Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 129 tulosta

L.K.
touko 16, 2015, 09.08
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

Tietenkin on asioita mitä voi oppia nopeasti ja varmasti tu shreddaaminen sinällään sitä. Ehkä se mikä itseä hivenen sinä arveluttaa varsinkin joidenkin naisten kanssa on se, että monilla naisilla on todella vahva sisäsyntyinen esto satuttaa toista ja jopa monella miehelläkin silmiin,kurkkuun yms käyminen on aluksi aika "vastenmielistä". Toki melkein kaikestahan voi poisopetella kun sen tekee oikein.

Olen itsekin huomannut miten nopeasti tietyt asiat voi ihmiselle opettaa vähintäänkin kohtuulliselle tasolle (esim kilpitorjunta, päästä maahanviennit jne) verrattuna taas juuri lyömiseen ja potkuihin, joissa toki niissäkin on eroja sen oppimisprosessin kannalta. Toiset potkut ja lyönnit kun on helpompi oppia ainakin itsepuolustuksellisesti kohtuulliselle tasolle suht nopeastikin.

Noista videoista, mun mielestä ihan hyvän näköisä harjoitteita ja asiallista menoa. Tuo kehäköysien luona tapahtunut..siinä mun mielestä esim grapp.hanskoilla olis saatu vielä parempi harjoite. Olsii voinut lyödä vähän kovempaa/kunnolla päätä kohti,mutta toki se kontakti ei ole aina se juttu vaan juuri se paine mitä tuossa toki luotiiin. Toisaalta, tolaliseen paineeseen yms tottuu suht nopeasti treenissä mutta kun taas nyrkkiä tulee oikasti kohtuu kovaa päähän/kroppaan, se jäädyttää helposti tollaseenkin tottuneen. Mutta tietenkin ns. babysteps pitää mennä eteenpäin.

Elävien ja varsinkin kontaktipitoisten harjoitteiden ongelma on aina vammariskit sekä se, että suorittajallakin tulee liikaa kierroksia. Sitten vielä jos se suorittaja osaa lyödä/potkia jne niin se ei vähennä sitä koska kun se kuppi menee nurin ja lyönnit lähteekin oikeasti kovaa esim sillä pikkuhanskalla..no, voi tulla nukkumatteja :)

Se on totta ehdottomasti että jo se pelkkä möykkä yms. on monelle todella paljon toimintaa rajoittava tekijä ja helposti jäädään siihen luuppiin eikä osata toimia sillon kun paikka olisi. Samaten se nujuaminen helposti imee mukaansa eli kun olisi paikka tulla pois niin helposti jäädään vielä vähän painimaan jne.

Nää vaan sellasen yleispohdintana enemmän.
L.K.
touko 14, 2015, 20.52
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

Huoh..miä arvsin että tää mennee taas tähän.. :D

Niin, senshidon kovuudesta tai pehmeydestä sen sano mitään koska en ole sitä omin silmin nähnyt tai treenannut. Kuitenkaan yhdessäkään videossa jota lajista on esitelty, en ole nähnyt sitä "täysilä" tekemistä tms mitä useiin esiin tuodaan. Eli minusta lajin "kovuus" ei ole yhtään sen kovempaa kuin muissakaaan. Onko se oikeasti sitä,en tiedä. Kuitenkaan minusta muut lajit eivät ole samalla tavalla tuota ajan saatossa esiin tuoneet ja siksi siihen "tartuin".

Ja jälkimmäinen lauseesi...tuota täysillä tekemistä yms on kyllä minun muistikuvani mukaan sanoneet kutakuinkin jokainen joka täällä on senshidon "puolesta puhuneet". Korjatkaa toki jos muistikuvani on täysin väärä.

Niin ja kulttilaji-heitto oli tietenkin vähän humoristinen,mutta jos lajin ideana ei ole millään muotoa pitää yllä lajia (ehkä vähän kärjistäen) niin en tiedä sitten miksi lajia voisi/pitäisi kutsua.Voisin kuitenkin kuvitella etä yleisesti ottaen jokanen lajinsa kehittäjä toivoisi, että laji leviää/pysyy hengissä ainakin jossain mittakaavassa?
L.K.
touko 14, 2015, 18.33
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

Se mikä itseä on aina jotnekin häirinnyt näissä senshido-keskusteluissa on se kun, toistuvasti tuodaan esiin sitä kuinka lajissa treenataan täyssiä ja niin kovaa jne. Kuitenkaan en ole vielä tähän päivään mennessä nähnyt yhtään videota jossa näin olisi oikesati tehty. Tai että se treeni tms olisi poikennut intesiteetiltään,kovuudeltaan tms muiden ip-lajien harjoitteista.

