Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 9 tulosta

Jorge
touko 6, 2015, 03.40
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tiedeuutisia
Vastaukset: 618
Luettu: 51199

Tiedeuutisia

En tiedä mitään mikroaaltouuneista, joten en pysty vastaamaan tuohon :smt003
Jorge
touko 6, 2015, 03.10
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tiedeuutisia
Vastaukset: 618
Luettu: 51199

Tiedeuutisia

Tieteilijät luulivat 17 vuoden ajan kuulleensa signaalin toisesta galaksista – kyseessä olikin kuppilan mikro

Julkaistu: 6.5. 1:28

AVARUUS Australiassa sijaitsevan radioteleskoopin jo 17 vuoden ajan sieppaaman mystisen signaalin tarkoitus on vihdoin selvinnyt.


Ratkaisun keksi tohtoriopiskelija Emily Petroff tutkiessaan mystisiä radiopurkauksia, perytoneja. Ensimmäisen kerran signaali havaittiin Australian Parkes-teleskoopilla 1998. Signaalilla oli sama taajuus ja kesto kuin niillä nopeilla radiopurkauksilla, joiden oletetaan olevan peräisin toisista galakseista.

Kun Petroff oli pystyttänyt omat havaintolaitteessa tämän vuoden tammikuussa, hän havaitsi, että signaaleilla näytti olevan yhteys tavalliseen mikroaaltouuniin. Niinpä Petroff yhdessä muiden tiedemiesten kanssa marssi teleskooppiaseman kuppilaan. He havaitsivat, että jos siellä olevan mikroaaltouunin avasi sen vielä käydessä, laukaisi se perytoni-havainnon.

17 vuoden ajan tutkittu ”vieraan galaksin asukkaiden” viesti olikin siis kärsimättömien tiedemiesten itsensä aiheuttama, kun he eivät malttaneet odottaa mikroaaltouunin lämmityksen loppumista.

– Olihan tulos aika yllätys meille kaikille, myönsi Petroff ABC Newsille.
http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1430808628120.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:thinking: Käyttikö ne samaa mikroa 17 vuoden ajan?
Jorge
helmi 19, 2015, 10.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tiedeuutisia
Vastaukset: 618
Luettu: 51199

Tiedeuutisia

Sheikh Bandar al-Khaibari vieraili sunnuntaina Arabiemiraateissa yliopistossa. Opiskelijat saivat esittää al-Khaibarille kysymyksiä.

Opiskelijan kysyessä Maan liikkeistä, al-Khaibari kertoi, että maapallo on liikkumaton, eikä pyöri ympäri.


Todistaakseen näkemyksensä al-Khaibari käytti esimerkkinä lentokoneen matkaa Kiinaan. Jos lentää Kiinaan, mutta pysähtyy ilmassa, eikö Kiinan pitäisi tulla vastaan, hän kysyi sarkastiseen sävyyn.

Al-Khaibarin mukaan lentäminen johonkin toiseen maahan olisi myös mahdotonta, jos Maa pyörisi samaan aikaan samaan suuntaan, sillä silloin lentokone ei hänen mukaansa voisi koskaan saavuttaa kohdettaan.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a142431344822 ... HSnytboksi" onclick="window.open(this.href);return false;
Jorge
joulu 1, 2013, 16.07
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tiedeuutisia
Vastaukset: 618
Luettu: 51199

Tiedeuutisia

Tiedemiehen hurja väite: Ihminen syntyi simpanssin ja sian pariteltua

STEPHANE MAHE
Julkaistu: 30.11.2013 23:13

Amerikkalaisgeneetikko uskoo selvittäneensä ihmiskunnan sikamaisen menneisyyden.
Eläinten risteytymiseen erikoistunut geneetikko, tohtori Eugene McCarthy amerikkalaisesta Georgian yliopistosta on kehittänyt teorian, jonka mukaan koko ihmiskunnan kantaisä oli karju, Daily Mail –lehti kertoi.

