Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 103 tulosta

tohtorismies
touko 4, 2022, 21.38
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

Bert poe on kyllä ihqu.
tohtorismies
huhti 25, 2020, 23.04
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

sikajudoka kirjoitti: huhti 24, 2020, 07.23 Dimitrin suhde kehittämäänsä lajiin vaikuttaa olevan nykyisin melko negatiivinen.
Sinälläänhän Dimitrin suhde Senshidon sisältöön ei ole negatiivinen vaan organisaatioon ja nimeen. Samoja asioitahan se opettaa vieläkin fyysisen puolustautumisen suhteen.

Tuo linkittämäsi saitti on muuten mahdottoman hyvä ja informatiivinen lajista riippumatta.
tohtorismies
huhti 14, 2020, 21.56
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

PetriP kirjoitti: huhti 14, 2020, 08.11 Helsingin harjoitusaikataulu sivu sanoo että sivua ei löydy. ei löydy myökään HMAC aikatauluista. veikkaisin lajikuolemaa.
https://www.hmac.fi/class/senshido
Ei se ole kuollut sielläkään. Ja minä kituutan Lieksassa sekä Joensuussa on toimintaa.
Melko undegroundiahan se on mutta elää ja hengittää senshido kuin covid-19 potilaan keuhkot.
tohtorismies
heinä 23, 2016, 21.57
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

Treenimestoja ja yhteystietoja senshidon osalta on päivitelty ja uusia yhteystietoja löytyy sivulta https://senshidofinland.wordpress.com/2 ... o-finland/" onclick="window.open(this.href);return false; Saa jakaa ja mainostaa.
tohtorismies
huhti 26, 2016, 17.16
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

taikaviitta kirjoitti: Tuossa noin kahden miinutin kohdalla oli mielenkiintoinen toi veitsen vaihteleminen kaverilta toiselle. Ilmeisesti tarkoitus oli oppia rikkomaan putkinäköä ja huomioimaan myös mitä ympäristössä tapahtuu kaiken paineen alla??
Odotin, että joku jossain kohtaa hyökkääkin sillä mutta näin ei käynytkään.
Justiinsa niin.

Ennen kontaktin ottamista voi treenata vaikka niin ettei ota kontaktia ollenkaan, pyrkii vaan pelkästään spottaamaan veitsimiehen.
Samaa drilliä voi sitten hämmentää vaikka miten päin, jos haluaa ottaa kovemmalla kontaktilla että voi lyödä oikeasti niin romua niskaan jne jne.
Mielikuvitus on rajana.
tohtorismies
huhti 25, 2016, 21.16
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

[video][/video] Siinäpä videota viimevkonloppuna Oulussa järjestetyltä Ville Kaivosen seminaarilta, aiheena useita vastustajia vastaan puolustautuminen.
tohtorismies
touko 29, 2015, 19.36
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

Hienoa Veepee että sait kokeilustasi paljon irti.

Tuo mitä kirjoitit senshidon puhtaudesta budonäkökulmasta on totta. Itse olen sitä mieltä että yksinkertainen on kaunista.
tohtorismies
touko 17, 2015, 16.07
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

[video][/video]

Ja siinä shredataan(käytetään 5 fyysisen vastaiskun periaatetta lähietäisyydeltä) kovemmalla kontaktilla ilman koreografiaa alkaen kohdasta 2.30.

Ja hommahan toimii oikeasti noin vaikka on kypäräkin päässä, jos toimii. Mikäänkun ei toimi aina.

Ylipotkija: Viestit potkujen (potkaisemisen) varomisesta jaettu omaksi ketjukseen: http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=29&t=20566" onclick="window.open(this.href);return false;
tohtorismies
touko 16, 2015, 22.08
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

Thö uuvatti ilmoittautuu palvelukseen. Vaikka teenkin ilmeisesti karhunpalveluksen kirjoittaessani senshidosta julkisesti näinhän jo todettiin aiemmin ketjussa niin kokeillaan.

