Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

L.K.
touko 16, 2015, 08.55
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Yläkoukku
Vastaukset: 70
Luettu: 16142

Huonoimmat opetusvideot

Juu, vähän sama meilläkin, jalkojen asennon suhteen siis.

Itse olen huomannut, että tuo etujalalla kääntely tulee usein vähän samanlaiseksi helposti kun se takasuorassa päkiälle nousu. Eli jalkaa nostetaa päkiän varaan koska sen kuuluu näyttää siltä, miettimättä oikeasti sitä jalalla ponnistamista jne.
L.K.
touko 15, 2015, 22.52
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Yläkoukku
Vastaukset: 70
Luettu: 16142

Huonoimmat opetusvideot

antti_lk kirjoitti: Peruslyönneissä tulisi pyrkiä siihen, että saa kropan painon siirtymään iskun mukana samaan suuntaan. Jalkojen paikallaan pyörittely on toissijaista, kun pyrkii ponnistamalla painonsiirtoon, eikä paikallaan pyörähtämiseen. Tuo sanonta on kelvoton ohjenuora.
Jeps. Tuo ponnistaminenhan se on se avainsana. Itsekin huomannut, että moni alkaa juuri mietttiä sitä jalan kääntelyä ja siitä tulee sitten vain sellainen mekaaninen kääntäminen ja se jalalla ponnistaminen unohtuu.

Toisaalta, olen nähnyt monia ketkä kääntää aika paljonkin jalkaa ja silti lyö kovaa ja teknisesti hyvin, mutta heilläkin toki jalka ei pelkästään käänny vaan ponnistaa ja paino siirtyy.

Ehkä se jalan kääntäminenkin on jotenkin vääristynyt monella tai jos sillä koitetaan ns. ylikorostaa sitä ponnistusta. Aika iso onglema kun myös tuntuu olevan ainakin aloittelijoila pelkällä kädellä lyöminen ja/tai jäykällä kropalla lyöminen.

Jalan käyttö ja painonsiirto myös usein tuntuu porukalla helpottuvan kun esim lyödään suorat alle ja sitten etukoukku. Pelkän etukoukun lyöminen "kylmiltään" tuntuu olevan paljon vaikeampaa monelle juuri sen kropan käytön kautta. Sama pätee aika hyvin vartalokoukun kanssa.
L.K.
touko 15, 2015, 18.05
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Yläkoukku
Vastaukset: 70
Luettu: 16142

Huonoimmat opetusvideot

Mikä on antti mielipiteesi yleensä jalan käyttöön? Kuitenkin istse olen usein kuullut sanonnan "varpaat lyönnin voiman suuntaan" vaikka kyllä en itsekään esim käännä jalkaa juurikaan koukuissa,varsinkaan etukoukussa.