Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Jorge
maalis 8, 2019, 15.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Wettenhovi-Aspa
Vastaukset: 30
Luettu: 2893

Wettenhovi-Aspa

Se on rohkaisevaa huomata, että ilman knyybiä nuokin legendaariset kirjoitukset olisivat jääneet syntymättä ja sekä elämä, että kullttuuri olisivat varsin kuivakkaa.
Jorge
helmi 25, 2019, 16.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Wettenhovi-Aspa
Vastaukset: 30
Luettu: 2893

Wettenhovi-Aspa

Aina vain kowempaa settiä löytyy, kun alkaa pläräilemään tietoa Wettenhovi-Aspasta

http://esoteerinenmaantiede.blogspot.co ... eilla.html
Euroopan tulevaisuuden suhteen Wettenhovi-Aspa edustaa samaa linjaa kuin Georg Wilhelm Friedrich Hegel ja Oswald Spengler, ja näkee johtokipinän jo siirtyvän muualle ensin maailmantuskan ja sitten maailmansodan heikentäneeltä mantereelta. Tekninen ylivertaisuus vain alleviivaa perikatoa merkitessään perustavanlaatuista vieraantumista. "Kaikki teknilliset uudistukset giljotiinista ja höyrykoneesta alkaen hamaan autoon ja lentokoneeseen asti tuntuvat vain osaltaan kiirehtivät ja jouduttavan Euroopan itsemurha-tuhoa", hän manailee (vaikka tosin itse sijoitti rahaa utopiahankkeeseen tehdä rautatiesilta Siperian ja Alaskan välille).
Niin; rautatiesilta Siperian ja Alaskan välille. Josta tulikin mieleeni, että Peter Vesterbacka myy jo nyt lippuja Tallinnan tunnelin junaan vuodelle 2022- oletteko jo varmistaneet paikkanne?

Ja plot niinqn thicknes:
Wettenhovi-Aspa selitti ruotsalaisen ihmistä tarkoittavan sanan "människa" juontavan juurensa "maannussijasta".
Ettäs tiedätte, maannussijat!




Kuva

Olen hiukan miettinyt, että kun Sigurd oli tunnettujen pesusienten, kuten Janne Sibeliuksen, kaveri, niin olikohan hän kaiken aikaa pienessä punssissa, kun mielikuvitus laukkasi tuota rataa? Vai oliko rappariveljissä lekureita, joilta sai vielä parempia aineita?
Jorge
helmi 24, 2019, 14.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Wettenhovi-Aspa
Vastaukset: 30
Luettu: 2893

Wettenhovi-Aspa

Antti kirjoitti: helmi 22, 2019, 15.33

Ehkä Wettenhovi-Aspaan assosioitumista tahdotaan välttää. Wikipedian mukaan Wettenhovi-Aspa oli nimittäin myös "rotuteoreetikko". Teoksessaan Suomen kultainen kirja II (1935, s. 139-141) hän esittääkin näkemyksensä "ruokajärjestyksen rotuamuodostavista vaikutuksista", joka on sen verran hauska, että ansaitsee tulla lainatuksi kokonaisuudessaan:

Wikipediahan esittää Wettenhovi-Aspan myös Hitlerin ihailijana - onko sille muita perusteita, kuin esim, tämä:
https://www.kuvakokoelmat.fi/pictures/v ... 0603_47007

?

Muutehnhan suomalaisen kansallisvaltion syntymiseen ja suomalaisuuteen identiteettinä on tullut paljonkin vaikutteita nimenomaan Saksasta. Suomalaisen kirjakielen ja folkloristiikan isä sekä yksi maan ensimmäisistä luterilaisista vaikuttajista, Mikael Agricola, haki oppinsa Wittenbergistä ja itsenäisen Suomen alkukin oli kovin saksalaissävytteistä; aina siinä määrin, että maalle oltiin hakemassa kuningasta Hessenistä. Lienee selvää, että Wettenhovi-Aspa ja muut vuosisadan alun fennomaanipiireissä pyörineet tyypit hakivat paljonkin vaikutteita saksalaisesta nationalismista - joka siis 1800- luvulta asti esiintyi eri muodoissa; Johann Gottlieb Fichten ja Johann Gottfried Herderin 1700-1800 lukujen taitteessa esittämät ajatukset poikkesivat toisistaan jonkin verran ja hyvinkin paljon Adolf Hitlerin ajatuksista, vaikka ainakin Fichteä hän valikoidusti lainasikin.

Wikipedia mainitsee Wettenhovi-Aspan edeltäjänä myös aikaisen suomalaisuusmiehen, Daniel Jusleniuksen. Siinä missä Wettenhovi-Aspa oli sitä mieltä, että suomalaiset ovat matkustaneet Jaavalta perustamaan Äijäkupittaan ( :D ) sivistystä, rakentamaan pyhiä raameja, joissa on muita miehiä; Juslenius julisti Israelista tulleiden suomalaisten antaneen sivistyksen muinaiselle Kreikalle ja Roomalle

https://fi.wikipedia.org/wiki/Daniel_Juslenius
Jusleniuksen Suomi-kuva
Juslenius juonsi suomalaisten sukujuuret ajan tavan mukaan Raamatusta, Maagogin suvusta. Hänen mukaansa Maagogin jälkeläiset vaelsivat Suomeen vedenpaisumuksen jälkeen. Tässä niin kutsutussa goottilaisessa historiankirjoituksen perinteessä oli kyse kansallisen perusmyytin tuottamisesta. Kansalle luotiin geneettinen yhteydentunne sekä omistusoikeus asumaansa maa-alaan.