McCarthyn hypoteesin mukaan ihmiset saivat alkunsa naarassimpanssin ja sian parittelun seurauksena. Väitettään hän perustelee sillä, että vaikka ihmisissä ja simpansseissa on paljon samoja piirteitä, niin ihmisissä on myös piirteitä, joita ei esiinny millään muilla kädellisillä.

"Vastaus on Sus scrofa"

Ihmisiä ja simpanssia erottavat toisistaan muun muassa ihmisten paksu ihonalainen rasvakerros, karvaton iho, vaaleanväriset silmät, ulkoneva nenä ja kookkaat silmäripset.

- Missä eläimessä ovat nämä kaikki piirteet? Vastaus on Sus scrofa, eli sika, McCarthy järkeili Daily Mailin mukaan.

McCarthy on arvioinut, että sian ja simpanssin jälkikasvu olisi jäänyt elämään simpanssien pariin ja risteytynyt niiden kanssa, minkä seurauksena jokainen sukupolvi olisi ollut edellistä vähemmän sika ja enemmän apina.

Tiedemaailma epäilee

McCarthyn mukaan uskomus siitä, että kaikki lajien sekamuodot ovat hedelmättömiä, ei pidä paikkaansa.

Ei ole kovinkaan yllättävää, ettei koko tiedemaailma ole ottanut avosylin vastaan McCarthyn hurjaa teoriaa.


Biologian professori PZ Myers on epäillyt suuresti, että sika voisi hedelmöittää simpanssin. Hän muistutti, että simpanssilla on 48 kromosomia ja sialla vain 38.

"Siitä tulisi katastrofi"

- Sian ja simpanssin risteyttäminen olisi kuin ottaisi balettiesitykseen puolet tanssijoita Joutsenlammesta ja toisen puolen Gisellestä ja heittäisi heidät yhdessä lavalle esiintymään. Siitä tulisi katastrofi.

Lisäksi Myers kehotti McCarthya kokeilemaan käytännössä, kuinka helppoa on ihmiselle saattaa sika tiineyden tilaan.

IS
http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288626895218.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jorge
syys 29, 2013, 03.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tiedeuutisia
Vastaukset: 618
Luettu: 51199

Tiedeuutisia

Saudiarabialaisen psykologijärjestön johtava asiantuntija, sheikki Salah al-Luhaydan varoittaa kotimaansa naisia ajamasta autoa, kertoo Al-Arabiya.

"Auton ajamisella voi olla toivotusta vastakkainen psykologinen vaikutus. Funktionaalinen lääketiede on osoittanut, että auton ajaminen vaikuttaa välittömästi munasarjoihin ja lantion asentoon", sheikki al-Luhaydan perusteli.

"Tästä syystä paljon autoa ajaville naisille syntyy jatkuvasti lapsia, joilla on eriasteisia kliinisiä sairauksia
http://www.hs.fi/ulkomaat/Saudipsykolog ... 21c95d33ea" onclick="window.open(this.href);return false;

Ottamatta sen enempää kantaa siihen, että HS:n käyttämä ilmaisu "toivotusta vastakkainen" särähtää kielikorvassani, niin onhan itse uutisen sisältö melkoinen läpimurto tieteen saralla.
Jorge
elo 1, 2012, 04.04
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tiedeuutisia
Vastaukset: 618
Luettu: 51199

Tiedeuutisia

PDC kirjoitti: Eihän sillä nimellä edes ole loppujen lopuksi mitään väliä. Sama vaikka kutsuvat jumaliksi. Se raha jonka avulla tehdään konkreettisia tuloksia, koko ihmuskunnan hyväksi, sillä on väliä.
No joo. Tuohan on tietenkin Milnerin omaa rahaa, joten ei siinä mielessä ole syytä arvosteluun sen suhteen, miten hän sen käyttää.

Se on sitten vain arvailua, että miten se on koko ihmiskunnan hyöty, jos tutkijalla on omalla henkilökohtaisella tilillään miljoonia. Hän joko jatkaa sen avulla tutkimustaan, tai sitten alkaa sijoittamaan Facebookiin, Twitteriin, Spotifyihin ja Grouponiin, Milnerin tavoin.

