Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

voipa
helmi 2, 2010, 15.35
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Teleskooppipamppu
Vastaukset: 129
Luettu: 43521

Kysymys teleskooppipampun laillisuudesta

Mjölnir kirjoitti: Järjestyslaki 9 §:
Teleskooppipatukan kauppa on kielletty, jollei luovutuksen saajana ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa (282/2002) tarkoitettu vartioimisliike tai vartijan erityisen voimankäyttökoulutuksen järjestäjä. Teleskooppipatukan hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty, jollei hallussapitäjänä ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa tarkoitettu vartija tai tämän lain 22 §:ssä tarkoitettu järjestyksenvalvoja työtehtävässään taikka jollei hallussapitoon ole teleskooppipatukan luovuttamiseen liittyvää hyväksyttävää syytä tai jollei 12 §:ssä muuta säädetä.
Elikkä mahtaako kyse olla tämän kurssin yleisen osan suorittamisesta:
http://www.poliisikoulu.fi/poliisi/poli ... endocument" onclick="window.open(this.href);return false;

Lakitekstissä puhutaan vartijan erityisestä voimankäyttökoulutuksesta, linkin esittelemät kurssit taas jakaantuvat yleiseen ja erityiseen osaan. Yleisen osan pitäisi tuottaa jo pätevyys teleskooppipatukan kouluttamiseen (ja siis ilmeisesti ostolupaan), jälkimmäinen keskittyy ampuma-asekoulutukseen.