Kovalle treenille on paikkansa ja osaavat kaverit voi vetää tosi kovaa minimisuojilla turvalliesti. Sillon kun sitä taas tekee kaksi aloittelijaa niin uskallan kyllä väittää, että lähtökohtaisesti riskit vammoille/vast. on todella suuret. Ihan lajisat riippumatta.

Vasta äskettäin "tuomaroin" kahden polttarisankrin välistä pystyottelua. Suoritukset oli oikeasti sen näköistä, että jokainen aavistuksenkin kokenut kamppailija olisi kyllä nauranut ääneen. Kaverit ei edes olleet humalassa. Kyse oli kuitenkin ns. kahdesta keskiverto miehestä ja tuolta se kahden keskivertokaverin matsaaminen helposti näyttää oikeastikin. Keskiverto harrastaja olisi vetänyt katolleen kumman tahansa kavereista 10 sekunnissa halutessaan, saati joku oikeasti osaava.

Sama pätee taas toisin päin. Väkivaltaan tottuneesti käyttävä aggressori tai katutappelija/vast. on hankala vastus kenelle tahansa. Sen sijaan sen humalaisen/vast. öykkärin hyökkäyksen kohteeksi joutuessan voi siitä ihan hyvin selvitä ilman mitään uberrankkoja ja hardcore ip-treenejä kun on jonkun verran treenannut ja kartalla asioista sekä osaa tiettyjä perusjuttuja sekä osaa ennakoida asioita eikä kulje siinä "valkoisessa tilassa" jatkuvasti jne.

Edelleen kamppislajien suurin ongelma on minusta ihmisten pitäminen lajin parissa,varsinkin ekan kriittisen vuoden aikana. Jos kaverin saa pidettyä sen vuoden mukana, sen jälkeen alkaa olla ehkä todennäköisempää että hän jatkaa pidempäänkin. Mitä pidempään on mukana ja jos opetus on järkevää, saa tämän ihmisen mukavuusaluetta venytettyä hyvin, hän oppii tekniikoita/työkaluja/whatever ja saa sitä kovuutta kun harjoittelu on nousujohteista. Mitä pidempään hän on treenannut, jos siis harjoitteet on fiksuja, hän on miät todennäköisemin ollut erilaisissa tilanteissa ja "ahdingoissa" treeneissä ja sen kautta hänen kykynsä puolustaa itseään on kasvanut ajan saatossa.

Tiettyjä asioita voi opettaa hyvin nopeastikin ja saada tuloksia nopeasti, mutta on vain tiettyjä asioita mitkä vaativat todella pajlon treeniä ja maileja mittariin. Oikotietä onneen ei vaan ole. Sitten kun tähän lisää vielä henkilön omat ominaisuudet, kyvyt hallita stressiä jne. niin ollaanki yhtälössä joka luo haasteita enemmän kuin tarpeeksi.

Meillä on esim tullut treeneihin vierailijoita eri lajeista aina aika ajoin. Mukana on ollut tosi kokeneita kavereitakin. Osa on pärjännyt treeneissä tosi hyvin vaikka tietyt jutut on olleet ihan vieraita. Toiset taas ovat olleet aivan kujalla ja vaikeuksissa. Ihan samaa efektiä on jopa havaittu lajin sisälläkin. Eli se vanha totuus vaan pätee niiiin hyvin, ei se laji vaan se treenari ja se miten on asioita treenannut. En edelleenkään epäile ettei senshidon metodein tietyt jutut alkaisi toimimaan nopeastiki ja tiettyjä osa-alueita saisi vahvistettua tehokkaasti. On kuitenkin osa-alueita taas minkä tietynlaista laiminyöntiä en vaan pysty mitenkään omien kokemusten perusteella pitää järkevänä kun puhutaan kokonaisuudesta.

Andy ja Harri ovat mun mileestä kyllä hyvin oikealla jäjjilllä, kyllä itsekin näkisin että senshido voisi hyötyä kun tietyt periaatteet muutettaisin ja sitä kantaa saataisiin isommaksi. Jos tietty halutaan pysyä jonain kulttllajina/vast niin kaipa sitten nyt valittu tie on enemmän kuin oikea.
L.K.
touko 8, 2015, 14.11
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

JanneM kirjoitti: Itsepuolustuksen suurin ongelma on siinä, että niiden ihmisten pitäminen treeneissä kenen eniten tarvitsisi treenata näitä psykologisia ja fyysisiä ominaisuuksia itsensä suojelemiseksi on todella hankalaa. Olisi kiva treenata naminamia ja vähän jotain "itsepuolustusta" mutta realistinen treeni on aika rankkaa. Niin fyysiesti mutta varsinkin henkisestikkin...
TÄMÄ on erittäin hyvin sanottu ja tärkeä pointti. Asia mikä aiheuttaa eniten sitä haastetta ohjaajille.

