Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 9 tulosta

Andy
loka 19, 2014, 21.32
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 407
Luettu: 42374

Käytättekö ravintolisiä?

Olihan tämä siis vitsi?
Andy
huhti 13, 2014, 09.56
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 407
Luettu: 42374

Käytättekö ravintolisiä?

Sain ilmaiseksi purkin tauriinia ja olen miettinyt miten sen käyttäisin. Beeta-alaniinin kutinan saa tosiaan pois tai ainakin vähemmäksi ottamalla päiväannoksen useammassa osassa. Lisäksi se kannattaa ottaa täyteen vatsaan jolloin se kai imeytyy hitaammin.

Nämä ovat tietysti ristiriidassa sen kanssa jos sitä haluaa käyttää treeniboosterina ennen jumppaa.
Andy
huhti 12, 2014, 18.19
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 407
Luettu: 42374

Käytättekö ravintolisiä?

Onkos kellään kokemusta tauriinin käytöstä?
Andy
maalis 20, 2014, 00.06
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 407
Luettu: 42374

Käytättekö ravintolisiä?

Itse en ole mikään varsinainen kemisti noiden lisäravinteiden suhteen. Palautusjuomia käytän yleensä kovien treenien jälkeen. Poikkeuksena intervallijuoksu, kun sen jälkeen olen suoraan kotona ja voin syödä jotain normiruokaa. Lähinnä syy palautusjuomien käyttöön on siis niiden kätevyys kun jotain pitää kuitenkin syödä heti treenin jälkeen. Merkkejä olen kokeillut vaikka minkälaisia, eikä niissä suurempaa eroa ole. Joidenkin jälkeen on tosin syötävä nopeammin kuin toisten ellei halua verensokerin nopeaa laskua, mikä on aika huono juttu. Yleensä aikaa on kuitenkin riittävästi merkistä riippumatta.

Urheilujuomia käytän lähinnä kesällä ja joskus leireillä, jos hikoilua tulee paljon. Muutoin voi seurata kramppeja. Patukoita syön silloin tällöin esimerkiksi jos minulla on treenien veto oman treenin jälkeen enkä pääse syömään normaaliruokaa ajoissa. Mieluummin otan tällöin esim. banaanin tai jopa voileivän, mutta patukat ovat siitä hyviä että niitä voi säilyttää salilla, autossa tai treenikassissa pitkiä aikoja niin että niitä on aina tarvittaessa saatavilla ilman että tarvitsee käydä kaupassa tai tehdä eväitä.

Vitamiineja, rasvahappoja yms. olen silloin tällöin syönyt mutta nyt en syö oikein mitään kun mitään vaikutusta en ole havainnut, söi niitä tai ei. Päättelen että perusruokavalioni sisältää riittävästi hivenaineita.

Beeta-alaniini on oikeastaan ainoa eksoottisempi lisäravinne jota olen käyttänyt enemmänkin. Siitä on selvästi havaittava apu lajisuorituksiin ja kilpailuun, joten käytän sitä säännöllisesti. Kutina on ärsyttävää, mutta siedettävissä.
Andy
syys 16, 2013, 17.51
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 407
Luettu: 42374

Käytättekö ravintolisiä?

Tuossa on se, että jos vetää painoa, niin kaikki vähänkin makeat ruuat maistuvat tosi hyvälle.
Andy
syys 12, 2013, 12.16
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 407
Luettu: 42374

Käytättekö ravintolisiä?

http://testinglab.fi/suuri_urheilujuomatutkimus.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Mielenkiintoinen tutkimus "urheilujuomista". Urheilujuomaksi on tässä määritelty "tuote, mikä on nestemäinen aine ja sitä käytetään ennen liikuntaa, liikunnan aikana ja liikunnan jälkeen", eli siinä on urheilujuomat, palautusjuomat, intra-valmsiteet jne. sekaisin.
Ensimmäistä kertaa Suomessa toteutettu suuri urheilujuomatutkimus kiteytyy kolmeen asiaan: juoman valinnan ratkaisee maku, juoman käyttötavassa on paljon oppimista, kotimaisten juomien tunnettuus on heikko.

