Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 24 tulosta

Benu
helmi 26, 2013, 11.44
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Huikee matsi, oikeus voitti lopulta!
Benu
heinä 4, 2012, 12.01
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

JanneM kirjoitti:
Beefcake kirjoitti: Mitä miehisyyteen tulee, mä mahdollisuuksien mukaan juttelen asiat läpi ihan naamatustenkin. Hangossakin joitain ajatuksia vaihdoin tuomareiden kanssa. Aina siihen ei vaan kisapaikalla ole mahdollisuutta, koska a) en ole tiedostanut tilannetta matsin aikana (tämä tapaus), b) käyn kierroksilla, milloin keskustelu ei valitettavasti ole kovin rakentavaa omalta osaltani, c) ei satu sopivaa rakoa keskustelulle. Kyllä mä kehtaan sen sanoa naamatustenkin, jos joku nyppii.

Kyllä mä ainakin oon siinä kelkassa, että Biiffin ei kannata matsin jälkeen sanoa tuomareille kun heippa ja tulla sitten vaikka tunnin tai kahden päästä aikasintaan keskustelemaan niistä tuomaroinneista. :D
Meinaan sen verran tunteella mukana toiminnassa on hän. :P
Joo, no tän mä olen todennut ihan henk. koht. paikan päällä, kohteena tosin tais olla Juuso, mutta siellä pistetaulun takana katseltiin silmät pyöreinä. Siks mä vähä niinku tota sähköpostia tai sitten jopa puhelinsoittoa ehdotin. Eikä siinä mitään, kyllä mäkin tatamin laidalta huutelen tyhmyyksiä. Mutta en mä nettiin lähtis kirjottelemaan niitä. Mun mielestä ne on hyvin eri ilmapiirit, tatamin laidalla ollaan tunnekuohun vallassa ja kannustetaan kavereita kun taas netissä kirjotellaan paljon rauhallisemmassa tunnetilassa. Joten jos otettais kompromissi ja laitetaan sitten sitä suoraa palautetta tuomarille tai kisajärjestäjälle. Beefi ihan hyvin tuossa kirjottikin, se ettei ite pystynyt ratkaisemaan tiukkaa matsia harmittaa eniten. Näinhän sen pitäis olla, maailman viisainta (ja komeinta) miestä lainatakseni... "don't leave it in the hands of the judges!" :D
Benu
heinä 4, 2012, 00.51
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Mä suosittelen että lähettäisit sähköpostilla sun erimielisyydet tuomareille tai kisajärjestelijöille. Nyt se kyllä vaikuttaa enemmänkin katkeralta valitukselta ja selittelyltä. Vois olla aika paljon kehittävämpää. Rakentavassa kritiikissä ei ole ikinä mitää vikaa.
Benu
heinä 3, 2012, 17.13
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Noniin... eli tossa kohdassa mihin linkitit, niin siitä lähtee tilanne, kaveri tulee ohi mounttiin ja vääntelee americanaa, lopulta päätyy alle mistä kääntää sut alle. Pistesuoritus mun mielestä. 2-0 Musalle. Jälkitilanteesta en tiedä kun ei näy videolla, menikö suoraan ohi vai oliko jossakin vaiheessa guardissa, en tiedä. Tuomari ilmeisesti anto ohituspisteet, mutta ei kääntöpisteitä. Nämä on ne mysteeripisteet mitä spekuloin että olisi antanut sitten reilu minuutti myöhemmin.

Tää sun jatkuva julkinen itkeminen tuomaritoiminnasta on kyllä erittäin huvittavaa. Tai pikemminki surkuhupaisaa. Ottaisit asian ku mies ja juttelisit tuomareiden kanssa paikan päällä jos on jotain mikä mietityttää. Toivoisin että ymmärrät tekeväsi itsestäsi naurunalaisen tämmösillä kirjotuksilla oli se tuomari toiminut sitten oikein tai väärin.
Benu
heinä 2, 2012, 15.04
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

No enpä muista tarkkoja aikoja enää, mutta tuossa n. minuutti ennen kun mysteeripisteet tulivat oli tulkinnanvarainen tilanne. Mikä siinä oli kyseessä... alasvienti vai sweeppi, mutta se oli sen americanahässäkän jälkeinen tilanne. En tiedä enkä ota kantaa oliko se pistesuoritus. Kaveri meni ohi, ja pyöri sun päällä ja taisi saada ohituspisteet jos muistan oikein? Taululla oli 3-0 vaikka tilanne olis voinut hyvin antaa ymmärtää että tilanne oli 5-0. Ja kun pojat jotaan huomauttelivat ja nauroivat asiasta niin mielsin asian vain niin että tuomari siinä aiemmassa tiimellyksessä ei antanut pisteitä, vaan seurasi tilannetta maton reunalla ja kohdassa 5.25 korjasi tilanteen antamalla pisteet hyvin myöhään.
Benu
heinä 2, 2012, 00.12
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Toi 5.25 tais nauruista päätellen olla ne alasvientipisteet mitkä jäi antamatta siitä heitosta?
Benu
marras 28, 2011, 13.57
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

