Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Tero
loka 18, 2007, 11.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kieli(kn)oppia
Vastaukset: 908
Luettu: 51226

Mika kirjoitti: Jos äidinkieltämme valvoisivat kovien tieteiden edustajat, tällaista munatonta nöyristelyä ei suvattaisi. ;)

:fuel:
Heh. En nyt ole ihan varma, mutta muistelen, että Pinker jossain kirjassa vähän naureskeli kielipoliisen epätoivoisille touhuille. Pinkerhän tosin on vain kognitiotieteilijä ja näinollen velliper$einen pehmotieteilijä. ;)
Jos kovien tieteiden edustajat saisivat päättää, kaikki puhuisivat matematiikkaa tai vähintään esperantoa.
Tero
touko 23, 2005, 16.08
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kieli(kn)oppia
Vastaukset: 908
Luettu: 51226

:D Yhdyssanat on kyllä pahasti haussa. Kyllä on nolua kun pitää jonkin verran työn puolesta kirjoittaa nykysellään ja se on aivan hirvittävää tervan juontia. Voin syntipukkina pitää pitkää opiskelua englannin maalla jolloin pääsi tuo oikeinkirjoitus unohtumaan :roll:.
Tero
touko 23, 2005, 15.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kieli(kn)oppia
Vastaukset: 908
Luettu: 51226

"Sä" passiivi kaikissa muodoissaan ottaa pannuun. Sitä tulee käytettyä.
En kyllä jaksa repiä ressiä liikaa kielenkäytöstä. Kielet kuitenkin muuttuu koko ajan ja jos sanot että joku on nyt väärin niin sitte sä voitkin huomata tulevaisuudessa että se onkin ihan ok.

Itseasiassa on myöskin ihan turha sana. Käytän sitä myös paljon. :)