Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 3 tulosta

Andy
syys 22, 2018, 21.08
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?
Vastaukset: 35
Luettu: 12283

Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?

luupää kirjoitti:
syys 17, 2018, 12.07
Saariolla on siis WAKOn siunaama 5dan joka ei kelpaa potkunyrkkeilyliitolle joka on WAKOn jäsen.

:)
Tuo nyt on aivan selvä asia, että se on näin. WAKO:ssa on noin 130 jäsenmaata ja näissä on lukematon määrä erilaisia vyöjärjestelmiä, jotka eivät ole keskenään millään tavalla samanlaisia. Kukaan ei voi olla selvillä siitä, millaiset vaatimukset missäkin maassa on. WAKO:lla oli joskus oma yleisvyöjärjestelmänsä, mutta siinä oli eri värivyöt kuin Suomessa ja lisäksi vyövaatimuksiin kuului mm. musiikkikatan esittämistä ja point fighting -sparria. Siksi sitä ei edes harkittu otettavaksi käyttöön Suomessa. En pikaisella etsimisellä enää löytänyt sitä WAKO:n sivuilta

Mitä tuohon Jyrkin vastineeseen tulee, niin on tosi hyvä, jos hän ei ole tuomassa mitään Ironman-liittoa tai vyösysteemiä kilpailemaan SPNL:n kanssa. Lähtökohtaisesti olisi varmaan ollut hyvä neuvotella ensin liiton graduointivaliokunnan kanssa ennen mustan vyön myöntämistä Suomeen, kun samaan aikaan toimii liiton alaisena graduoitsijana.

Tuo näkemys minua jäi kyllä hämmentämään, että mm. vapaaottelu, wushu ja taekwondo olisivat potkunyrkkeilyn tyylisuuntia. Luulisin että tämä hämmentäisi myös näiden lajien harrastajia. :smt017

Thai-kickboxing kannattaa varmaan painaa unohduksen yöhön...
Andy
syys 16, 2018, 22.28
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?
Vastaukset: 35
Luettu: 12283

Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?

Väntärin tilannetta en tiedä ja niin kauan kuin itse olen ollut toiminnassa mukana, niin hän ei ole ollut mustien vöiden listalla. Toisaalta siellä kuitenkin on muita sellaisia, joille Ave on joskus 80-luvulla myöntänyt mustan vyön ja joilla on ollut se siitä asti. Siihen aikaan siis systeemi oli erilainen ja vyöt myönnettiin Aven pitämien vyökokeiden perusteella. Näistä tuli sitten liiton mustia vöitä kun liitto perustettiin.

Jos Kuunolla on silloisen järjestelmän mukainen vyö myönnetty, niin sen kai periaatteessa pitäisi olla voimassa nykyäänkin, kun tuskin sitä vyötä nyt on mitenkään erikseen päätetty mitätöidä. Olen itseasiassa maininnut hallitukselle, että Väntärin tilanne kannattaisi selvittää niin että hänellä joko on tai ei ole mustaa vyötä, mutta ei olisi ainakaan missään oudossa välitilassa, missä kukaan ei oikein ole selvillä mistä on kyse.

En tiedä voisiko olla jopa niin, että Väntärin vyö on vain unohtunut lisätä listaan muiden mukana joskus 90-luvulla. Aven seurahan ei aluksi kuulunut liittoon ollenkaan, eikä sitä ehkä ole kukaan sitten huomannut/vaivautunut selvittämään. Etenkin jos Väntär itse ei ole ollut asiassa aktiivinen, niin tuollainen on voinut tosiaan vain jäädä roikkumaan. Mutta tämä on tosiaan vain arvailua, enkä tiedä asian todellista laitaa.
Andy
syys 16, 2018, 14.10
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?
Vastaukset: 35
Luettu: 12283

Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?

