se on oma lukunsa, varmasti siihen löytyy joku vastaaja täältä. Ite olen tavotellu perussettiä, jossa on on guard ja siitä lyönnit, potkut, hämäykset jne. Oma totuus on se totuus joka toteutuu juuri sinun kohallas. Se minkä sinä itse näet toimivaksi on sinun jkd polku. Ted Wong on hyvä esimerkki tästä, henkilö jolla ei ollut taustaa kamppailulajeista.
bloodycut
touko 21, 2010, 10.52
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Jeet Kune Do

Bruce Lee Longstreet jaksossa The Way of Intercepting Fist kiteyttää aika hyvin Jeet Kune Don perusasiat.

Jos löydät jostain koko jakson se kannattaa katsoa. Tässä pätkät muistutukseks.

http://www.youtube.com/user/komodragon# ... G6-6lhcUH4" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/user/komodragon# ... uPUo332bTg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/user/komodragon# ... GDWkVRK8kQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Vaikka kyseessä on sarja niin nämä valitut repliikit ja tekniikat eivät ole vanhentuneita mun mielestä. Ajatus on edelleen olemassa.
bloodycut
touko 15, 2010, 00.24
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Jeet Kune Do

On toki kiinalainen näkeehän sen oikean käden sormien asennosta ja sulkeutuneesta oikeasta silmästä, lihakset ovat erittäin kiinalaiset, suu on avoinna amerikkalaisittain, oikean puolinen m. trapetzius pars descendes on voimakkaasti jännittynyt ja siinä on ripaus amerikkalaisuutta ja kiinalaista jäntevyyttä, clavius jopa näkyy, vasemmanpuolisesta sternokleido-occipitale mastoideuksesta en ole varma, enkä myöskään m. rectus abdomis osasta koska siitä näkyy vain osa. Brucellahan tunnetusti m. obliquus ja rectus osat abdomis alueelta olivat erittäin hyvin treenatut. M. deltoideus l. dxt on erittäin hyvin muodostunut, samoin m. latissimus dorsi l. dxt. Sanoisin enemmän kiinalainen kuin amerikkalainen. Ai niin nunchaku vielä piti mainita, mistähän tuollaisia olis myynnissä?
bloodycut
touko 14, 2010, 00.13
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Jeet Kune Do

STR kirjoitti: Jos joku systeemi on jäänyt vuoden 1973 tasolle, niin se voitaisiin kyllä nimittää Jun Fan Gung Fuksi (mitä se olikin aikoinaan). JKD:n periaatteita se ei enää nimittäin noudata, vaan olisi lähinnä "traditionaalinen" Bruce Leen harjoittelumetodi. Ja Bruce kritisoi vahvasti kaikkea kamppailulajipiireissä esiintyviä historian painolasteja ja vanhoja traditioita vastaan.
Mun mielestä Bruce loi hyvän systeemin, eikä siihen lisäyksiä paljoo ole. Miten tämän päivän JKD eroaa "traditionaalisesta"? Mitä on JKD:n periaatteet tänäpäivänä?
bloodycut
touko 13, 2010, 23.25
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Jeet Kune Do

TimoS kirjoitti: Vääntäkääpäs nyt mulle ihan rautalangasta, mikä ero oikein on Jeet Kune Dolla ja Jeet Kune Do Conceptsilla? Auttaisi käsittämään tätä keskustelua paremmin
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeet_Kune_Do" onclick="window.open(this.href);return false;

Tuo artikkeli kertoo aika hyvin kohdassa Branches, jos Wikipediaan on kirjotettu oikein.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Lee" onclick="window.open(this.href);return false;

Tuolta kannattaa katsoa Lineage
bloodycut
touko 13, 2010, 23.03
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Jeet Kune Do

