Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Andy
kesä 21, 2012, 00.49
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19340

Taekwondo ja olympialaiset

Samassa liitossahan nämä eri taekwon(-)dot voivat tietysti olla ja siinä on järkeäkin, kun valtiovalta patistaa urheilujärjestöjä yhteen. Kartoittavathan vapaaottelu ja potkunyrkkeilykin yhteistä liittoa, vaikka eroavat toisistaan vielä paljon enemmän kuin WTF ja ITF. Puhumatta siitä, että moukarinheitto, kolmiloikka ja kilpakävely ovat nekin saman liiton alla, vaikkei niillä ole mitään yhteistä.

Siinä taas ei ole mitään tolkkua, että alettaisiin tehdä jotain hybridiä WTF:n ja ITF:n ottelusäännöistä ja joilla sitten oteltaisiin olympialaisissa. Näistä muista pienemmistä taekwondohaaroista nyt puhumattakaan.
Andy
kesä 20, 2012, 00.42
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19340

Taekwondo ja Olympialaiset

Puni kirjoitti: Mutta sitten sitä puuhastelua... Kaikki haluaa oman palansa kakkua, siispä ITFx3, WTF, Trox, Mooye, Gom... eikö tämä jo täytä hörhöilyn viitekehystä? Kurrikulumia siis lähinnä ajattelin.
Niin no siis tilannehan on se, että tuossa on yksi taekwondo ja joukko erillisiä marginaalilajeja. Ainoa järkevä yhteistyömuoto on se, että nuo marginaalilajit lakkauttavat itsensä ja harrastajat siirtyvät treenaamaan taekwondoa. Muuten taekwondon ei oikeastaan ole tarpeen niistä sen kummemmin välittää sen enempää kuin jostain hapkidoistakaan.