Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 330 tulosta

L.K.
touko 17, 2015, 22.06
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

Everly

Aina yhtä hemaisevan Salma Hayekin tähdittämä toimintatrilleri, jossa hän esittää Everly nimistä naista joka 4v ajan on ollut kaapattuna seksiorjaksi japanilaisen yakuza gangsteripomo Taikon toimesta.

Elokuva alkaa kohtauksesta, jonka seurauksena Everly yrittää aloittaa pakonsa vankilaksi muodostuneesta asunnostaan. Mukaan sekaantuu hänen äitinsä ja tyttärensä, jotka joutuvat myös vaaraan.

Leffa tapahtuu käytännössä lähes kokonaan asunnossa sisältäen erilaisia ja erittäin reippaita toimintakohtauksia. Leffa tyylitteleekin ääribrutaalien kohtausten ja perinteisempien räiskintäkohtausten välissä. Mukana on kyllä ns herkullisia kohtauksia ja kaiken kaikkiaan toimnta on ensiluokkaista ja kekseliästäkin. Leffasta ei oikein voi hirveästi paljastaa ettei kohtaukset menetä tehojaan.

Salmaa ei ole ehkä tottunut näkemään tälläisissä nais-actionstara rooleissa mutta hän hoitaa leiviskänsä äärimmäisen taidokkaasti eikä toki ohjaaja ole unohtanut tasaisen tappavasti kuvata häntä oikeista kuvakulmista ja rooliasutkin on mietitty selvästi "tarkkaan".

Odotuksia ei hirveästi ollut itsellä leffasta ja se kyllä yllärtti positiivisesti. Suosittelen jos vähän erilainen, mutta otteessaan pitäävä toimintapläjäys kiinnostaa. Arvosana 9,5.

About Last Night

Tämä leffa on kohtuu perinteinen "musta" (eli rooleissa mustia näyttelijöitä pääosin) komedia, joka kertoo kaveruksista Dannysta ja Berniestä, joista jälkimmäinen on kunnon pelimies ja taas edellinen toipumassa erosta. Bernie on tavannut Joanin, joka herätti mielenkiinnon ja tämä tuo mukanaan treffeile kaverinsa Debbien , jolla synkkääkin aika nopeasti Dannyn kanssa.

Tästä sitten leffa etenee aika perinteisellä kaavalla,vaikka toki ote on hivenen erilainen ja esim seksistä puhutaan astetta ronskimmin kun perus parisuhdekomedioissa/vast.

Tietystä kliseisyydsestä huolimatta leffa on iha toimiva ja vältää pahimmat karikot ollen ennalta-arvatttavuudestaankin huolimatta ihan katsottava pätkä. Arvosana 8+.
L.K.
touko 14, 2015, 18.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

Hobitti-Viiden Armeijan taistelu

Tuli nyt viimein katseltua tämä viimonen osa. Odotukset oli kohtuu korkealla, mutta lievä pettymys tämä oli.Olihan komeasti tehty ja toimntaa riitti ihan kivasti jne. Jotenkin kuitenkin..en tiedä. Ehkä vaan Sormusten Herran jälkeen liikaa tavallaan toisintoa tai jotain.

Kun ei enää muista miten kirja meni niin ei osaa verrata siihen, mutta ehkä suurin pettymys oli kuitekin Smaugin lyhyt rooli leffan alussa. Varmaan oli toki tarinan mukainen, mutta silti.

Eipä silti leffassa aika juurikaan pitkäksi käynyt eli toimi ihan viihdyttävänä pätkänä ja ehkäpä leffateatterissa olisi päässyt paremmin oikeuksiinsa vielä.

Joka tapauksessa mietti sitä, että joskus voisi pitää sellasien kunnon maratonin, jossa katsoisi ensin Sormuksen Herran kaikki kolme leffaa ja sitte Hobitin kolme,kaikki tietty pidennettyinä versioina :D

Arvosana leffalle 8,5.
L.K.
touko 3, 2015, 21.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

X-men: Days of future past.

