Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 17 tulosta

Jorge
tammi 4, 2013, 08.38
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

:ot:
Mika kirjoitti:
Lasse Candé kirjoitti: Perustuiko siis tuo yliarvostus noihin jossain väärin ymmärrettyihin ketjun kontekstissa tuntemattomiin lausahduksiin, joiden pohjalta Bruce Lee siis on yliarvostettu?
Tuo on niin monimutkainen virke, etten ymmärrä kysymystä.
Lasse Candé kirjoitti: Mun suomenkieli on parempaa kuin suurimman osan suomenkielisen lukion käyneistä, mutta mä kusen järkevän virkkeen mitan ja pilkkusäännöt sekä teen joitain tahallisia virheitä.
http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... aa#p726389" onclick="window.open(this.href);return false;

Selvästikin vain liian sofistikoitunutta porilaisen lukion kasvatille. :naurupyorii:
Jorge
tammi 3, 2013, 03.40
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Mika kirjoitti: Jos ei puhuta absoluuttisesta vaan suhteellisesta osasta väestöä, kuten minusta tuosta kuuluisi ymmärtää, väitteen faktapohjaisuus vaatisi taas hieman lähteitä. Tietysti jos mummojen puisto-Taichi lasketaan mukaan, se muuttaa asiaa. Muutenkin tuo elämäntavasta puhuminen kuulostaa minusta hieman mahtipontiselta. Voihan se olla tottakin.

Jorge voi omalta osaltaan täsmentää, mitä hän tarkoitti.

Minulla on tuo lehti, sillä olin tilaaja noihin aikoihin. Itse lehteä pidän popularistisena ja Gene Chingiä joko vähän yksinkertaisena tai sitten markkinointimiehenä. Yksityiskeskustelujemmekaan perusteella en osaa varmaksi sanoa juuta tai jaata. Oli miten oli, tuo kyseinen mestari Tao on varmastikin ihan kova luu. Kyse olikin nyt tuosta muusta artikkelista ja siten siitä, millainen lähde Kungfumagazine on.
Joo, kutakuinkin näin. Alexander Tao ilmeisesti on tekijämies, eikä tuollainen hubbabubba- artikkeli tee hänelle mitään oikeutta.

Itseasiassa se on täynnä suoranaista pa$kaa. Pelkästään tuo kungfun harjoitteleminen ensisijaisesti maan ja kansalaisten suojelemiseksi ja tradition siirtyminen jossain kaupungissa sukupolvelta toiselle (noin laajemmalti) on melkoinen väite ottaen huomioon punaisen Kiinan kulttuurivallankumouksen ajan suhtautumisen perinteiseen kungfuun.

Kiinassa voi olla miljoonia kungfun harjoittajia, mutta väestöä on sitten yli miljardi ja noin näppituntumalta sanoisin, että yhä enemmän mennään siihen suuntaan, että kaikenlainen fyysinen aktiviteetti on vähenemässä tämän "general publicin" kohdalla, kun fillarit ovat vaihtuneet autoon ja skootteriin ja kuokat ja lapiot konsolipeleihin.
Americans have no idea what it is like to be a cop in China. No idea at all. It's not like here - no high-tech squad cars packing state-of-the-art computer systems. In China, cops are lucky to get a bicycle
What's more, almost everyone in China practices martial arts, especially the criminals. So to be a cop in China, you've really got to know how to fight, hand-to-hand and toe-to-toe, and fight well.
Jos puhutaan normaaleista kadulla partioivista poliiseista - niin kuin ilmeisesti puhutaan, kun tuosta varusteiden puutteesta mainitaan - niin ei tarvitse kuin kuin katsoa heitä, niin ymmärtää, että kova treeni ei ainakaan "firman" puolesta ole vaatimuksena, vaikka osa varmaan sitä omaehtoisesti tekeekin.
Jorge
tammi 2, 2013, 11.23
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Joo, ja tuosta Teh Deadly kiinalaisesta poliisistakin, että (niin kuin aiemmin on keskusteltu), niin eliittijoukot ovat varmasti kovia tekijöitä, mutta minkälainen mestari oli sitten tämä koditon (nyttemmin teloitettu) mies, joka teki kostohyökkäyksen shanghailaiselle poliisiasemalle, jos kerran normaali poliisimies/-nainenkin on jokin taistelukone?

Tämä ihan Kiinan virallisen uutistoimiston kertomana:

http://news.xinhuanet.com/english/2008- ... 471171.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Ei tämä nyt Leehen edes liity, mutta tuo kuva Kiinasta, jossa aseettoman taistelun korkea taitotaso olisi jotenkin kovin yleinen, on melkoisen korni.
Jorge
tammi 2, 2013, 10.36
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Aika "mielenkiintoinen" kuva tuossa tekstissä annetaan kungfun treenauksesta Kiinassa noin keskivertokansalaisten keskuudessa :o
Jorge
joulu 31, 2012, 08.20
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Sehän on nyt aivan päivänselvää, että lajeja harjoitelleet ovat perillä siitä, mitä ne pitävät sisällään; enemmän harjoitelleet enemmän perillä.

