Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 15 tulosta

Andy
kesä 29, 2013, 09.28
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

Esittelyt

Miten olisi omalla salillanne treenattavat BJJ tai vapaaottelu? Sali ja treenikulttuuri olisivat varmaan tutumpia kuin hokutoryussa. Toki jos tarkoitus on löytää nimenomaan itsepuolustuspainotteinen laji niin nämä eivät ole oikea vaihtoehto.
Andy
tammi 20, 2013, 23.30
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

Esittelyt

Kalle Toroska kirjoitti: En ole erityisen nopea enkä liikkuva, mutta molempia ominaisuuksia voitaneen kehittää. Aloittelijana on mukava olla, on vain opittavaa.
Itseasiassa nopeusominaisuuksien kehittäminen on erittäin rajallista. Taitotason noustessa lajinomaiset suoritukset tietysti nopeutuvat, mutta lihassolujakaumaa nopeiden ja hitaiden solujen välillä on mahdoton muuttaa. Jonkin verran kehitystä on mahdollista saada tekemällä nopeusharjoituksia, mutta luonnostaan hitaasta ihmisestä ei tehdä kovin nopeaa millään.
Andy
helmi 20, 2012, 13.40
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

Combat Hapkido

Mikä tuossa hinnassa on ongelma? HIPKO:han on erittäin suosittu sali nykyisellä hinnoittelullaan, joten hinta lienee kohdallaan tai siinä on jopa korotusvaraa.
Andy
huhti 3, 2009, 13.55
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

Esittelyt

Tuollainen ruumiinrakenne on aivan tolkuttoman hyvä sekä nyrkkeilyyn että potkunyrkkeilyyn.
Andy
tammi 5, 2006, 15.42
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

TimoS kirjoitti: Keiju on mestari kiinnittämään huomiota täysin epäoleellisiin asioihin :D
Minä olen myös ihmetellyt tätä. Keiju on kirjoittanut toista tuhatta viestiä tänne, mutta onko yksikään niistä liittynyt mihinkään kamppailulajiin? Mitä lajia Keiju edes treenaa? :shock:
Andy
touko 20, 2005, 15.47
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

En taida viitsiä kommentoida näitä pehmeistä ja rauhallisista hallintaotteista ja voiman ohjailuista kuin että: In - your - dreams.
Andy
touko 20, 2005, 14.26
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

J.V kirjoitti: Combat hapkidon ei ole tarkoitus tuottaa huippukuntoisia atleetteja jotka survovat vastustajan maanrakoon muutamassa sekunnissa.
CH:n tarkoitus on itsensä puolustamisessa ja vastustajan maltillisessa hallitsemisessa. Perusajatuksena on vastustajan voiman uudelleen ohjaaminen ja se antaa mahdollisuuksia pienemmällekkin leijonalle.
Se, että pystyy murjomaan toisen maanrakoon muutamassa sekunnissa antaa aika hyvät eväät itsensä puolustamiselle pehmeämminkin keinoin. Mitä kovempi fysiikka, sitä enemmän on turvamarginaalia tekniikoiden epäonnistumistilanteessa. Pyytäisin kuitenkin käymään tätä fyysistä kuntoa koskevaa keskustelua paikassa, joka sille luotiin.
J.V kirjoitti: Kiinnostaisi tietää mistä versoaa Andyn tietämys itsepuolustukseen.
Kauanko olet Andy harrastanut jotain itsepuolustuslajia?
Aloitin kamppailulajiharjoittelun Sankukai-tyylin karatella syksyllä 1990 ollessani 13-vuotias ja jatkoin sitä säännöllisesti noin vuoteen 1996. Myöhemmin harjoittelu on ollut ajoittaista ja nyttemmin käytännössä loppunut. Syksyllä 1996 aloitin Hokutoryu ju-jutsun ja jatkoin sen harjoittelua vuoden 2004 loppuun. Potkunyrkkeilyn olen aloittanut elokuussa 2004 ja jatkan sitä edelleen. Fyysistä voimankäyttöä vaatineita tilanteita en ole niin laskenut ja se riippuu hieman siitä, miten nuoresta alkaa laskemaan. Joku vajaa kymmenen voisi olla kuvaava luku.
Andy
touko 20, 2005, 11.40
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

Fyysisestä puolesta kommentoin tarkemmin toisaalla.
Jameson kirjoitti: Andylle vielä tiedoksi, että kannattaa tutustua Combat hapkdidon metodeihin ennen kuin yleistää ja tuomitsee. Lajista löytyy tietoa osoitteesta http://www.ichf.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Mistähän ihmeestä tämä höpinä on keksitty? :shock: Ole hyvä ja osoita kirjoituksistani kohta, jossa ylesitän ja tuomitsen Combat Hapkidoa. Jos olisit vaivautunut lukemaan keskustelun,olisit löytänyt sieltä mm. tällaista:
Andy kirjoitti: En ole nähnyt CH:a missään muualla, joten en tietenkään tiedä, onko tämä yleinen trendi vai opettajakohtainen asia.
Mielestäni tätä ei voi pitää kovin yleistävänä. Jos jotakuta arvostellaan, niin sen soisi pohjautuvan edes jonkinlaiseen todellisuuspohjaan eikä pelkkään omaan mielikuvitukseen. :evil:
Andy
touko 20, 2005, 00.36
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

Tämän menetelmän huono puoli on se,että eniten sitä kunnonkohotusta tarvitsevat todennäköisesti tekevät sitä vähiten. Ja kyllä sitä kuntoa voi lisätä lajinomaisestikin.

