Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

L.K.
helmi 20, 2015, 12.13
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Missä kädet paljasnyrkki"ottelussa"
Vastaukset: 58
Luettu: 6438

Missä kädet paljasnyrkki"ottelussa"

luupää kirjoitti:
L.K. kirjoitti: Niitä hanskoja käytetäään ip-lajeissa varmaankin siksi, että jos/kun välineitä lyödään paljon niin silllä suojataan vähän käsiä. Lisäksi osassa harjoitteissa taas ne on harjoitusturvallisuutta.

Eiköhän kohta sitten päästä taas siihen, että joku sanoo että on eri asia löydä kovaa ilman hanskaa kuin hanskalla....
Kutsuiko joku luupäätä? :smt003

Ellei harrasta pehmustetuilla suojilla käytävää kamppailu-urheilua niin mä en kylllä näe mitään syytä käyttää välineharjoittelussa tukisiteitä tai pehmustettuja hanskoja.

Saatta toki olla että lyön sen verran tussusti etten vaan ymmärrä.

Edit:raskas säkki on hieman eri eläin
Niin, ymmärrän kyllä täysin tämänkin katsantokannan enkä suinkaan epäile tuhovoimaasi :)
Lasse Cande kirjoitti: Riippuu siitä miten asiaa käsitellään. En itse ehkä suosittelisi lähestymistä jossa käden hajoaminen tavallaan sivuutetaan kokonaan ja ajatellaan että vetää vain täysillä, meni käsi pakettiin tai ei. Voi olla ikävämpi jos lyödyllä sattuu olemaan kavereita mukana tai jos juttu epäonnistuu tai sitten jos huomaakin tilanteessa että epäröi vetää täysillä samalla tavalla miten on tottunut lyömään hanskalla välineitä. Varsinkin jos on tapana käsitellä myös tekojen laillisia seurauksia. Siinä olisi herkästi sellaista opetuksellista ristiriitaakin.
En mielestäni itse ainakaan sanonutkaan, että se pitää sivuuttaa. Tietenkin se pitää huomioida. Siihenkin auttaa yleensä aika paljon se oikea tekniikka jota ei tietääkseni poissulje hanskalla lyöminen JOS asiaan paneutuu ja tekee asiat oikein. Toki jos mätkii hanskalla miettimättä nyrkin asentoa jne. niin se on eri juttu.

Tuohon epäröintiin taas...on varmasti tilanteita, joissa ei uskalla ehkä lyödä, mutta väittäisin että tilanteissa pikemmikin on useammin ongelma pidätellä itseään vaikka siihen olisi mahdollisuus.
Lailliset seurausket myös eivät minusta ole mikään itsearvo siinä miten kovaa lyö. Lyönti on löynti aina, sitä on aika vaikea alkaa jälkikäteen selittämään että löin vaan vähän ja kevesti,mutta silti uhri kaatui ja löi päänsä tms. Tietenki joku 3m vauhtia ja täysillä-tyylien veto voi olla hivenen vaikeampi jo saada menemään läpi muutenkaan minään muuna mitä on :smt003
L.K.
helmi 18, 2015, 19.56
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Missä kädet paljasnyrkki"ottelussa"
Vastaukset: 58
Luettu: 6438

Missä kädet paljasnyrkki"ottelussa"

Niitä hanskoja käytetäään ip-lajeissa varmaankin siksi, että jos/kun välineitä lyödään paljon niin silllä suojataan vähän käsiä. Lisäksi osassa harjoitteissa taas ne on harjoitusturvallisuutta.

Eiköhän kohta sitten päästä taas siihen, että joku sanoo että on eri asia löydä kovaa ilman hanskaa kuin hanskalla....

No joo, on tietenkin tiettyllä tavalla kylllä, mutta kaveri joka kippaa kovaa hanskalla, kippaa kovaa ilmankin. Siinä vaiheessa jos käsi menee rikki, ei ole väilä jos kaveri on pötköllään. Noin niinQu pitkässä juoksussa....