Mutta asian biiffihän nyt näyttäisi olevan se, että Leen (tai häntä referenssinä käyttävien) toiminta juurikin julkisuudessa on se, mikä jurppii joitain kiinalaislajien piirejä. Jos mediassa näkyvällä jutulla ei ole merkitystä, niin senhän voi sivuuttaa; jos taas on merkitystä, niin siihen medianäkyvyyteen kannattanee yrittää omalla jutullaan.
Jorge
joulu 31, 2012, 03.34
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Mappe kirjoitti: Olen kyllä 25-vuotisella kamppailijan tielläni huomannut, että nämä vyöjärjestelmää kritisoivat ovat usein niitä jotka eivät ole vyöarvoissa edenneet puutteeliisten taitojensa vuoksi kovin pitkälle ja sitten hommaa jauhetaan muille niin, että eihän vyöarvoilla mitään merkitystä ole. Tässä en kuitenkaan tarkoittanut, että sinä olisit tehnyt niin otin vain esimerkiksi.
Joo, ei varmaan kannatakaan tarkoittaa Lassea, jolla noita daneja on kaksi, joten ei ainakaan kritisoi itselleen tuntematonta aihetta :)

http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... &start=130" onclick="window.open(this.href);return false;

KungFuMiäs kirjoitti: Siinä tapauksessa meillä mielestäni on velvollisuus korjata faktat, vähän eri asia kun joku stand-up koomikko tekemässä videoita youtubeen.
Kenellä meillä ja millä tavalla sellainen (kuvitteellinen) tilanne, jossa joku opettaja, myyntimies tai vaikkapa fysioterapeutti kirjoittaa suomalaisella foorumille, on parempi kuin stand up koomikon Youtube- video?

http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Rogan" onclick="window.open(this.href);return false;
In 1981, at age fourteen, he became a practitioner of Kenpo Karate before transitioning to Taekwondo.[5] He eventually gained a 2nd dan black belt.[6] A four-time state champion in Massachusetts, in 1987 he was the USA Taekwondo U.S. Open Champion.[7] In 1996, he began training in Brazilian Jiu-Jitsu under Jean Jacques Machado, eventually earning his black belt.[8] In addition, he holds a black belt in 10th Planet Jiu-Jitsu under Eddie Bravo.[9]

He also practiced and competed in kickboxing.[10]
KungFuMiäs kirjoitti: Tämähän on juuri tätä tyypillistä Bruce Lee propagandaa. Eihän se muuten haittaisi, mutta mua henkilökohtaisesti alkaa ärsyttämään kun häntä nostetaan ylös muiden kustannuksella. Nuo jutut "vanhasta kung fusta" ovat aika pieleen, mutta ne uppoavat massoihin kun jengi ei tunne asioita.
Miksi jengi ei sitten tunne asioita; siis muuten kuin Leen näkökulmasta? Aikaisemmin kirjoitit:
KungFuMiäs kirjoitti: Häntä pidettiin kurittomana "ongelma lapsena". Ei sen takia että opetti valkonaamoille, kaikki sitä tekivät Chinatownissa.
Jos kaikki opettivat, miksi Lee tunnetaan ja niitä muita ja opettamiaan juttuja sitten ei?

Tuo ongelmalapsijuttu on varmasti totta - tässäkin ketjussa on tullut ilmi, että jonain oletusarvona on, että hänen olisi tullut noudattaa jotain kulttuurikontekstiin liittyviä oppimis-, opetus-, ja hierarkiakaavoja, joihin hän ei käsittääkseni ollut sitoutunut.

Traditionalistien ongelmana ei liene ollut se, että rivissä näkyi länsimaisia naamoja, vaan että treeniin oli tullut länsimainen individualismi.
Jorge
joulu 29, 2012, 11.50
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Tieteestä tuttu vertaisarvionti on kuitenkin (ainakin tulisi olla) avointa, eikä meille taviksille ole kovin paljoa kerrottu analyyttisiä arvioita Leen tekemisen tasosta: toisaalta omasta leiristään on levitetty legendaa mystisten haasteottelujen voittamisesta ja toisaalta tulee sitten sen tason juttua, jota tuossa edelläkin lainasin, kuten myös persoonansa miellyttävyyden arviointia.