Andylle.

Se riippuu harjoitteesta, sitä shreddaamista ilmenee noissa videoissa paljon koska se on näppärää. Silmiin ja kurkkuun kun räveltää niin sillä saa tappituntumalta aika paljon aikaa vaikka etäisyyttä tehokkaaseen lyömiseen ei olisikaan.

Niinkuin itse olen kokenut niin se on tavallaan aika hasardiakin hommaa ja varsinkin alkuun sattuu ja tapahtuu aika paljon jos on liian innokkaita miehiä asialla.
Itse olen onneksi säästynyt pahemmilta(nyrjähtymiä, käsistä oli jotkin luut sijoiltaan ja ne kipuili pitkään sekä silmiinkin on tullut vähän turhan kovaa hittiä joskus).
Tämähän on siis sen ansiota kun on treenit "lähtenyt lapasesta".

Mutta pääsääntöisesti pienilläkin harjoitusvarusteilla aika turvallista puuhaa se on. Kivuliasta, mutta turvallista. Kaikki riippuu treenaajista itsestään ja ohjaajasta.


Tuosta asenteesta ja kovemman faitteri spiritin tekemisestä kirjoitan lyhyesti omakohtaisista huomiostani ja kokemuksistani omin sanoin senshidosta ammentaen. En minkään virallisen doktriinin. En kyllä koe itse olevani kovinkaaan kummoinen faitteri mutten minä kovin helpolla kyllä periksikään anna ja se on aika puhtaasti senshidon ansiota.

Aiemmin kun vauhkosin siitä mitä "väkivalta itsessään on" viittasin sillä tähän että jos ihminen sisäistää millaista se asia on "oikeasti" niin silloin ihmisestä muuttuu huomattavasti halukkaampi oppimaan ja aina pikkuisen treeni treeniltä venyttämään rajojaan.

Mutta tämä nyt on kyllä sellaista salatiedettä että miten taitava ja hyvällä maltilla oleva se ohjaaja on. Tässä on varmasti itselläni kehitettävää treenikaverina ja treeni"porukan" vetäjänä.

Eli jos asia puretaan pala palalta ja hiljalleen niitä palasia ruetaan liimailemaan yhteen tehden niistä minikokonaisuuksia ja minikokonaisuuksista suurempia kokonaisuuksia niin kokemuksieni mukaan se taso nousee nopeasti niiden psyykkisten ja fyysisten valmiuksen mukana.
(menee jo ohi aiheen mutta Steve Morriksella on aika paljon fiksua juttua tästä ja enemmän kun sinne kehäpuolelle menee niin varmasti sieltä voisit saada ideoita tähän enemmän kuin senshidosta)


Mutta tässä on avainsanana tässä toimii se että ihmisessä itsessään pitää osata herättää halu tietää mitä se homma oikeasti on. Sitten tulee hommaan se oikea asennekkin aika helposti mukaan ja ihminen haluaa venyttää rajojaan.

Mitä fyysisiin harjoitteisiin senshidon osalta tulee niin itse koen ne sellaisina snapshotteina itse tappelusta. Tavallaan ne ovat eläviä harjoitteita joissa yleensä saa treenattua kohtuullisen kovalla teholla jotain tiettyä aluetta kohtuullisen turvallisesti.

Esimerkiksi naamapainissa saa treenattua elävästi sitä miten ne kädet saa uitettua sinne kaverin luontaisesti erittäin hyvin suojaamille alueille ja kaiken hyväksi se vielä pistää vastaan.
Sekä saa kokeilla myös sitä että miten paljon sitä voimaa pitää käyttää keskimäärin että kaveri antaa periksi tai sen saa reagoimaan.

Tehokasta lyömistä sille alueelle kun ei oikein voi harjoitella ja saada sitä "näppituntumaa" mitä tarvitaan mielestäni tehokkaaseen tekniikan kuin tekniikan soveltamiseen.

