Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 24 tulosta

Andy
heinä 13, 2016, 16.15
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

Helsinkin Karateklubia ei näy Karateliton jäsenlistalla: http://www.karateliitto.fi/karate/jasenseurat-2/" onclick="window.open(this.href);return false;

Sehän oli siis tuolla erotettujen listalla jo 2013. Yhteensä jäsenseuroja näyttäisi olevan 85 kun niitä joskus on ollut pitkälti toistasataa. Toki osa vähenemisestä johtunee seuratoiminnan lakkaamisesta erityisesti pienillä paikkakunnilla.
Andy
heinä 13, 2016, 09.18
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

Mitenkäs tämä karateliiton tilanne on nyt kolmen vuoden aikana edennyt? Onko eronneita seuroja palannut liittoon vai onko niitä lähtenyt pois lisää?
Andy
kesä 1, 2013, 09.41
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

Joo, kuten sanottu, siinä kilpatoiminnassa pitäisi myös pärjätä. Ja on aiemmin pärjättykin joten tietotaitoa siihen pitäisi olla. Ongelma on muualla eli käytännössä soveliaan urheilija-aineksen saamisessa ja/tai pitämisessä lajin piirissä. Nähdäkseni ainoa keino tähän on saada ne lapsena aloittaneet sitoutumaan lajiin myös teineinä ja aikuisina.

Menestys on kuitenkin asia joka tuntuu muuallakin kuin paikallistasolla. Suomalaiset kun kiinnostuvat heti lajista, jossa Suomi pärjää. Jopa curling koki hetkellisen nousun kun siinä tuli menestystä, vaikka se oli sitä ennen lajina ihan yleisen naurun ja pilkan kohde.

Olen ihan varma että meillä Oulussa tulee vapaaottelun peruskurssille enemmän väkeä siksi, että Anton Kuivanen otteli UFC:ssa ja oli sen ansiosta valtakunnallisissa tiedotusvälineissä. Myöskin se parantaa esimerkiksi mahdollisuuksiamme vuokrata kaupungin tiloja leirejä ja kisoja varten, kun päättäjät suhtautuvat lajiin tunnettuna urheilulajina, jossa Suomi menestyy eikä minään kellaripuuhasteluna.
Andy
kesä 1, 2013, 00.25
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

Aihki kirjoitti: "onko sinua potkittu päähän muutama kertaa liikaa?"
On. Aivan ehdottomasti on. Jokainen potku päähän on liikaa, usko minua.
Tiedoksi: ei se kilpailu ole sittenkään kaikki kaikessa. Itselläni on kilpailuvuosia ja -lajeja ihan riittävästi, jotta välillä voi vain harrastaa ja siinä sivussa todeta, että luojan kiitos kaikissa lajeissa ei kilpailla.
Nyt on kuitenkin niin, että sillä kilpatoiminnalla voi huomattavasti tukea seuran muuta toimintaa. Kuvitellaan että jollain paikkakunnalla- sanotaan vaikka nyt Pieksämäellä - on kaksi karateseuraa: Pieksämäen Wado ja Pieksämäen Shoto. Molempien pääopettajilla on 4.dan ja molemmilla on treeniryhmät aikuisille ja junioreille. Nyt Pieksämäen Wadossa on aktiivista kilpatoimintaa: seuran ykköstykki on euroopanmestari ja SM-kisoista tulee joka vuosi useita mitaleita. Lisäksi seuran juniorit voittivat nuorten joukkue-SM-kisat viime vuonna. Pieksämäen Shotossa taas ollaan sitä mieltä, että karate on itsepuolustusta ja että kilpatoiminta vain turhaan rajoittaa lajia.

Kumpikohan näistä seuroista mahtaa saada enemmän vuoroja siltä Pieksämäen ainoalta tatamilta, jota hinkuvat tietysti käyttöönsä myös judo-, thainyrkkeily- ja hanmoodoseurat? Entä kummasta seurasta muksulleen liikuntaharrastusta pohtiva perheenäiti on todennäköisemmin lukenut Pieksämäen Sanomista? Entä kummalla on paremmat mahdollisuudet saada kunnalta lupaus tila-avustuksesta oman salin hankintaan?
Andy
touko 31, 2013, 23.33
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