Tuo linkattu harjoite on minustakin ihan hyvä, mutta se vaatii TOSI hyvän maalimiehen jotta se toimii vain noin. Jos siihen sitten enempi liittää myös fyysistä tekemistä niin se vähän huoompikin molari voi vielä toimia.

Tuosta Rojolan kommentista siitä, että tuo kukkotappelu-meno kielii siitä ettei hyökkääjällä ole kanttia hyökätä jne. niin en näkisi sitä ihan niin yksinkertaiseena. Toki siinä on sitäkin mutta olen tosi monasti nähnyt vierestä kun tilanne alkaa noin ja toinen on hyvin passiivinen ja jopa rauhallinen, mutta silti uhkaaja hyökkää aggressiivisetsi hetken pullistelun yms jälkeen. Toki usein käy myös se flipperi-efekti eli toinen tönää,toinen tönää takas ja sitten tulee lyöntiä jne.

Mun mielestä ton harjotteen yks hankaluus on ehkä se, että jos "uhri" sitten henkissti murtuu niin miten tilannetta jatketaan sen jälkeen. Koska jos suorittaja esim alkaa itksemään tms (tätä on meilläkin nähty) niin jos siinä vaiheessa tilanne laitetaan seis, se ei ole realismia. Toisaalta, onko järkeä jatkaa ja kenen ohjaajan kantti kestää antaa tilanteen jatkua jne. kun kyse on kuitenin vain harjoittelusta.. :?
L.K.
heinä 29, 2014, 23.34
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

tohtorismies kirjoitti: Siinä senshido eroaa muista lajeista koska siinä keskitytään tähän hetkeen " onclick="window.open(this.href);return false;
Oijoi..tulipa mukavia muistoja mieleen tuosta reissusta. Oli kyllä hauskaa :D
L.K.
heinä 25, 2014, 19.35
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

Hupulla on hyviä pointteja, vaikkakin siitä olen itse eri mieltä, että esim luontainen reaktio on alkaa lyömään jos joku nappaa kovaa kasseista kiinni. Luontainen reaktion on se, että se sattuu ihan saatanasti ja kädet menee sinne missä kipu on. JOS on kovaluotoinen kaveri,tällölin ehkä alkaa tappelemaan vastan sitten esim lyömällä tms. mutta hetken aikaa vähintäänkin kyllä se kipu vaan vie mukanaan, jossain tapauksissa sitten kokonaan. Tietnekin tilanteen kokonaisuus aina ratkaisee. Jos on fiilis, että henki lähtee niin silloin ns. pienet kolhut ei tietenkään varmasti pysäytä koska tietää että jos luovuttaa tms. niin se on loppu.

Minusta kuitenin myös joskus vähän turhaan liioitellaan sitä miten joku ns. normaali katutappelija/öykkäri reagoi asioihin, varsinkin kipuun tms. Kokenut kamppailija on aina eri asia. Asiaa on helppo aina seurata treeneissä kun alussa aloittelijathan menevät siihen ns. flight moodiin helposti kun tulee joku pikku kolhu/kopsu kun taas kokeneet usein eivät niistä juuri viis veisaa vaan sitten vasta kun oikeasti sattuu, saattaa se toiminta loppua/keskeytyä.

Päihteiden yms. vaikutus sitten on oma lukunsa joka pitää toki huomioida, koska tietenkin kipu on aina vain kipua.

Tuo mountista toimimisvideo herätti samoja ajatuksia itselläkin kun Hupulla, vaikkakin kyllä toki kasvojakin voi käyttää kääntämiseen mutta ites ainakin käytän/opetan vasta kun kaveri on siinä aivan lähellä jolloin ne kasvot/pää on hyivn hollilla. Vähänkin pystymmästä asennosta mieluummin muita ratkaisumalleja (pitkälit juuri noita mitä Huppu jo mainitsi).