Tuossa aiemmin jo ko. raina arvosteltiin, joten ei siitä sen isompaa. Ihan viihdyttävä pätkä kyllä ja kieltämättä ehkä paras sarjassaan. Näin miehenä pakko todeta naisia ihastuttavasta Hugh Jackmanista että onhan setä kyllä ihan jäätävässä tikissä ikäisekseen tai millä tahansa mittapuulla..huh.. :?

Arvosana leffalle 8+.

Northmen- A Viking Saga

Viikinkileffat on nyt kuumaa hottia kiitos Vikings-sarjan. Tämä uusin tekele on ihan mukiinmenevä, vaikka ei olekaan mikään hirveän ison budjetin pätkä ja pääosissa on lähinnä leffoista tuttuja sivuroolien kavereita ja/tai sarjoista tuttuja päästaroja. Ehkäpä juuri siksi leffa toimiikin keskivertoa paremmin.

Leffan juonena on se, että ryhmä Viikinkejä haaksirikkoutuu Britannian rannikolle, josta he lähteävät suuntamaan kohti omiensa majapaikkaa, mutta matkalla nappaavat mukaan paikallisen kuninkaan tyttären vangiksi, jota pelastamaan taas lähtee joukko eliittisotilaita joiden kanssa Viikingit ottavat yhteen. Luvassa on siis reipasta taistelua ja vaikka mitä.

Ei tämän kanssa aika pitkäksi käynyt ja taiselukohtaukset oli ihan asiallisesti tehtyjä eikä muutenkaan pätkässä mitään moitittavaa ole. Ei mikään mestariteos mutta omassa lajissaan ihan kelpo teos.
Arvosana 8,5.
L.K.
helmi 21, 2015, 23.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

The Equalizer

Denzel Washington loistaa tässä tiukassa toimintatrillerissä, joka perustuu legendaariseeen kutsukaa
McCall-brittisarjaan. Denzelin roolihahmo McCall on entinen erikoisjoukkojen sotilas, joka on jättänyt vanhan elämänsä taakseen ja elelee rauhallisesti sekä duunailee paikallisessa megamarketissa.

Erinäisten tapahtumien kautta hän kuitekin joutuu ottamaan vanhta taitonsa käyttöön ja tällä retkellä sitten pahikset saavat kyytiä isän kädestä ja mitä innovatiisemmilla tavoilla,eritoten lopputaistelussa McCalin työmaalla marketissa :D

Washington on tosiaan aivan loistava ja lähes tekee yhtä hyvän suorituksen kuin upeassa Koston Liekissä. Ihan samaan koston angstiin ei päästä tässä vaan meno kliinsempää tavallaan. Paljoa ei kuitenkaan hävitä.

Tomintakohtaukset ovat räjähtäviä ja brutaaleja eikä muutenkaan ohjauksessa tai missään ole moitteeen sijaa. Juoni nyt ei muuten ole kovinkaan omaperäinen tai yllättävä, mutta ollaan taas osastolla jossa ei ole juuri väiä.
Muut näyttelijät vetävät roolinsa ihan mallikkaasti myös ja Marton Csokas on myös varsin loistava pääpahiksen roolissaan.

Ehdotttomasti yksi viime aikojen parhatia toimintapätkiä,voi suositella kyllä. Arvosana 9,5.
L.K.
helmi 18, 2015, 19.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

John Wick

Lasse taisikin jo arvostella leffaa aiemmin sekä kertoili juonesta, joten vähän pikaisemmat selostukset juonesta jne.. Pähkinänkuoressa siis kostotarina, jossa vaimonsa menettänyt ex-palkkatappaja lähtee kostoretkelle kun hänen ex-työnantajansa dorka poika vahingossa tietämättään varastaa hänen autonsa sekä tappaa koiran, joka oli lahja kuolevalta vaimolta.

