Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Jussi Ekholm
elo 23, 2017, 15.12
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa
Vastaukset: 246
Luettu: 47302

Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa

Olisiko UFC:n ollut parempi olla ilman USADAa? Itse olen satunnainen UFC:n katselija ja jos sattuu joku kiinnostava kortti eteen niin katson päämatsit ja muut kiinnostavat. Nyt kun JDS kärähti hiljattain ja Jon Jones kärähti juuri niin mielessä on ollut että latistaako tuo USADA-testaus mielenkiintoa. Tuntuu niin hullulta kuinka useat ottelijat tuolta jää kiinni. Sitten kun vielä nämä paljon julkisuutta keränneet matsit päättyvät käryyn (Jon Jones, Brock Lesnar esimerkkeinä) niin kyllähän siinä vähän tulee huonoa mediakuvaa. Ja mikäli esim. McGregor kärähtäisi niin se olisi melkoinen katastrofi lajin kannalta kun Conor vaikka nyt onkin tauolla MMA-kehästä kantaa tuota UFC:n lippua aika ansiokkaasti. Kyllä tämä minun kohdallani satunnaiskatsojana vähän syö mielenkiintoa kun esim. nyt tuo Jon Jonesin paluu mestariksi sitten mitätöityykin kiellettyjen aineiden takia.

Googlettelin vähän tuon JDS:n käryn aikaan ja eteen sattui tämä kiinnostava sivu. Olen kyseisen äijän tekstejä joskus aiemminkin lukenut Sherdogista ja muualtakin. https://lightatheendofthetunnelisdim.wo ... dent-list/

Eli USADA-testauksen alla (alkanut kesäkuussa 2015) on nyt pikkuisen päälle kahdessa vuodessa tullut siis n.50 käryä. Minusta tämä on aivan valtava prosentti kun ottaa huomioon että UFC:n ottelijakanta on ymmärtääkseni jotain luokkaa 600-700 ottelijaa. Ja kiinni on tosiaan jäänyt koviakin nimiä.

Jotenkin tuntuu niin hullulta kuinka paljon näitä käryjä tuolla vapaaottelun puolella on nyt alkanut tulla UFC:ssä (useissa valmennustiimeissä ei ole varmaankaan ihan täysin ymmärretty miten tarkkaan nuo katsovat verrattuna lajeihin missä vastaava testaus on ollut vakioa). Tuo USADA:n testaus kun on varmaan melkoisen eri mitä nuo perus jenkkitestit. Tuolla jenkkipuolella noissa isoissa liigoissa on varmaan sen verran rahaa takana että NFL, NBA, MLB, NHL säilyvät jatkossakin melkoisen "puhtaina" sarjoina eikä käryjä tule liikaa.