Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

flammee
heinä 21, 2015, 23.46
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa
Vastaukset: 231
Luettu: 38941

Lääkeaineet urheilussa ja liikunnassa

Mielenkiintoista... :o

http://jussipeltonen.com/2015/07/tutkim ... ttei-auta/" onclick="window.open(this.href);return false;
Törmäsin mielenkiintoiseen uutiseen, jonka mukaan dopingaineiden käyttö ei, vastoin yleistä luuloa, paranna urheilusuoritusta. Tähän johtopäätökseen ovat tulleet Adeleinen yliopiston tutkijat Aaron Hermann ja Maciej Henneberg, jotka analysoivat yhteensä 1560 urheilutulosta vuosien 1885 ja 2012 välillä.

Molemmilla tavoilla tulokset olivat samat: dopingaikakauden tulokset eivät kehittyneet sen ennusteen mukaisesti, joka oli luotu dopingaikakautta edeltävien tulosten perusteella. Dopingista ei siis näyttänyt olevan mitään hyötyä. Tutkijat myös vertasivat dopingin käytöstä kiinni jääneiden urheilijoiden tuloksia puhtaiden urheilijoiden tuloksiin, eivätkä havainneet niiden välillä mitään eroa.

Tutkimuksen tekijät myöntävät, että kaikki dopingia urallaan käyttäneet urheilijat eivät välttämättä koskaan “kärynneet”, mutta silti heidän kohtopäätöksensä on selkeä: Doping vahingoittaa urheilun mainetta, mutta ei paranna sitä käyttävien urheilijoiden tuloksia.

Tulosten paraneminen vuosien myötä on selitettävissä dopingin sijaan mm. välineiden kehittymisellä ja urheilun ammattimaistumisella, joka on johtanut tieteelliseen valmennukseen ja lahjakkuuksien paljon tehokkaampaan seulontaan kuin ennen.
...
Uutisen tarjoili Tiede-lehti. Lähteenä käytetty alkuperäinen artikkelia on: Hermann & Henneberg. Long term effects of doping in sporting records: 1886-2012. Journal of Human Sport and Exercise. Vol 9, Nro 3 (2014). doi: 10.14198/jhse.2014.93.05