Sekä se "sopivasti satuttaminen" on oleellista, eli treenaajaa pitää paineistaa koko ajan mutta sopivasti. Paineistajana pitää olla eirttäin pelisilmäinen kaveri että osaa tehdä sen juuri oikein. Mielestäni paineensieto kyky kasvaa näin melkein huomaamatta.

Summaten nämä jonniinjoutavat höpötykseni, senshidon paras anti on ehdottomasti siinä että asiat perustellaan, pakotetaan sopivasti tekemään kovemmin ja puretaan treenaajalle.

Kuten sanottu, nämä ovat vain minun vaikutelmiani asiasta vastauksena kysymykseesi. Ja sinällään menevät hiukan ohi jo varsinaisesta aiheesta.

Rojola voisi kirjoittaa enemmän paineistamisesta ja sen psykologisesta sekä fyysisestä vaikutuksesta ihmiseen. Se on mielenkiintoista ja hemmetin mielenkiintoista juttua. Itselleni on tullut aika paljon näitä "pipari joo, höhöhö näin on näin on" hetkiä kun on ainakin mielestään tajunnut miksi se kroppa oimii jossain tilanteessa niinkuin toimii, faitteri/kamppailulaji mystiikka on pudonnut pois. Tai tästä aiheesta voisi avata ihan oman ketjunkin.

Edit. En oikein mielelläni "mainosta" sitä että olen vain pari nyrkkeilymatsia ottanut mutta tuli näistä mieleeni se että tosi elämän aplikaatioita tuli tehtyä sillä puolella vaikka tulikin tupaan. Kun kokematon ottelija olen niin senhän tietää että huomatessani toisessa matsissa vastustajan olevan isompi(mulla ei ollut mitään hajua vastuksesta) kun kaveri marssi kehään niin huomasin että putkinäköä pukkaa, jalkoja heikottaa hengitystä ahdistaa. Samassa älysin ottaa "taktisen hengityksen" käyttöön ja sain kun sainkin kropan pelaamaan jotakuinkin. Vaikka vähän luvulla kävinkin ja munuaisillekkin tuli osumaa.
tohtorismies
touko 15, 2015, 23.18
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

L.K.

Se "täysiä hardcore" juttu oli mun mielestä wanhaa markkinointi koneistoa. On toki senshido "hardcore" siinä mielessä että se ihminen yritetään saada sinne paineen alle (mikä ikinä kenenkin paineraja on) tekemisen asteelle mahdollisimman nopeasti.

JA olen aivan samaa mieltä siitä mitä kirjoitit ettei senshido ole "kokonaispaketin" omaksumiseen täydellinen laji. Se ei sitä ole eikä ole tarkoitettu olevaksikaan. Enemmänhän se keskittyy paineensieto kyvyn lisäämiseen sekä siihen ettei ihminen jäädy.

Senshido kantilta ajateltuna se on se kaikista tähdellisin asia että tappelee vastaan ja mahdollisimman paljon kohdistaen hyökkäykset vitaalikohteisiin jotka ovat silmät ja kurkku, ja tämä voidaan opettaa motivoituneelle ihmiselle hämmästyttävän nopeasti. Toki kaikki muu mitä omaksuu on plussaa.

Harjoitusvälineistä kun kirjoitit niin se on molempi parempi, itse tykkään harjoitella minimaalisilla harjoitusvälineillä paljon koska se sattuu ja itselle jää "muistijälki" siitä miten sitä kaveria satuttaa. Mutta tykkään myös aika ajoin pistää brittiarmeijan hengessä "milling vaihteelle" että puolustautuja tottuu kovempaankin lyömiseen eikä tarvitse pelätä omien käsien ja kaverin naaman olevan ihan säleinä.