En tiedä sitten mikä merkitys sillä on, minä kukakin Leetä pitää melkein 40 vuotta kuolemansa jälkeen, mutta kovasti tunteita hän edelleen joissain piireissä herättää.
Jorge
joulu 29, 2012, 11.23
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Tuosta Kimbosta en ole muuten täysin varma - ainakaan Potkun ulkopuolella :lol:

Mikä on sitten mestarin määritelmä? Siis kilpalajeissahan se on määritelty mestaruuden voittamisella, mutta miten sitten muualla? Usein ainakin oman lajin kehittäjää / päämiestä pidetään mestarina, mutta sitten tietenkin on kysymyksiä siitä, miten kukin sen lajin arvottaa.
Jorge
joulu 28, 2012, 18.32
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Huomattavaa on sekin, että kiivaimmillla Leen arvostelijoilla ei useimmiten itselläkään ole julkista ottelurekordia...

Leen ja Wong Jack Manin ottelun tiimoilta liikkuu aivan uskomatonta tårta på tårta, kuten
Though Wong had been trained in the internal styles while still in China, up until the time he fought Lee he had concentrated mainly on the refinement of his elegantly athletic Northern Shaolin, which, like Lee's Wing Chun, is an external style. Following the battle with Lee, Wong would train in the internal styles until he had developed such chi power that he can, according to Peter Ralston, a former student of Wong and the first non-Asian to win the Chinese Martial Arts World Championships in Taiwan, take a punch to any part of his body without injury or even discomfort. As for Wong's offensive capabilities, they have apparently never been tested.

Regarding the question of how much Lee grew as a martial artist after the fight, Wong is convinced that the benefits to Lee from his homemade style were more than offset by the damage it did him. Wong even goes so far as to speculate that Jeet Kune Do may have caused Lee's death.

Most martial arts masters agree that just as serious training in a proper method can greatly improve one's health, strenuous and prolonged training in an improper method can destroy health. Of the health damage is attributed to improper breathing practices, and often the damage is to the brain. Special use of the breath is acknowledged by every martial arts style as a key element to developing power, though different styles have different breathing methods. Proper methods can be simply categorized as those which develop power while building health, and improper methods as those which either fail to build power or build it but at the expense of one's health. Though many of the ways in which breathing methods affect health remain mysterious, the methods themselves - at least the proper methods - have been empirically refined over many generations. Wong's Northern Shaolin, for example, can be traced back to the great Shaolin Temple of more than a thousand years ago, which is considered the source of Chinese martial arts. While the Wing Chun practiced by Lee until his fight with Wong also had a long period of development and refinement, the style he put together after the fight was a chop suey of many and varied ingredients.

That Jeet Kune Do lacked the cohesion and harmony of a style in the traditional sense was something acknowledged by Lee himself, who preferred to call it a "sophisticated form of street fighting" rather than a style. After abandoning Wing Chin, Lee developed a disdain for all traditional styles, which he considered restrictive and ineffective. He even went so far as to place outside his school a mock tombstone that read: "In memory of a once fluid man crammed and distorted by the classical mess." It is grimly ironic that it would be Lee would be in need of a tombstone long before the man, trained by and loyal to the "classical mess," who was almost certainly his most formidable opponent.

It cannot be proven, of course, that Lee's fatal edema of the brain was caused by Jeet Kune Do, just as it could not be proven his death was brought on by any of the other rumored causes ranging from illicit drugs to excessive sex to blows on the head. Wong thinks, to serve as a caution to those who believe they can, by themselves, develop the knowledge it has taken others many generations of cumulative effort to acquire.
http://www.kungfu.net/brucelee.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"Paras" väite, jota asian tiimoilta on kuulunut, on se, että Leen kuolema (vuosia mainitun matsin jälkeen) olisi johtunut jostain mysteerisestä "five finger death punchista" tms., jonka Wong Jack Man olisi tehnyt ko. ottelussa.

Vielä kerran: V-M-P!
Jorge
joulu 28, 2012, 05.09
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Mika kirjoitti: Joka tapauksessa KFM:llä ja minulla on tietty käsitys asiasta, joka perustuu muihin lähteisiin ja matkan varrella nähtyyn kuin elokuviin. Jokainen toki muodostakoon oman mielipiteensä.
Kari Aittomäki kirjoitti: Bruce Leen merkitys on ikonisoinnissa. Häntä on kiittäminen kungfun/lajien noususta seitkytluvulla ja siinämielessä hän on paikkansa ansainnut.
Luulisin noin 1+1 laskulla, että tässä aletaan olla asian ytimessä. Eli nimenomaan kiinalaisten (lajien) piirissä on myös runsaasti pahaa verta siitä aiheesta, että Lee ja tyylinsä edustavat niin monelle maailmanlaajuisesti käsitystä kiinalaisesta kamppailusta. Joissain tapauksissa kyse on traditioon pohjautuvasta paheksunnasta, joissain kateudesta, joissain vain siitä, että ei arvosteta ja tykätä.