Tästä seuraa sitten tiukkaa toimintaa ja hurmeista menoa, jossa eritoten allekirjoittanutta miellytti hienosti tehdyt lähitaistelukohtaukset, jossa hra Wick saumattomasti ja tylysti yhdistää aseetonta taistelua sekä pistoolin käyttöä. Eikä sorruta nimeomaan mihinkään Hollywood-temppuihin vaan simppelilä ja brutaalia touhua. Eritoten klubikohtaus on hulppea,tässä klippi siitä maistaisena.
[video][/video]

Juonihan on aika naurettava,mutta ei sillä väliä ole kun meno on näin mellevää. Laatutoimintaa viimosen päälle, ei käynyt aika pitkäksi todellakaan. Voi suositella, arvosana 9+.

Metsästäjät

Tanskalaista laatupoliisidraamaa oli tämä. LEffa kertoo 20v. vanhasta kaksoismurhasta, jonka poliisin murharyhmän tutkijat Carl ja Assad ottavat hoitaakseen kun erinäisten sattumusten kautta Carlin mielenkiinto herää tapaukseen. Pian alkaakin paljastua yhtä jos toista ja näyttää, että samalla alueella onkin tehty vuosien aikana useita rikoksia samojen tekijöiden toimesta.

Leffa on erittäin hyvin tehty ja pitää hyvin otteessaan,vaikka toimintaa ei hirveästi ole. Jännitystä rakennellaan mukavasti ja juoni avautuu pikkuhiljaa sekä tarinaa kerrotaan näppärästi kahdessa eri aikakaudessa rinnakkain. Näytteljät vetävät hyvin vaikka ovatkin Assadia lukuunottamatta (Fares Fares) itselle tuntemattomia. Okei,toki aika vähän tullut seurattua Tanskalaista elokuvaskenä :D

Oikein hyvä pätkä kaikkiaan, voin suositella,pesee monet Hollywood-tuotokset 10-0.
Arvosana 9.
L.K.
tammi 31, 2015, 22.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

A Walk among Tombstones

Lian Neeson esittää Matt Scrudderia, ex-poliisia joka työskentelee yksityisetsivänä. Scrudder saa työtarjouksen AA-kerhossa tapaamaltaan kaverilta, jonka veli tarvitsee apua. Selviää, että veljen vaimo on kidnapattu ja murhattu,vaikka veli maksoi lunnaat. Hän pyytää Scrudderia auttamaan murhaajien kiinnisaamisessa. Ensin Scrudder kieltäytyy koska tajuaa miehen olevan huumediileri. Kun kuitenin mies paljastaa enemmän tapauksesta sekä vaimon kohtalosta, Scrudder päättää auttaa.

Pian alkaa selvitä murhasarja, jonka takana ovat ilmeisesti samat tekijät ja lopulta Scrudder pääseekin näiden jäljille.

Leffa alkaa tiukasti, sitten seuraa aika pitkiä suvantovaiheita ja lopummassa on taas toimintaa. Toisaalta, leffa pitää otteessaan kuitenkin kohtuu hyvin eikä vähiten aina yhtä loistavan Neesonin takia. Murhaajista on myös saatu tehtyä riittävän vastenmielisiä tyyppejä ja uhrien ahdistusta tuodaan esiin "sopivasti", jotta katsojan on helppo samaistua lain omaan käsiin ottavien sankarien oikeutuksesta kostoretkellään.

Odotin ehkä hitusen enemmän leffalta,koska Neesonin viime vuosien tuotokset ovat poikkeuksetta olleet loistavia. Ei tämä huono ollut, mutta lievä pettymys. Kuitekin ihan katsottava jännäri jota voi kyllä suositellakin pienellä varauksella. Arvosana 8.
L.K.
tammi 31, 2015, 13.06
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

Lucy

Luc Bessonin ohjaama scifi-toimitapätkä, jossa Lucy (Scarlett Johansson) joutuu tahtomattaan osaksi uuden superhuumeen salakuljetusrinkiä. Reissuna aikana huumetta päätyy vahingossa Lucyn elmistöön ja tämän myötä hänen aivokapasiteettinsa käyttökyky alkaa kasvaa radikaalisti, jonka myötä hän saa yliluonnollisia voimia sekä kykyjä, joita hän käyttääkin ensin avukseen kostaakseen pahiksille, jotka hänet saivat alunperin huumeidne salakuljetukseen pakotettua.