Kuten tässä toissa vuonna minua revitään naamasta herran toisessa treenissä, toki aina voisi tehdä itse kovemmin ja vaikka mitä mutta minusta itsestäni oli hemmentävää miten nopeasti kaveri oppi kohtuu tehokkaaksi itsensäpuolustautujaksi, oli kummiskin toisen treeninsä jälkeen aika paljon parempi itsensä puolustaja kuin ennen, ekassa treenissä kummiskin asiat "jännitti" mutta omaksui kaiken nopeasti kun motivaatio oli kohdillaan, osana motivaatiosta oli se että "satutettiin sopivasti" heti alusta alkaen, se motivoi kummasti toimimaan tehokkaasti. [video][/video]

Nimerkki Andy kyseli katuväkivallan raakuudesta niin ei nyt tuubista paljon parempaakaan löydy niin laitetaan tämä [video][/video] Tottakai siinä joudutaan himmaamaan hiukan mutta kummiskin aika realistisella otteella läpsitään ja fuckkia huudetaan. Tuolla energialla tai kovemmin jos otetaan ja sovitaan että mennään "vammarajoilla" niin aika hyvin siinä rupeaa pienimuotoisia stressireaktioita tulemaan koska sen tietää että kohta sattuu. Sitähän minä en tiedä miten sen muut kokee. Ajatustenlukija kun en ole.
Tässähän yhdistyy tuo Rojolan postaama emotional invocation drill fyysiseen vastatoimintaan.

Omakohtaisesti (vaikka olenkin aika nolla kamppailijana ja kommenttini pitää lukea sen mukaan) yllätyin siitä miten stressaavaa alkuun se huutamisen ja möykän kuunteleminen on vaikka videolta katsottuna se ei ole mitään. Varmaankin vähän sama homma kun jokainen joka katsoo jotakin matsia videolta kuvittelee taitojensa riittävän siellä kehässä kun se näyttää niin helpolta.

Ja aika pitkälti tommonen vastaa ainakin mielestäni sitä mitä se normaali sosiaalinen väkivalta on.

[video][/video]

Aloittelijoista kun oli puhetta niin laitetaan tuo. Mielestäni tuo on aika hyvä esimerkki siitä paineistamisesta ihan onnistuneesti vaikkei älytöntä kontaktia hommassa olekkaan, hento naisihminen joka joutuu kummiskin omille äärirajoilleen ja vain "toimimaan" useita hyökkääjiä vastaan.

Varmasti lähtee tehokkaampana kamppailijana ulos salilta kuin sinne meni.

Ja kyllä, henkilökohtaisesti uskon että senshido on parhaasta päästä ip valmiuksien nostamiseen jos ihminen haluaa nostaa niitä nopeasti. Perinteisten työkalujen/tekniikoiden hallitseminen kun vie niin rutosti aikaa että halutessaan senshidosta saa sellaisen "pikafiksin" siihen että on edes jotain mikä toimii paineen alla.

Mutta "kokonaispaketin" haldaamiseen vaaditaan paljon muutakin, ja käsittääkseni melkein kaikki niin tekee jotka haluaa enemmän ja "muutakin" kuin mesoomispainia trademark registered by tt

Kyllähän allekirjoittanutkin harrastelee nyrkkeilyä koska se on kivaa ja minä tykkään lyömisestä, sekä meinasin aloittaa taijin!!
tohtorismies
touko 11, 2015, 00.53
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

Sivulajinahan se enemmän mullakin on.

Parhaillaan meitäkin oli puolenkymmentä mutta porukka on hajoillut perhekiireidensä/vammautumisien ja muuttojen kanssa.

Nythän ei olla sinällään puhuttu senshidosta vaan suhteesta väkivaltaan.

Mika, otit tuon lainauksen suhtautumisesta väkivaltaan, miksi näet sen tarpeelliseksi että minun täytyy juuri nyt tarkastella suhtautumistani siihen asiaan?

Käsittääkseni olen kirjoittanut väkivallattomuuden ja sen miten inhottavaa sekä välttelyn arvoista touhua se on...
tohtorismies
touko 11, 2015, 00.30
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

On varmasti Andy näin. Tavallaanhan senshidon tehokkuus perustuu siihen että mennään suoraan asiaan ja ei "maaritella".