IMO, jos palkinnot jaettaisiinkin niin, että radikaalien ideoiden isät saisivat nimetä tutkimuksen, jota rahoitetaan ko. summalla, niin silloin tuo PDC:n väite voisi pitää paremmin paikkaansa. (siis tuossahan ei muuten palkittu tuloksista, kuten Nobeleissa)

Mutta oletteko huomanneet, että myös Suomen verovaroista jaetaan palkintoja

http://fi.wikipedia.org/wiki/Millennium ... iapalkinto" onclick="window.open(this.href);return false;
Millennium-teknologiapalkinnolla pyritään myös kasvattamaan Suomen mainetta korkean teknologian maana
Siis jakamalla rahaa ihmisten omille tileille kasvatetaan mainetta korkean teknologian maana :lol:

Lainataan Taloushymyä:
Torvaldsin perhe vaurastuu
Portlandissa Yhdysvalloissa asuva Torvalds kertoi viime viikon Talouselämässä palkintorahoille olevan käyttöä, koska kolmen tyttären kouluttaminen Yhdysvalloissa on kallista.

Kohtuullisille tienesteille pääsee pian myös Linuksen isä, toimittaja-poliitikko Nils Torvalds, josta tulee edustaja europarlamenttiin kun RKP:n tuore puheenjohtaja Carl Haglund palaa koti-Suomeen puolustusministeriksi.

Mammonan ja kunnian lisäksi Millennium-palkinto toi isälle ja pojalle mahdollisuuden jutella keskenään Helsingin Sanomien mukaan Nils ja Linus Torvalds tapasivat ensi kertaa neljään vuoteen Linuksen käydessä Helsingissä noutamassa palkintonsa.
http://www.talouselama.fi/uutiset/linus ... n/a2133790" onclick="window.open(this.href);return false;Siis oikeasti VMP - ei luulisi oikeasti, että Torvaldsilla on pulaa 600 000 eurosta. Jos yksi IT- alan isoista nimistä ei ole saanut pistettyä kunnolla rahoiksi, niin hoidetaan homma sitten vaikka suomalaisten verovaroista....
Jorge
heinä 31, 2012, 17.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tiedeuutisia
Vastaukset: 618
Luettu: 51199

Tiedeuutisia

Supernobelit? Eli mitä isompi rahasumma, sen merkittävämpi palkinto?
Jorge
heinä 17, 2012, 16.04
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tiedeuutisia
Vastaukset: 618
Luettu: 51199

Tiedeuutisia

Olikohan vielä tuoksut tallella?
Jorge
kesä 8, 2012, 13.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Tiedeuutisia
Vastaukset: 618
Luettu: 51199

Tiedeuutisia

Neutriinotutkijat myöntävät: Einstein oli oikeassa!

Albert Einstein oli oikeassa esittäessään että alkeishiukkaset - kuten mikään muukaan maailmankaikkeudessa - eivät voi kulkea valoa nopeammin.

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN:ssä työskentelevät tutkijat aiheuttivat tiedepiireissä myrskyn viime syksynä julkaistuaan mittaustuloksiaan, joiden mukaan neutriinot kulkivat noin kuusi kilometriä sekunnissa nopeammin kuin valo.

Nämä tulokset uhkasivat kääntää päälaelleen koko modernin fysiikan sekä osaltaan murentaa Albert Einsteinin vuonna 1905 julkaiseman suppean suhteellisuusteorian, jonka mukaan mikään ei voi kulkea valonnopeutta nopeammin.

Neutriinojen nopeus mitattiin ajasta, joka niiltä kului 732 kilometrin kulkemiseen läpi maankuoren Sveitsissä lähellä Geneveä sijaitsevasta CERN:stä Gran Sasson laboratorioon Italiaan.

Neutriinotutkijaryhmä, joka viime vuonna raportoi ylivalonnopeutta kulkeneista neutriinoista, myöntää virheellisten tulosten johtuneen viallisesta mittausvälineistöstä.
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... i-oikeassa" onclick="window.open(this.href);return false;