JanneM kirjoitti:
yhteen pätkään sain jopa Weijan kaapattua. Harmi kun joutui painimaan puolitehoilla, olisi ollut kerrankin hyvää sparria tarjolla oman tasoisten uusien naamojen kanssa.
Lasketko Weijan oman tasoiseksi uudeksi naamaksi?
Mietin samaa, mutta en viittiny ruveta halkomaan hiuksia niinku sä Janne brushteeth
Benu
marras 28, 2011, 11.58
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Beefcake kirjoitti: Keskiviikko 23.11.2011, Lenkki (PK2)
Oli näköjään taas niitä päiviä, että syke nousi jo pelkällä kävelyllä kattoon. 6.7km, 60min, ks125. Vähän lyhempi ja helpompi lenkki sitten, kuin alunperin suunnitelmissa.

Torstai 24.11.2011, Lenkki (PAL) + Puntti + Lukitepaini
Aamusta vähän lenkille. Kevyttä hölkkäilyä 5,3km, 42min, ks129. Ero eiliseen oli melkoinen, vaikka aika tukkoiselta tuntuu edelleen. Päälle vähän penkkiä ja leukoja, jos sitä innostuisi jälleen raudan kimppuun, kun kova lajitreeni on nyt pannassa ensi vuoden puolelle.

Terssin treeneihin sopivan myöhässä, vähän pyörittelin paikkoja auki ja sparrailin pari erää hyvinkin kevyesti. Ei piisaa happi ei.

Peruskurssilla Pete veti lämmöt ja tekuina oli tarkoitus mennä sivukontrollin hallintaa, selän/mountin ottamista ja vähän kimurajuttuja. Lähdettiin rakentamaan sivukontrollia pala palalta. Kärkeen puolenvaihtoa ilman käsiä, kädet mukaan, työntelyihin kiertämiset. Haettiin crossfeissiin paine lantio pystyssä ja sitten pistettiin koko paketti tiukkaan nippuun. Vielä selän ottaminen kimuraotteella, kun kaveri kääntyy pois päin. Pari pätkää ehdollista sparrailua sivusta ja muutama pätkä normipainia sivulähdöillä. Itsekin piti painia pari erää loppuun, kun oli pariton määrä porukkaa.

Perkeleen vaikeaa tuo opettamisen opettelu, kun asiaan koittaa vähän panostaa. Tietää aika tarkkaan, millaisia treenejä haluaisi vetää, mutta toteutuspuoli on sitten ihan eri elukka. Ensimmäinen ongelma on ajankäyttö, nyt jäi ennakkosuunnitelmasta kokonaan käymättä jalkojen blokkailut, mountin ottamiset ja kimurat. Toinen haaste on palasten pilkkominen, järjestely ja järkevän kokonaisuuden rakentaminen. Helkkarin haastavaa funtsia, mikä on järkevä annoskoko peruskurssille. Kolmas vaikeus on itse juttujen näyttäminen ja selittäminen. Miten suurpiirteinen voi olla, että porukka kuitenkin tajuaa pointin ja pääsee tekemään? Miten paljon pitää jättää sitten korjattavaksi ja näytettäväksi henkilökohtaisesti? Mitään Onkiniemen Sauloa meikäläisestä ei ainakaan tullut. Välillä jäi fiilis, että kattavamminkin olisi voinut selittää..

Vähän jäi kokonaisuus torsoksi tällä kertaa. Parin viikon takainen mounttisetti oli paljon parempi nippu. En ole ihan varma sisäistikö porukka mitenkään sitä punaista lankaa, mitä koitin tarjota. Tilan pois ottaminen ja jatkuva kontrolli ainakin menivät kaaliin muutamille. Kohtuullisen hyviä crossfeissejäkin nähtiin ja koittivat perkeleet rullailla selkäänkin sparratessa. Eli ei se vissiin ihan metsään mennyt, vaikka veto menikin kaikkea muuta kuin suunnitelmien mukaan. Ehkä tuo paketti olisi mennyt sujuvammin läpi väliryhmälle, kun ei tarvisi mennä ihan puhtaalta pöydältä. Se on sitten toinen juttu, miten paljon meikäläisellä olisi annettavaa vuoden treenanneille. Ainakin vielä tuntuu, että se osaaminen ja näkemys on hyvin pinnallista.

