Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 38 tulosta

tohtorismies
helmi 10, 2016, 23.20
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

Tässä on muuten ihan mielenkiintoinen artikkeli old school yi quan treeniin liittyen

"each training session would consist of zhan zhuang, airpunching, foot shi li, reaction training, focus mitts and punchbag work. After we had finished working through all of this jibengong [basic exercises], we would start sparring. In the beginning, when we practiced sparring we weren’t allowed to hit the head. We wore those very basic steel helmets that the PLA used to use for bayonet practice. Even though you weren’t allowed to go for the head, you still had to be conscious of protecting the head. After we had finished sparring, we then had to run around the Xian Nong Tan stadium whilst throwing punches: on the first lap we would throw straight punches,on the second it was drilling, and on the third planting, followed by 1 lap of varying speeds and 1 lap at steady speed. 5 laps of the stadium was almost 5000m. Our punchbag work was timed: we would hit the bag for 6 sets, each set being 3 minutes long. In one 3 minute set I could throw 260-270 combos. Guangzi could too. The rest interval between sets varied between 1 minute and 40 seconds. M Yao would support the punchbag while we were hitting it, following the movements of the bag as you hit it. That was his way of testing if your punches had penetrating power, and also whether you could punch with a consistent amount of power each time"

https://wulinmingshi.wordpress.com/2009 ... -part-vii/" onclick="window.open(this.href);return false;
tohtorismies
helmi 10, 2016, 22.55
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

Niin eli second coursen historiaanhan kuului se että Han Jingyu tillisteli(sukua illistelylle itäsuomaialaisittain) klassista yi quan touhua isänsä Han Xingyuanin(Joka oli siis yksi Wang Xiangzhain neljästä tiikeristä, eli suora ja tärkeä oppilas itse lajin kehittäjältä) opettamana. Ja funtsaili, että pipari mitä tårta på tårta pedagogiselta kantilta.

Osasta tuli vuosikymmenen seisoskelun jälkeen kova lyöntisiä ja kelpo kamppailijoita ketkä ymmärsivät mitä ollaan hakemassa ja mitä ei. Suurimmasta osasta ei tullut muuta kuin kovia seisojia.

Han Jingyu selvitti omalta kantiltaan tehokkaan kamppailutekniikan ominaisuudet ja kehitteli sinällään erittäin yksinkertaisen muodon treenata ominaisuudet kohtuullisen hyvälle tasolle.

Ominaisuudet ovat pähkinänkuoressa räjähtävä ennakoton liike,lihasaktivaatio(otetaan paljon lihaksia osuma hetkellä käyttöön ja näin ollen saadaan "enemmän massaa" osumaan) sekä kehon linjauksen käyttö(tällä viittaan siihen että lyödään lattiasta ala Jack Dempsey).

Mitä tulee ominaisuuksien soveltamiseen niin ihan samalla tavalla kovaa työtähän se on kuin missä tahansa muussakin lajissa.

Soveltamisalaahan ei ole määrätty mihinkään, käsitykseni mukaan Han Jingyu on sovellellut ei niin poliittisesti korrekteissa paikoissa ja Heikkilä on luonut omista treenailuistaan sekä kokemuksistaan omaa tapaansa ja jatkumoa näille kropankäyttöharjoitteille treenata ensisijaisesti kilpakamppailua mutta niitä ei ole hirvittävän pitkälle viety/kehitetty koska ei niitä soveltajia hirveämmin ole.

Mutta hemmetin hyviä nyrkkeily/paini drillejä hänellä kyllä on.

Nopeuden ja iskutehon/vääntövoiman parantaminenhan on melko helppoa "bio hakkerointia" noilla jutuilla mutta ei kait kukaan oleta että ihan ilmaiseksi ukot alkaa tippua salilla ja galaksit aukenee...
tohtorismies
helmi 10, 2016, 22.17
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

Jonkid kirjoitti:
Andy kirjoitti: Siis mitä ihmettä tuossa oikein tapahtuu ja mikä tuo ottelutapahtuma oikein on? Joku kiinalainen Turpakeikka?

Yli-ikäinen ja ylipainoinen täysin ottelutaidoton kungfu-ukko matsaa keskitason thainyrkkeilijän kanssa ilmeisesti jonkinlaisilla K1-säännöillä. Thainyrkkeilijä leikittelee kunnes kungfuka päättää lyödä häntä niskaan tuomarin ollessa välissä. Thaikku suuttuu ja sen jälkeen matsi kestää kaksi sekuntia kunnes kungfuka on tajuttomana.