Aihki kirjoitti: Öööö ... so what, mitä hiivatin väliä tällä on? Sille maalikolle potkunyrkkeilijä ja kadun päähänpotkija on myös sujuvasti sekaisin. Eli miksi ihmeessä se maallikko pitäisi ottaa huomioon?
Totta kai lajin ja seuran positiivinen imago on tärkeää. Maallikon mielipide pitää ottaa huomioon, jotta se maallikko tulisi peruskurssille ja toisi myös 7-vuotiaan tyttärensä karatekids-ryhmään. Lisäksi maallikon olisi hyvä maksaa 17-vuotiaan mustavöisen poikansa kahden viikon treenimatka ulkomaille. Sama maallikko istuu myös kunnan liikuntalautakunnassa päättämässä seurojen salivuoroista ja toiminta-avustuksista. Ja maallikoita ne on opetusministeriön virkamiehetkin, jotka jakavat lajiliittojen avustuksia. Samoin maallikkoja ovat paikallis- ja maakuntamedioiden toimittajat, jotka voivat tehdä juttuja lajeista.

Kilpailutoiminnassa on tietysti imagonrakennuksen kannalta yksi varjopuoli. Siinä pitäisi nimittäin myös pärjätä. Ja pärjäämistä ovat vain arvokisamitalit, ei se että sijoittuu Hollannin avoimissa sijoille 9-16.

Sari Laineen ja kumppanien menestys tuotti karatelle paljon positiivista julkisuutta, mikä näkyi myös harrastajamäärissä ja sen hedelmiä nautitaan vielä nytkin valtiontukien muodossa. Suomessa on viisi kamppailulajia, joiden valtionavut ovat ylitse muiden: judo, paini, nyrkkeily, taekwondo ja karate. Näistä yksi ei ole olympialaji ja tämän saman lajin kilpailumenestyskin on tällä hetkellä selkeästi heikointa. Mittavien avustusten ainoa todellinen peruste on pärjääminen kisoissa 20-30 vuotta sitten.

Ylipotkija: Viestiä muokattu.
Andy
touko 31, 2013, 21.42
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

TimoS kirjoitti:
Andy kirjoitti: Nyt on niin, että ulkopuolisia ei oikeastaan kiinnosta yhtään miten hyvä joku on jossain muussa kuin kilpakaratessa.
Noinkohan.
No kuinka paljon mainetta ja kunniaa ovat saaneet esimerkiksi suomalaiset 15. danin bujinkanistit? Eihän sitä korkeammalle pääse lajissa. Mutta ovatko he esimerkiksi esiintyneet lehdissä yhtä paljon kuin Sari Laine huippuaikoinaan? Eivät. Ihan sama tilanne on vaikka joku suomalainen saavuttaisi Seibukanissa 10.danin ja nimitettäisiin seuraavaksi sokeksi tai mikä Seibukanin päämiehen arvo nyt lieneekään. Se on silti vain joku harrastelija maallikoiden silmissä.
Andy
touko 31, 2013, 21.03
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

Nyt on niin, että ulkopuolisia ei oikeastaan kiinnosta yhtään miten hyvä joku on jossain muussa kuin kilpakaratessa. Tilanne on vähän sama kuin jos jossain uimaseurassa treenattaisiin koirauintia. Koirauinti ei ole kilpalaji samalla tavalla kuin vaikka perhosuinti. Siksi sillä ei oikein voi saada julkista arvostusta, vaikka olisi siinä miten hyvä. Maallikon mielestä olisi myös absurdia väittää, että joku koirauimari olisi parempi uimaan kuin Jani Sievinen.
Andy
touko 21, 2013, 11.23
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

Ohhoh. 12 seuraa lähti ja mukana useita isoja seuroja.
Karateliiton hallitus kirjoitti: Päätettiin yksimielisesti erottaa seuraavat seurat
Suomen Karateliitto ry:n jäsenyydestä liiton
sääntöjen pykälien 7§ ja 10§ kohdan 10 perusteella.

