Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

Andy
syys 17, 2018, 17.12
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71425

Choy Lee Fut

Eikö tässä kaikki ole todellisuudessa samaa mieltä Suomen CLF:n tilanteesta? Sehän nyt on vain semantiikkaa, puhutaanko pois potkimisesta vai siitä, että ei ole enää osa virallista toimintaa tms.
Andy
elo 30, 2018, 16.21
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71425

Choy Lee Fut

Niin sitten tuo on tietenkin vähän eri asia, jos Sipilät ovat jo aiemmin ostaneet tavaramerkin EU-alueella itselleen. Tällöinhän heillä olisi mahdollisuus vaatia sen käytöstä royalteja muilta Euroopan Chan Family Choy Lee Fut -saleilta, vaikkeivät ole enää osa samaa järjestöä. :D Kuulostaisi hankalalta tilanteelta lajin pääjärjestön kannalta...
Andy
elo 30, 2018, 10.31
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71425

Choy Lee Fut

Choy Lee Futin tillanteesta en tiedä mitään, mutta tilanne kehittyy kaupallisesti/ammattimaisesti pyöritetyissä organisaatiossa usein samoin. Ensin laji leviää laajalle, kun suurmestari aktiivisesti levittää sitä ja hankkii oppilaita ympäri maailmaa/maata. Hän elää tästä saamillaan seminaaripalkkioilla ja lisenssimaksuilla.

Organisaatio laajenee ja hänen alaisensa paikalliset pääopettajat kehittyvät niin että alkavat olla jo todella kokeneita kamppailijoita joilla on omia ajatuksia kamppailusta ja sen opettamisesta. Lisäksi he usein perustavat oman ammattimaisen salinsa tai alajärjestönsä ja elävät sen tuotoilla.

Tässä vaiheessa tulee ongelma, kun pääopettajan tulisi kyetä tarjoamaan tälle paikalliselle gurulle jotain sellaista lisäarvoa, että tämän kannattaa maksaa hänen organisaationsa jäsenyydestä. Yksi viikonloppuleiri vuodessa ja nimi jonkun nettisivun vyöarvolistassa ei välttämättä edesauta sitä päivittäistoimintaa kovin paljon vaan pitäisi olla muutakin. Tämä tukeminen on usein hankalaa, jos etäisyydet on pitkät ja organisaatio laaja niin että tämän yhden haaran palvelemiseen ei ole kovin isoja resursseja.

Jos kattojärjestö ei kykene antamaan tarpeeksi lisäarvoa, tapahtuu luultavasti erkaantuminen omaksi järjestökseen ennemmin tai myöhemmin. Asioita seuranneet lienevät huomanneet että esimerkiksi HIPKO:n opettama hapkidotyyli vaihtui joitain aikoja sitten Combat Hapkidosta Practical Hapkidoksi. Tässäkin lienee kyse siitä, että Combat Hapkidon kattojärjestön edut eivät vastanneet sen velvoitteita.

En yhtään ihmettele, jos Sipilät eivät ole halukkaita maksamaan kymppitonnia vuodessa oikeudesta käyttää Chan Family Choy Lee Fut -tavaramerkkiä EU-alueella. :D Eihän tuolla ole mitään arvoa. Jos haluan niin minä voin pistää heidän naapuriinsa oman kamppailulajikoulun nimellä Wu Family Choy Lee Fut - tai vaikka Black Lagoon Monster Kung-Fu - ja se vetää nimiarvollaan ihan saman verran jengiä peruskurssille. Muutama satanen on eri asia, jos sillä saa jonkun - ihan minkä vaan - kattojärjestön jäsenyyden, mikä tuo "virallisuutta" toimintaan.
Andy
syys 14, 2017, 11.57
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71425

Choy Lee Fut

Ovatko Sipilän veljekset enää mukana lajitoiminnassa? Lajin nettisivuilla heistä ei ole mainintoja muuten kuin historiallisessa kontekstissa. http://www.choyleefut.fi/toiminta/turku/
Andy
heinä 20, 2017, 15.07
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71425

Choy Lee Fut

Nettisivujen perusteella toiminta näyttäisi supistuneen aika lailla 10-15v takaisesta. Tämähän on toki tyypillistä kehitystä ja sama on havaittavissa monella muulla saman tyyppisellä lajilla.
Andy
tammi 31, 2014, 21.02
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71425

Choy Lee Fut

Katsoinpa linkin ja löysin sieltä tällaisen videon.

[youtube][/youtube]
Choy Lee Fut vs. BJJ 2008 Finland
En tiedä kumpi on kumpi, mutta olettaisin kuitenkin sinisen kulman miehen olevan CLF-ottelija. Tällä BJJ-ottelijalla taitaa olla Shaolin Kungfun miehet kulmassa. Joka tapauksessa sininen kippaa kyllä kovaa lyönneillään ja ne ovat selvästi tehokkaita jos osuvat, vaikka hiukan laajakaarisina helpohko välttää. Punainenhan ei ole kovinkaan hyvä lyömään tai potkimaan, mutta onnistuu silti välttämään pahimmat kolhut.

Sinisen otteleminen vaikuttaa minusta siltä, että treeniä on alla paljon mutta otteluita vähän. Eniten tämä ilmenee siinä, että jälkitilanteet jäävät hyödyntämättä. Toisessa erässä punainen on monta kertaa lyönnistä ihan sekaisin, mutta sininen jää vain katsomaan eikä vedä kaveria luvulle, vaikka siihen olisi hyvä tilaisuus.