Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 4 tulosta

Jussi Ekholm
joulu 12, 2013, 21.53
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Kamppailulaji- ja muu keskustelu Potkussa
Vastaukset: 106
Luettu: 7670

Kamppailulaji- ja muu keskustelu Potkussa

Kun viime viesti oli melkoista avautumista. Niin nyt koitan keskittyä enemmän tuohon kehityspuoleen. :)

Kuten minun viestimäärästä näkee, en ole kauhean aktiivinen postajaa ollut täällä, mutta onhan tätä foorumia tullut jo vuosia luettua.

Paras puoli täällä on se, että on valtava määrä erilaista tietoataitoa maan ja taivaan väliltä (joskus taivaastakin). Potkulaisia kun on jo kohta 6000, niin siihen joukkoon mahtuu paljon tietoa eri asioista. Lisäksi täällä on yleisesti mielestäni hyvä ilmapiiri, ihmiset ovat mukavan ja avuliaan oloisia. Sen huomaa monissa viestiketjuissa. Tietysti on myös niitä aiheita, jotka sitten saavat ihmisillä tunteet pintaan, mutta vaikka niistä tässäkin ketjussa me naristaan, niin aika siistiä täällä ainakin minusta on keskustelu. Tietysti ylipotkijat pitävät paikan siistinä, ja tietävät paljonko sitä ylipäätään tapahtuu. Näin peruslukijan silmään ei kuitenkaan kovin paljoa ainakaan suorissa kamppailuaiheissa, niissä on väliin eriäviäkin mielipiteitä, mutta keskustelu on minusta hyvää.

Tuosta kahvilakeskeisyydestä on ollut viime aikoina puhetta, minusta on vain hyvä asia, että on aktiivista keskustelua myös kamppailun ulkopuolelta. Ehkä se on viime aikoina hieman liiankin vahvasti edustettuna, mutta se on parempi kuin ilman kahvilaa. Tiedän kokemuksesta että kun kahvilaa vastaava keskustelualue poistettiin eräältä foorumilta, se vaikutti hyvin negatiivisesti yleisesti foorumiin. Kyllähän minäkin väliin kahvilaan (naisten pukkariin) kurkin, vaikken sinne kirjoittelekaan.

Vaikka tuli viimeksi vähän vitsailtua korkealentoisuudesta, niin onhan tämä oikeasti hyvinkin maanläheinen palsta, jonne ainakin minä uskoisin että myös uusien tulijoiden olisi mukava kirjoittaa. Itse en ainakaan huomaa palstalla esiintyvän minkäänlaista "elitismiä". Elitistinen asenne kun on omiaan karkoittamaan uusia tulijoita, mutta kuten sanoin minusta täällä on hyvinkin mukaan kutsuva asenne. Toisilla foorumeilla tämä on hyvinkin päinvastoin, onpahan minunkin avausviestejä poistettu eräältä palstalta, koska eivät olleet tarpeeksi "akateemisia", viimeinen kerta kun yritin herätellä keskustelua sillä foorumilla...

Kyllähän se on ainakin minusta melko tärkeä asia, että on suomenkielinen kamppailulajipalsta. Onhan noita englanniksi vaikka kuinka, mutta täytyyhän meillä olla suomeksikin. Kyllähän sitä on tullut huomattua kuinka kansainvälisyydestä on tullut todellakin osa tätä päivää, mutta kyllä minusta on tärkeää että on keskustelua ja tietoa asioista myös suomeksi.

Onhan sitä tullut väliin luettua pikkuhiljaa noita pitkiä vanhoja ketjuja kokonaan läpi hiljaisuudessa. Usein niissä on valtavasti tietoa. Väliin on käynyt mielessä se idea, että kun saisi niistä pikku paloja jotenkin lyhyempiin muotoihin. Tuollaiset 100 viestin ketjut nyt ainakin minä oletan olevan ihan jokaisen vähänkään kiinnostuneen luettavissa, mutta sitten kun alkaa olla 300+ viestiä ketjussa, niin se alkaa olla jo vähän vaikeampilukuista. Onhan noita tosi hyviä ketjuja missä on 1000+ viestiä niin ei niitä lueta läpi ihan yhdellä eikä kahdella istumalla, vaikka aihe kuinka kiinnostaisi.

Olisiko yksi mahdollisuus kerätä jotain tärppejä noista pitkistä ketjuista omiksi aloituksikseen? Esimerkiksi Andyhän on jo hyvin nostellut väliin vanhojakin ketjuja ja tuonut niihin uutta näkökulmaa. Se onkin se hankala puoli valita mitä sieltä nostaa omaksi ketjuksi asti, ja sitten että riittääkö sillä aiheella kantoa omana ketjunaan.