Budo Akatemia yhdistys ry
Budoseura Imatran Kusanku ry
Budoseura Jigotai ry
Heinolan Karate ry
Helsingin Karateklubi ry
Korson Kaiku ry
Lahden Gentai ry
Rantasalmen Karateseura ry
Tikkurilan Kokondo ry
Traditional Shotokan Karate ry
Zenshindojo ry

Jäsenasiat

Päätettiin hyväksyä Sandokai ry:n ero-ilmoitus kara
teliiton jäsenyydestä
Andy
loka 23, 2012, 17.25
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

http://www.karateliitto.fi/acms/uploads ... 2.2010.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
7§ LIITOSTA EROAMINEN, EROTTAMINEN SEKÄ MUUT KURINPITOTOIMET
Jäsen voi erota liitosta ilmoittamalla siitä kirjallisesti liittohallitukselle, sen puheenjohtajalle, tai ilmoittamalla eroamisesta liittokokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi. Eroaminen tulee voimaan sen kalenterivuoden lopussa, jonka aikana siitä on ilmoitettu. Jos jäsenyhdistys purkautuu tai lakkautuu, se on erotettava liitosta.

Liittohallitus voi erottaa jäsenen, joka ei täytä näiden sääntöjen mukaisia velvollisuuksia, tai toimii vastoin liiton tarkoitusta tai toiminnan perustaa. Liittohallitus voi myös päättää jäsenen sulkemisesta määräajaksi liiton toiminnasta.

Jäsen, joka ei kahden viikon (14 vrk) kuluessa liittokokouksen päättämästä määräajasta, ole suorittanut vuosittaista jäsenmaksuaan, voidaan hallituksen päätöksellä katsoa eronneeksi liitosta.

Liittohallitus tai hallituksen määräämä kurinpitoelin voi päättää myös jäsenyhdistyksen jäseneen kohdistuvasta liiton alaista kipailu- ja harrastustoimintaa koskevasta huomautuksesta, varoituksesta ja määräaikaisesta tai pysyvästä edustus-, kilpailu-, harjoittelu- tai toimitsijakiellosta, jos jäsenyhdistyksen jäsen on toiminnallaan menetellyt liikunnan eettisten arvojen, urheilun reilun pelin periaatteiden tai hyvän budohengen vastaisesti. Päätös tulee voimaan heti ja sen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon seitsemäntenä päivänä sen jälkeen, kun päätös on lähetetty kirjatussa kirjeessä. Päätöksestä saa valittaa liiton omille valituselimille ja/tai Urheilun Oikeusturvalautakunnalle sen mukaan kuin siitä on erikseen säädetty. Kurinpitomenettelystä määrätään tarkemmin liiton kurinpitomääräyksissä.

Hallitus voi evätä äänioikeuden jäseneltä liiton kokouksessa, jos jäsen ei ole suorittanut säännöissä tarkoitettuja maksujaan kulloinkin liiton kokouksen määräämään päivämäärään mennessä. Jäsen, jonka hallitus on erottanut, on oikeutettu saattamaan erottamiskysymyksen liiton kokouksen ratkaistavaksi ilmoitettuaan siitä kirjallisesti liiton hallitukselle 30 päivän kuluessa erottamispäätöksestä tiedon saatuaan.
Maallikkopohjilta on kyllä aika vaikea sanoa, miten tuo menee. Hallitus voi siis tehdä tuon toiminnasta sulkemisen mutta vaatiiko se, että "seura toimii vastoin liiton tarkoitusta tai toiminnan perustaa" vai onko tämä vaatimus vain liitosta erottamiselle? Kuulostaa sen verran rajulta ilmaisulta, että on vaikea nähdä että lisenssirekisterin toimittamatta jättäminen olisi "toimimista vastoin liiton tarkoitusta tai toiminnan perustaa".

Jos hallitus voi tehdä toiminnasta sulkemisen muullakin perusteella, niin mitä toiminnasta sulkeminen tarkoittaa? Voiko se sisältää äänioikeuden menetyksen liittokokouksessa? Kun tuolla on erikseen mainittu, että äänioikeus voidaan evätä " jos jäsen ei ole suorittanut säännöissä tarkoitettuja maksujaan kulloinkin liiton kokouksen määräämään päivämäärään mennessä." Tulisi mieleen että tämä on se ainoa syy millä äänioikeus voidaan evätä, koska se kerran on erikseen sanottu ja toiminnasta sulkeminen ei automaattisesti sisältäisi tätä.

