Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

flammee
kesä 2, 2019, 00.14
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Terveyskamppailulajia pohtimassa
Vastaukset: 30
Luettu: 6462

Terveyskamppailulajia pohtimassa

Juu, tässä onkin ollut huolena että josko kenraali Choin haamu tulee vaatimaan päätä vadille rienauksesta. :eviL

Ideana on paljolti ns. "exercise snack", eli 1-4 suoritusta ja ei siinä tule esim. takakiertopotkuja, kirvessellaisista puhumattakaan, jossei laita ite sekaan. Ite treenasin vain sinisille vyölle, kun siihen aikaan ei vöiden suorittelu ollut prioriteettilistan yläpäässä, niin niitä sarjoja on hieman vähemmän käytettävissä... "Kaikki sarjat putkeen" -treenikin ollut joskus käytössä, kyllä mä tykkään tästä omasta muunnoksesta enempi.
flammee
kesä 1, 2019, 14.54
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Terveyskamppailulajia pohtimassa
Vastaukset: 30
Luettu: 6462

Terveyskamppailulajia pohtimassa

Tässä mun versio terveyshojoilusta.. :D Jumppailen tota esim. aamulla ennen duuniin lähtöä ja ennen lenkkiä, sen verran vaan että tulee pikkusen lämmin. Ei siihen paljoa tarvita, otetaan vaan mistä tahansa tilaan soveltuvasta liikesarja ja lisätään siihen mielekästä sisältöä, eli tässä tapauksessa potkut. Tossa on siis itf tkd:n wonhyo-liikesarja pohjana, sellaisenaan wonhyo sisältää vain vähän potkuja ja enimmäkseen sellasta pitemmän päälle turhanpäiväisen tuntuista käsillä husimista, ne käsiliikkeet ovat kyllä siis tuossakin versiossa tallella.. Jos ite kehittelee nollilta liikesarjan niin siitä ei saa kovin helpolla mielekästä kokonaisuutta. Taidoakin kait jumppailisi mielellään, mutta sen suoritustapa on niin fyysistä settiä että ei lähe kylmiltään, eikä toisaalta mahdu näin pieneen tilaan. Karatepohjaiset liikesarjat soveltuvat varmaan parhaiten tällaiseen olohuonehojoiluun.

Disclaimer: kyseessä ei ole paras mahdollinen suoritus, vaan tarkoituksena on esittää sisältö.. Sisällöllisesti tossa on tasapainon hallintaa, nilkkojen notkistelua siniaallolla, dynaamisia venytyksiä ja sellasia semiräjähtäviä liikkeitä, joilla saa lämpöä päälle. Nähdäkseni revähdysvaara on minimaalinen, ja sitä voi hallita kevyemmällä suoritusintensiteetillä. Harvemmin teen täysillä, ei ole tarkoituksenmukaista aamujumppana/lämmittelynä.