Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Jiu-Jitsu
huhti 13, 2018, 03.11
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Judo ja kilpailutaktiikan valinta
Vastaukset: 8
Luettu: 1854

Judo ja kilpailutaktiikan valinta

En tosiaan junnuvalmennuksesta mitään tiedä niin en ota kehityskaariin sen kummemmin kantaa, mutta tuota yhteen tekniikkaan keskittymistä tarkoitin strategiana yksittäiseen matsiin, eli valmentaja esimerkiksi katsoo että tähän vastustajaan voisi purra käsivarsiheitto niin käsketään vaan hakemaan sitä vaikka väkisin. Seuraavassa matsissa sitten jotain muuta. Harjoittelussa varmaan erikoistuminen on parempi jättää myöhemmäksi.
Jiu-Jitsu
huhti 12, 2018, 21.53
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Judo ja kilpailutaktiikan valinta
Vastaukset: 8
Luettu: 1854

Judo ja kilpailutaktiikan valinta

Zen kirjoitti:
huhti 10, 2018, 09.48
Entä kuinka ottelemiseen vaikuttaa pituus erot?
Pituuseroihin voi noin karkeasti sanoa, että jos vastustajasta ei muuta tietoa ole, niin lyhyt vastustaja luultavasti hakee drop-seoi-nagea joten sitä ei kannata työntää ja pitkä vastustaja hakee uchi-mataa joten sen ei kannata antaa tuoda lonkkaa sisään.

Itsehän aloitin judon vasta aikuisiällä, mutta junnuna painikisoissa ainakin mulle toimi sellainen, että valmentaja vaan laittoi hakemaan sitä yhtä ennalta määrättyä tekniikkaa vaikka väkisin. Korkeammalla tasolla tietysti pitää osata soveltaa ja reagoida, mutta jos (kumpikaan matolla) ei vielä paljon mitään osaa niin yksinkertainen strategia (tyyliin "haet sen käden kiinni väkisin ja heität siitä") voi olla parempi.