Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 11 tulosta

flammee
touko 27, 2021, 11.57
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 488
Luettu: 64771

Käytättekö ravintolisiä?

Nommo kirjoitti: touko 26, 2021, 10.37 Käytin ubikinonia 300 mg/vrk yli vuoden, ja mielestäni se esti pystyyn nukahtamisen keskellä päivää. Minähän siis sairastan fibromyalgiaa, jossa uupumus on yhtenä riesana.
Taidanpa sitten kokeilla tämä ubikinonikin...

Otin hiljattain MSM:n käyttöön, ja ihan tuntuu että se helpottaa akillesjänne/kantapää-kipuja.. Lisäksi glukosamiinia. Oikeastaan pitkään aikaan ei ole akillesjänne ollut aamulla töihin hölkätessä ihan helvetin kipeä, vaan lähinnä vaan vähän kipeä alkumatkasta. Tiedä vaikka tästäkin vaivasta joskus pääsisi.
flammee
maalis 26, 2021, 17.43
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 488
Luettu: 64771

Käytättekö ravintolisiä?

Jussi Häkkinen kirjoitti: maalis 26, 2021, 16.40 Tämä riippuu aika tavalla myös muusta ruokavaliosta, mutta 25g ei ole paljon - ja se nimenomaisesti jeesaa sitä ummetusta.

En toki suosittele ketodieetin kera välttämättä, koska ketodieetti ei ole kropalle kovin hyvä juttu.
Ei se ummetusta jeesaa jos sen kanssa on oikeasti ongelmaa, olen kokeillut, tulee vaan padosta ensin jykevämpi ja sitten jossain 3-5 päivänä saa olla tarkkaan fiilistelemässä että milloin se ajolähtö käynnistyy. Sittemmin löysin youtubesta "japanilaisen vesiterapian" (juodaan aamulla reilut puoli litraa lämmintä vettä tyhjään vatsaan eikä syödä tuntiin mitään), se toimii, sen kanssa sitten kun tarvetta on lähinnä optimointiin, kuidun lisääminen on ok. Psylliumia nyt käytänkin puurossa, lisäravinne kait tämäkin.. Nesteytys juomalla paljon vettä päiväsaikaan ei toimi, kusella vaan saa rampata, eikä vaikuta muuten mitenkään. Eli en nyt tiedä olenko suoranaisesti eri mieltä asiasta, mutta sanotaanko nyt vaikka että olen kokenut hetkiä, jolloin olen tuntenut merkittävää antipatiaa kuidun suosittelijoita kohtaan. :angryfire: ;)

Ketodieetti meni jo, eikä siinä tätä ongelmaa ollut, ketodieetissä tulee syötyä enemmän salaattia kyllä, hiilaria syödessä se jää vähemmälle, kun ei vihti. Lihan kanssa tarvii jotain syödä, eli salaattia. Mutta jos syö leipää tai pastaa, niin siihen on helppo laittaa jotain lihaa lisäksi eli aterian nautittavuuden kannalta rehuille ei ole varsinaista tarvetta.
flammee
maalis 26, 2021, 15.14
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 488
Luettu: 64771

Käytättekö ravintolisiä?

Jussi Häkkinen kirjoitti: maalis 26, 2021, 13.42 Yksi, josta en tingi, on 25 gramman kuidunsaanti päivää kohden. Suosittelen kaikille ihan vatsan terveyden takia. Tuo myös ohjaa värikkäiden kasvisten syömiseen.
En kyllä suosittelisi kaikille. Havaitsin että kuidun lisääminen tekee semisti häiritsevästä ummetuksesta suoranaisen helvetin. :smt119
flammee
maalis 25, 2021, 18.14
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 488
Luettu: 64771

Käytättekö ravintolisiä?

Olen kokeillut melkoista läjää lisäravinteita... Sormia palelee (ja muutenkin) töissä mielestäni enemmän kuin aiemmin ja koska netti kertoo että monilla ravinteilla voi olla asiaan osuutta. Lämmöntuottoon ja verenkiertoon vaikuttavia tekijöitä olen siis katellut.

Tammikuussa kun kokeilin ketodieettiä, niitä havaittavia vaikutuksia ilmenikin - hajuaisti herkkeni, kädet ja kroppa alkoi pysyä paremmin lämpimänä, juokseminenkin kulki hieman paremmin.. Mutta kesti vain tammikuun ajan, sitten taas hiipui. Karppasin vielä helmikuun, että ei se ketoosistakaan tainnut johtua, mulla on pari teoriaa sille mistä se voisi johtua. Tammikuussa söin n. kolme kiloa naudan jauhelihaa viikossa, siinä on tiettyjä ravinteita aika hyvin, esim. koliinia, karnitiinia, karnosiinia.. Toisaalta sai myös työpaikalta joulukalaa, eli tuli syötyä pari kiloa lohta aika tiiviissä tahdissa, omega3:lla on väitetysti verenkiertoa edistäviä vaikutuksia.. Vaikka sinänsä hajuaisti palasi ennalleen eli lähes olemattomaksi, jota se on ollut melkolailla aina ja kädetkään ei pysy niin hyvin lämpiminä, niin ainakin iltapäiväväsymyksestä pääsin eroon ja sain ateriarytmin toimivammaksi, että sinänsä testailut kannattaa, mutta saahan sitä tehdä tosi paljon. Vaikka vähän pöljää ehkä sinänsä... :niinpa:

Lisäravinteita olen siis tähän juttuun testaillut mm. L-karnitiinia, sitrulliinimalaattia, tyrosiinia(+jodi&seleeni), rautaa, c-vitamiinia, b-vitamiineja, sinkkiä, K2-vitamiinia, omega3:ia, D-vitamiinia, magnesiumia, kaliumia, ja nitraattipitoisia ruokia(typpioksidi laajentaa verisuonia, mutta sen valmistamiseen tarvitaan sitä typpeä)... Koliinin testaus meneillään, on erinäisiä seikkoja joiden perusteella pidän mahdollisena ettei maksa toimi ihan optimaalisesti, koliinin suositus on sellanen ettei sitä juuri kukaan saa päivässä täyteen ja kestävyysliikkujilla tarve on vielä isompi..

Olishan se kätevää jos voisi testata jotain veriarvoja, mutta viimeksi kun kysyin josko ferritiiniä (kestävyysliikunnassa rauta-arvot saattavat vajahtaa), niin vastaus oli että hemoglobiini ok, ei testata. Joten pitää kokeilla sitten ite ja havannoida jos jotain vaikutuksia ilmenee. Onhan menetelmässä riskinsä, mutta ei se nyt niin vaikea ole katella että kuinka paljon on turvallista käyttää ja pitäytyä suht lyhyissä testijaksoissa eikä sekaantua hopeavesiin..
flammee
syys 14, 2018, 07.24
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 488
Luettu: 64771

Käytättekö ravintolisiä?

Jokin aika sitten haksahdin tällaiseen huuhaatuotteeseen, kun niillä on sanomalehdissä sellasia puolen sivun mainoksia..

https://wellvita.fi/shop/cms-macoform.html
"Macoformin vatsan hyvinvointia edistävä vaikutus perustuu latva-artisokan sisältämiin ainesosiin, jotka parantavat vatsan tasapainoa tehostamalla ruoansulatusta ja aktivoimalla kehoa puhdistavaa maksaa.

Lisäksi Macoform sisältää voikukan juuriuutetta, joka edesauttaaa vatsan pH-tasapainon säilyttämistä sekä edistää vatsan ja maksan normaalia toimintaa."


Yeah, sure... Kuitenkin nyt kun tätä on käyttänyt (~1½ kk), kun kerran tuli ostettua, niin vaikuttaisi että gluteeniset (tai fodmap) ruuat eivät haittaa millään tavalla ja vatsa vaivaa muutenkin vähemmälti. Oisko jollain potkulaisella vastaavaa kokemusta tai muuten vaan kommenttia josko tuolla oikeasti voisi olla jotain vaikutusta? Tai saako jotain vastaavaa tuotetta jostain halvemmalla, tää tais maksaa normaalisti 30€/rasia (60 tablettia)..

Vatsavaivattomuus voisi myös johtua niistä ryhtiä korjaavista paidoista, joita olen kans alkanut käyttään samaan aikaan, sekin kyllä tietyllä tapaa haiskahtaa huuhaalta, mutta eipä ole selkäkään kipuillut..
flammee
heinä 26, 2017, 18.56
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 488
Luettu: 64771

Käytättekö ravintolisiä?

Anti- ja optisaltissa on kaliumia ja magnesiumia. Ovat sellasia nesteenpoistajia, mutta siis toiminta perustuu siihen että kun kroppa saa kaliumia ja magnesiumia, niin ylimääräistä nestettä sitovaa suolaa poistuu (tjsp). Eli kropassa olevien suolojen tasapainottamiseen perustuu...
flammee
touko 19, 2017, 23.12
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 488
Luettu: 64771

Käytättekö ravintolisiä?

Fogelholmillakin on mielipide (liittyen juoksuun, uusimmassa juoksija-lehdessä):
-1,5-2 tunnin treenin jälkeen voi käyttää palareita, kevyempiin riittää normiravinto
-Ajoitus oleellinen, heti rankan treenin jälkeen nautittu hiilari ja proteiini nopeuttaa palautumista. Proteiini lisää insuliinin eritystä, jonka avulla energia palautuu lihaksiin nopeammin.
-Tuotteissa hiilari-proteiinisuhde yleensä 2:1, mutta 3:1 tai 5:2 olisi parempi.
-Lisättyä sokeria ei tarvi palareissa pelätä, urheilijat tarvitsevat sitä.

Lisäksi juomisesta, on menty liiallisuuksiin..
-vetää talvella parin tunnin lenkit juomatta, kesähelteilläkin puolitoistatuntiset
-pitkällä lenkillä saa tulla jano, ei siitä haittaa ole.
-eri asia jos harjoittelee juomista esim. maratonia suoritusta varten, kun lisäenergiasta on hyötyä suoritusta ajatellen.
flammee
touko 18, 2017, 23.19
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 488
Luettu: 64771

Käytättekö ravintolisiä?