Eilen juuri treeneissä teetätin elävää treenä jossa ideana oli juuri se, että hyökkääjä pistää hanttiin,voi tehdä vastavetoja,pitää painetta yllä jne. Kyllä sieltä ihan hyvin napsahteli esim niitä polvipotkujankin läpi ja riittävän pysäyttävästi, vaikka kyse oli siitäkin että toinen tiesi tarkkaan mitä sieltä helposti on tulossa (mikä ei siis tietty ole sitä realismia, puolin tai toisin toki). Niskalenkeistä esim usein jouduttiin maahan varsinkin jos voimasuhtet oli suorittajaa vastaan, mutta kun puolustaja osasi teknikan miten sieltä tullaan matossa pois, alkoi sen tekmeinen heti maahan joutumisen jälkeen ja ylenesä johti varsin hyvään lopputuloseen. Samalla taas oli selkeästi havattavissa, että eniten matossa ongemlissa oli ne treenarit jotkea eivät niin hyvin osanneet tekniikoita/tunteneet peruspainijuttuja. Sitten vielä kun se paniikki helposti iskee jos toinen takoo naamaan koko ajan niin vaikeaa se on alkaa sitten vaan soveltamaan jos siellä "selkarangassa" ei ole niitä tekniikoita myös. Minusta.
L.K.
heinä 22, 2014, 21.02
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

T-T kirjoitti: Kuristusta kannattaa purkaa jollain tavoin. Sitä voi reenata sillai että kaveri kuristelee jollain tavoin.
Siihen annettaan vähän pelimerkkejä, että miten sen vois saada auki, sitten kuristellaan taas jollain tavoin joistain suunnista ja eri tehoilla. Jossain vaiheessa voidaan päästä siihen, että sen kuristuksen voi ehkä saada auki vaikka kaveri yrittäisi melkein tosissaan kuristaa.

Toinen vaihtoehto on että hiotaan tiettyjä tekniikoita.
Kumman väylän valkkaa niin se on ittestä kiinni. Ensimmäinen tosin ylittää lajirajoja, joten siitä ei saa oikein sellaista "laji"kokonaisuutta kasattua ehkä.
Oukei, nyt ymmärrän paremmin mitä tarkoitit. Ensimmäinen kommenttisi/lauseesi oli hivenen sekava.
Koska tämä ei ole defendo-ketju, en nyt ala avaamaan tuota kyseistä tekniikkaa sen isommin,mieluusti siitä voidaan keskustella defendo-ketjussa jos siltä tuntuu. Lasselle tähän liittyen, en ottanut itseeni sen enempää kuin kukaan muukaan vaan halusin vaan tarkennusta ja/tai puuttua siihen kun selvästi defendon tekniikkaa kuvattiin epämääräisesti. Ja kun esim. kyseisessä tekniikassa on aika paljon väärinymmärryksiäkin, kuten vaikkapa siinä whiplash-demossakin..


T-T kirjoitti: Sanon, että heikossa on pelimerkit kun naisen pitäisi päästä miehen alta pois.. Sen takia en pystykään kertomaan mitään tuollaisina faktoina. Mutta jos sieltä alta nyt nainen pääsee pois raivoamalla, ja heikkoihin kohtiin tarttumalla ja vain pyrkimällä jollain tavoin ylös, niin se on hyvä asia (jos siis ne nainen on uhri) Ainakin hemmetin paljon parempi, kuin että ei tee mitään.
Tietenkin se on vaikeaa ja tietenkin sen naisen (tai pienikokoisen miehen) pitää ja kannatttaa tasata puntteja lisäämäläl kaikki konstit käyttöön. Se mitä itse tarkoitin oli se, että JOS ei osaa niitä tekniikoita mattokamppailusta, ei se ajanostaminen tms. välttämättä silti johda siihen haluttuun lopputulokseen tai esim pyritään tulemaan väärin pois jolloin saatetaan ajautua ojasta allikkoon.
Ilman muuta aina pitää tehdä jotain ja mitä nopeammin sen vastatoiminnan aloittaa esim matossakin niin tietekin parempi.
T-T kirjoitti: Ja mulla laittaa pää vastaan siinä, että opettaisin samoja juttuja isoille miehille, ja sitten hentoisille naisille. Tämän takia en todennäköisesti tulekaan ikinä opettamaan (en tiedä riittäisikö edes pätevyys) mitään tekniikkapohjaista lajia.
Kyllä hyvä ohjaaja osaa muokata tekniikkaa mahdollisuuksien mukaan fyysisten tekijöiden kannalta sopivammaksi.
T-T kirjoitti: Se ei tiedä pyrinkö otamaan sen aseen, vai annanko vain tavarani. Se olis vähän niinkuin se juju. Jos näen paikan, niin kokeilen. Mutta sen verran ollaan välillä sovittu, että "et anna sitä asetta sitten helpolla"
Ja miksi mä ottaisin jonkun helpon pahiksen esittään asiaa. Mähän onnistun paremmalla todennäköisyydellä helpon pahiksen kanssa, kun oon reenannut vaikeitten pahisten kanssa.
Tarkoitin tuolla "helpolla" sitä mitä jo totesin eli kun tietää mitä toinen haluaa (tai tekee teknisestikin), on aina helpompi vastustaa. Muuten samaa mieltä tietenkin sen osalta, että kannattaa nostaa harjoitttelu ajan saatossa sellaiseksi että mieluummin treenaa niitä "terminaattoreita" vastaan kuin aina vaan sitä "tavista".