Ihan älytöntä hommaa. :o
Siinä näytetään tilanne, kun mielikuvitus ja todellisuus kohtaavat. En tiedä mikä toi tapahtuma on tai koska se on käyty, mutta objektiivista se on siitä huolimatta :) tämä on juuri se, mitä yritin tuossa yllä ja edellä selittää. Yiquanin harjoitusmenetelmät eivät korreloi todellisuuden kanssa, koska

a) niiltä odotetaan liikoja
b) niiden tehokkuuteen ja käytännöllisyyteen liittyy liikaa subjektiivisia uskomuksia ja väärinymmärryksiä
c) niiden avulla saavutettavia tuloksia ei testata käytännössä juuri mitenkään
d) niiden soveltamisalaa ei ole mietitty loppuun saakka

Andyn arvio siitä, mitä tuossa tapahtu, on varmaan aika lähellä totuutta. Hattua nostan jälleen että mies kuitenkin uskalsi kehään ja varmasti sai hyvän opetuksen tämän realitycheckin muodossa. Urheiluviihdettä parhaimmillaan :peukku:
Tässähän on kerrottu kaikki ne kohdat minkä takia second course aikoinaan luotiin ja Heikkilä kehitteli sitä eteenpäin.
tohtorismies
syys 24, 2015, 21.40
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

Tämä on hieno homma! Kiva nähdä Pölöseltä video materiaalia, vahvasti liikkuu hän.
tohtorismies
helmi 21, 2015, 11.32
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

Ville Rantanen kirjoitti: Kirjoittelen tähän jotain ajatuksia toisessa ketjussa alkaneesta keskustelusta.
Lasse Candé kirjoitti: Onko tuo muuten yleisestikin ottaen Yi Quanin ajatustapaa että kantapäät pidetään kevyesti irrallaan maasta vai onko enemmänkin kyse vain tässä kuvatuista harjoitteista?
tohtorismies kirjoitti: Ainakin minun käsitykseni mukaan noista harjoitteista.
Tämä nyt ei ole suoraan tuon harjoitteen kommentointia, vaan tuohon, että onko yiquanin ajatustapaa pitää kantapäät irrallaan.

Zhangin opettama liikkumistapa on kamppailusovelluksessa ja liikkumisharjoitteissakin nopeammin tehtynä sellainen, että kantapäät eivät käytännössä ollenkaan osu maahan. Askellus pidetään todella elävänä sillä, että liikutaan päkiöiden varassa. Muut samasta linjastakin olevat opettajat opettavat sitä tyypillisempää kantapää edellä astumista. Juurtumisen kannalta voisi äkkiseltään tuntua, että tukevampi kantapääaskel on parempi, mutta juurtumiseen liittyy niin paljon yksityiskohtia, että jalkapohjan kontaktikohta alustaan on oikeastaan aika pieni seikka.

Seisontaharjoittelussakin ohjeistus on, että kantapäiden alla pitäisi pysyä muurahainen tai kärpänen elossa, mutta paikallaan. Kuten jossakin Klemolan viimeaikaisista blogipäivityksistä sanotaan, aloittelijoiden ei kannata alkaa treenaamaan tuolla tavalla. En sanoisi, että tuo kantapäät kevyesti irrallaan on muutenkaan mitenkään pakollinen lajissa edistymisen kannalta, mutta se kehittää joitakin ominaisuuksia paremmin ja tuo tekemiseen vähän skarpimman mentaliteetin, koska siinä on sellainen liikkeellelähdön tuntu kaikessa tekemisessä.

Kiva että kirjoittelet. On ollut mukava lukea Klemolan teksteistä että ihan samaa se "Ykköskurssi" on kuin tuo tuo second coursekin.

Klemola tekee arvokasta työtä tuossa että kirjoittaa auki ekan kurssin tapaa kun aika pitkään yleisessä käsityksessä "eka kurssi" on ollut "mystinen".

Ihan samasta hommasta kehonmekaanisesti kuvauksien perusteella on kyse, harjoitteet ja progressiot vain eroaa.

Nuo Zhangin Fali kuvaukset sekä Klemolan selvitykset on mielenkiintoista luettavaa ja tuttua kamaa.