Tähän kaikkeen liittyy myös valitus siitä, että hän ei osannut käyttäytyä (kiinalaisyhteisön odotusten mukaisesti). Toki monessa lähteessä todetaan, että nuori Lee tosiaan oli melkoisen röyhkeäkin tyyppi - jo teini-iästä lähtien, mutta toisaalta, ei tuo niin harvinainen ominaisuus nuorelle kamppailijalle ole.

Mutta samalla unohdetaan, että moni ulkokiinalainen on sanonut, että Leen julkisuus auttoi positiivisemmassa suhtautumisessa kiinalaisväestöön Britanniassa, Yhdysvalloissa jne. esittelemällä maailmalle vahvan kiinalaismiehen.
Jorge
joulu 27, 2012, 12.10
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

http://en.wikipedia.org/wiki/Wong_Jack_Man" onclick="window.open(this.href);return false;

Jotenkin mua ei hämmästyttäisi se, että kummankaan osapuolen tarinoissa ei olisi juurikaan totuuden siementä koko kohtaamisesta.

Eikä sitä julkista ottelua varmaan koskaan oikeasti ollut edes tulossa - vähän niin kuin oli vuosien ajan puhetta Pacquiaon ja Mayweatherin kohtaamisesta, mutta se olisi ollut liian lopullinen niitti rahasammoille, vaikka yksittäisenä otteluna olisikin ollut maailman rahakkain.

Tosin Leellä tai Wong Jack Manilla ei tainnut liiemmälti olla julkisia matseja kenenkään kanssa.
Jorge
joulu 25, 2012, 14.03
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Mika, ole hyvä.

Nuo suhteet vanhan Hongkongin ja uudempien, sodanjälkeisten tulokkaiden välillä ovat ihan mielenkiintoisia.

Kuten myöskin suhteet kantonilaisten, chiu chowien (chaozhou, teochow), shanghailaisten, fujianilaisten ym. suurten emigranttikiinalaisryhmien välillä niin Honkkarissa, kuin esim. Amerikoissa, Euroopassa, Australiassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Oman lusikan soppaansa tuo myös politiikka, johon suhtautuminen on leimannut jopa eri triadeja. Mm. suuri ja mahtava 14K on Kuomingtang kenraalin perustama.

Ja tämä liittyy edelleen aiheeseen niin kamppailun, kuin HK- elokuvascenenkin tiimoilta.
Mika kirjoitti: Se on ihan selvä, että Bruce Lee treenasi varsinkin kehonrakennusta varsin pedanttisesti, mutta se ei nyt sitten taas liity tappelutehokkuuteen juuri mitenkään.
"Pyh! Puntilla on käyty ja kungfua telkusta katsottu. Ei tehnyt vaikutusta ainakaan taitopuolella" ;)
Jorge
joulu 24, 2012, 19.42
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Plus tietenkin se, että hän ei ollut 100 %:sesti täysverinen kiinalainen, vaan äidin puolelta Hotungeja (Ho Tung), niin kuin edellä mainittiin. Eli siis paikallista mahtisukua - joihin kuuluu myös tämä paikallinen (Macaon ja Hongkongin) legenda

http://en.wikipedia.org/wiki/Stanley_Ho" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaikesta ihailusta, vihailusta ja menestyksestä, vaikutusvallasta ja kateudesta huolimatta he ovat kuitenkin "mixed race"- taustallaan ulkopuolisia. Silloin kuin kummisetä Ho oli vielä voimissaan, näin hänet kävelemässä kadulla 7 henkivartijan kanssa, jotka kaikki olivat gurkhia, koska sillä pystyttiin varmistamaan, että paikalliset vihamiehet eivät soluttaudu. Toki niin tekevät ihan täysin kiinalaiset pohatatkin.
Jorge
joulu 24, 2012, 17.35
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Ja ovat käyneet Ruotsissa :lol:
Jorge
joulu 24, 2012, 17.25
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56997

Bruce Lee

Mika kirjoitti: Kyllä Bruce tappelusta oli kiinnostunut, mutta hän aloitti melko myöhään ollakseen mikään mestari,.
Miten tuo mestari määritellään? Paljon on sellaisia juttuja, joita hallitakseen on aloitettava polvenkorkuisena. Kuten vaikkapa telinevoimistelu ja tietysti toiset kamppailujärjestelmätkin. Toisaalta, tappelijaksi ja jopa mestariksi tappelussa ja kamppailussa on tultu kyllä melkoisella myöhäisherännäisyydelläkin.

Ei liity vällttämättä edes juuri Bruce Leehen, vaan noin yleensäkin tuon perustelun ontumiseen.