Mitä tulee vanhempana treenaamiseen, niin jos on jo nuorena rapakunnossa, niin sitä huonommassa kunnossa on sitten vanhempana ja sitä huonommat mahdollisuudet on pärjätä.

Lisäksi hyvä kunto on omiaan suojaamaan kaikenmoisilta sairauksilta, mitä vanhemmiten tapaa tulla. Nämä taas voivat estää treenaamisen kokonaan.
Andy
touko 19, 2005, 23.09
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

Vastoin melko yleistä käsitystä minulla on kuitenkin jonkinlaiset käytöstavat, enkä viitsi ryhtyä nyt yksilöimään kenenkään fyysisiä vajavaisuuksia. Jokainen pitäköön huolen omasta vyötärönmitastaan.
Jos kirjoitti: Combat Hapkidon ideana ei minun käsitykseni mukaan ole muokata harrastajistaan huippukuntoisia atleetteja, jotka jaksavat matsata monta tuntia putkeen, vaan lähinnä opettaa harrastajilleen itsepuolustusta.
Tästä olen kuitenkin hieman toista mieltä. Katsotko Formuloita? Toivottavasti. Oletko ikinä nähnyt kenenkään ajavan voittoon Minardilla? Et. Et vaikka olisi millainen lahjakkuus kyseessä. Edes Schumacher, Häkkinen, Senna tai Prost eivät olisi parhaina päivinään voineet voittaa Minardilla, koska sillä ei ole tarpeeksi suorituskykyä. Se ei kulje riittävän nopeasti, eikä ole äkkiliikkeissä yhtä hyvin hallittavissa kuin Ferrari tai MacLaren.

Sama tilanne on kamppailussa. Keholla on oltava suorituskykyä, jotta voisi potkia kovaa, lyödä voimalla ja liikkua nopeasti oikeaan paikkaan. Tekninen taito voi auttaa ja liikuttaa kohtuullisesti huonokuntoistakin kehoa, kuten Häkkinen voisi ajaa kohtuullisesti jopa Minardilla, mutta kovin pitkälle ei näin pääse.

Itsepuolustuksessa ei kestävyyskunnon merkitys ole niin suuri kuin esimerkiksi potkunyrkkeilyssä, mutta sitä tärkeämpiä ovat sitten nopeus, räjähtävyys, koordinaatiokyky ja raaka voima. Itsepuolustuslajin ei tarvitse tuottaa ihannetilanteessa huippukuntoisia atleetteja, jotka jaksavat matsata monta tuntia putkeen vaan huippukuntoisia atleetteja, jotka survovat vastustajan maanrakoon muutamassa sekunnissa.
Andy
touko 19, 2005, 15.59
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

Noiden no touch-tekniikoiden "vaikutusta" ja suoritustapaa kommentoin tarkemmin tuolla toisaalla.

Mitä tulee lähestymistapaani, niin siihen, etten kysynyt asiasta paikallaolijoilta oli syynsä. Ensinnäkin minulla kesti jonkin aikaa, että toinnuin siitä naurukohtauksesta niin paljon, että kykenein puhumaan yhtään kenellekään ja sillä aikaa nämä henkilöt ehtivät poistua. En lähtenyt seuraamaan heitä, koska minulla oli juuri alkamassa omat treenit, jotka olivat jo myöhässä. - Itseasiassa tätä noitatemppuakin harjoiteltiin meidän seuramme salivuorolla. :!: Sitäpaitsi en edes heti tullut ajatelleeksi sen selvittämistä, miten kiinteästi tämä tempaus kuului Combat Hapkidoon, koska olin sangen yllättynyt.