Juslenius ylisti Suomea kaikinpuolisesti. Hän kehui maan erinomaista satoisuutta ja suomalaisten sivistystä. Suomalaiset olivat keksineet hänen mukaansa kirjoitustaidon jo ennen roomalaisia. Ajalle tyypilliseen tapaan Juslenius hyödynsi tutkimuksissaan kielitiedettä. Hän selitti muiden muassa suomalaisten maineen hakkapeliittoina, urheina sotureina, johtamalla nimityksen sanayhdistelmästä hakkaa päälle. "Suomalaisten loputon into lyödä viholliset synnytti uuden sanan 'hakkapeliitta' ('hakkaa päälle' merkitsee lyö, iske, hakkaa kaikin voimin'), jonka kuuluessa Puola aina vapisi ja itävaltalaiset ja pyhän (jos jumalat tämän sanan sallivat) liigan puolustajat useimmiten joutuivat kauhun valtaan ja menettivät henkensä." Jusleniuksen mukaan sanat eivät ole syntyneet turhaan eli ilman niitä tarkoittavien asioiden olemassaoloa. Jos suomalaiset kerran huusivat vihollisten hakkaamista, heidän täytyi olla taisteluissa niskan päällä.

Jusleniuksen Suomen-suitsutus on ohjannut ajattelemaan, että hänen motiivinaan olisi ollut Suomi-kuvan kirkastaminen. Tästä syystä häntä on pidetty Suomen ensimmäisenä fennofiilinä. Jusleniuksen teokset olivat kuitenkin akateemisia väitöskirjoja, jotka noudattivat ajan tieteen vaatimuksia. Niissä käytettiin niin kutsuttua dialektista metodia, Jusleniuksen teoksissa tämä dialektinen vastakohta-asetelma syntyy kahden Suomi-kuvan kamppailusta. Juslenius esiintyy suomalaisten puolustajana ja kohtaa kuvitteellisessa väittelyaitiossa suomalaisia arvostelevat ulkomaalaiset. Hänen tehtävänään on torjua kaikki suomalaisista esitetyt epäsuotuisat väitteet ja todistaa näin päinvastaisiksi. Dialektisen menetelmän myötä aihe ja sisältö olivat tutkimuksissa sivuseikkoja. Tärkeämpää oli osoittaa oppineisuutensa käyttämällä latinaa selvästi ja loogisesti. Suomi ja suomalaiset olivat väittelyn aiheita muiden joukossa.[5]

Juslenius kielitieteilijänä ja kirkonmiehenä

Brunsbon piispantalo Skarassa, Jusleniuksen viimeinen asuinpaikka.
Juslenius oli kielitieteen asiantuntija. Hänen virkaanastujaisesitelmänsä vuonna 1712 kielten professorin virkaan käsitteli suomen kielen sukulaisuutta heprean ja kreikan kielen kanssa (De convenientia lingvae Fennicae cum Hebraea et Graeca). Jusleniuksen kieliharrastuksesta syntyi myös ensimmäinen laajempi suomen kielen sanakirja, Suomalaisen Sana-Lugun Coetus (1745). Se sisälsi 16 000 sanaa. Sanakirja on ensimmäinen, jossa suomen kieli on hakukielenä. Kirja säilyi useita vuosikymmeniä tärkeimpänä suomen kielen sanakirjana ja siitä julkaistiin korjattu painos vielä vuonna 1917.[6] Juslenius toimi myös piispana Porvoossa (1734–1744)[7] ja Skarassa (1744–52).

Daniel Jusleniuksen mukaan on nimetty yksi Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan rakennus, vuonna 1975 valmistunut Juslenia
Jorge
helmi 23, 2019, 05.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Wettenhovi-Aspa
Vastaukset: 30
Luettu: 2893

Wettenhovi-Aspa

Timpa kirjoitti: helmi 21, 2019, 23.24
Antti kirjoitti: helmi 21, 2019, 12.51 vääryys on, että valtiolliset tahot pitävät hallussaan monia tauluja, eikä niillä ole toistaiseksi aikomustakaan tuoda niitä julkisuuteen.
Mikähän on syynä, että Aspan tauluja haudotaan pimennossa?
Tietäjä tietää:

Tauluja säilytetään Turun tuomiokirkon kellarissa, sen salaisen kryptan alapuolella, jossa Rotschildit sukukokouksissaan päättävät maailman tapahtumista. Rotschild -> Rotusilta: suomalainen suku, joka on käynnistänyt globalisaation ja rotujen sekoittumisen. Suomalaisethan ovat Maagogista polveutuva heimo, yksi Israelin kymmenestä kadonneesta heimosta.