Näyttää hyvältä tällainen, arvet paranee. Jos joku haluaa olla eri mieltä mun kanssa tai kenen tahansa niin se suotakoon. Jun Fan Jeet Kune Do vaatii uuden pohjan Suomeen. Concepts ja Jun Fan pitää selvästi jakaa muttei erottaa.
bloodycut
touko 13, 2010, 02.11
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Jeet Kune Do

En tiiä pitäskö mun kirjottaa tälle foorumille, moni toivoo että pitäsin turpani kiinni omista tiedoistani Jun Fan Jeet Kune Doon suhteen, sen verran on tullu uhkauspostia privaani. Olen Stefanin kanssa pohdiskellut yhdessä tätä JFJKD:n tilaa Suomessa ja olis aika kääntää uus sivu sen suhteen. Mä olen kertonu asiat varmasti ihan päin hevonkuusta täällä foorumilla, mutta en varmaan leimaa ole saanu otsaani, toivottavasti. Stefanilla on ne sanat mitkä multa ei oo tullu oikeessa muodossa. Muuta en pyydä ku sen että kuunnelkaa oikeesti mitä tää tyyppi sanoo. Ei mulla muuta jatkakaa keskustelua, kommentoin sitten kun jotain positiivista tapahtuu JFJKD:n suhteen.
bloodycut
elo 17, 2008, 06.05
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Re: Tao of Jeet Kune Do

carenza kirjoitti: 1. Tuo Tao of JKD kirjahan on täysin keskeneräinen, pelkkä sijo Brucen notebook. Kuten olen aiemminkin kertonut niin esim. se kuva missä on kehon oikea puoli pelkästään esillä on väärä. Oikean olen nähnyt tuhon Inosanton käsissä ja siinä oli molemmat puolet esillä.

2. Komppaan täysin STR:ää eli JKD ei ole aivan niin yksinkertaista kuin monasti luullaan. IMHO JKD oli sijo Brucen treenimetodi ja vain ja yksin hänen joten ei opetettavissa. Jun Fan taas oli se varsinainen laji jota siis voidaan opettaa.

Nooh, tuosta kakkosesta voidaan kiistellä vaikka maailman tappiin asti jos näin halutaan ja silti jäädään ilman vedenpitävää vastausta, siksi tuo IMHO :lol:
Mun mielestä toi on aika kattava teos Brucelta, ymmärrän täysin ton parempi puoli edessä metodin, käytössä paljon parempi ku säästellä parempaa puolta takana ja härnätä huonommalla edestä. Ei JKD mitään yksinkertasta täydy ollakaa, mä tykkään että paljon vaihtoehtoja miten edetä tilanteissa. Osa tekniikoista toimii vaa oikeelta ja toiset vasemmalta, tietty on hyvä osata tekniikat molemmilta puolilta. Tuosta mitä meinasit että treenimetodi on hänen ja yksin hänen olen hieman eri mieltä. Jos hän olis kaiken tiedon pitäny itellään nii ei tällasia opuksia olis koskaan kirjotettu mitä on markkinoilla.
bloodycut
elo 13, 2008, 20.29
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

Sitav kirjoitti:
bloodycut kirjoitti:
suckerpunch kirjoitti:Pitkällisen puhelinkeskustelun jälkeen STR:n kanssa tulin siihen lopputulokseen, että tiedän etten tiedä kaikkea JKD:sta.... :lol:

Perkuleen Lee... Tarviko senkin potkasta tyhjää ennenkun pääsi asian selittään mulle.

Ilmeisesti JKD on vähän kuin kvanttifysiikka.