Olen kommentoinut asiaa laajalti Facebook-seinääni, jonka huomioarvo on aika paljon merkittävämpi, mutta laitetaan nyt tännekin muutama huomio, ettei kellekään jää väärää käsitystä. Korostan ensiksi, että minulla tai kellään muullakaan oululaisella ei ole mitään virallista asemaa liitossa, joten nämä ovat sikäli ulkopuolisen mielipiteitä. En ole ollut asiasta millään lailla päättämässä, enkä tiedä, mitä asiasta on hallituksen sisällä keskusteltu. Siitä kannattaa kysyä liiton puheenjohtaja Petteri Maunulta. Vihjailut, että tämä keissi liittyisi johonkin paikallisiin erimielisyyksiin, kuuluvat ihan black helicopters -osastoon.

Ensinnäkin Jyrkillä ei ole eikä ole koskaan ollutkaan suomalaista potkunyrkkeilyn mustaa vyötä. Ulkomaiset dan-arvot eivät käy Suomessa, koska niiden vaatimukset voivat olla mitä tahansa. Minullekin on tarjottu mustaa vyötä esim. vastineeksi siitä, että toisin ottelijoita latvialaisiin kisoihin. Isommalla ottelijamäärällä olisi vielä saanut korkeamman dan-arvon.

Siksi systeemi menee niin, että ulkomaisen mustan vyön tulee käydä mustan vyön kokeessa kesäleirillä, missä hänen tasonsa tarkastetaan ja vyöarvo vahvistetaan Suomeen. Sääntö on ollut näin erittäin pitkään ja toistaiseksi ainoa vyönsä vahvistanut on Delcio Pereira, muistaakseni joskus vuoden 2012 tienoilla. Jyrki ei ole vahvistanut vyötään kokeessa eikä hän sitäpaitsi täytä normaaleita mustan vyön kriteereitä, käsittääkseni ei edes ruskean vyön, mutta tästä en ole täysin varma.

Tästä huolimatta erinäisistä syistä Jyrkille aikoinaan haluttiin antaa graduointioikeus Suomessa. Graduointioikeudet on merkitty liiton mustien vöiden listaan ja siksi Jyrki lisättiin sinne erikoistapauksena merkinnällä 5.dan SWE. Tämän tiedän, kun itse omin käsin hänet sinne lisäsin. Graduointimääräysten mukaan yksittäinen msuta vyö dan-arvostaan riippumatta voi myöntää vöitä vihreään asti. Sitä korkeammat vyöt myönnetään vain suurleireillä kahden graduoijan voimin ja musta vyö vain kesäleirillä kolmen graduoijan voimin. Musta vyö on lajin sisällä hyvin harvinainen ja arvostettu saavutus ja niitä myönnetään vuosittain tyypillisesti 0-3 kappaletta. Tänä vuonna ei yhtään.

Se että tästä huolimatta myöntää mustan vyön omin valloin Suomeen ja vielä henkilölle jolla ennestään on liiton ruskea vyö (mutta ei tietääkseni vyötä Ironman kickboxingissa), ei tue liiton vyöjärjestelmää vaan kilpailee sen kanssa. Samaan aikaan oli lisäksi vireillä toinenkin tapaus, jossa myönnettiin Suomeen omatekoinen musta vyö ilman graduointioikeuksia. Jos liitto ei tähän puuttuisi, niin kuka hyvänsähän voisi perustaa oman vyöjärjestemän. Vaikka minä voisin hankkia mustan vyön Latviasta ja alkaa myöntää omia vöitä liiton ohi. Jos vyöjärjestelmää halutaan pitää yllä, tällaista ei voi mitenkään sallia, koska pian niitä kilpailevia vyöjärjestelmiä on kymmenen tai kaksikymmentä ja jokainen ohjaaja myöntää mustia vöitä niin kuin huvittaa.

Koska näin ei ole haluttu tapahtuvan, on hallitus sitten ottanut suhteellisen jyrkän kannan ja mm. poistanut Jyrkiltä graduointioikeudet liiton alaisiin vöihin. Liiton sääntöjen 14§ mukaan graduointimääräykset vahvistaa liiton hallitus, joten tässä ei nähdäkseni ole mitään epäselvää.

Tämä siis on minun käsitykseni tilanteesta, mutta parhaan vastauksen saa ottamalla yhteyttä puheenjohtaja Petteri Maunuun.