Loistavaa :)
tohtorismies
tammi 18, 2015, 19.09
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

Jonkid kirjoitti: MITÄ JUURI SINUN MIELESTÄSI YIQUAN ON JA MIKSI?

Tapa muuttaa dynaamisia liikemalleja(minimoida ennakoiva liike yms) sekä alitajuistaa omalle kropalle "oikea" tapa tuottaa voimaa paljon.

Elikkäs oppia sellainen tehokas/sisäinen(minä inhoan termiä koska tulee mieleen lihavat sedät silkkipuvuissa) tapa liikkua kampitellessa.

Sekä tapa antaa treenaajalle jotakuinkin looginen/tunteeton tapa tiirailla sitä omaa treeniä.

Oikotie onneen se ei ole mutta nopeuttaa joidenkin asioiden omaksimusta melko paljon.

Ihan yhtä paljon sitä turpaan tulee joka tapauksessa. :D

Jarno Heikkinen
tohtorismies
tammi 11, 2015, 21.55
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

Tuosta jänteiden harjoittamisesta kun tuossa artikkelissa oli puhetta niin pääsin itse hommaan käsiksi tänä vkonloppuna kun kävin sc opissa.

On muuten ihan perkeleellisen kovaa duunia fyysisesti.
tohtorismies
joulu 20, 2014, 23.14
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

Tuo oli Jian Wu.

Eli yi quanin "vapaa" ilmenemä.

Tuota tekee kaikkien opettajien linjat, olipahan dachenquan,yi quan tai taikiken nimellä.

Sinälläänhän ne kaikki ajaa samaa asiaa mutta jokainen opettaja jumppauttaa erilailla.


Tarkoituksena tolla hommalla on ilmentää sitä puhtaasti mitä sillä hetkellä päänsisässä tuntee joten sillä lailla loogisesti kaikkia liikkeitä ei voi tarkastella. Eli en tiedä miksi osa oli heppoisia, tarkoitushan on saada paras mahdollinen asento mikäli mahdollista. Ei hojotessakaan täydellisiä asentoja saa aina.

Yi quanin olisi käsitykseni mukaan linjassa kuin linjassa saada aikaan se "reaktiivinen ihmiseläin" joka vaan reagoi puhtaasti siihen mitä tapahtuu maksimaalisella voimalla.

Eli tavallaan se "helvetin hyvä päivä sparrissa" milloin kaikki tuntuu menevän kuin itsestään putkeen ja kaverit tuntuu hitaalta ym ym. Tahdonalaiseksi toiminnaksi.

Siinä sitä onkin työsarkaa :smt003
tohtorismies
joulu 19, 2014, 23.12
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

[video][/video]

Siinäpä heiluu second course mies.
tohtorismies
joulu 17, 2014, 23.27
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

[video][/video]

Propagandaministeriö tiedottaa.

Yi quan vs muay thai. Matsit alkaa kohdasta 22min30sek.
tohtorismies
syys 17, 2014, 23.06
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

[video][/video]

Tässähän ehkä yksi maailman kovalyöntisimmistä miekkosista toteuttaa "yi quan nyrkkeilyä". Kannattaa katsoa 0.25 nopeudella niin hartialinjan käännön synkroni näkyy erittäin hyvin.

Olkapää pysyy "rennosti naulittuna" alas ja kiinni hartiassa sekä kaikki voima räjäytetään hetkessä mahdollisimman suoraan haluttuun kohteeseen.

Monella hartialinja kyllä kääntyy noin nyrkkeeily lyöntejä tehdessä paljon paremmin kuin mulla mutta olkapäät on "irti ja edistää" niin voima karkaa impakti hetkellä ihan sinne olkaniveleen.

Kreko äijät on kyllä valtavan hyviä tuossa "luonnostaan" ja siinä miten tehdään "lyhyttä voimaa". Koska mitään muuta ne ei treenatessa tee.. Jos moista herkkua olisi täällä tarjolla niin mukava olisi kyllä treenata, mutta täällä nyt mikään muu kukoista kuin hirvikärpäset ja puolukat. Juhannuksenakin pitää lingota 15kilometriä traktorilla ekana että saa pajeron suunnattua "mualikyliä" kohti ja pääsee nahuamaan.

