Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

voipa
helmi 2, 2010, 15.35
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Kysymys teleskooppipampun laillisuudesta
Vastaukset: 111
Luettu: 36651

Kysymys teleskooppipampun laillisuudesta

Mjölnir kirjoitti: Järjestyslaki 9 §:
Teleskooppipatukan kauppa on kielletty, jollei luovutuksen saajana ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa (282/2002) tarkoitettu vartioimisliike tai vartijan erityisen voimankäyttökoulutuksen järjestäjä. Teleskooppipatukan hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty, jollei hallussapitäjänä ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa tarkoitettu vartija tai tämän lain 22 §:ssä tarkoitettu järjestyksenvalvoja työtehtävässään taikka jollei hallussapitoon ole teleskooppipatukan luovuttamiseen liittyvää hyväksyttävää syytä tai jollei 12 §:ssä muuta säädetä.
Elikkä mahtaako kyse olla tämän kurssin yleisen osan suorittamisesta:
http://www.poliisikoulu.fi/poliisi/poli ... endocument" onclick="window.open(this.href);return false;

Lakitekstissä puhutaan vartijan erityisestä voimankäyttökoulutuksesta, linkin esittelemät kurssit taas jakaantuvat yleiseen ja erityiseen osaan. Yleisen osan pitäisi tuottaa jo pätevyys teleskooppipatukan kouluttamiseen (ja siis ilmeisesti ostolupaan), jälkimmäinen keskittyy ampuma-asekoulutukseen.