Se on mun mielestäni yksi senshidon aseista verrattuna muihin lajeihin että se oppiminen on nopeaa kun siinä mennään suoraan asiaan.

Defendossa käsittääkseni tämä "pikkuhiljaa" totuttaminen osataan. (no pun intended)


Kirjoitettakoon se vielä erikseen ettei siitä kenellekkään jää epäselvyyttä että eihän senshidon treenaminen loppujen lopuksi ole millään tapaa sen hurjempaa ole kuin mikään muukaan ja ei siellä pelotella ketään.
Ja kontakti säädetään aina harjoittelijalle sopivaksi.

Okei, nyt ollaan siinä kohtaa menossa että puhutaan suhteellisen avoimesti ilman kynsiä ja hampaita asenteesta niin mistäs tämä meidän kamppailijoiden ubermies syndrooma johtuu? Miksi me monesti luullaan että vasen käsi painaa tonni ja oikea tappaa sonnin?
tohtorismies
touko 11, 2015, 00.11
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

Juuri sitä että omia asenteita ei haluta edes tarkistella.
Hyvää se tekee aina aika ajoin tsekata niitä suhtautumisiaan.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että ihmisten pitäisi ajatella väkivaltaa hiukan enemmän. Sen ihannoiminen(johon jokainen heteromies jossain vaihetta elämäänsä joka tietoisesti tai alitajuisesti syyllistyy) on ihan yhtä hanurista kuin sen kieltäminen, kieltäminen aiheuttaa melkoisen shokin sitten sen ulosteen lentäessä tuulettimeen. Mun mielestä se pitää vain hyväksyä.
Omaan suhtautumiseeni noin yleisesti ottaen on aika paljon vaikuttanut Dimitrin tekstit.


Ei se valistaminen ole yleistä(Vaikka Dimitri onkin melko kova vaahtoamaan), kerrotaan "faktat" eli asiat niinkuin ne näyttävät olevan.

Puukolla sohiminen aiheuttaa verenvuotoa ja lyöminen voi aiheuttaa murtumia. Ja voimakkaasti päihtynyt ihminen ei välttämättä tunne kipua etc.
Ja sitten treenataan sen mukaan.
Ei tämä mitään salatiedettä ole mutten usko että loppujen lopuksi eroaa niin kauheasti asenteeltaan moneen muuhunkaan rbsd hommaan.

Edit. Tästä "asennevammasta" vielä. Olen itse aika hämilläni millaisissa supermies syndroomassa osa potkusta elää kun näitä ketjuja on lueskeltu. Hämmentää suunnattomasti kun porukka ei osaa mitenkään samaistua esimerkiksi näihin netissä pyöriviin sarrjatuli/singer puukotus videoihin... Porukka uskoo niin vakaasti että kiinanliike kikkakolmonen toimii aina ja ennenkaikkea se ettei tunneta minkäänlaista empatiaa videoissa olevia uhreja kohtaan. Ei pystytä myöskään mitenkään ajattelemaan sitä miltä se potentiaalisesti itsestä tuntuisi jos se terä viiltää kymmeniä kertoja omaa lihaa.... Maksimissaan aina vittuillaan siitä miten passiivinen uhri on. Lähinnä tämänkaltainen nettikäytös sai aikaan sen että on jo pakko rueta valistamaan. On tämä vaan niin kipeetä.
tohtorismies
touko 10, 2015, 23.51
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

Andy kirjoitti: Jätä nyt ainakin ne vammakuvaukset pois herranjestas.
Never. :smt003

Enhän minä edes ole sitä ihmetellyt ettei jengiä pahemmin kiinnosta, minä tiedän tasan tarkalleen sen miten se homma menee ihmisten päässä. Ihmettelen sitä miksei asenteita haluta muuttaa.