T-T kirjoitti: Ja mun itsetunto kestää kyllä tuon epäilyn, koska tiedän että myös sinä luottaisit minuun.
Uskoisin kyllä että luotankin, kuten sanoin, minusta vaan jotkut jutut oli vähän "hassuja" mutta nyt oli jo taas paljon paremmin avattu/kirjoitettu asiat. :)
L.K.
heinä 22, 2014, 15.11
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

Mika kirjoitti: Rojola, luupää viittasi melkoisen varmasti L.K.:n ja T-T:n väliseen vuoropuheluun. Sinun viesteistäsi ei ole koskaan voinut edes vahingossa lukea mitään tuollaista.
Samaa mieltä. Siis siitä, että Rojola on aina vastannut hyvin asiallisesti ja varmasti avannut lajia monelle.

Itse siis "tartuin" noihin muutamiin juttuihin mitä T-T kovin kärkkäästi viljeli, varsinkin kun niitä käytettiin nimenomaan olkinukkemaisesti kun ei edes ilmeisesti ymmärretä tai haluta ymmärtää niiden kritisoitujen asioiden koko "totuutta". Tai sitten vaan piti kiukutella, en tiedä, mutta eiköhän T-T sitten itse avaa oman sanaisen arkkunsa tän tiimoilta. Mun 50 cent tähän keskuteluun alkaa olla pikkuhiljaa nähty.
L.K.
heinä 22, 2014, 09.35
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

T-T kirjoitti: [
Mutta kyllä mä väittäisin, että toi olis aika ässä taktiikka TAI ainakin parempi aloitus opetella kuin että mennään tiukkoja ravisteluja hopsan hopsan noin ja siitä vielä mallaus tuohon polven kohdalle. Tai että harjoitellaan niskalenkistä pakenemistä kivasti paikaltaan.
Tämä siis jos siis ihan oikeasti haluttas opettaa porukalle jotain aikas yleispätevää sukupuolesta, koosta tai muusta riippumatonta. MAHDOLLISIMMAN YKSINKERTAISTA JA ISOLLA TODENNÄKÖISYYDELLÄ TOIMIVAA itsepuolustukseen tarkoitettua asiaa.
Mitä siä nyt taas oikein horiset? Tiukkoja ravisteluja jne. Viittaatko nyt defendon kuristuksesta vapautumistekniikkaan? Oletko siis oikeasti sitä mieltä, että jos joku sua kuristaa kunnolla niin aina on parempi vaihtehto mennä naamaan kiinni kuin purkaa ENSIN sitä kuristusta? Teetkö saman takakuristuksessa? Ja tuo "mallaus polveen" kertoo ettet oikeasti ymmärrä ko. tekniikkaa kyllä yhtään, valitettavasti.

Niskalenkistä pakenemista paikaltaan. Luuletko että näin sitä aina treenataan defendosssa?tai muissa lajeissa? Senshidoko on ainoa laji missä osataan elävä treeni?

Oletko oiekasti sitä mieltä että jos 100kg kaveri nappaa 50kg tyttö lutukusta raivolla kiinni edestä,niin on parepmi vaan alkaa shreddaamaan kuin vaikuttamaan kaverin kuritukseen,hakemaan omaa tasapainoa jne.? Jos näin on niin onnea vaan niille tytöille kelle näin opetat...
T-T kirjoitti: Ja mattosidoinnoissa. Saa olla aika Bjj-maisteri nainen joka sieltä vetelee ittensä ylös millä nyt tahansa painitekniikoilla ihan oikeasti. Ookko esim. kokeillu ottaa vastapuolena herrasmiestä, tai herrasnaista kylkiläskeistä täysillä kiinni? Se aiheuttaa ainakin vastapuolelle erittäin epämukavia tuntemuksia? ja kaverin keskittyminen vaikka mahdolliseen pakkoastuntaprojektiin epämukavoituu huomattavasti. Varsinkin jos on vielä pitkät kynnet.
Höpöhöpö. Rumat temput ovat avauksia tai aikaikkunan luojia niille painitempuille/tekniikoille. Jos koko matto-osaamisen perustaa vaan rumille tempuile ja niihn luottoon niin kylmää on kyyti jo noviisinkin kanssa. JOSKUS se ruma temppu/vast. voi lopettaa mutta hyvin harvoin. Sen tärkein funktio on ostaa se pari sekuntia aikaa jolloin se kaveri tosiaan miettii sitä kipua tms. ja silloin tehdään se oikea tekniikka millä positiosta pääsee pois tai parempaan. Koolla ja voimalla on tietenkin paljonkin merkitystä mutta ilman tekniikkaa sen pienemmän on ihan turha kuvitella pääsevänsä pois ja se on fakta.

