Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

jkk
maalis 11, 2010, 17.37
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kysy lajikysymys
Vastaukset: 317
Luettu: 15544

Kysy lajikysymys

kollegiassessori kirjoitti: Jos sen sijaan tekniikka on suoraviivaista ja väkivaltaista, niin ettei toimivuudesta voi valittaa edes naapuribaarin Ipe, ei juurilta vieraantumista tapahdu eikä taistelutantereen toimiva oppi huku tietämättömien maikkojen säädöksiin. Tämä takaa sen, että useampi oppilas saa käteensä toimivia tekniikoita opetettuna oikealla tavalla , vaikkei opettaja olisikaan valaistunut vuorisensei.
Luulisin että jokaisessa Koryu tyylissä on lähinnä niitä suoraviivaisia ja väkivaltaisia tekniikoita. Kata taas on eri asia kuin tekniikka. Katat voivat olla lyhyitä tai pitkiä. Ne voivat sisältää paljon tekniikkaa, tai ei suurinpiirtein yhtään tekniikkaa. Koryun koukekerot ovat niin mutkikkaita, että harjoittelijan on syytä olla edes jonkinlaisessa yhteydessä valaistuneeseen vuorisenseihin. Naapuribaarin Ipe:n mielipiteistä tuskin ollaan huolissaan.

Takenouchi ryu:n katat näyttivät lyhyen miekan katoilta, eikä puukkokatoilta. Juuri mitään en niistä ymmärtänyt, joten lienevät ihan hyviä katoja :) .


-------------------------------------


Noista erilaista voimantuottotavoista, tai siitä saako kylki edellä tehtyyn kädet ristissä lyöntiin riittävästi voimaa en rohkenisi sanoa yhtään mitään. Sen verta hämmentävä kokemus on esimerkiksi herra Ly:yn (en pysty kirjoittamaan nimea oikein) lyömä lätkäisy hartiaani tuossa eräänä suvena.
jkk
helmi 26, 2010, 19.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kysy lajikysymys
Vastaukset: 317
Luettu: 15544

Kysy lajikysymys

kollegiassessori kirjoitti: Enkä minä ymmärrä yhtään.
En tunne yhtään tätä ryu:ta yhtään, mutta hyvin nopean wikiselailun perusteella se on Koryu-tyyli ja perustettu 1650. Silloin oli Japanissa rauhan aika. Siihen maailman aikaan Japaniassa ryu saattoi joutua esittämään tekniikkaansa julkisesti. Siinä tilanteessa oli tärkeää että ryu:n katat näyttivät voimakkailta, mutta eivät paljasta liikaa katselijoille. Tuo kata on siis siinä mielessä hyvä, että et sitä useampaankaan kertaan katsottuasi ymmärrä sitä yhtään, etkä siis voi mennä kotisalillesi ja toistaa sitä perässä. :lol:
Miten tuosta nyt lentää mihinkään?
Itse uskon nähneeni tuossa horjutuksen, joten se ei ollut piilossa. Piilossa oli toden näköisesti muutama kohta missä rikotaan niveliä ja useampikin lyönti. En siis tunne tätä ryu:ta yhtään enkä osaa varmasti sanoa onko näin.
Ymmärtäisin että ukemi tehtäisiin harjoittelumielessä treenin jouhevuuden kasvattamiseksi, kun tuossahan on hyvä lukkopaikka esimerkiksi ikkyolle tai waki-gatamelle, muta törmään hyvin usein siihen, että se tehtäisiin nimenomaan heittona, eikä minään muuna mänkimisenä. Tappelin tosta täällä potkussa jonkun bujinkanilaisen kanssa, mutta vieläkään en hyväksy moista räiskäisyä.]
Uskon siis että tuossa oli ukemi tehtiin ihan todelliseen heittoon horjutuksen päätteeksi. Vanhojen tyylien katoissa on myös paljon lennokkaampia ukemeita missä uke todella hyppää ja mitään heittoa tai horjutusta ei edes tehdä/näytetä. Tämä siis juuri siksi ettei katsoja ymmärrä mitä tapahtuu. Tuohon aikaanhan ei ollut videoita joista katsoa sama moneen kertaan hidastettuna.
Selittäkää, ihmiset hyvät!


Eihän selitetä! :badgrin: :lol: Jos Koryu:n koukerot kiinnostavat, niin mars mars hakeutumaan johonkin sellaiseen. Hyvän opettajan suosiollisella avustuksella tällaiset asiat selviävät ennemmin tai myöhemmin, toivottavasti. Koryu.fi osoitteesta on hyvä aloittaa.
nagehan hiipii viattomasti varjoista ja iskee yhtäkkiä ja nopeasti "vihun" päälle, eikä siinä varmaan ole juurikaan aikaa asennoitua tappelukseen kun ollaan jo ilmassa. Aika raakaa kamaa IMO. Muutenkin noi tekniikat näyttävät tosi väkivaltaisilta eikä osalla ole tosiaankaan mitään tekemistä itsepuolustuksen kanssa, vaan meno on silkkaa murhaa. Jauts. Olis kyllä ihan pirun siistä treenata.
Tuo selän takaa lähestyminen on varmaankin tuon ryu:n strategiaa. Katat saattavat sisältää paljon muutakin kuin tekniikkaa ja välillä siis ei välttämättä kovinkaan kummoista tekniikkaa ollenkaan. Väkivaltaahan se, ihmisten rikkomista.