Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Andy
touko 18, 2018, 21.09
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Legendaariset/hauskat sattumukset treeneissä
Vastaukset: 44
Luettu: 7365

Legendaariset/hauskat sattumukset treeneissä

Tästä on nyt muutama vuosi, vähän ennen kuin IMMAF-amatöörisäännöt tulivat käyttöön. Olin salilla lopettelemassa omaa soolotreeniä ja laitoin ovet auki, että päivän ensimmäisiin virallisiin treeneihin tulevat painijat pääsisivät sisään. Kyseessä oli siis vapaaottelun painitreeni. Paikalle tuli minulle tuntematon kaveri, joka esittäytyi ja sanoi sopineensa että osallistuu treeneihin, kun on käymässä toisesta kaupungista. Tällainen on aivan normaalia vaikkei yleistä Oulun korkeudella. (En mainitse seuraa, kun käsittääkseni hänen asenteensa ei vastaa seuran ohjaajien ihanteita.) Atleettinen muttei bodattu reilu parikymppinen kundi, ottelijan näköinen ja sarja olisi ollut varmaan 70,3 tai 65,8. Sanoi kuitenkin ettei ole vielä otellut, kun piti C-sääntöjä nynnyinä ja odotti IMMAF-sääntöjen tuloa.

Kundi kertoi ensimmäiseksi että hän on Suomen parhaasta lukkopainiseurasta (minun käsittääkseni se ei ole edes kaupunkinsa paras) ja voivansa opettaa meille paljon, kun meillä "tuo pysty on ihan hyvää, mutta paini on vähän kakkosluokkaa". :? Erityisesti hän mainitsi erään hänen painoissaan olevan ottelijan, jota mielellään opettaisi. Itse kun en osaa painia enkä tiennyt millainen mestari mies on, niin lähinnä kuuntelin ja myötäilin.

Sitten sinne alkoi valua treenaajia. Mies esitelmöi juttujaan myös heille. Lisäksi hän alkoi puhua tempusta X (en mainitse nimeä), jolla voi helposti hallita ottelua. "Ai ettekö te tunne edes X:ää????" Hän näytti sitä joillekin ja tuntui pitävän sitä suunnilleen Graalin maljan arvoisena painissa. Lopulta paininopettajamme Toni saapui paikalle aivan viimetingassa ennen treenin alkua. Kundi esittäytyi hänellekin ja tarjoutui vetämään ainakin osan treeneistä. Toni siihen, että hän nyt aloittaa treenit ja katsotaan sitten myöhemmin. Asia kiinnosti minua niin paljon, että jäin seuraamaan treenejä.

Lämmöt vedettiin jumppaamalla ja koordinaatioliikkeillä normaaliin tapaan mutta sitten alkoikin varmaan ihan sattumalta saman tien painit eikä tekniikkaa kuten normaalisti. Toni otti tulokkaan ensimmäiseen erään ja innolla ryhdyin katsomaan miten homma sujuu. Tuloksena Toni laittoi vieraan taputtamaan viisi kertaa erän aikana. :lol: Sen jälkeen ei ollut enää keskustelua siitä, kuka vetää treenit.

IMMAF-säännöt ovat olleet käytössä jo useamman vuoden, mutta en ole törmännyt tähän sankariin kilpailijalistoissa. :niinpa:
Andy
huhti 13, 2018, 20.56
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Legendaariset/hauskat sattumukset treeneissä
Vastaukset: 44
Luettu: 7365

Legendaariset/hauskat sattumukset treeneissä

Tarina siltä ajalta, kun olin juuri aloittanut potkunyrkkeilyn ja siirtynyt peruskurssilta jatkoryhmään.

En ollut kovinkaan hyvä, vaikka minulla oli 14 vuotta taustaa muista lajeista, mutta varsin fyysinen kaveri ja jonkinlainen perustekniikka hallussa. Tämä oli siis jotain joulun tienoota ja samaan ryhmään palasi kesän "luovalta tauolta" edellisenä keväänä treenaamisen aloittanut mies. Minua pienempi, mutta semmoinen keskikokoinen ehkä 35v, selvää kaljamahaa ja olemus ihan sohvaperuna. Tietysti se tuli minun parikseni.

Tämä apusensei katsoi asiakseen korjata jokaista tekemääni suoritusta vaikka oli selvästi havaittavissa, että hän oli taidollisesti minuakin aika paljon heikompi. Siis ihan jokaisen suorituskerran jälkeen tuli kommentti miten teen väärin ja mitä pitäisi tehdä. Tehtiin sitten kiertopotkua vartaloon ja taas tuli jotain neuvoa ja lisäys: "Tolleen sä et saa siihen potkuun voimaa."

Tässä vaiheessa rupesi keittämään jo melko pahasti ja vedin seuraavan potkun niin kovaa kuin ikinä lähti. :isoavari: Vaikka siis tiesin, että toinen ei osaa sitä kunnolla blokata ja jonka takia olin aiemmin potkinut kevyemmin. No sattuihan se tietysti, tyyppi horjui taaksepäin ja melkein meni lattiaan kivusta. Mutta sen jälkeen kuului tuskainen ääni: "Älä koeta voimalla vaan tekniikalla."

Jotkut ovat avun ulkopuolella. :seina:
Andy
huhti 11, 2018, 22.22
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Legendaariset/hauskat sattumukset treeneissä
Vastaukset: 44
Luettu: 7365

Legendaariset/hauskat sattumukset treeneissä

Peruskurssi on kohta alkamassa ja ohjaaja pyytää minua ottamaan kurssimaksun eräältä Arabian suunnalta olevalta kaverilta. "What's your name?" Kundi kirjoittaa nimen itse listaan, koska on kai huomannut, että nimestä on suomalaisten vaikea saada selvää. Etunimi on Mohammed. "Do you want to pay now?" Tässä vaiheessa kaveri näyttää hämmästyneeltä ja sieltä tulee erittäin vahvalla korostuksella: "Puhuko sinä suome?" :o Eipä ole ennen käynyt näin, että Mohammed kysyy minulta Suomessa osaanko suomea.

90-luvun alussa treenattiin karatea. Meillä oli muuan minua jonkun vuoden nuorempi kundi, joka harjoitteli vuoden pari, olikohan oranssille vyölle asti. Sitten tultuaan vähän tutummaksi hän kertoi, että oli peruskurssille tullessaan jännittänyt kovasti. Hän oli nimittäin ollut siinä uskossa, että ensimmäisissä treeneissä pitää lyödä nyrkki täysillä seinään, koska kun se siitä paranee, niin siihen ei tunnu enää mikään. :lol: Monenlaisia typeriäkin treenimetodeja oli siihen aikaan käytössä, mutta ei tuota sentään. :P

Tämä oli takavuosina, kun kilpailin aktiivisesti ja olin jonkinlainen kisaryhmän epävirallinen kapteeni. Vedin kilparyhmän treeniä valmentajan ollessa poissa ja treenasin siinä samalla itse. Otettiin jotain suht kevyttä tehtäväsparria ja erän ollessa aivan lopussa lähdin lyömään pitkää takasuoraa niin että kylki kääntyi voimakkaasti. Sparripari tökkää etusuoran vartaloon vastaan ja osuu ihan suoraan maksaan. :tyrmays: Menin tuskissaan vaikertaen lattiaan ja eräkellon soidessa kaikki jäivät tietysti kauhistuneina tuijottamaan, kun vetäjä on levynä. Päätin rauhoittaa heitä: "Mä oon ihan kunnossa..." Tässä vaiheessa ymmärsin, etten ehkä vaikuta kovin uskottavalta. "...kohta." :P