Sitten hän ottaa yhteyttä tiedemieheen (Morgan Freeman), jolle Lucy haluaa kertoa kyvyistään ja toivoa, että siitä olis jotain apua koko ihmiskunnalle.

Matkan varrelle mahtuukin sitten huikeaa toimintaa ja vaikka mitä sattumuksia kun huumeliiga lähtee Lucyn ja huumeiden jäljille.

Leffa on kyllä taattua Besson-laatua ja hienojen toimintakohtausten lisäksi luvassa on melkoista sci-fihuttuakin. Hetkittäin ollaan aika korkealentoisissa tunnelmissa, mutta kokonaisuus jää vahvasti plussalle.

Oikein hyvä ja hieno rainahan tämä oli, voi suositella genren ystäville. Arvosana 9-.

Sin City- A dame to kill for

Legendaarisen Sin Cityn jatko-osa. Valitettavasti tämä menee sinne osastoon "ei tee oikeutta ykkösosalle" eli kaukana ollaan ykkösen tasosta ja laadusta. Mukana on valtaosa ykkösen näytteliöistä ja iso tukku muitakin niminäyttelijöitä.

Juonesta ei oikeastaan voi tässä puhua kun päällekkäin on monta tarinaa joista osa sitten nivoutuu yhteenkin.

Kuvamaailma ja tyyli on samaa laatua, brutaalius tietenkin myös. Sitli, jotenkin vähän väkisten tehdyn oloinen. Eikä se, että Eva Green keikistelee alasti puolet leffast, ihan kaikkea kuitenkaa pelasta :smt003

Jos ei ole nähnyt ykkösosaa, veikkaan että tämä jää vielä ontommasi. Nyt tutut henkilöhahmot jne. nostivat ainakin itsellä arvosanaa. Silti, lievä pettymys tämä oli. Arvosana 7,5.

Edge of Tomorrow

Tomppa Cruisen tähdittämä toimintapläjäys. Osahan tätä on tainut haukkua, mutta itse tykkäsin. Visuaalisesti aika vaikuttava pätkä ja kyllähän Tomppa tämän tyylilajin starana osaa toimia. Päivänäi Murmelina-henkisyys tuo myös hauskan vivahteen leffaan.

Leffan juonihan on tiivistetysti se, että Tomppa on tutkijasotilas, joka joutuu vastentahtoaan osaksi kenttäsikoja suureen hyökkäykseen maailmaa valloittaneita örkkejä vastaan. Ekassa hyökkäyksessä hän saa kehoonsa kuollessaan olioiden geenejä tms. (en nyt muista tarkkaa "ainetta"), jonka johdosta hän kykenee hallitsemaan aikaa ja herää aina kuollessana uudestaan saman hyökkäyspäivän aamuun.

Juonesta ei oikeastaan hirveän paljon enempää voi paljastaa ilman että leffa spoilaantuu :)

Jos tarkemmat kuvaukset juonesta tms kiinnostaa niin KVG, nyt ei jaksa enempää raapustaa :D

Hienosti tehty leffa, jossa aika ei juuri pitkäksi käy. Voi ehdottomasti suositella kaikille vauhdikkaan scifin ystäville. Arvosana 9.
L.K.
tammi 30, 2015, 00.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

Nyt on tullut katsottua kaksi aika huonoa leffaa, välillä näinkin eli

23 Jump Street

22 Jump Streetin jatko-osa. Ekan olin nähnyt osittain, se ei oikein vakuuttanut mutta lueskelein tämän arvostelun yhdesltä saitilta ja tätä kehuttiin vuoden hauskimpien leffojen kastiin kuuluvaksi.

