Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 3 tulosta

Andy
heinä 16, 2017, 17.39
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Sumo
Vastaukset: 64
Luettu: 19601

Sumo

Seurasin joskus aikoinaan sumoa Eurosportilta. Vaikka se ensisilmäyksellä vaikuttaa naurettavalta lajilta, en ihmettele, että se on Japanissa niin suosittua viihdettä. Tämä johtuu kahdesta seikasta:

Ensinnäkin ottelut ovat nopeita ja tapahtumarikkaita. Ottelun ollessa käynnissä mikä hetki hyvänsä voi tapahtua ratkaisu ja se on sitten siinä. Tämä erona vaikka ammattinyrkkeilyyn, jossa toiminta on paljon hidastempoisempaa ja ratkaisu ei ole koko ajan käsillä. Tai judoon tai vastaaviin, missä suuri osa ottelusta on "nyhjäämistä" missä ei tapahdu mitään. Sumossa tapahtuu koko ajan eikä yksikään ottelu mene tuomaripisteille.

Toinen seikka on se, että huiputkin häviävät säännöllisesti selvästi huonommille. Kilpailusysteemi on sellainen että pienikin virhe voi ratkaista, eikä kukaan ole voittamaton vaan parhatkin sumotorit voittavat yleensä vain 13-14 matsia 15 ottelun turnauksessa. Siksi kaikissa otteluissa on todellinen jännitys toisin kuin vaikka sellaisissa ammattinyrkkeilymatseissa, joissa kotikehän miehelle on hankittu joku journeyman vastaan.
Andy
tammi 31, 2005, 09.35
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Sumo
Vastaukset: 64
Luettu: 19601

No ei ainakaan -60kg sarjassa, mutta on niilläkin isompia sarjoja.
Andy
tammi 30, 2005, 20.38
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Sumo
Vastaukset: 64
Luettu: 19601

"Amatöörisumossa", siis siinä, missä pidetään MM-kisat ja johon Suomenkin joukkue osallistuu on painoluokat. Siinä on jopa naisten sarjat. Japanin basho-turnauksissa ei ole painoluokkia.