Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Ikkyu
helmi 3, 2022, 11.40
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Tankendo ja jukendo
Vastaukset: 49
Luettu: 11288

Tankendo ja jukendo

Antti kirjoitti: helmi 3, 2022, 11.34 sen varsinainen nimi on tokibu (tokkibu?)
Tokkibu (突起部) eli simppelisti ulkoneva osuus.
Ikkyu
syys 9, 2008, 20.56
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Tankendo ja jukendo
Vastaukset: 49
Luettu: 11288

Re: Tankendo

Naked kirjoitti: En tiedä mistä noita tehdään - uskoisin kuitenkin, että nuo on ihan tuollaisiksi valmistettu, eli siis ostettu.
Tankendo taitaa olla senverran marginaalinen laji että ei ainakaan täältä päin maailmaa saa tuota pistintä (tanchikuto) ostettua, se poikkeaa ilmeisesti kendon kahden miekan tekniikassa käytettävästä lyhyestä miekastakin jonkinverran mitoiltaan. Leirille osallistuneet joutuivat tietääkseni itse väkertämään vanhasta shinaista harjoitusvälineensä. Katassa käytetään samaa lyhyttä puumiekkaa kuin kendokatassakin.
Ikkyu
syys 2, 2008, 12.36
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Tankendo ja jukendo
Vastaukset: 49
Luettu: 11288

Re: Tankendo

Jklak kirjoitti: Kuulin jälkeenpäin että kuvaaja ei ollut kuvannut Helmisen Jukan tekemää Suio-ryu:tä ollenkaan :o Pitääkö paikkansa? Harmi jos niin on käynyt. :cry:
Näin pääsi käymään, Eishin-mies sai vähän suhteettomasti ruutuaikaa, vaikka on sekin mielenkiintoista. Kyllähän minä tiedän miltä Suio näytää, mutta olisi ollut ihan mukavaa että muitakin olisi valistettu :?. No, näkivät ainakin paikalla olleet, oliko muuten suurikin joukko katsojia?
Ikkyu
syys 2, 2008, 11.37
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Tankendo ja jukendo
Vastaukset: 49
Luettu: 11288

Re: Tankendo

Kun katsoin näytöstä livenä intterwebseistä, alkoi itseä mietityttää se, että tankendoon viitataan nimenomaan lyhyellä miekalla taisteluna. Itse olin saanut kuvan että kyse olisi enemmän pelkällä pistimellä (ilman kivääriä) kamppailusta, varsinkin kun laji kulkee käsi kädessä jukendon kanssa. Sotilaallinen alkuperä myös vahvistaisi oletusta.

Tietty tämä ei kiellä sitä etteivätkö tekniikat olisi perinteisistä kouluista, onhan jukendonkin tekniikoita käsittääkseni lainattu jostain keihäskoulukunnasta. Onko pistin tullut lyhyen miekan syrjäyttämäksi selityksenä kun laji on etääntynyt alkuperästään vai onko se missään vaiheessa sellainen ollutkaan?

Näytös oli muutenkin ihan mielenkiintoinen, iaido-osuus vaan oli ehkä hieman tarpeettoman tylsä, hemmetin jodokat kun ovat paljon sähäkämpiä... :D

Onko tietoa videon mahdollisesta saatavuudesta?