T-T kirjoitti: Ja joskus täytyy kokeilla täysillä. Esimerkiksi aseriistot on aika turvallinen tapa kokeilla täysillä. Ei menekään ihan niin sujuvasti kuin vois luulla ymmärtävän.
Kokeile edes tämä sillai, että kaveri ei annakaan sitä asetta sujuvasti pois, kun vähän vääntelet.
Mikään tekniikka ei ole 100-prosenttinen ja aina kun tosissaan ryskätään, meno ei ole kuin oppikirjassa. Kuinka monesti kun teet "täysillä" näitä aseenriistoja niin vastapuoli tietää mitä olet tekemässä? Aika helppoa nimittäin estää asioita kun tietää mitä toinen hakee. Otappa seuraavan kerran joku kaveri joka ei ole koskaan ko. tekniikkaa tehnyt, sano sille että esitä pahista ja uhkaa aseella. Uskallan väittää että JOS itse osaat tekniikan, saat aseen aivan helposti pois.
T-T kirjoitti: Niistä väännöistä saa tosin huonoja opetusvideoita/showvideoita.
Tai jos se meneekin niin mallikaasti että kaveri päättyy tilanteeseen, että ei osaa ottaa askelta taaksepäin, ja on kaatumassa suorilta jaloilta niin toivottavasti sitten on joku ottamassa vastaan.
Siitä saa sitten hyvän videon.
Voi morjes. Hengiät nyt T-T vähän senshidon ylistys ja defendon dissaus-retkelläsi. Tuonkin demon idea on selvästi sulle aivan vieras joten teet itsestäsi oikeasti vain naurettavan kun toistat samaa mantraa tietämättä mitä tuossa edes demotaan ja miksi noin.

Olin jo päättänyt etten kommenoti tähän kejtuun mitään enää mutta pakko oli kun näin hirveää skeidaa taas tungetaan tuuttiin. Olen pitänyt sua T-T ihan ammattimiehenä mutta kohta en kyl enää tiedä...
L.K.
heinä 21, 2014, 09.00
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

T-T kirjoitti: Onneks oli sentään kaveri ottamassa vastaan, muutenhan toi suorilla jaloilla seisova mies olis saattanut lyödä vaikka päänsä.
Luulisi sinun ammattisikin kautta tietävän, että aika harvoin ne röllikät seisoo täydellisessä kamp.asennossa. Lisäksi, kuten Huppukin jo mainitsi, tuo oli vain hyvin perustekninen tekniikan demo.

Jos sulle joku on opettanut whiplashia pysäyttämään ryntäävä vastustaja, on se hivenen kummallista.

Miksi whiplahsia ei tehdä jenkkifutiksessa, en osaa sanoa. Ehkä siksi että se on lyönti ja tietääkseni lyöminen on lajissa kielletty? Lisäksi kts. edellinen lauseeni.
T-T kirjoitti: Mitäs sitten käytäs läpi

Mennäänkö siihen, että markkinointi on onnistunut hyvin kun hentoset tyttelitkin vetelevät pystypainitekniikoita laadukkaana ja tehokkaana itsepuolustuksena :smt003

Hyvä laji se on, mutta tossa vähän pureksittavaa Defendopuolelle, kun ovat taas huutelemassa Senshidoketjussa. :)
Ai sorge, en tiennytkään että ketjussa ei saa muut "huudella" kuin senshido-uskovaiset. I´ll get me coat..

P.S. Defendossa on tilaa naisillekin ja JOS ymmärtäsiit lajista enemmän niin tietäsiit että ne "hentoiset tyttelit" ei välttämättä aina valitse tuota tekniikkaa automatic.
Mut lähden nyt pois häiritsemästä tätä ketjua. :)
L.K.
heinä 20, 2014, 22.19
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

Jos aloittelijan pistää kovaa ryskäävää maalimiestiä vastaan niin jälki on aloittelijan kannalta yleensä aina rumaa JOS se molari ei anna siimaa pirusti.