Nyt sitä on oppinut arvostamaan hyvien vetäjien treenejä ihan toisella tavalla. Fiksujen kokonaisuuksien paketointi ja periaatteiden erottelu ei ole niin helppoa, kuin voisi kuvitella. Tuhannesti palkitsevampaa kylläkin, niin opettajalle kuin treenaajallekin, jos vertaa siihen perinteiseen 1,2,3,BOOM! -metodiin.

Ja vielä päivän Voodoocorneri tännekin:
[youtube][/youtube]
Tässä voin suositella ottaaan esim oppia Martin Aedmalta. Miehellä on kyllä treenistruktuuri alusta loppuun mietitty. Paljon ajatustahan se vaatii, ei tommosta treeniä ihan kädenkäänteessä saa aikaseksi. Itse yrittäny paljolti juuri karsia alkulämmöist turhaa pois ja sisällyttää tekniikanomasia lämmittelyitä. Auttaa tuohon aikaongelmaa hieman. Mutta onhan se ihan perkeleen vaikee taiteenlaji suunnitella ja toteuttaa hyvät treenit! Sinänsä ihan positiivista ettei oo ollu treenienvetoa omalla vastuulla useampaan kk...
Benu
elo 24, 2011, 08.19
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Kyllä mäki tätä luen, ihan vaan tiedoks :D Laji kiinnostaa ja mainitset paljon tuttuja tyyppejä täällä, niin onhan se ihan mukavaa luettavaakin.
Benu
heinä 1, 2011, 01.32
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Olen samaa mieltä terssin kanssa tuosta opettamisesta. Ekan leirin jälkeen "näin valon" ja tokan leirin jälkeen en edes halua enää edes opettaa oikeen muulla tavalla.

Itse ainakin pyrin ensin siihen että drillataan jotaan juttua ilman että olen näyttänyt tekniikka. Näin porukka ymmärtää mitä tehdään ja ehkä huomaa niitä ongelmakohtia. Sitten esitän jonkun ratkaisun siihen ongelmaan ja sit drillataan sitä. Tästä sitten jatketaan eri tekniikoilla ja mahdollisesti drilleillä, riippuen tekniikasta tai onko enemmän kyse ideasta. Loppuun tehtäväsparria eri muodoissa.

Toki aina en vedä tälläsiä treenejä niin syvällisesti, eli jos en ole kerennyt miettimään treenejä alusta loppuun niin jää osia pois. Mutta jos kerkeän miettimään treenit perusteellisesti niin teen suurinpiirtein näin. En ikinä tule pystymään kopiomaan Martinin treenejä, mutta pyrin siihen samaan ideaan ja samankaltaiseen rakenteeseen.
Benu
kesä 30, 2011, 23.52
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Sen verran sanoisin, että tuo on täysin totta mitä terssi sano. Aedman leireiltä olen aina poiminut melkeenpä poikkeuksetta isoja kokonaisuuksia peliini. Naurattaa vielä kuinka tyhmiä on joskus tehnyt tietyissä positioissa ennen Martinin leirejä ja tavat jolla hän ne demonstroi. Eli on harvinaisen vaikea olla hyvä jos vertaa häneen, tosin hän myös opiskelee alaa ja sen huomaa että hän nauttii ja pitää siitä mitä tekee.
Benu
huhti 6, 2011, 10.22
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Onneks olkoon uudesta vyöstä :)
Benu
syys 28, 2010, 08.39
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Aika samanlaistas settiä se täälläkin veti. Ei tosin jäänyt päärullalla fiilistä itelle, ku kysyin Gabrielilta aina juttuja treeneissä ja se selitti siinä sitten.

Se kerto että sitä harmittaa että sillä on niin vähän aikaa per sali, ku olis niin paljon opetettavaa :D En sit tiedä onko se paras vaihtoehto yrittää opettaa kaikki kerralla tai sit vaan osa hyvin... :)
Benu
elo 9, 2010, 22.58
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Aah, fiksua. Pitää kokeilla :)
Benu
elo 9, 2010, 22.34
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Beefcake
Vastaukset: 1044
Luettu: 73675

Beefcake

Tuo on kaunista! Ite haen sen kiinni pystyssä kun kaveri hakee underhookin ja yritän käyttää sen vipuvartena lonkkaheittoon ja matossa jatkotilanteesta sit noin, paitsi ettää oikee käsi on kaverin niskassa kiinni ja vasen kämmen oikeessa haukkarissa kiinni. On se joskus tullu ihan seistenki, mutta sillon käden pitää olla valmiiks huonossa asennossa.