Tämä ettei edes haluta tietää mitä väkivalta on, on se asennevamma mitä vastaan tässä tapellaan.
Realiteetit kun ymmärtää niin siitä harjoittelustakin tulee huomattavasti päämäärätietoisempaa. Laitoin tuon uc kilpi pätkän tuohon ihan esimerkiksi hyvästä harjoitus asenteesta. Realistisen itsepuolustuksen oleellisimpia asioita on asenteen sekä realiteettien ymmärtäminen, se on se juttu.

Ihmisten pitää haluta tietää ja ymmärtää.
Silloin maailmasta tulee pikkasen parempi paikka. Aika kaunis ja idealistinen ajatus.

Sen jälkeen voikin keskittyä tappelemaan miehekkäästitm :naka:

Tämä sivujuonnehan lähti tästä videosta minkä Rojola postasi [video][/video]

Itse nyt näin siitä lähteneestä sivujuonteesta hyvän mahdollisuuden "valistaa" ja härkkiä tällä laudalla että saadaan aikaan keskustelua. Ja ehkä joku näitä lukeva muuttaa suhtautumistaan "tappelemisesta" hiukan eri suuntaan.
Yleisimmät suhtautumiset kun tahtovat olla joko tunti turpaan tai kaikki väkivalta on aina pahasta.
tohtorismies
touko 10, 2015, 21.28
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1560
Luettu: 176159

Senshidosta

Andy kirjoitti: En ymmärrä miten et pysty näkemään että treeneissäsi olisi jotain vikaa, jos kukaan ei suostu käymään niissä. Vika on tästä myös helppo nähdä: heität oppilaat heti syvään päähän ja katsot kuka jää pinnalle.

Hei kaveri.

Äläpäs vääristele.

Itsehän kirjoitin moneen otteeseen aiemmin että tapauskohtaisesti.

Enpä ole koskaan heittänyt ketään "syvään päähän" koska itselle (ei senshidon merkeissä) on niin tehty. On tehty kaikkia näitä "otetaan kevyesti" sparreja ja yhden äkkiä vedetty täysiä. Ja silleen ihan kunnolla.

Senshidossa toki heitetään siihen syvään päähän noin henkisesti ihan siinä fundamentals(perusteet) kurssin aikana kun käydään kuvien kanssa läpi erilaisia vammoja sekä posttraumaattisia stressireaktioita ynnä muuta.

Haastetaan se ihminen ajattelemaan mitä se oikea väkivalta on ja miksi siihen sekä harjoitteluun tulee suhtautua tietyllä vakavuudella.

Mutta kuten tt kirjoitti niin suurin osa porukasta ei edes halua, halutaan oppia kaikenlaisia juttuja jotka tuntuu siistiltä.

Sekä Janne M myös viittasi.

On toki omissa treeneissäkin vikaa, tulihan sitä varsinkin ensialkuun tapeltua varsin miehekkäällä tavalla tm.

Joten toki, omissa treeneissä on se vika että itse vaadin sen että aikuinen ihminen ottautuu väkivaltaan vakavasti eli hyväksyy sen että siinä hommassa voi nähdä verta, se voi pelottaa sekä ahdistaa vielä jälkikäteenkin ja haluaa oppia oikeaa itsepuolustusta jonka kuva ei välttämättä vastaa fyysisesti "häkkitappelua" ja "uuäfceetä". Ja vielä kestämään sen että treenatessa voi tulla hiki sekä se voi sattuakin.

Eli jos tarkoitat tuota syvillä vesillä niin siinä tapauksessa olet aivan oikeassa, olen tårta på tårta treeninvetäjä ja senshido on tårta på tårta laji ja heitän oppilaat ihan liian syviin vesiin kun tullaan treenaamaan itsepuolustusta.

[video][/video] Tuossa drillaillaan itsepuolustusta Urban combatives sekä senshido ohjaajan johdolla. Alussa esiintyvä naishenkilö vetää suojausharjoitteessa huomattavan hyvin vaikkei urheilijan fysiikkaa ja veikkaisin melko pienellä kokemuksella olevan liikkeellä. Asenne kohdillaan.