Haku löysi 2 tulosta

Totte
syys 4, 2015, 22.33
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 26729

Opettajien voimankäyttö

Itse en näin maallikkona pitäisi hätävarjelua niin kaukaa haettuna. Opettaja oli kuitenkin yrittänyt estää oppilasta porrastetusta menemästä uhrin kimppuun uudestaan. Koska hyökkäyksen päättämiseksi (tai estämiseksi) ei riittänyt väliin meneminen, vaatteista kiinni pitäminen, eikä seinää vastaan painaminen, olisi mielestäni perusteltua väittää, että tuo maassa kiinni pitäminen tosiasiassa olisi hätävarjeluna suoritettava toimenpide, jolla torjutaan se "välittömästi uhkaava hyökkäys". Tilanne olisi eri, mikäli oppilas olisi pyrkinyt pakoon eikä se nuhrin kimppuun uudestaan.

Tuo on nyt oikeastaan mikä Mjölnir sano, mutta olkoot.

Vähän pitää kyllä olla samaa mieltä myös DV:n kanssa, että onko tärkein asia tässä nyt oikeasti tuo maassa kiinni pitäminen eikä se, että tuo oppilas on aiheuttanut toiselle (vakavia?) vammoja hakkaamalla sitä nyrkillä. Tässä Potkussa käytävä keskustelu ei tietenkään arvota tätä, sillä meillä on ns. akateeminen mielenkiinto sitä kohtaan, minkä pykälän alle tämä toimenpide teknisesti menisi. Julkisuudessa käytävä keskustelu sen sijaan kertoo jotain.
Totte
huhti 10, 2013, 23.09
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 26729

Opettajien voimankäyttö

Lasse Candé kirjoitti: Lakiin kannattaa vedota tiedottaen ääntään korottaen kaikille läsnäolijoille mitä tulee seuraavaksi tapahtumaan ja että tämä on lain mukaista. Tässä vaiheessa on jo melko todennäköistä ettei tarvitse käyttää voimaa, mutta silti voimankäyttöä lähestyessään kannattaa vielä kommunikoida rauhallisesti lapsen kanssa hanttiinpanemisen seurauksista, eli että lapsi saattaa jopa syyllistyä rikokseen.
Mulle tuli jopa mieleen että mä voisin tuollaisia tilanteita varten kantaa vaikka takin taskussa mukana laminoitua lappua missä on lakiteksti että saa käyttää "tarpeellisia voimakeinoja" jne. Jos näyttää että tilanne ei ratkea puhumalla niin lappu taskusta, siteraataan rauhalliseen ääneen lakia, ja todetaan että jos homma ei toimi niin on kai sitten siirryttävä näihin lainmukaisiin voimakeinoihin.

On vähän sellainen fiilis että jos joutuu pari kertaa viemään jonkun pihalle (tai muuta vastaavaa) niin leikki loppuisi vastaavissa tilanteissa sitten lapun esille ottamiseen.

Eli vähän samansuuntaista ajatusta näköjään ;)