Leffassa siis pääkaksikko poliisit soluttautuu Collegeen selvittelemään rikosta, mutta pian löytävätkin oman menetetyn nuoruutensa ja ohessa sitten on vaikka mitä parhaat kaverit-draamaa jne.

Elokuvalla on hetkensä, mutta pääosin se on vaan jotenkin väkinäisen oloinen jaitselle ei ainakaan pudonnut. Channing Tatum ja Johan Hill vetävät kyllä roolinsa hyvin sinällään, mutta ei sekään kaikkea pelasta. Arvosana 7.

Vikingdom

Nyt oli kyllä sellainen pläjäys ettei tiedä oliko tämä jo niin huono, että se oli hyvä :smt003

Leffassa Dominic Purcell esittää Eirick-nimstä Viikinkilordia, jonka tehtäväksi lankeaa maailman pelastaminen ja vaikka mitä.

Juoni ja kaikki muutkin ovat kyllä niin camp-ainesta ettei mitään rajaa. Leffan toimintakohtaukset on kuvattu 300-henkisesti ja sisältävät hetkittäin ihan hyviäkin settejä,vaikka silmiinpistävintä on yleiseti aika karut efektit jne. Lisäksi puvustus yms on jotenkin absrudia. Esim usiella Viikingeillä on niin selvät peruukit että hetkittäin luulee katsovan jotain kesäteatteria :smt003

Sopivasti viinaa niin kyllä tämä menee sellaisena huumoripätkänä. JOS leffan tekijöillä ei ole ollut tarkoitus tehdä tätä kieli poskessa niiin olen aika huolestunut...
Arvosanaa ei pysty antamaan kun se voisi olla toisaalta 5 tai toisaalta 9 :D
L.K.
tammi 5, 2015, 21.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

Don Jon

Komedia, joka kertoo pelimies-Jonista (loistava Joseph Gordon-Levitt) joka iltaisin/öisin iskee misuja itselleen yökerhosta liukuhihnalta ja kuitenkin samaan aikaan saa todelliset kiksinsä nettipornoa katselemalla. Mies treenaa hulluna, pitää kämppänsä siistinä, rakastaa autoaan ja käy kirkossa hakemassa synninpäästöjä "haureuksistaan".

Yhtenä iltana Jon tapaa baarissa Barbaran (Scarlett Johansson) ja ihastuu tähän,varsinkin kun nainen ei käykään heti hänen haaviinsa. Pian pelimies onkin vakavassa suhteessa ja korviaan myöten rakastunut.
Pian Jon huomaa että Barbaralla on vähän erilaisia tavotteita ja mielipiteitä asioista ja hän mm. patistaa Jonin opiskelemaan jne.

Leffan juoni on aika perushuttua, mutta leffa on hyvin tehty ja sisältää hyvää huumoria sekä hauskoja kohtauksia. Gordon-LEvitt myös tulkitsee hahmoaan loistavasti ja Johanssson nyt on yhtä upea kuin aina.

Jos tykkää leffasta, joka vilisee hyvännäköisiä naisia ja jatkuvia viittauksia pornoon niin tämä on sinulle :D Vakavammin ottaen, oikein kelpo komedia, ei käynyt itsellä ainakaan aika pitkäksi. Arvosana 8,5.
L.K.
tammi 2, 2015, 15.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

Brick Mansions

Edesmenneen Paul Walkerin viimeiseksi kokonaan valmistunut toimintapläjäys on tässä kyseessä. Leffa on ilmeisesti uudelleen tehty jenkkiversio Luc Bessonin District 13 leffasta.

Leffan juoni on varsin naurettava ja kliseinen eli Walker esittää Damien Collieria, huippukyttää joka jahtaa Brick Mansionissa (muurilla eristetty ghetto) vaikuttavaa huumediileri Tremainea (RZA), joka tapatti hänen poliisi-isänsä vuosia sitten. Collier janoaa kostoa ja haluaa saada Tremainen kiinni.

