Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Totte
touko 9, 2019, 09.04
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Vanhat suomalaiset tappelutaidot
Vastaukset: 484
Luettu: 235239

Vanhat suomalaiset tappelutaidot

On siis näköjään väitöskirja, mutta tuossa on vain saatavissa abstrakti. Onko siis koko kirja (tai koko yhteenveto jos on nippuväitöskirja) saatavissa jostain?
Totte
maalis 12, 2017, 11.35
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Vanhat suomalaiset tappelutaidot
Vastaukset: 484
Luettu: 235239

Vanhat suomalaiset tappelutaidot

En nyt näe tuon pintaviiltelyn ja puukkokuolemien välillä olevan mikään hirveä ristiriita. Jokaisessa yhteiskunnassa väliä selvitellään sekä "mittailemalla", että ihan häikäilemättömässa vahingoittamistarkoituksessa. Jos yhteiskunnassa liikkuu paljon puukkoja ja se on "muodissa", niin tietyntyyppiset ihmiset onnistuvat ehkä käyttämään sitä "turvallisesti", kun taas sopivalla mielenlaadulla olevat pistävät ihmisiä kylmäks. Jos ei ois puukkoja, niin jälkimmäiset polkaisivat ihmisiä kadulla päähän ja eka ryhmä ottais vähän heijarihippaa kunnes toinen luovuttaa tai molemmat väsyy.

Tietenkin puukot vähän "ups the game", mutta en tosiaan näkis tuossa viiltotavassa ja tappotilastoissa mitään ristiriitaa.