Tuo sisällöntuottaminen ja keskustelujen ruokkiminen onkin todella vaikea asia. Usein innokkaat uudet harrastajat ovat omiaan tähän. Monesti ulkomaisilla foorumeilla näkee että joku peruskysymys saattaa ruokkia todella tietorikkaan ketjun. Sitä on niin vaikeaa arvella mistä aiheesta saa vilkkaan ketjun.
Jussi Ekholm
joulu 12, 2013, 19.50
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Kamppailulaji- ja muu keskustelu Potkussa
Vastaukset: 106
Luettu: 7670

Kamppailulaji- ja muu keskustelu Potkussa

Vedit kyllä hyvän Elina. :) Minä koitin googlettaa sitä, ja kun ei löytynyt mitään niin mielessäni kirosin tosissani että mistä ihmeen sivistyssanakirjasta näitä vedetään... Meniköhän moni muu samaan halpaan kuin minä?
Jussi Ekholm
joulu 12, 2013, 19.02
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Kamppailulaji- ja muu keskustelu Potkussa
Vastaukset: 106
Luettu: 7670

Kamppailulaji- ja muu keskustelu Potkussa

Ollaanko menty mahdollisesti liian akateemiselle linjalle?

Heitän nyt tämän ilmaan, koska olen huomannut itse, että usein olen vain lakannut lukemasta ketjuja kun juttu on mennyt liian "korkealentoiseksi". En tarkoita tällä nyt kamppailulliseen keskusteluun liittyvää, vaan juurikin tuota edellä mainittua mikä haittaa tavallista keskustelua.

Listaan tässä nyt muutamia tänään tähän ketjuun tulleita sanoja, jollaisia tarkoitan, älkää nyt sanojen sanojat pahoittako mieltänne. :)

Ad hominem, punainen harakka, meta (meta nyt on muotisana, meta-sitä meta-tätä, minä olen niin kyllästynyt tähän sanaan)

Ainakaan minusta keskustelu ei ole silloin mukavaa kun joutuu googlettamaan sanoja tai lukemaan sivistyssanakirja kourassa mitä ihmiset tarkoittavat. Ja ei omasta mielestäni en ole mitenkään tyhmä ihminen, väliin itsestä tuntuu että olenpahan oikeinkin fiksu. ;)

Ja kyllä omasta mielestäni itsellänikin on melko "akateeminen" tyyli kirjoittaa, ja käytän usein esim. miekkajutuista kirjoitellessa paljon ulkomaankielisiä termejä, koska niille ei ole yksinkertaisia vastineita suomenkielessä. Ja tiedän että minunkin tekstejäni on varmasti joskus vaikea lukea, mutta epäselvyyksiä saa kysyä ja yritän selittää. Tarkoitukseni on kuitenkin kirjoittaa termistö poislukien yksinkertaista ja helppoa kieltä, ei mitään piilomerkityksiä tai argumentaatiokoukkuja.

Minulle ei ainakaan ole mikään ongelma googlettaa joitain minulle tuntemattomia termejä, jotka kuuluvat johonkin kamppailulajiin, päinvastoin on mukavaa oppia uutta. Jos kuitenkin sivistyssanat ja hienot termit liittyvät vain ketjussa käytävään "sivukeskusteluun" enpä useimmiten jaksa klikata googlea välilehteen, ja saattaa olla, etten viitsi edes lukea kyseistä viestiä.

Väliin vain tuntuu että liian akateeminen tai "akateeminen" keskustelutyyli minun kohdallani tappaa mielenkiinnon monia ketjuja kohtaan. Tietysti esim. lajista tulisi keskustella asialliseen ja hyvään tyyliin, ja mahdollisimman monelta kantilta. Sillä ei pitäisi olla merkitystä jos jollain on eriävä mielipide, ja vaikka se olisikin "virheellinen" niin mitäs väliä sillä on? Minun näkökulmastani suuri osa "keskusteluväännöstä" täällä ei edes liity mitenkään ketjun aihepiiriin.
Mika kirjoitti: Pojat, olette nyt unohtaneet yhden tärkeän asian: toisiin potkulaisiin saa viitata vain myönteisessä mielessä. Antaa noiden nyt mennä, mutta tämä on se perussääntö ja ihan tieten tahtoen rikoitte sitä.
Tälläisen säännön olemassaolo tuli minulle täysin yllätyksenä. Ja täytyy rehellisesti kysyä onko tämä totta vai vitsi? Kyllä minusta ainakin omasta mielestäni tulisi ihmisten saada kirjoittaa myös negatiiviseen sävyyn. En nyt tarkoita mitään tahallista herjaamista ja tarkoituksellista loukkaamista. Mutta mikäli kukaan ei koskaan sano mitään negatiivista, niin enhän minä ymmärrä omia virheitäni tai puutteitani.

Muistan kun aloin nuorena katsella palstaa ja keskustelu oli vauhdikasta ja värikästä. Itselle silloin kolahti Aittomäen viestit kovaa. Karilla oli jotenkin niin iskevä kirjoitustyyli, että ainakin minä tykkäsin todella paljon.