Testing Lab Finland toteutti suuren urheilujuomatutkimuksen alkukesästä selvittääkseen suomalaisten urheilujuomakäyttäytymistä, syitä käyttämättömyyteen, urheilujuomien nykytilanne sekä tulevaisuuden urheilujuomatoiveita. Tutkimuksessa oli mukana 26 urheilujuomamerkkiä, joista puolet kotimaisia. Tutkimukseen vastasi 2510 liikkujaa huippu-urheilijoista terveysliikkujiin.

- Nykyisten urheilujuomien käytössä maku ratkaisee eniten. Paha maku on myös iso käyttämättömyyden syy. Vesi on urheilujuomien pahin kilpailija. Moni liikkuja täyttää sporttipullonsa treenipaikalla ja puhdas vesijohtovesi korvaa urheilujuomat, Ari Puro-Aho Testing Labista summaa tuloksia.

Urheilujuomien makuvalikoimassa sitrushedelmät ja suklaa pitävät pintansa, mutta uutuuksiksi toivotaan omenaa, päärynää, limeä ja kahvia. Tuotteelta halutaan parempaa makua, jopa toimivuuden kustannuksella.

Juomien käytössä suomalaisilla on vielä oppimista.

- Suuri osa liikkujista ei käytä urheilujuomia, koska niistä ei koeta saavan hyötyä. Juomia osataan käyttää liikuntasuorituksen jälkeen, mutta ei ennen eikä suorituksen aikana.

Urheilujuomien markkina-asema määräytyy saatavuuden perusteella. Sitä ostetaan, mitä on saatavilla. Ensimmäisellä ostokerralla kaverin suositus on merkittävin ostoperuste. Tulevaisuudessa liikkujat haluavat ostaa urheilujuomat enenevissä määrin lähikaupasta sekä liikuntapaikalta, eli läheltä omaa asumisympäristöä. Ostokäyttäytymismuutos olisi pois netti- ja urheilukaupoilta sekä marketeista.

Kotimaisten urheilujuomavalmistajien kannalta tutkimus on Puro-Ahon mukaan jopa hälyttävä.

- Kotimaiset urheilujuomamerkit tunnetaan todella huonosti. Kotimaisten tuotemerkkien tunnettuus jäi alle viidentoista prosentin.
Yksi mahdollinen syy on Puro-Ahon mukaan se, että myös kotimaiset valmistajat ovat brändänneet tuotteensa englanninkielisinä.

Suuren urheilujuomatutkimuksen yhteistyökumppaneita olivat Fit4You, Forever Kuntoklubit, Hevoskuuri.fi, Intersport Hyvinkää, Intersport Ruoholahti, P&T kunto- ja hyvinvointisalit sekä Vuoden Liikuntatuote -kilpailu.
Tarkempia tietoja testistä linkin takaa, juttu on aika pitkä.
Andy
joulu 29, 2012, 21.22
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 407
Luettu: 42374

Käytättekö ravintolisiä?

Lidlistä saa valmiina ns. jogurttirahkaa, jossa on sekoitettuna rahkaa ja maustamatonta jogurttia.
Andy
joulu 29, 2012, 12.17
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 407
Luettu: 42374

Käytättekö ravintolisiä?

Minulla on ollut käytössä Mannisen proteiinivanukasta, josta tuo Fastin tuote on kopioitu. Se on varsin hyvää ja pitää nälän poissa hyvin. Ei ole myöskään kovin kallista verrattuna rahkaan. Ongelma on se, että hyytyminen kestää pari tuntia, joten se pitää tehdä valmiiksi etukäteen, mikä tahtoo rajoittaa käyttöä. Lisäksi se pitää sekoittaa kevyt- tai täysmaitoon eikä rasvattomaan, jota käytän normaalisti, niin syöminen tahtoo jäädä vähäiseksi, kun sitä pitää aina erikseen valmistella.