Tässäpä sitä on juristeille miettimistä. Toivon totisesti, että juristien ei tarvitse tätä miettiä vaan asiat selkenevät rauhassa.
Andy
loka 22, 2012, 23.25
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

Lasse Candé kirjoitti: Aikalailla turhia listoja mielestäni nämä julkiset. Jos jonkun arvosta on porukoissa epäselvyyksiä ilman listoja, asian tarkastamisella ei ole kovin kummoista merkitystä mielestäni. Taito paljastaa taidon.
On sillä sikäli merkitystä, että on olemassa ihmisiä, jotka esiintyvät mustan vyön haltijoina joissain lajeissa vaikkeivät sitä ole. Tai niitä jotka ovat keksineet itselleen muutaman dan-arvon lisää todellisten päälle. Ja sitten on niitä joilla on jonkin tahon myöntämä musta vyö ja esiintyvät niin kuin se olisi jonkun arvossapidetymmän tahon myöntämä. Tiedän useampiakin tapauksia Suomesta.

Aloittelijan on kovasti hankala erottaa taitotason perusteella sitä onko henkilöllä musta vyö vai ei. Etenkin jos hän ei ole koskaan nähnyt lajin muita mustia vöitä toiminnassa. On hyvä jos on ainakin joku kätevä paikka mistä tarkistaa mustan vyön oikeellisuus.
Andy
loka 22, 2012, 11.41
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

Eihän tuolla ole esimerkiksi wadoryun mustia vöitä olelnkaan vaan pelkkä kollegio. Sankukai puuttuu sekin kokonaan.
Andy
elo 29, 2012, 16.43
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

Käytännön hyöty on se, että voi mennä edullisesti yksityiselle magneettikuviin ja leikauksiin, jolloin jonot ovat huomattavasti julkista puolta lyhyemmät.
Andy
elo 22, 2012, 21.55
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

Niin. Kyllähän tässä se perusongelma on se, että liitto ja ainakin osa seuroista ovat päässeet erkaantumaan toisistaan. Tämä aiheuttaa sekä sen että liiton toimintaan ollaan tyytymättömiä että sen että osa seuroista kokee liiton päätökset jonkinlaisena käskytyksenä. Eihän kukaan omista päätöksistään protestoisi.

On suuri ero sillä, onko se ajattelutapa "Ne siellä Karateliitossa." vai "Me karateliittolaiset."
Andy
elo 22, 2012, 09.35
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

mokuso kirjoitti: Tietysti näin jos seura pitää harjoitukset joissa oma jamppa vetää ja kutsutaan niitä alueharjoituksiksi. Liitolla ei niissä viime kaudella ollut osaa eikä arpaa.

Ihan yhteistoiminnan ja -työn virkistämiseksi kutsuimme niitä alueharjoituksiksi ja kutsuimme muutkin seurat mukaan. Ja teemme niin jatkossakin. Sen verran joviaaleja jätkiä olemme....
Näin arvelinkin sinun ajattelevan ja varmaan jonkun muunkin ja siksi otin asian esille. Mutta mitä se liitto on? Liitto ei vain muodostu seuroista vaan liitto on ne seurat ja niiden yhteistyö!

Tuskin noita alueharjoituksia on useilla paikkakunnilla ihan sattumalta ja karateliiton sivuilla mainostettuina, vaan pakkohan sen homman on olla jollain lailla liiton puolelta aktivoitua. Ainakin niin että on toimintaa aloittaessa kyselty, että voisiko se ja se ruveta aluevalmentajaksi ja milloin voisi pitää treenit ja missä.

Totta kai ne käytännön treenit pitää jonkun seuran valmentaja ja jonkun seuran tiloissa. Miten muuten se voisi toimia? Ei liene realistista ajatella, että liiton toiminnanjohtaja ja päävalmentaja kiertäisivät Suomen noin sadassa seurassa vetämässä treenejä.

Verrataanpa asiaa seuran toimintaan. Eihän "seura" itsessään tee mitään vaan ne vetäjät. miltä kuulostaisi jos joku valittaisi, että seura on ihan turha, kun ne ihmisethän treenit vetää ja vuorot varaa? Seura vain kuppaa rahaa siitä välistä antamatta mitään vastineeksi, kun vetäjillekään ei makseta palkkaa.

Seura kuitenkin on ne jäsenet ja samoin liitto on ne jäsenseurat.
Andy
elo 22, 2012, 00.25
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karateliitosta kajahtaa
Vastaukset: 189
Luettu: 22610

Karateliitosta kajahtaa

No eikö niitä harjoituksia liiton aluevalmentajat pidä? Ei kai ilman liittoa olisi mitään alueitakaan ja niillä aluetoimintaa?