Mitä taas tulee treenienne fyysisyyteen kommentoimiseen, niin ketjun aloittajahan nimenomaan kysyi tietoja CH-harjoituksista ja kerroin havaintoni. Kun olin saanut havainnon, joka oli ristiriidassa aiemmin kertomani kanssa, korjasin asian mahdollisimman pian. Onko tässä jotain vikaa? :?:

Muista kuin näistä torstain harjoituksista en tiedä tarkemmin, mutta minun on tulosten perusteella hieman hankala uskoa niiden olevan erityisen kuntoa kohottavia. On tietenkin täysin oma asiasi (tai tyylisuuntanne sisäinen asia), mitä haluat opettaa painottaa opetuksessasi, enkä halua siihen puuttua. Eihän se minulta pois ole. Pikku omantunnonkysymys kuitenkin: Paljonko menee cooperissa? ;)
Andy
touko 16, 2005, 22.10
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

J.V kirjoitti: Tampereellakin näin kaksi homoa potkunyrkkeilyn alkeiskurssilla, mutta en ole kiinnostunut millaisia harjoituksia pitävät ohajttujen treenien jälkeen.
Mielestäni on loukkaavaa homoja kohtaan rinnastaa heitä ki-tyrmääjiin. ;)
J.V kirjoitti: Sinun kannattaisi Andy tulla Tampereelle katsomaan mitä he tekevät.
Treeneissä hikoilu kiinnostaa sinua aika paljon.
Oletko kova hikoilemaan itse? .
Miksi minun kannattaisi matkustaa Tampereelle? Etenkin kun en ole kiinnostunut Combat Hapkidon harjoittelusta.

Mielestäni treeneissä hikoilu indikoi varsin hyvin sitä, kuinka hyödyllinen treeni on ollut. Tietysti henkilökohtaiset erot hikoilussa on syytä ottaa huomioon.

Satun olemaan melko kova hikoilemaan jo luonnostaan ja kohtuulllisen hyvä kuntoni tietysti lisää tätä taipumusta. Miksi kysyt?
J.V kirjoitti: Aloittelijoilla ei aina hiki lennä harjoituksissa, koska eivät osaa tekniikkaa vielä kunnolla ja tempo on siksi hitaampaa.
Harjoiteltuani combat hapkidoa vähän aikaa hikoilin kyllä ihan kiitettävästi, mutta en aina. Kaikki treenit eivät olleet hikitreenejä..
On olemassa keinoja, joilla sykkeen saa pysymään korkealla turvallisesti tekniikkaharjoittelun aikana. Erityisen tarpeellisia nämä ovat aloittelijoille. Kovin huolestuttavaa on, jos aloittelijoiden kuntoa ei pyritä kehittämään. Silloin heillä on teknisesti edistyneempinäkin edelleen huono kunto.

J.V kirjoitti: Combat hapkidoon eivät kuulu mainitsemasi jutut.
Mikäli tarkoitat koskettamatta tyrmäämistä, niin onneksi olkoon. :)
J.V kirjoitti: Tykkäät siis naureskella muille? Aloittelijoiden harjoittelua on helppo naureskella, mutta se on melko mautonta. Kukaan ei ole seppä syntyessään.
Vöitä tällä porukalla on ainakin neljää eri väriä, joten olettaisin, etteivät kyseessä ole täysin aloittelijat, ellei niitä vöitä nyt ihan arpanopalla heitetä. En musitaakseni ole juuri kommentoinut heidän taitojaan, vaikka minulla on niistäkin mielipide.

Se mikä minua tässä nimenomaisessa tilaisuudessa nauratti oli tämä koskettamatta tyrmäys ja sen tason jutuille nauran kyllä nyt ja tulevaisuudessa. Jos se harmittaa jotain hermohuuhailijaa, niin sen parempi. :D
Andy
touko 14, 2005, 20.23
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

Tänään näin ensimmäistä kertaa hapkidoinin, jolla oli hiki. Hapkidoporukalla oli ilmeisestikin leiri, jota piti vieraileva vetäjä. Tämä teki lihaskuntoliikekitä siihen malliin, että niitä oli nähtävästi tehty ennenkin.

Toinen huomionarvoinen seikka oli, että treenien päätyttyä pari hapkidoinia treenasi vielä "no-touch tyrmäystä". Minun oli sangen vaikeaa peittää hilpeyttäni, mutta avoimen naurunremakan sain sentään hillittyä. Kuuluuko tämä "kamppailun" muoto ehkä kovinkin tiiviisti Combat Hapkidoon?
Andy
huhti 27, 2005, 19.54
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

En ole nähnyt CH:a missään muualla, joten en tietenkään tiedä, onko tämä yleinen trendi vai opettajakohtainen asia. Ainakin karaten kohdalla olen havainnut, että treenejä on hyvinkin eri kuntotasoilla eri seurojen välillä.
Andy
huhti 26, 2005, 00.02
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 964
Luettu: 91710

Meillä on treenit samalla salilla, kuin paikallisella Combat Hapkido-seuralla ja viikottain tulee nähtyä heidän treenin loppupuolta. Näyttäisi painottuvan aika runsaasti erilaisten käsilukkojen ja pystyhallintaotteiden treenaamiseen. Potkut tehdään about taekwondotyyliin lyöntejä on vähän ja nekin tuovat taekwondon mieleen. Silmiinpistävin ominaispiirre on, etten ole vielä kertaakaan nähnyt, että jollakulla hapkidoineista olisi ollut hiki treenien päätyttyä. :?