Jotenkin nykyään palsta tuntuu suoraan sanottuna kuivalta. Itsekin olen kuiva kirjoittaja, mutta tuollaisia räiskyviä kirjoittajapersoonia kaivataan soppaan. Itse olen tykännyt monista Paanarin viesteistä, eihän niissä aina tunnu olevan päätä eikä häntää (Ei pahalla Jaska :)), mutta niissä on sitä jotain.

Minun kirjoittamasta sisällöstä saa keskustella, ja kirjoitan varmaan myös paljon virheellistä tietoa, ajan kanssa tieto karttuu. Mutta kyllä ainakin itse varmaan vähentäisin kirjoittelua, mikäli minun viesteistäni alettaisiin kaivaa piilomerkityksiä, argumentaatiovirheitä yms. ja ne nostettaisiin suurempaan arvoon kuin muu viesti. Samaten mikäli minun kirjoittamaani viestiä peilattaisiin sen valossa millainen persoona olen. Ei tarvitse lukea kuin omia viestejä tuolta jostain 5 vuoden takaa, niin huomaa mitä kaikkea tyhmää on tullut silloin kirjoitettua. Sama ilmiö on varmaan 5 vuoden päästä edessä.
Jussi Ekholm
marras 28, 2013, 19.24
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Kamppailulaji- ja muu keskustelu Potkussa
Vastaukset: 106
Luettu: 7670

Kamppailulaji- ja muu keskustelu Potkussa

Enpä ole kovin aktiivinen Potkussa, mutta minusta on hyvä että edes ei-kamppailuaiheinen keskustelu on vilkasta. Sitten jos se hiljenisi niin olisikin jo aika hiljaista. Kyllä minustakin olisi mukavaa lukea enemmän kamppailujuttuja, varsinkin itseä kiinnostavista aiheista, ja osallistua keskusteluun niistä, mutta eipä sitä voi ihmisiä pakottaa keskustelemaan.

Pääasiassahan itse tulee täältä seurattua Asehuonetta ja Dojoa. Molemmat vain tuppaavat olemaan aika hiljaisia. Kyllähän sitä ihan mielellään keskustelisi suomeksikin tähän aihepiiriin liityen, mutta kun tulee seurattua viittä kansainvälistä foorumia aktiivisesti ja siihen vielä monia muita satunnaisemmin. Niin jotenkin sitä ei itselläkään ole niin aikaa ja innostusta keksiä uusia avauksia, sitä kun on huomannut ettei noista omista avauksista ole kauheasti keskustelua tullut muutenkaan. Tämä aseintoilu kun on niin pienen piirin juttu.

Olen huomannut saman ilmiön kansainvälisillä foorumeillakin. Minä en osaa avata vauhdikkaita keskusteluja... :) Ehkä koitan avata liian tarkkaa aihetta, tai pohjustus on huono, tai aihe ei vain kiinnosta tarpeeksi ihmisiä, kai noita syitä on monia. Itse olen enemmän vastailijatyyppiä ja odotan usein että joku muu tekisi sen avauksen johon minulla olisi jotain sisältöä annettavana. Mutta foorumit tarvitsevat niitä jotka avaavat keskusteluja, yksi innokas kyselijä saattaa saada aikaan paljon vauhdikasta ja hyvää keskustelua.

Andylle minultakin iso peukku, on ollut monia tosi hyviä avauksia, ja niistä on seurannut paljon hyvää keskustelua.

Sen on huomannut muutamilla foorumeilla kuinka pari innokasta aktiivia (usein uusia tulokkaita) saa luotua tosi paljon räiskettä foorumeille. Kyllähän sitä väliin huokaa, että ei sitten avaaja viitsinyt katsoa että 90%:sesti sama avaus tehtiin viime viikolla ja se näkyy alafoorumin parin ylimmän viestin joukossa, mutta tälläinen pitää foorumia aktiivisena. Eipähän näin viestiketjuille tule niin suuria lukukertoja, ja ne pysyvät usein lyhyempinä kun samaa asiaa käsitellään aina uudestaan, mutta onko se taas sitten huono asia? Siihen en ainakaan minä osaa vastata, minusta on mukavaa että keskustellaan "tyhmistäkin" kysymyksistä.

Sitä tuntee väliin itsensä niin viisaaksi ja tärkeäksi kun voi vastata johonkin kysymykseen foorumilla. :) Onhan se hölmöä, mutta se on mukava tunne kun tietää auttaneensa.

Jotenkin tuntuu että saattaisi olla tarvetta aloittelijaystävällisille ketjuille. Tämä nyt on varmaan huono termi, mutta jotain sellaista että saataisiin aloittelevia harrastajia rohkeammin kysymään mieltä askarruttavia asioita.

Eipä minulla ollut oikein mitään järkevää sanottavaa aiheeseen. Voin koittaa yrittää avata jonkun ketjun asehuoneeseen, täytyy vain koittaa miettiä sellainen aihe ja avaus, josta kumpuaisi keskustelua.