Samaan aikaan Tremainelle kapuloita rattaisiin aiheuttaa ghetossa majaileva rikollinen Lino (David Belle), jonka tyttöystävän Tremaine kaappaa kiristääkseen ja saadakseen Linon kuriin. Bellen esittämä LIno pääseekin leffassa esittelemään parkourtaitojaan urakalla ja onhan kohtaukset kyllä tehty näyttäävsti ja komeaa katsottavaa, mutta hivenen alkavat puuduttaa jo hetkittäin kun niitä on tungettu joka väliin..

Collier lähtee sitten "pelastamaan" ghettoa kun Tremaine on saanut haltuunsa neutronipommin, jonk a on vahingossa aktivoitunut ja vaarana on, että pommi räjähtää ja tuhoaa koko gheton. Tehtävälle Collier saa avukseen Linon, mutta pian käy ilmi ettei tehtävä olekaan ihan niin yksinkertainen tai miltä se vaikuttaa.

Matkan varrelle mahtuu sitten iso tukku autolla kaahailua, nyrkkitappeluita, ammuskelua, parkouria ja ties mitä "äksöniä". Tappelukohtaukset on kyllä kuvattu näyttävästi ja sisältävät ihan hauskoja oivalluskia myös, pääsepä Walker myös muutamaan otteseen esittelemään vähän ziizutsu-taitojaankin..

Leffa on loppua myöden todella kliseinen ja ennalta-arvattava, mutta jos jättää aivot narikkaan niin kyllä tän parissa kätevästi sen vajaa puoltoista tuntia saa aikaa menemään, koska onhan leffa taidokkaasti genressään tehty.

Sopivaa sadepäivän/Vast. ajanviihdettä, arvosana 8,5.
L.K.
joulu 28, 2014, 21.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

Captain America: Winter Soldier

En ole itse ihan älyttömästi tykännyt näistä Marvelin pätkistä, ehkä vaan jotenkin sen sisäisen lapsen/nuoren löytäminen ei ole enää niin helppoa vaikka tiettyhän näitä nuorena tuli fanitettua (sarjiksina siis). Ekan Captain American taisin katsoa toisella silmällä, ei oikein silloin vakuuttanut joten odotukset oli aika laihat tähän.

Tässä versiossahan siis Kapteeni Amerikka touhuaa nykyaikana osana S.H.I.E.L.D-järjestöä ja taistelee rikollisia vastaan. PIan kuitenkin asiat menevät pahasti pieleen ja hän saa huomata, ettei kaikki ole sitä miltä näyttää.

Täytyy kyllä myöntää, että sai ylllättyä positiivisesti. Olihan tämä aivan turboahdettua toimintaa, tehosteita ja vaikka mitä. Huikea tekele noin visuaalisesti ja vimpan päälle viihdettä. Toki nyt muutamissa kohdissa hymyilytti, mutta kun malttoi olla suhtautumatta liian vakavasti nin nautinto oil ihan kelpo. Eikä tietty voi olla antamatta lisäpongoja Scarlett Johanssonista ;)

Leffan pituuskaan ei ollut ongelma koska aika ei kyllä käynyt hetkekäään pitkäksi. Tietty myös leffan loppu oli sellainen, että jatko-osalle pedattiiin hyvin paikka.

Näyttelijävalinnat olivat ihan kelpoja ja monta tunnettua naamaa olikin mukaan saatu. Myös vaparin suurimpin tähtiin kuuluva GSP on saanut leffassa ihan kohtuullisen pahisroolin ja pääsee vähän esittelemään taitojaankin :)

Oikein mukiinmenevä pätkä, toimi genressään hyvin ja Marvel-faneille veikkaan leffan olevan ihan napakymppi? Arvosana 8,5.
L.K.
joulu 28, 2014, 12.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

Captain Phillips

Tätähän on kovasti hehkutettu ja täytyy myöntää, että vastasi odotuksia hienosti. Komea pätkä, kyllähään Paul Greengrass taitaa tämän tomintatrilleri skenen vimpan päälle.