Piparminttuöljy näyttäisi olevan toimiva ravintolisä treenitehojen parantamiseen.. Refluksitautisilla tosin aiheuttaa närästystä..

https://jissn.biomedcentral.com/article ... 2783-10-15
Background
Enhancing athletic performance is a great desire among the athletes, coaches and researchers. Mint is one of the most famous natural herbs used for its analgesic, anti-inflammatory, antispasmodic, antioxidant, and vasoconstrictor effects. Even though inhaling mint aroma in athletes has been investigated, there were no significant effects on the exercise performance.

Methods
Twelve healthy male students every day consumed one 500 ml bottle of mineral water, containing 0.05 ml peppermint essential oil for ten days. Blood pressure, heart rate, and spirometry parameters including forced vital capacity (FVC), peak expiratory flow rate (PEF), and peak inspiratory flow (PIF) were determined one day before, and after the supplementation period. Participants underwent a treadmill-based exercise test with metabolic gas analysis and ventilation measurement using the Bruce protocol.

Results
The FVC (4.57 ± 0.90 vs. 4.79 ± 0.84; p < 0.001), PEF (8.50 ± 0.94 vs. 8.87 ± 0.92; p < 0.01), and PIF (5.71 ± 1.16 vs. 6.58 ±1.08; p < 0.005) significantly changed after ten days of supplementation. Exercise performance evaluated by time to exhaustion (664.5 ± 114.2 vs. 830.2 ± 129.8 s), work (78.34 ±32.84 vs. 118.7 ± 47.38 KJ), and power (114.3 ± 24.24 vs. 139.4 ± 27.80 KW) significantly increased (p < 0.001). In addition, the results of respiratory gas analysis exhibited significant differences in VO2 (2.74 ± 0.40 vs. 3.03 ± 0.351 L/min; p < 0.001), and VCO2 (3.08 ± 0.47 vs. 3.73 ± 0.518 L/min; p < 0.001).

Conclusions
The results of the experiment support the effectiveness of peppermint essential oil on the exercise performance, gas analysis, spirometry parameters, blood pressure, and respiratory rate in the young male students. Relaxation of bronchial smooth muscles, increase in the ventilation and brain oxygen concentration, and decrease in the blood lactate level are the most plausible explanations.
flammee
huhti 1, 2015, 21.06
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 488
Luettu: 64771

Käytättekö ravintolisiä?

MikaM kirjoitti: Paitsi että nyt tuli Intiasta lähetys. Pain Nivaran Churna. Haisee hirveälle, maistuu aivan kamalalle, viikossa pitäisi jo auttaa. Sittenhän tuon näkee, toinen päivä menossa. Kolleega tuli rullaattori kunnosta oman arvionsa mukaan 70% kuntoon.
En nyt viitti alkaa kertaamaan ketjua, jos siellä vaikka lukisi, eli miksi käytät tollasta ja mitä siinä on? Ja jos et satu vastaan, niin tiedämme että tuota ei kannata käyttää. :p


Mulla oli tuota silmien kuivumista, epäilin sen johtuvan ties mistä ja en mä kyllä selvillä päässyt että mistä se johtuu, tuskinpa siitä jodisuolasta kuitenkaan. Kokeilin silmätippoja (bepanthen), niillä vaivaa sai hetkellisesti helpotettua mutta ei parantunut. Mutta tää toimii:
http://www.terveysapila.fi/vahva-tyrnio ... -kaps.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuva

Vaikutus oli siinä määrin nopea että melko hyvin huomas että silmien ärsytys helpotti kapselin oton jälkeen. Äitilläni oli sama vaiva ja sitä kautta löytyi, kuulemma myös iho jollain tapaa parani.
flammee
syys 25, 2014, 22.47
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 488
Luettu: 64771

Käytättekö ravintolisiä?

Onkos kellään kokemusta tai muuten vaan korkeampaa tietämystä entsyymeistä? Oon jonkin aikaa käyttänyt tällasta MONIZYMX10:aa ja ihan tuntus siltä niinkuin tää toimis. Tässä on vaan sellanen puoli että tää epäilty toimivuus ei oikein tunnu missään, mutta siis vatsa ei turvota, huomaa käytön jälkeen että vatsa pysyy suht litteänä, mikä on mulla harvinaisempi juttu, ainahan se vähän pullottaa eli turvottaa. :p Näitä siis suositellaan käytettäväksi ruuan yhteydessä, mutta toisesta lähteestä luin että jos käyttää aterioiden välillä niin sillä sais rakennettua kroppaan pysyvämpää vaikutusta. Eli olen käyttänyt silleen vähän sekä että.
flammee
loka 25, 2012, 10.35
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Käytättekö ravintolisiä?
Vastaukset: 488
Luettu: 64771

Käytättekö ravintolisiä?

Presenter kirjoitti: Muutamassa tuotteessa luvattiin olevan 125 µg D-vitamiinia, mutta nämä tuotteet sisälsivät testien mukaan pyöreät 0 µg D-vitamiinia.
Jospa ne sitten ois sellasia homeopaattisia D-vitamiineja...?