Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 7 tulosta

Andy
elo 29, 2017, 23.28
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 161
Luettu: 42997

Kaspin-ketju

Kiehinen kirjoitti:Muuten tuosta kaukopartiotoiminnasta vielä, että läheskään kaikki eivät ole niitä henkilöitä, joiden nimet on kirjattu historiankirjoihin. En ala enempää avaamaan asiaa siltä osin, kuin kertomalla, että henkilö nimeltään Antti Vorho oli varmasti myyttisin henkilö koko repertuaarissa. Hän jopa liikkui yksin silloisen Neuvostoliiton alueella jne.
Niin mutta kun se toiminta tapahtui alueella, joka ei ole koskaan Suomeen kuulunut, niin ei kai niitä suomalaisia partiomiehiä sen perusteella voinut valita, että olisivat asuneet toiminta-alueella? Vai miten tämä käytännössä tapahtui?

Pikemmin toisin päin on varmaan tehty, eli suomalaisia emigranttikommunisteja on ollut venäläisten partisaaniosastojen mukana Suomessa.
Sisällissodan kahinoissa itsensä tappotöistä linnaan itsensä hankkineista (myöhemmin vapautetuista), oli iso apu em. Toiminnalle.
Onko tälle jotain lähdettä?
Andy
elo 29, 2017, 17.44
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 161
Luettu: 42997

Kaspin-ketju

Kiehinen kirjoitti: Kalle on tutustunut taistelu- ja kamppailulajien ihmeelliseen maailmaan joskus -90 luvulla. Shorinji Kempo, jossa Kallella on jokin vyöarvo, on ollut omiaan Kas-Pinin myöhemmässä kehityksessä. Hankasalmella eleli vielä ysärin loppunäytöksen aikaan mies, jolla sitten oli puukkotaitoja. Ilmeisesti hän niitä on Kallelle näyttänyt ja jossain määrin opettanut. Kyseinen mies on ollut varsin tavallinen näky Balkanin sodan näyttämöillä ja muissa kahinoissa ennen sitä. Kuulopuheiden mukaan mukava mies, jos sattui olemaan keskimyötäisessä. Huuhtoi viinalla sodista tulleet painajaiset pois. Kopio korpisoturista, joka osallistui jälleenrakentamiseen siltä osin kuin kerkesi ryyppäämiseltään.
Tämähän oli mielenkiintoinen kertomus ja ihan uusi sivu tarinaan. Mistä sinä olet saanut asian tietoosi ja onko tästä jugoslaavista jotain tarkempaa tietoa? Miten kaspinistit kommentoivat? Onko tämä henkilö teidän tiedossanne ja jos on niin miten hän mielestänne liittyy kaspinin kehitykseen?
Mitä tulee kaukopartiomiesten lähitaisteluoppiin, niin se oli peräisin Natsi-Saksasta. Kaukopartiomiehet valittiin tehtäviin sen perusteella, jos heillä oli tiedusteltavasta alueesta tuntemusta (entinen asuinkunta).
Tähän väitteeseen suhtaudun epäillen. Perusteluni on se, että kaukopartiotoimintaa harjoitettiin pääasiassa asemasotavaiheessa, jolloin rintamalinja oli syvällä Neuvostoliiton alueella. Eli tiedusteltavat alueet olivat venäläisten eikä suomalaisten asuinkuntia.

Kaspinin historiaa selvitellessäni löysin tosin kaukopartio-osaston miehistöluettelon, jossa oli paljon (kymmeniä) venäläisperäisiä nimiä ja näissä varmaan on mukana myös loikkareita partioiden toiminta-alueilta. Mutta suomalaisten osalta tuo olisi ollut käytännössä aika mahdoton yhtälö ainakin useimmiten.
Lähitaistelusta oli myös oppia niillä rankimmilla jätkillä kaukopartioissa, jotka olivat ottaneet osaa sisällissotaan, jossa hyvin tyypillinen surma-ase oli tikari.
Vuoden 1918 sisällissodan veteraanit olivat kai jatkosodan 1941-44 aikaan useimmat pikemmin yli kuin alle 40v, mikä kuulostaa aika korkealta iältä kaukopartiomieheksi. En oikein usko, että kaukopartiossa oli kovin paljon sisällissodan veteraaneja ylipäätään. Lisäksi kun sisällissodan taistelutoimissa kuoli vain joitain tuhansia miehiä, ei heitä ole voitu puukolla (saati tikarilla, jotka olivat harvinaisia) tappaa kovinkaan paljon ja tällaisen teon tekijän sattuminen muutaman sadan kaukopartiomiehen joukkoon (joista ikämiehiä vähän) kuulostaa melko sattumalta. Suuresti epäilen, ettei kaukopartioon kuulunut yhtään miestä, joka olisi sisällissodassa surmannut vihollisen teräaseella.