LEffahan siis kertoo kapteeni Rich Phillipsistä, joka toimii rahtilaivan kipparina, joka joutu Somalipiraattien hyökkäyksen kohteeksi. Kyseinen episodihan on kovasti julkisuuttakin saanut, joka päättyi jäätävästi toteutettuun pelastusoperaatioon Navy SEALien toimesta.

Leffa pitää hienosti otteessaan ja Hanks on ilmiömäinen roolissaan, osoittaen etenkin viimeisillä minuuteilla miksi on niin arvostettu näyttelijä. Miehen roolisuoritus on kyllä huikea,eritoten siis nimeonmana lopussa. Muutenkin se, ettei hänestä ole tehty mitään sankaria sinällään vana ongelmia ratkotaan lihasten sijaan älyllä yms on ollut hyvä ratkasiu. Toki alkuperäistarinakin tätä ohjasi varmasti, mutta paikkahan olisi silti ollut värittää varmasti tarvittaessa..

Somalipiraatitkin esitetään hienosti vähän monisyisempinä tapauksina vaikka ehkä tähän puoleen olisi voinut vielä panostaa enemmänkin.

Leffa on kaikkinensa laautyötä. Jännitys pysyy hienosti yllä, toimintakohtaukset ovat näyttäviä ja varsikin loppuhuipennus musiikkeja yms myöten on kyllä aika huikea. Plussaa myös siitä, että homma ei mene liikaa Ameriikan honoriksi (mahtipontiset musat soi ja tähtilippu liehuu jne) vaan armeijan rooli esitetään pikemminkin vain rasvattuna koneistona, suth kasvottomana.

Hieno leffa, ehdottomasti yksi parhaista pitkään aikaan,suosittelen lämpimästi. Arvosana 10-.
L.K.
joulu 25, 2014, 17.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

Legend of the Hercules

Renny Harlinin ohjaama "eepos" joka kertoo Herculesin legendasta. Leffahan on haukuttu aivan surkeasksi kaikissa arvosteluissa ja kieltämättä eihän tämä nyt mikään mestariteos ollut genressään. Joskaan ei nyt ehkä kuitenkaan ihan niiin surkea. Tehosteeet oli aika ajoin kyllä halvanolosia ja näyttelijtä nyt ovat mitä ovat...muutama onnistuu ihan hyvin rooleissaan kyllä, mutta esim pääroolin vetäjä Kellan Lutz ei vaan jotenkin minusta ole sopiva. Raamia löytyy, mutta vähän turhan siloposkinen ja pepsodent-hymyinen on rooliinsa. Spartacuksesta tuttu Liam McIntyre tekee ihan kelpo roolin, tosin onhan hänellä kokemusta oman sarjansa kautta jo tämän genren saapastelusta ;)

Pääpahis Scott Adkins on oman itsensä, nämä roolit hän hallitse vaikka tässä ei juurikaan pääse esittelemään taistelulajitaitojaan.

Leffalla on hetkensä ,mutta kyllähän ajoittain tulee mieleen esim. 300 ja vain huonossa kopiointimielessä..

Kyllä tämän kuitnekin katseli, joskaan suositella ei voi kuin varauksella.. arvosana 7,5.

This is the End


Leffa kertoo Hollywoodin näyttelijöilstä, jotka esittävät itseään. Seth Rogen, James Franco jne. ovat viettämässä Francon tupaantuliaisia uudessa luksusasunnossa kun yhtäkkiä ilta muuttuu apokalyptiseksi hurmokseksi ja sen kautta selviytymistaisteluksi pienen porukan kesken. Sivussa sitten isketään vitsiä ja ties mitä. Leffa on ajoittain aika hauska, vaikkakin osa vitseistä menee vähän ohikin
Tehosteet on kyllä ihan näyttäviä ja pari aika hauskaa juonenkäännettä on mukana, myös muutamat kännäys(trippailukohtaukset ovat hulvattomia. Ihan sopivaa aivot narikkaan viihdettä tämä on jos varsinkin kohtuu alatyylinen huumori vielä puree. Arvosana 8,5.

