Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Lelu
elo 10, 2008, 00.14
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 47182

Juho kirjoitti: Loistavaa voimantuotto- ja nopeusharjoitusta saa, kun heittää jalkoihin parin kilon painot. Potki säkkiä painot jaloissa puoli tuntia, jonka jälkeen vartti ilman.

Suosittelen tarkkailemaan erityisellä huolella tekniikkaa potkiessa painot jaloissa. Saattaa tuntua haasteelliselta, mutta kehityksen huomaa nopeasti - jo muutamien treenituntien jälkeen.

tkd - 1.dan.
Tää kuulostaa vekkulilta idealta, jota tarvinneen joskus koittaa. Ei se muodosta mitään ongelmaa, et ne painot sattuu hengaamaan osuma-alueella (sääressä)? Mun muistaakseni tollaset lisäpainot ei ollu kauheen kovia, joten se ei varmaan oo ongelma, mut kestääks ne sellasta reuhtomista? (Kuten voi lukee läpi, en tie potkitaanko taekwondossa säärellä vai jalkapöydällä [smilie=masa.gif])
Lelu
elo 9, 2008, 23.35
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kiertopotku ja sitä tukevat harjoitteet
Vastaukset: 376
Luettu: 47182

Pyrkele kirjoitti: Hei vain itsellesi.
Kiertopotkut on vallan mainio tapa treenata kiertopotkuja :p

Anteeksi
Oon aikalailla samaa mieltä. Perustelut vois olla vaikka jotain seuraavaa: Mikäli sen potkut potkasee soveltuvalla tekniikalla (oman kokemuksen pohjalta esim. thaikkukiertari ja "karatekiertari" on aika erilaisia), niin se potku on jo itsessään sen verran voimakas, ettei sitä voi vedellä ihan surutta kovaa joka tilanteessa (lähinnä oman jalkansa turvallisuutta ajatellen). Nopeus kehittyy siinä samassa, kun se liikerata alkaa tuntumaan luonnolliselta ja mitäs vielä.

Saleilla on yleensä säkki. Kovaan säkkiin matalien kiertareitten potkiminen (veto-/painovoima pitää huolen siitä, et säkit ovat usein pohjasta kovempia kuin vaikkapa yläpäästä) on aikalailla hyvää treeniä jalan keston kehittämiseksi ja tätä kautta sit ehkä uskaltaa joskus vedellä kovii kiertopotkuja kohteisiin, jotka voi heittää säärtä, polvee, päätä etc. kovaa matskua tielle. Tietty jos tekniikka on kunnossa ja jalka kestää vedellä täpöllä jo nyt, niin tuhlasin vaan aikaasi =/

Kannattaa myös kiinnittää huomiota viestiin, joka tulee alkamaan jotenkin: "Lelu ei nähtävästi oo koskaan potkinu kiertareita... [-X "