Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

L.K.
huhti 4, 2009, 02.08
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Peruslyönnit
Vastaukset: 112
Luettu: 20696

Peruslyönnit

antti_lk kirjoitti: Puhuin etulajan "pyörittelystä" päkijällä etukäden iskuja lyötäessä. Sitä en ole nähnyt kenenkään hyvän nyrkkeilijän tekevän.
Tarkoitatko tällä myös esim. etukäden yläkoukun tai sivukoukun, kummalla nimellä nyt haluaa puhua, lyömistä?

Enkä kysy mitenkään kyseenalaistaen, päinvastoin. Itselle vaan on aina opetettu, että lyönneissä lyövän käden varpaat osoittavat ns. lyönnin suuntaan. Eli etukäden yläkoukussa etujalan varpaan kääntyvät sisäänpäin, takasuorassa varpaat kohden lyöntikohdetta ja jalka nousee päkiän varaan jne.

Tosin, olen itsekin havainnut, että usein nopeammin lyödessä esim. mitsejä, jää itsellä helposti tuo etujalan kääntö pois.
Kuitenkin minusta tuntuu, että kun opettaa esim. etukäden yläkoukkua, auttaa jalan kääntö siihen, että lyöntiä opetteleva oppii ottamaan siihen koukkuun vartaloa riittävästi mukaan.
Usein kun minusta ainakin etukäden yläkoukku jää helposti pelkällä kädellä lyönniksi.
Tietty tärkeä mainita, ettei kyse ole vain jalan kääntämisestä vaan isommasta liikkeestä..helposti takasuorassakin moni nostaa jalan päkiän varaan, mutta lyö pelkällä kädellä.. :)
L.K.
maalis 21, 2009, 17.14
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Peruslyönnit
Vastaukset: 112
Luettu: 20696

Peruslyönnit

Griy kirjoitti: Minullakin roikkuu säkki katossa ja olen pohtinut vähän samanlaisia kuin kollegiassessori. Tarvitsisin vähän neuvoa nyrkin asennosta, mutta siihen ei varmaan netin kautta pysty sanomaan mitään. Vai osaako joku laittaa hyvän kuvan siitä, miltä käden pitäisi näyttää säkkiin osuessaan?

Muuten olen hiljakseen lyönyt säkkiä jommalla kummalla suoralla ja välillä koettanut jotain yksinkertaista yhdistelmää. Tavoitteena olisi hakea tekniikkaa ja suoritusvarmuutta, voimaa sitten joskus.
Ihan samalla tavoin kuin treeneissä. ;) Ja jos tarviit ton suhteen neuvoa niin nyi hihasta ens kerralla. :)