Haku löysi 3 tulosta

L.K.
loka 23, 2014, 23.39
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27367

Opettajien voimankäyttö

taikuri kirjoitti: Mistäs tuo pdf on raapaistu? Ihan sillä meinaan, että samaa tavaraa näyttäisi olevan muokatussa muodossa kuin sillä kurssilla jossa koulutettiin armeijan kapiukkoja voimankäytön "saloihin". Erään edesmenneen rauhanturvaajan kanssa oltiin samalla kurssilla. Taisi olla jotain ihan ensimmäisiä kera ampuma-aseen.
Muutama liiikkeistä muistuttaa kyllä mittariliikkeitä mihin viittaat, mutta tokkopa ne sieltä tulee. Tai jos tulee niin veikkaan enemminkin että lähteenä on poliisipuoli, josta myös ne PV:n liikkeet on otettu alunperin.
taikuri kirjoitti: Mistä nämä vaikkapa väriluokittelut ovat oikein alunperin tulleet? Defendosta?
MIstä näin päättelet? Itse luulen, että tuossa on vaan modattu Cooperin värikoodistoa.
taikuri kirjoitti: Oli mistä hyvänsä niin pidän suorastaan vaarallisena sitä, että opetetaan yhtä totuutta. Mielestäni pitäisi aina korostaa ja painottaa, että lähestymistapa asioihin voi olla myös toinen eikä sekään ole välttämättä väärä.
Opetettiinko tuossa noin? Se mikä opuksessa lukee ei ehkä kerro vielä onko setapa millä koulutetaan. Itseki olen vetänyt lukuisia turvakoulutuksia mm. hoitohenkilöstölle (en Avekkia) ja kyllä siellä aina automaattisesti tulee korostettua että sitä, että asioita voi tehdä monella tapaa, mutta joku tapahan siellä on "aina" opetettava. Näihän se menee ihan kamppistouhuissakin.

Tuon alan turvakouluttaminen on oikeasti todella haastavaa ja itse näen kuitekin, että lähes aina tuollaisellakin setillä saadaan varmasti ajatuksia herätettyä ja jotain asioita parempaan suuntaan. Kyllä itse ainakin aina tuon esiin sen, että jollain päivän koulutukseen sisältyvällä "käden taito"-osiolla ei kellekään saada opetettua mitään, mutta idea on hahmottaa ettei ne asiat tarvi olla niin vaikeita sekä avartaa silmiä siitäkin ehkä että jos se tårta på tårta osuu tuulettimeen niin se itsensä puolustaminen ei olekan niin helppoa JOS sitä ei ole harjoitellut tai treenaa säännöllisesti. Monella kun voi olla toisenlainenkin näkemys luonnostaan.

Itse olen nähnyt ainakin noissa koulutuksisa mitä itse on pitänyt ja/tai ollut mukana pitämässä, että keskustelua on saatu aikaan sekä ymmärrystä siihen miten esim työpisteen turvallisuusasioita voidaan parantaa sekä saatu ehkä vähnä ns. ravisteltua nitä tiettyjä harhakuvia sekä tuotua tiettyjä asioita oikeasta väkivallasta heille tietoon ja ymmärrykseen. Itse ainakin näkisin, että valtaosaltaan hoitajien/vast. suurin rooli olisi hallita nimenomaan sitä ennaltaehkäisevää "verbaalijudoa" sekä kykyä havainnoida milloin paikalle pitää hälyttää niitä, joilla on kenties paremmat kyvyt alkaa fyysisesti vääntämään sen aggressiivisen asiakkaan/potilaan kanssa. Kun se tulipalo on jo roihahtanut, silloin on myöhäistä ja varsinkin jos sinne on itse heitetty bensaa sinne liekkeihin. ;)
L.K.
loka 2, 2013, 03.51
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27367

Opettajien voimankäyttö

nomad kirjoitti: Multa pyydettiin kehitettäväksi järjestelmää speksein "ihan mitä tahansa, kuhan ei sitä avekkimapapa§kaa. Testattu on ja musta silmä tuli joka kerta".
:smt003 :smt003
L.K.
touko 21, 2013, 14.14
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27367

Opettajien voimankäyttö

Todella oikeaan osoitteeseen meni, hieno homma!!