Tuolla videolla oli ihan hyvää toimintaa sinällään, mutta itse en oikein perusta noista Michelin-mies molareista koska ne juuri helposti altistaa sille terminaattori-efektille. Minimisuojilla kun larpataan niin ne osumat vaan pysäyttää eri tavalla-->aidommat reaktiot puolin ja toisin. Tietenkins elävä/skenetreeni on aina tasapainoilua sen realismin ja treeniturvallisuuden kanssa.
L.K.
heinä 20, 2014, 14.47
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

T-T kirjoitti: Miks ei tossa Senshidopätkässä vain oteta vastapuolta kämmenistä kiinni, tehdä terhakkaa ravistelua ja potkaista työntävää alapotkua kerran polven kohdalle, niin samantien pääsisi irti kun joku käy kurkkuun tai naamaan kiinni. :smt003

edit. Vai onko se vain silloin tekniikkana kun joku yrittää kuristaa suorin käsin ja pysähtyy.
Hymiölläkin varustettuna tää on jo aika huono, sori vaan. Kommenttisi melkein jo paljastaa,ettet taida oikeasti edes ymmärtää mikä ko. tekniikka oikeasti on. TOIVON että tuo oli vain huono läppä...

En nyt kyllä ymmärrä mistä ihmeestä TAAS tulee se ajatus että eisim defendossakin aina VAIN potkitaan polvella tms. Minä itse lähinnä tartuin siihen, että videossa (video oli esillä,kommentoin siksi sitä) tehtiin alapotkuja ja ne alapotkut tuotiin erikseen esiin.

Oli tavoite mikä tahansa, minusta ei kannattaisi elävässä tilanteessa tehdä myöskään tekniikoita joilla ei todennäköisesti saada mitään vaikutusta aikaan. Eikö se ole aika turhaa? Ja jos jku nyt väittää,että clinch etäisyydeltä tehty alapotku videon esittämällä tavalla tuntuu taviksessa eri tavalla kuin kokeneesas kamppailijjassa niin väittäköön niin, minusta se on taas sen taviksenkin ala-arviointia.
Alapotku on hyvä tekniikka myös ip-mielessä mutta jokainen tietää että se vaatii ihan erilaisen tilanteen/tilan jotta silllä saadaan haluttu vaikutus. Jo motivoituneeseen tavikseenkin se ei välttämättä silti toimi halutulla tavalla pl. ehkä se tasapainon lähteminen?

Paikkoja on ziljoona erilaista kun nujutaan pystypainissa, ilman muuta se kannattaa otta mitä tarjotaan eikä pidäkään fakkiutua yhteen tekniikkaan. Siltikin, minusta jo mainittu polvipotku myös aivan turhaan nostetaan joksikin huonoksi tekniikaksi. Jos 2 kamppailua treenannutta ei sitä saa uppoamaan tehokkaasti, ei tarkoita etteikö se voisi toimia varsin hyvällä prosentilla niitä "taviksia" vastaan. Itse asiassa tästä on esim defendon parista erittäin monia positiivisia kokemuksia. Ja ennen kuin joku taas alka samalla analogialla puhumaan että miksei sitten se huono alapotku voisi toimia niin voi toimia, mutta alapotkun voima tuotetaan niin eri tavalla että tuolta etäisyydeltä kovan alapotkun tekeminen vaatii jo todella paljon taitoa ja on silti aivan turhan riskaabeli tekniikka epäonnistumaan ESIM versus polvi,kyynärpää, pääpusku jne. Lisäksi esim polveen kannattaa yleensä liittää jonkinlainen horjutus, tietenkin joku "kädet kiinni" ja suoraan polvia on varsin tyhmä vaihtoehto ellei kaveri nyt ihan säkki ole. Toisaalta, siltikin, osaava potkja saa tuostakin tilanteeta voimaa niin hyvin että vaikka kaverilla olis käsiä välissä niin vaikutusta syntyy.

Summa summarum: itse tartuin yhteen tekniikkaan videosta joka tuotiin esille. Naamapainista tms ei ole mitään pahaa sanottavaa ja ihan hvyä harjoite, jota meilläkin on tehty. Siltikin, jos defendon harrastajia tunnutaan lokeroivan siihen että kaikki ongelmat ratkaistaan polvipotkuilla niin kyllä senshidossakin vähän tunnutaan olettavan väliläl (tai se kuva jää) että kaikki ongelmat ratkeaa kun pistää kättä naamaan. ;)
L.K.
heinä 19, 2014, 17.44
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

Ymmärräin hyvin nuo kärkkärit sääreen tms. mutta itse ymmärrä miksi tulta etäisyydeltä ei käytetä polvia vaan alapotkuja, joihin ei tuolla tavalla kyllä miinusta saada juurikaan tehoja tai ainakaan riittävästi versus esim polvet?
L.K.
maalis 28, 2014, 20.25
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

Lasse Candé kirjoitti:
L.K. kirjoitti: koska aiemminkin samaa demoa käytetty
:seina:
:D
JOs et nyt halua ymmärtää tätä pointtia, niin ei kai sille mitään voi.