Mutta summa summarum tätä se yi quan oli jo Wang Xiangzhain aikana, yritetään purkaa se "juttu" miksi toisen tekniikka on niin vahvaa verrattuna toisen tekniikkaan vaikka melkein identtiseltä se tekeminen näyttäisikin.

Ajelehan JKOO meille jumpalle joskus mukava olisi sinunkin näkemyksiäsi nähdä kun niin mahdottoman pitkään olet vängännyt treenata.
tohtorismies
syys 17, 2014, 22.01
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

JKOO kirjoitti:
tohtorismies kirjoitti: Eli hyödynnetään näitä dempseyn "power line" ajatuksia viimeisen päälle biomekaanisesti "oikein"(selkärangan oikea oppinen suhde käsiin,lonkkiin ja sen kautta päkiään sekä hartialinjan synkronoitu kääntö ym ym) timpraten ja minkäänlaisen turhan energian hukkaamista vältellen, sekä tätä aiemmin käsiteltyä rentous-jännitys sykliä hyödyntäen.
Mites painopisteen pudotus?
You`re the kayo kid.

Hyvin pitkälti kuin Dempseyn kirjassa.

Kaikki tilanteen mukaan.

Antagonistien käyttö onpi myös suuressa osassa, eli että varsinaisesti se lyövä käsi ei tee sitä työtä vaan vastapuolen lihakset. Siitä vapautuu aivan valtavasti voimaa asennosta kuin asennosta lyömiseen, ylävartalo ei tavallaan pyörähdä "ympyrää" vaan toisenpuolen olkapää ikäänkuin sisäänpäin samaan linjaan kuin oma selkäranka.

Nyrkki linjautuu, alhaalla olevan olkapään kautta selkarankaan, selkaranka on "kaareutunut", lonkat on "alla" ja täten se voima tulee melkeinpä ilman turhaa jäkitystä suoraan päkiästä nyrkin kärkeen.

Vaikea selittää mutta helppo näyttää.

Jeesasko?
tohtorismies
syys 17, 2014, 21.31
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

Kiitokset.

Näistä yi quan jutuista kun on tässä höpötelty niinkuin yi quan ketjussa pitääkin ja kysymyksiä kun on tullut niin selvennetään vielä sen verran että sc hommiinhan kuuluu esimerkiksi "oma" nyrkkeily systeemi.

Sellaista Gennady Golovkin/venäläisnyrkkeilyn tyylistä tekemistä jossa pyritään pistämään kaikki mahdollinen voima mahdollisimman vähällä ulkoisella liikkeellä peliin.

Eli hyödynnetään näitä dempseyn "power line" ajatuksia viimeisen päälle biomekaanisesti "oikein"(selkärangan oikea oppinen suhde käsiin,lonkkiin ja sen kautta päkiään sekä hartialinjan synkronoitu kääntö ym ym) timpraten ja minkäänlaisen turhan energian hukkaamista vältellen, sekä tätä aiemmin käsiteltyä rentous-jännitys sykliä hyödyntäen.


Vanhoja tapoja kun on niin ei vielä ihan irtoa kuin toinen luonto sparratessa :smt003 mutta jokatapauksessa lyöntivoiman kasvu on ollut aivan hämmentävää toukokuusta lähtien vaikken sitä ennenkään mitenkään erityisen onnettomaksi lyöjäksi tunnustaudu.

Erittäin hyvää juttua itsensäpuolusteluun tai kehäkamppailuun, tai mihin tahansa jos nyt vain haluvaa lyyvä kovvoo.

Viime keväällä pääsin hommaan vasta kunnolla käsiksi ja aika vaikea on ollut muuttaa tapojaan kun mielestään on tehnyt asiat aiemmin "oikein".
tohtorismies
syys 16, 2014, 22.44
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

Mistä tuon kirjan saa?
tohtorismies
syys 15, 2014, 23.05
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 349
Luettu: 63128

Yi Quan

http://yiquanturku.wordpress.com/2013/0 ... onloppu-2/" onclick="window.open(this.href);return false;

ELi tämähän on nyt sitä "ekaa kurssia".

Itehän minä yritän näitä juttuja opetella Heikkilän oppien mukaan.

Sikäli ei ihme että homma tuntuu purevan niihin jotka siihen paneutuvat. Eli juurikin tämä rentous jännitys syklin treenaaminen on sc oppienkin yksi kantavista tekijöistä, mukava nähdä että samaa hommaa treenataan muidenkin toimesta.