The World´s End


Tämä aivan loistava brittikomedia kertoo viidestä kaveruksesta, jotka aikanaan koulun päätyttyä yrittivät suorittaa kotikaupunkinsa ryyppykierroksen joka piti sisällän 12 pubia. Kierros ei mennyt ihan putkeen, mutta jätti eritoten porukan pomolle Garylle (Simon Pegg) kaipuun ja muiston elämänsä parhaasta illasta. Parikkymmentä vuotta myöhemmin Gary saa idean kerätä vanhan jengin kasaan ja lähteä uudestaan toteuttamaan kierrosta. Hivenen vastahakoisesti mukaan lähtevätkin kaikki vanhat kaverit, jotka luonnollisesti ovat elämässään menneet vähän eri urille kuin Gary joka edelleen kulkee suht samoissa vaatteissakin :)

Leffan muissa rooleissa nähdään mm. Nick Frost ja Pierce Brosnan tekee loistavan sivuroolin. Muutenkin mukana on monia brittileffoista tuttuja näyttelijöitä/kasvoja.

Elokuva saa aika hurjan twistin puolenvälin tietämillä ja sitä ei voi oikein paljastaa, ettei leffan toimivuus kärsi. Joka tapauksessa luvassa on aika hulvatonta menoa tästä eteenpäin. Hivenen leffa on ehkä turhaan pitkitetty, mutta komeita tehosteita ja tiukkaa toimintaa hyvällä huumorilla sekä nasevalla dialogilla on luvassa.

Ehdottomasti yksi parhaita komedioita pitkään aikaan mitä on tullut katsottua, suosittelen ehdottomasti. Arvosana 9,5.
L.K.
marras 2, 2014, 20.51
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

Open Grave

Tämä kauhu/trilleripätkä alkaa todella harkullisisesti, kun mies herää keskeltä joukkohautaa ilman muistikuvaa tapahtuneista. Pian hänet auttaa ylös salaperäinen nainen ja mies päätyy lähelle taloon, jossa hän tapaa muita samassa tilassa olevia ihmisiä. Kukaan ei muista mitään,ei edes nimeään tai miten ovat päätyneet keskelle ei mitään.

Pikkuhiljaa he alkavat muistaa ja samalla paljastuu sekä tapahtuu hyytäviä asioita.

Leffa pitää aika mukavasti otteessaan, vaikka hetkittäin laahaakin aika hitaasti. Aineksia olisi ollut kyllä todella napakkaan leffaan, nyt hiukan leffan loppuratkaisut "lässäyttävät" kokonaisuutta. Kuitenkin oikein toimiva pätkä, josta ei hirveästi voi paljastaa spoilaamatta oleellisia juttuja.

Näyttelijäkaarti on aika suurelle yleisölle tuntematonta pl. ehkä Joseph Morgan (Vampyyripäiväkirjat,Originals), mutta kaikki hoitavat roolinsa oikein mallikkaasti.

Arvosana 8,5.
L.K.
loka 19, 2014, 19.40
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9883
Luettu: 580703

Viimeisin katsomasi elokuva

Deadly Game

Brittiläinen jännäri, jossa rooleissa paljon brittileffoista/sarjoista tuttuja naamoja sekä nimekkäimpänä Gabriel Byrne. Juoni on vähän erikoinen, joten annetaan tällä kertaa muiden kertoa se:
http://skymovies.sky.com/the-deadly-game-2013" onclick="window.open(this.href);return false;

Ihan mukiinmenevä pätkä ja taattua brittilaatua, vaikkakin loppuratkaisu on vähän heppoinen. Ei tässä kuitenkaan aika pitkäksi käynyt ja meni sellaisen dagen efter-leffana ihan hyvin. Arvosana 8.