Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Benu
elo 29, 2013, 20.42
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Takedown Magazine 1/2013
Vastaukset: 27
Luettu: 8167

Takedown Magazine 1/2013

Janne, ootko lukenu sen Kyllösen kirjottaman jutun johonki Fighteriin tjms v. 2006 tai 2007? Jos et, niin oikeesti suosittelen sitä. Eihän tommosia juttuja voi tietenkään monta tehdä, mutta antanee hieman ideanpoikasta :)

Ja kyllä, henkilöihin ja mielikuviinhan se kulminoituu monella tapaa. Siksi nimenomaan sen ottelijan omat kuvaukset ottelusta olisivatkin mielenkiintoisia.

Tulee mieleen Connorin viimenen UFC matsi. Kaverihan veti suvereenisti koko matsin läpi eikä siinä käyny mielessäkään että jokin olisi menny rikki ennen kun kuuli post fight haastiksessa asiasta. Muutenkin ne ovat ainakin mielestäni erittäin mielenkiintoisia. Nojoo, en rupee tässä vaiheessa kertomaan enempää omia ajatuksiani :D Sulla on homma hanskassa, joten siirryn takavasemmalle... ainakin ensi lehteen asti :D
Benu
elo 29, 2013, 00.29
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Takedown Magazine 1/2013
Vastaukset: 27
Luettu: 8167

Takedown Magazine 1/2013

Mä en oo ihan varma jos vastasit mulle tolla ettei ottelutapahtumista tule mitään juttuja koska ovat auttamatta vanhoja. Mun ajatus oli se, että tekisi ns ajattomia juttuja sen sijaan että raportoisi otteluiden etenemisestä, kuka veti nätin alasviennin ja kenen nenä aukes. Vaan nimenomaan sitä fiilistä, eri tapahtumista vois kirjottaa eri vinkkelistä. Ihan provokatiivisesti vois seurata jotaan ottelijaa ennen matsia, siis ihan siihen asti että häkin ovi sulkeutuu ja jatkaa tarinaa kun kaveri kipuaa ulos kehästä/häkistä menemättä lainkaan ottelun tapahtumiin. Tietty Jannen on vaikea kirjottaa tommosia juttuja, mutta varmaan jonkun ottelijan valmentaja ja/tai ottelija vois yhteistuumin väsätä tommosia.

Juttuideoita:
Takahuoneen fiiliksiä Cage 23:sessa
Maunonen Niinimäen siiamilaisenaveljenä matkalla häkkiin
Treenaako Gunni oikeesti speedoissa
Tutkimusmatkailija Maunonen Sambon synnyinmailla

Pointtina siis se, että musta kuitenki kamppailu-urheilu kulminoituu itse otteluihin, mutta niihin vois hakea eri tyyppisiä lähestymistapoja totuttujen sijaan. Tänäpäivän nettisensei on jo lukenu tulokset ja nähny matsit ennen kun lehti ilmestyy, Takedownin pitää siis tarjota jotaan mitä ei netistä voi lukea tai videolta nähdä. Fiilistä.
Benu
elo 28, 2013, 21.05
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Takedown Magazine 1/2013
Vastaukset: 27
Luettu: 8167

Takedown Magazine 1/2013

Moro Janne!

Ostin ekan lehden irtonumerona jotta voisin vähä tutustua siihen tarkemmin ennen kun (jos) siirryn kestotilaajaksi.

Lehti vaikutti mielestäni hyvältä, mutta hieman yksitoikkoiselta kun oli tosiaan niin paljon henkilöhaastatteluja. Pääkirjotuksesta (missä siis mainitsit että tuli vähän kiire) ja henkilöhaastatteluiden määrä Turusta jätti sen mielikuvan tosiaan että hieman oltiin otettu monta haastattelua samasta paikkaa kun kerran siellä oltiin (karrikoidusti).

Sinänsä ei mitään vikaa, mutta voisi varmaan jatkossa jakaa vaikka saman salin jätkien haastikset tuleviin lehtiin kun kyseiset kaverit on mahdollisesti hieman ajankohtaisempia (en nyt tarkotia etteikö tämän lehden jätkä olisi ajankohtasia). Eli ehkä hieman specifimpää haastattelua kavereista ennen jotain suurta koitosta, mielellään "the road to event X"-tyyppisiä (sillon toki ei voi tehdä haastatteluja "varastoon"). Tai miksipä ei jopa jo käydyn ottelun jälkeen haastattelu? Ite ainakin koen ottelijoiden omat kokemukset ja analyysit matseista hyvin mielenkiintoisina. Tai miksipä ei yhdessä lehdessä "the road to"- tyyppistä tekstiä ja sitten seuraavassa ottelija kertoo miten matsi, painonveto jne lopulta meni?

Tai jos jollekkin korkeamman profiilin ottelijalle tapaahtuu jotain, campin vaihto, loukkaantuminen tjms, voisi siitäkin tehdä juttua. Ja itse ainakin arvostaisin jos jotain amatööriottelijoita poimittaisiin esille jollakin tavalla. Ei nyt ehkä ihan perus henkilökuvan kautta, vaan jotain heiman lyhyempää ja pienempää juttua. Tai raporttia amatööri tapahtumasta, SM-kisoista tjms. Siis enemmän sitä fiilistelyä kun otteluiden tapahtumien raportointia.

Tai mikseipä juttua vaikkapa Tukholman All Stars gymistä, tai jostakin muusta hieman eksoottisemmasta gymistä? Laita kynä Hannan ja Venlan käteen ja pyydä vaikkapa tarinaa Islannin vierailusta. Tai mikseipä jostakin kovan ulkomaanvetäjän treenileiristä jne. Mielummin ajaton tarina jostakin erilaisesta paikasta kun läjä geneerisiä henkilökuvia. Muistan ainakin itse nauttineen Joni Kyllösen tarinasta kun mies kävi Japanissa treenaamassa. Fiilistelin sitä tarinaa omassa päässäni vuosia (muistan sen vieläkin hyvin elävästi, ja luin sen varmaan 7 v sitten?) :D Ne yksityiskohdat tekivät sen tarinan, olis btw hauska lukea tuo juttu uudestaan jos jollakin on tallessa.

Nojoo, tässä nyt oma panokseni tuoreelle lehdelle. Hyvä alku mistä tietysti lehti kehittyy vielä paljon. Seuraavaa lehteä odotelessa.