Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

flammee
Heinä 11, 2019, 08.12
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15066

Mitä seuraavaksi?

Andy kirjoitti:
Heinä 9, 2019, 22.54
Ongelma on tosiaan se, että se on Suomessa Potkunyrkkeilyliiton alla ja siinä taas olemassaolevat harrastajat ja valmentajat ovat olleet pääsääntöisesti kiinnostuneita kehälajeista ja niiden kehittämisestä, eivätkä myöskään osaa tatamiottelua. Siten sen harrastaminen on ollut hankalaa.

Paras osaaminen ja kiinnostus tämäntyyppiseen toimintaan on ollut ITF taekwon-don parissa, mutta heillä taas ei ole ollut pääsyä lajin kansainvälisiin kisoihin. Nyt ihan viime vuosina tähän on saatu sellaista edistystä, että muutamat ITF-seurat ovat liittyneet Potkunyrkkeilyliittoon ja lähettäneet myös ottelijoita kansainvälisiin tatamikisoihin. Menestystäkin on tullut.

En oikeastaan tiedä, mikä heidän motiivinsa tähän on. Siis otteleminen näissä sen sijaan että kiertäisi ITF-kisoja. Lieneekö ITFn puolella sitten esim. liittohajaannuksen takia aiempaa heikommin kilpailumahdollisuuksia? Heidän kannaltaan tässä on tietenkin myös se järki, että tatamipotkunyrkkeily lienee nykynuorten näkökulmasta houkuttelevamman näköistä kuin taekwon-do ihan asujenkin puolesta. Siinä voi myös keskittyä pelkkään otteluun ilman että tarvitsee vyökokeisiin harjoitella jotain liikesarjoja ja murskaamista.
Veikkaisin että tatamipotkunyrkkeilyssä on korkeampi taso, edellämainituista syistä ja myös siksi että wakon kisoissa ottelee väkeä niin monenlaisella lajitaustalla..

Suomessa kait lähinnä se järkevin kehityskulku olisi että ne jotka liittyvät potkunyrkkeilyliittoon, perustaisivat tatamilajipotkunyrkkeilyseuran, eikä siis niinkään niin että kehälajiseurojen pitäisi alkaa valmentamaan tatamipotkunyrkkeilyä.. En sitten tiedä onko Suomen potkunyrkkeilyliiton puolesta jotain estettä tällaiselle.
flammee
Heinä 8, 2019, 17.13
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15066

Mitä seuraavaksi?

Potkunyrkkeilyn tatamilajeilla lienee ihan hyvä mahdollisuus nousta jonkinasteiseksi jutuksi, muualla maailmassa kun ovat jo. Samalla mainio tapa imuroida perinteisistä lajeista ne jotka haluavat pelkästään matsata, tai tehdä liikesarjoja suuremmalla trikkipainotuksella ja vähemmällä milliviilauksella. Suomessa esteenä lienee pääasiassa se että potkunyrkkeilivät eivät halua tätä.