Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Totte
touko 10, 2015, 11.38
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kilpailemisen aloittaminen aikuisiällä
Vastaukset: 47
Luettu: 13092

Kilpailemisen aloittaminen aikuisiällä

Itse veikkaisin äkkiseltään seuraavanlaista tilastollista yhteyttä:

Ihminen joka on ylipäätänsä kiinnostunut kamppailulajeista (ja siten harrastanut aikasemmin jotain muuta), valitsee nyrkkeilyn nimenomaan niiden ominaisuuksien perusteella jolla se eroaa aikaisemmista lajeista, eli esim. kilpailumahdollisuuksien vuoksi.

"Perusharrastajalla" taas nyrkkeily voi kilpailla muiden liikuntalajien, esim. jalkapallon kanssa. Tällöin merkittäväksi tekijäksi ei nouse kilpailumahdollisuudet, vaan muut ominaisuudet, jotka voi olla vaikka hyvä liikunta. Tai vaikka joku kamppailullinen puoli nyrkkeilyssä vetoaakin, se voi olla yleisemmällä tasolla, jolloin ensimmäinen valinta kamppailulajiksi olisi yhtä hyvin voinut olla karate, sillä kiinnostuksena on nimenomaan yleinen "kamppailullinen" puoli, eikä kilpaileminen. Ne jotka pähkäilevät nyrkkeilyn ja karaten välillä ja päätyvät karateen ei sitten tietenkään näy nyrkkeilysalin tilastoissa, joten tässä on myös pienen tilastollisen harhan mahdollisuus.