Lisäksi sisällissodan joukoilla ei ollut juurikaan koulutusta edes ampuma-aseisiin saati lähitaisteluun, joten kyseessä olisi korkeintaan se yksi yksittäinen tapaus eikä laajempi tietotaito. Tuttavapiiriini kuuluu mies, joka on surmannut ihmisen veitsellä (ja on ollut siitä vankilassa). En kuitenkaan pidä häntä tämän johdosta minään erityisenä veitsitaistelun eksperttinä.
Andy
elo 28, 2017, 10.25
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 161
Luettu: 42997

Kaspin-ketju

Pistää kyllä miettimään millainen ihminen tehtailee keksittyjä kuolinuutisia...
Andy
elo 26, 2017, 23.06
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 161
Luettu: 42997

Kaspin-ketju

Mitä? Onko Jaska Meskus kuollut? :( Osaako joku varmistaa asiaa?
Andy
elo 11, 2016, 14.49
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 161
Luettu: 42997

Kaspin-ketju

Kaspinin varhaishistoriaa.

Kuva

Kuva
Andy
joulu 27, 2015, 01.53
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 161
Luettu: 42997

Kaspin-ketju

ka1 kirjoitti: Andyn mielenkiintoinen kuvaus ainakin eräästä Valkosen demosta löytyy yhä netin syövereistä (toivottavasti Andy ei tämän liittämisestä kovin pahastu):
Tunne oli varsin mielenkiintoinen. Hankala kuvata, mutta vähän kuin silloin kun kopauttaa kyynärpäänsä sopivasti, paitsi että tuntui koko rintakehässä. Selkään tullut läpsäys tuntui selvästi rintaan tullutta enemmän. Henki ei salpautunut, minkä kuin kova isku selkärankaan voisi aiheuttaa. Kädet tärisivät kuin horkassa viitisen minuuttia iskun jälkeen. Mieleenpainuva kokemus.
Olen varma että olen joskus kirjoittanut tuosta tapauksesta nettiin laajemmankin selostuksen mutta se lienee poistunut bittiavaruuteen. Homma kokonaisuudessaan meni seuraavasti.

Kalle näytti jotain hermopistetekniikkaa eräs tuntemani aikidon musta vyö parina ja koko leiriporukan katsellessa. Hän teki sitä kyynärvarteen ja kaverin reaktio oli sen tyyppinen kuin sähköiskussa. Sitten hän kysyi haluaako joku muu kokea tekniikan ja ilmoitin (ainoana) että minä haluan.

Kalle sitten minun seisoessani paikoillaan jotenkin paineli ja hieroi kyynärvarttani mutta tällä ei ollut mitään vaikutusta. Tuntui siis siltä kuin joku nyt vaan sitä puristelisi. Tätä kului vähän aikaa ja alkoi käydä ilmeiseksi että homma ei nyt toimi. Sitten Kalle teki ihan normaalin kotegaeshi-tyyppisen rannekaadon josta menin maahan. Ote pääsi irti ja pyörähdin niin että olin selälläni jalat Kallea kohti niin kuin nyt maassa yleensä puolustaudutaan. Suoritus ei nähdäkseni ollut Kallelta kovin vakuuttava ja hänellä alkoi olla paineita näyttää joku toimiva temppu.

Nousin ylös ja annoin hänen yrittää uudelleen. Silloin Kalle läppäisi minua kämmenillä yhtaikaa selkään ja rintalastaan ja reaktio oli tuo yllä kuvattu. Tämän jälkeen kun jatkettiin treenausta ja tein jotain tekniikkaa parini kanssa, Kalle tuli vielä tunnustelemaan pulssiani varmistaakseen etten ole joutunut kammiovärinään. [sic!]

Nähdäkseni on ilmeistä että Kalle osaa jotain hermopistetekniikoita mutta ne eivät toimi tai eivät ainakaan tuohon aikaan hänellä toimineet kovin luotettavasti. Toki tuosta on jo kohta 15 vuotta niin onhan hän voinut treenata niitä lisää vaikka miten paljon.
Andy
joulu 22, 2015, 15.31
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Kaspin-ketju
Vastaukset: 161
Luettu: 42997

Kaspin-ketju

sinappi kirjoitti: Valkosen oppilaiden kannalta on kaiketi ihan hyvä, että Valkonen kykenee vielä seisaaltaan demonstroida asioita, kun videoiden perusteella hänen verbaalinen tykitys jättää toivomisen varaan.
En ole ehkä tullut tunnetuksi Kas-pinin ja Valkosen varauksettomana ihailijana, mutta hän osaa kyllä opettaa ihan pätevästi asioitaan pienelle porukalle. Hänellä on hankaluuksia ison ryhmän kanssa eikä homma oikein toimi tuollaisena videoesityksenä. Sen sijaan muutaman henkilön ryhmää hän käsittääkseni pystyisi opettamaan ihan pätevästi sen mitä sisältöä opetuksessa sitten onkin. Valkosen karismaattisuus livetilanteessa ei tule videoilta myöskään lainkaan esiin.