Tuota Fastin tuotetta on ymmärtääksnei mainostettu niin että se hyytyisi muutamassa minuutissa.
Andy
joulu 28, 2012, 23.41
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 407
Luettu: 42374

Käytättekö ravintolisiä?

Myös Eviran teettämissä kokeissa nämä 125ug pillerit sisälsivät riittävät määrät D-vitamiinia: http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/ajankohtaista/?bid=3258
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tutkitutti kaksi D-vitamiinivalmistetta, joiden D-vitamiinipitoisuus kyseenalaistettiin Itä-Suomen yliopiston uusintatutkimuksessa. Eviran saamien tutkimustulosten mukaan myös nämä tuotteet sisälsivät hyväksyttävän määrän D-vitamiinia pakkausmerkinnöissä ilmoitettuun määrään nähden.

Kahden tutkitun tuotteen, Force Vitamin D3:n (Force Sports Nutrition) ja Mega D3:n (Manninen Nutraceuticals), D-vitamiinipitoisuus vastasi ilmoitettua, kun otettiin huomioon sallittu 20 prosentin poikkeama ilmoitetusta sekä käytetyn analyysimenetelmän mittausepävarmuus.
Eviran pyynnöstä kyseisiä yrityksiä valvovien kuntien elintarvikevalvontaviranomaiset ottivat tuotteiden markkinoilla olevista eristä viralliset valvontanäytteet (5 purkkia/erä). Näytteet lähetettiin sinetöityinä Eviraan, joka toimitti näytteet eteenpäin akkreditoituun elintarvikelaboratorioon D-vitamiinipitoisuustutkimuksiin.

Marraskuussa 2012 Evira selvitti ravintolisäyritysten D-vitamiinivalmisteiden omavalvontatietoja ja analyysitodistuksia. Selvityksessä mukana olleiden yritysten omavalvonta oli pääosin kunnossa. Tarkastuksen kohteena olivat ne D-vitamiinivalmisteet, joiden vitamiinipitoisuudet osoittautuivat FT Tarja Nurmen tutkimuksessa merkittävästi ilmoitettua alhaisemmiksi.

Evira katsoo asian käsittelyn päättyneeksi.

Kaikki asiasta kärsineet yritykset puolestaan eivät katso asian käsittelyä päättyneeksi, vaan aikovat jatkaa käsittelyä oikeusteitse: http://www.hs.fi/kotimaa/D-vitamiinisotkua+saatetaan+setvi%C3%A4+oikeudessa/a1305631634487
Ainakin kaksi ravintolisiä kauppaavaa yritystä vaatii Itä-Suomen yliopistolta vahingonkorvauksia virheellisestä D-vitamiinitutkimuksesta. Korvauksia vaaditaan sillä perusteella, että yliopiston virhetulokset ovat aiheuttaneet yrityksille myyntitappioita.

Tukkuyritys Chemeda aikoo viedä asian oikeuteen, mikäli yliopisto ei myönnä korvausvastuutaan. Toistaiseksi yliopisto on yrityksen mukaan kiistänyt vastuunsa tappioista.

"Olemme päättäneet, että oikeustoimet aloitetaan. Ellei yliopistolta pian tule yllättävä tarjous, jossa myöntävät vahingonkorvausvastuunsa, oikeuteen mennään", sanoo toimitusjohtaja Tero Weckroth.

Myös toinen korvausta hakeva yritys Midsona on valmis oikeustoimiin.

Itä-Suomen yliopiston lakiosasto ei halunnut kommentoida asiaa STT:lle.

Korvausvaateita tulee todennäköisesti lisää. Terveystuotekauppiaiden Liitto on kysynyt alustavasti luontaistuotekauppojen halua hakea korvauksia. Kymmenisen kauppaa vastasi myöntävästi. Liitto aikoo järjestää yrityksille lakitoimiston apua.

Myös tukkuyritys Manninen Nutraceuticals pohtii korvausten hakemista tammikuun aikana.