"If you are not completely confused by quantum mechanics, you do not understand it".
-John Wheeler.
joo toi kvanttifysiikka on oiva sana, just yritän tajuta Brucen lauseita tosta Tao of Jeet Kune do kirjasta, siinä on sellasia oivalluksia joita pitää sulatella että ne ymmärtää, vähän samaa sarjaa ku Kungfutsen ajatukset esim. Viisauden korkein aste on se kun ei enää tiedä mitään.
Kongfutse varmaan tarkotti, että kun tiedät kaiken tiedät, että et oikeasti tiedä mitään. Eli viisas tietää, että mitään ei voi oikeasti tietää. Koska kaikki teito on kumottavissa jotenkin. Ainakin itse tollain ajattelen.
Olen samaa mieltä
bloodycut
elo 13, 2008, 17.47
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

suckerpunch kirjoitti: Pitkällisen puhelinkeskustelun jälkeen STR:n kanssa tulin siihen lopputulokseen, että tiedän etten tiedä kaikkea JKD:sta.... :lol:

Perkuleen Lee... Tarviko senkin potkasta tyhjää ennenkun pääsi asian selittään mulle.

Ilmeisesti JKD on vähän kuin kvanttifysiikka.

"If you are not completely confused by quantum mechanics, you do not understand it".
-John Wheeler.
joo toi kvanttifysiikka on oiva sana, just yritän tajuta Brucen lauseita tosta Tao of Jeet Kune do kirjasta, siinä on sellasia oivalluksia joita pitää sulatella että ne ymmärtää, vähän samaa sarjaa ku Kungfutsen ajatukset esim. Viisauden korkein aste on se kun ei enää tiedä mitään.
bloodycut
heinä 17, 2008, 10.57
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

mää vastaan näihin teitin kysymyksiin ku olen lukenu ton Geoge Hajnasrin Jeet Kune Do The system without a system kirjan.
bloodycut
heinä 16, 2008, 09.11
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 31099

ollih kirjoitti:
bloodycut kirjoitti:Tilasin molemmat kirjat siis Bruce Lee:Tao of The Jeet Kune Do ja George Hajnasr: Jeet Kune Do, System without a system.
Nää on ilmeisesti siis ihan vaan pohdiskelua ja selityksiä JKD:stä nää kirjat? Ei mitään tekniikkamanuaaleja?
Aattelin alottaa harrastaan itekseni, sillä ei millään tavalla innosta mennä mihinkään salille treenaan.
Herää kysymys, että miksei innosta? On se kuitenkin aina niin eri asia olla opettajan (varsinkin osaavan) ohjeistuksessa, kuin yrittää itse hioa tekniikkaansa täydellisyyttä kohti.
Aikidoa (3.kyu) on taustalla myös ja aattelin ottaa siitä tekniikoita.
Olet siis kokoamassa ns. omaa JKD:tä ?
Hajnasrin kirjasta löytyy varmasti arvosteluja ku googlettaa, se on tekniikkamanuaali mikäli ymmärsin oikein. Treenauksesta hikisessä salissa missä happee on hemmetin vähän, ei innosta ja sitte saan treenata ku siltä tuntuu ja millon on parasta aikaa jne. Jeet Kune Do on poikkeus kaikkeen mitä mä olen treenannu elämänäni aikana, itseasiassa olen tietämättäni treenannu JKD:täkin kaverini kanssa, se kulki meiän kesken omana lajina niinku sparrausmeininkinä. Mua ei henk. koht. kiinnosta jonku opettajan alaisena toiminen, joka neuvoo että toi on iha väärin ja nyt se taas kulkee toi sun tekniikka. JKD on paljon enemmän mun mielestä mitä olen siitä lukenu ja mahollisuudet tuua omat aiemmat harrastukset mukaan on jees. Oma JKD? no niinkai siinä sitte käy jos noilla sanoilla asiaa halutaa kuvata. JKD muotoutuu harrastajansa mukaseks, joka on erittäin tervetullu vaihtoehto. Tuskin opetan tulevaisuudessa jotain porukkaa ja sanon että tää on nyt sitä Original JKD eikä mitään Conceptia tai tms. Ehkä erustan jotain sellasta mitä ei moni käsitä, että pitäs reenata jollain tietyllä tapaa.

Jos joku on kiinnostunu näistä mun ajatuksista nii porisen mielelläni :duel: Brucen liikkumista täs hymiömiekkailus.