Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Andy
touko 31, 2020, 22.21
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit pienillä paikkakunnilla
Vastaukset: 6
Luettu: 3478

Kamppailulajit pienillä paikkakunnilla

Kaikkein paras tilanne on, jos salille saadaan joku lapsi/varhaisteini, joka aloittaa vanhempansa kanssa.
Andy
touko 31, 2020, 22.04
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit pienillä paikkakunnilla
Vastaukset: 6
Luettu: 3478

Kamppailulajit pienillä paikkakunnilla

Puhetta BJJ-toiminnasta pienillä paikkakunnilla. Esimerkkeinä mm. Keuruu, Viitasaari, Saarijärvi, Uurainen ja Äänekoski.



Lajillahan tässä ei ole juurikaan väliä vaan kaikki lajit toimivat melko samoilla periaatteilla. Ainoa merkittävä ero mielestäni on se, tarvitaanko toimintaan välttämättä pehmustettua alustaa. Sellaista nimittäin ei ole läheskään jokaisella pikkupaikkakunnalla, jolloin toiminta voi olla jopa mahdotonta.

Pikkupaikkakuntien haasteita on ainakin se, että nuoret muuttavat niiltä pois lukion tai jopa peruskoulun jälkeen. Podcastissa esitetään ratkaisuna se, että nämä pitää saada lajin pariin aiemmin, jolloin harrastusaika seurassa voi tulla pidemmäksi. Pienen seuran resurssit pyörittää lapsiryhmää ovat tietysti vielä oma lukunsa.

Harrastajien käynti isommissa keskuksissa oppia saamassa olisi todella hyvä asia, mutta yllättävän vaikea saada tapahtumaan. Sama koskee kilpailuita.