Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

voipa
touko 10, 2019, 12.02
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon itsepuolustuksellinen anti
Vastaukset: 29
Luettu: 10089

Taekwondo ja IP

Miksi alunperin lajiin kuulumattomia tekniikoita pitää opettaa lajin yhteydessä?

Ns. "kaikenkattavissa" lajeissa on kuitenkin yksi tai useampi vähän puutteellisempi osa-alue, jota halutaan paikata.

Selvästi johonkin kapeaan osa-alueeseen keskittyvä laji voi havahtua nykypäivään ja haluta sisällyttää uusia osa-alueita repertuaariinsa.

Ongelmaksi noissa voi muodostua se, että jos lainataan kilke sieltä ja toinen täältä, niin voi olla vaikeaa muodostaa sellaista järkevää kamppailu/ip-systeemiä, kun jutut ovat päälleliimattuja eikä lajiin alunperin jo sisältyneitä. Lisäksi jos vain treenataan jotain lajiin kuulumattomia juttuja, näistä ei muodostu mitään pysyvää standardia vaan homma vaihtelee ohjaajittain.

Tätä (ongelmaa) ei nyt kuitenkaan pidä kuitenkaan verrata (puoli)ammattimaisiin vaparikisaajiin, jotka voivat treenata yksittäisiä osa-alueita eri lajeissa ja itse sitten muodostavat sen oman toimivan kokonaisuuden kisaamiseen, kyse on enemmän isompien massojen opettamisesta ja juurikin ehkä ip-tarkoituksessa.

Ugh.