Tuo ei varmaankaan ollut AINOA syy miksi tuohon demoon tartuttiin.

Mut mulle riittää tää jauhaminen tästä, jäänemme erimielisiksi, samapa mulle sinällään.
L.K.
maalis 28, 2014, 19.09
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140280

Senshidosta

Lasse Candé kirjoitti: Minä en sano että ketään pitäisi kiinnostaa mikään. Siitä päätellen miten detaljeja poimitaan vääristävän suurennuslasin alle ei ainakaan siihen voi muutenkaan liikaa toivoa laittaa että jengi kiinnostuisi mistään oleellisesta.
Mitä tässä nyt on vääristelty? Kysyttiin aluksi miten demo tehtiin, jonka jälkeen jotkut totesivat, että heidän MIELESTÄÄN se on huono demo. Kukaan EI OLE sanonut, että seminaarin täytyi olla huono tms.

Ainoa mihin ei-osallistuneet "tarttuivat" oli tuo demo ja siihen minusta syyt olivat ihan valideja koska aiemminkin samaa demoa käytetty ja sen merkitystä tai toteutusta tässäkin ketjussa kohtuu kokeneet kamppailijat pitivät huonona. Rojolan linkkaama ketju sitten kylläkin avasi paljon enemmän mikä sen demon ajatus/idea on.
Lasse Cande kirjoitti: Sivistyssanat eivät tee tekstistä parempaa kuin niiden puute, mutta ei toisaalta myöskään mitenkään huonompaa. Olen pahoillani jos olen kirjoittanut liian vaikeita sanoja. En tosin keksi nyt tässä yhtään, joten kai siinä sitten on kyse jostain katu-uskottavuuden puute -mielikuvasta. Vähän ehkä sellaisessakin lukemisessa nuo oleellisuuksien bongaamiset heikoissa kantimissa.
Ei niissä sivistyssanoissa mitään vikaa sinällään olekaan, tärkeintä on että asiat tulee ymmärretyksi ja jokainen kirjoittaa tyylilään. Siltikin, minusta vaan tuntuu että välillä saisit asiat paljon selvemmin ilmaistua lyhyemmälläkin tarinoinnilla?

Vähemmän sivistynyt tms. kirjoitusasu ei ole sen katu-uskottavampi kuin toinen ääripäänsä. Siitä ei nyt ole todellakaan kyse.
Lasse Cande kirjoitti: Kritiikki on hieno asia juu, mutta ei se nyt niin maaginen sana ole että jos laittaa mitä tahansa sen leiman alle, niin sitten se olisi ok, "koska hei, se on kritiikkiä".
Niin, tätä ei varmaan kukaan ole väittänytkään, mutta en minä kyllä mielestäni ole lukenut mitään tårta på tårta tai tårta på tårta tässä ketjussa, vain kritiikkiä. Ehkä ymmärrämme sen sitten eri tavalla, onko kritiikki sitten katsojan silmässä tai jotain?
Lasse Cande kirjoitti: Ihme juttu myös tuo että maalataan kuvaa jossa minä ikäänkuin muka kilpailisin Rojolan ja jsv:n kanssa jostain parhaan kirjoittajan palkinnosta.
Sitä en minä ainakaan tarkoittanut, uskoisin että muutkin viittasivat siihen kun sinä ja he olette olleet niitä "vasta-argumentoijia" tuon demon suhteen?
Lasse Cande kirjoitti: Samaten on ollut alusta saakka selvää ettei ole ollut tarkoituskaan oikaista väärinkäsityksiä "oikeammalla käsityksellä" vaan yksinkertaisesti todeta väärinkäsitykset väärinkäsityksiksi.
Hyvä jos näin on, minusta (ja ehkä muistakin?) ei vaan aluksi siltä vaikuttanut vaan ekojen viesteisi sävy oli sellainen ettei tämä ehkä käynyt heti selväksi?

Sinällään minusta tämän asian voisi nyt jo antaa olla, itse demon asia tuli jo selvitetyksi ajat sitten, nyt tämä on vain tätä ehkä jo vähän turhaa keskustelua/vastailua jatkuviin lainauksiin. :)