Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

bloodycut
joulu 3, 2018, 11.58
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Kirja-arvostelu George Hajnasr: Jeet Kune Do
Vastaukset: 5
Luettu: 13475

Kirja-arvostelu George Hajnasr: Jeet Kune Do

Tämäkin kirja on tullut katsottua monta kertaa uudelleen, mutta se on lähinnä kuvasto eri liikkeistä.
bloodycut
kesä 22, 2009, 00.52
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Kirja-arvostelu George Hajnasr: Jeet Kune Do
Vastaukset: 5
Luettu: 13475

Kirja-arvostelu George Hajnasr: Jeet Kune Do

kirjaa voi tilata muistaakseni AdLibriksesta
bloodycut
elo 8, 2008, 02.41
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Kirja-arvostelu George Hajnasr: Jeet Kune Do
Vastaukset: 5
Luettu: 13475

Nyt on kirja luettu läpi ja sen sulattelu alkaa täs pikkuhiljaa, treeniäni kannattaa seurata sillä kuljen melko tarkasti kirjan mukaan, joskin mukana on myös Tao of Jeet Kune Do kirjan antiaki.
bloodycut
heinä 31, 2008, 02.02
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Kirja-arvostelu George Hajnasr: Jeet Kune Do
Vastaukset: 5
Luettu: 13475

Kirja-arvostelu George Hajnasr: Jeet Kune Do

Tilasin tän kirjan alottaakseni Jeet Kune Do:n systemaattisen harjottelun. Kirja alkaa perinteisillä kiittelyillä eri henkilöille. Esipuheesta saa jo käsityksen, ettei tää kirja ole ihan tavallinen kuvasto ja hirveen paljon asiaa ilman mitään merkitystä. Mielenkiintoni heräsi aivan alusta lähtien missä puhuttiin JKD asennosta ja liikkumisesta. Edes hienot videot eivät antaneet irti näin paljoa kuin tämä kohta kirjan alussa. Jokainen osa kehosta By-Jonista on kerrottu ja miten mikäkin osa-alue toimii. Näin tyhjentävää analyysiä asennon eri merkityksistä en ole nähny aiemmin itsepuolustuskirjoista. Ei mitään henkimaailman juttuja energioista jotka virtaavat jne jne.

Kirja jakaantuu 12:een osaan, joissa on omat kokonaisuudet. Ensimmäinen osa keskittyy perusjuttuihin kuten lyönteihin, termistöön ja asentoon. Toinen osa käsittelee Sium Leem Tauta eli pientä ideaa mistä kaikki lähtee liikkeelle. Kritiikkinä tähän kohtaan vois sanoo älyttömän hiillostuksen Wing Tsunin suhteen mut ei se merkkaa ainakaa mulle mitään. Sium Leem Tau on kerrottu selkein kuvin vaihe vaiheelta edestä ja lisäksi sivussa on pikkukuvia miten mikäki vaihe toimisi käytännön kamppailutilanteessa. Termistö alkaa myös jäämään päähän ihme kyllä vaikken kiinaa olekaa lukenut (kirjan lopussa on termistö käännettynä). Kolmas osa on potkujen, lyöntien ja torjuntujen läpi käymistä jälleen erittäin perusteellisesti kuten esim. Ying ja Yang torjunnat ja jalkatyöskentely. Neljäs osa käsittelee sticky handsejä aivan kaikesta mahollisesta mihin vaa riittää mielenkiintoa niin yksin kuin parin kanssa tehtäviin harjotuksiin. Viides osa on taitojen hiontaa ja erilaisten combojen kehittelyä. Kuudes osa on trappingia. Seitsemäs osa pureutuu lujasti wooden dummyyn ja sen tuomiseen harjoittelun osaksi, kuvissa esitellään perinteinen wooden dummy 108:n liikkeen sarja. kahdeksas osa on lukkojen kerrontaa kuvin ja selityksin lähinnä jujutsu ja aikido tulivat mieleeni. Yhdeksäs osa menee kadulle missä tappelut ja tosi tilanteet tapahtuvat, mukana on puukkoa, pyssyä ja pamppua vastaan puolustautumiset jne. Kymmenes osa taas käsittelee maassa puolustautumista. Yhdestoista osa on hieman valinnainen, mutta käyttökelpoinen mikäli aikoo laajentaa harjoitteluaan aseisiin. George esittelee nunchakutekniikkaansa ja tekee analyysia teemasta: Sparring & Sport vs. Street Fighting. Kahdestoista osa näyttää kuvia mahdollisista katutappelutilanteista.

Luin kirjan alusta loppuun melko nopeasti. Paneudun varmasti vielä tarkemmin eri vaiheisiin harjotteluni myötä. Nyt siis olen vielä alussa JKD:ssa mutta kirja on ainakin herättäny mussa JKD:n mahdollisuudet ja laaja-alaisuuden mitä kaikkee voi treenata Brucen metodissa: Make no limit as limit. Suosittelen tätä kirjaa ihan kaikille, sillä se antaa vinkkejä myös muille kamppailulajin harrastajille kuin pelkästään wing tsuniin tai JKD:hon. Ehottomasti viidestä tähestä ainaki neljä.