Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

flammee
kesä 10, 2018, 19.22
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Mineraalivesi, eli vichy, eli vissy
Vastaukset: 25
Luettu: 3583

Mineraalivesi, eli vichy, eli vissy

No siis juomalla vettä kauan käytössä olleista pesemättömistä pullosta, tietenkin..
flammee
marras 9, 2016, 23.37
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Mineraalivesi, eli vichy, eli vissy
Vastaukset: 25
Luettu: 3583

Mineraalivesi, eli vichy, eli vissy

Lasse Candé kirjoitti: Joten ketju ihan pelkille vissyille.


Itse olen vissyjen suurkuluttaja. Tyypillisesti päivässä menee reilu 2 litraa. Tapa tulee siitä, kun kesällä 2006 oli paljon fudistoimintaa varastotyön päälle... Oli ihan tyypillistä että hurjat väännöt päivällä saunan lämpöisessä kontissa ja sitten illemmalla ylipitkät treenit edelleen kuumalla kentällä. Siinä tuli sitten ajanjakso, jolloin juotu vesi meni systeemin läpi joissain minuuteissa eikä sen juominenkaan tuntunut tehoavan janoon. (Tuntui itse asiassa vähän siltä että keho hylki. Vesi tuntui juodessa vähän vastenmieliseltä.) Huomasi että se vesi ei yksinkertaisesti toimi. Vissy taas toimi. Sammutti janon eikä tarvinnut ihan heti kusta pois.
Pahoittelen off topicia, mutta ajaisko sokerittomat urheilujuomat saman asian? Ite käytän high5 zeroja ja nuuneja, jälkimmäisiä pitää tosin tilata ulkomailta, yläfemmoja saa Suomestakin. Molemmat ovat siis kätevässä poretablettimuodossa, eli pystyy käyttään normaaleja pulloja eikä tarvi lusikoida jotain jauhetta tai erikseen sekoittaa. Ite käytän niitä myös antamaan vedelle vähän makua, esim. silloin kun ei ole tullut ostaneeksi uusia pulloja ja pelkkä vesi vanhemmista pulloista juotuna alkaa jo maistuun aika vehkeeltä. Näissä maku on ihan jees, tosin extreme-versio on aika kamalaa, siinä on myös kofeiinia, se kun väitetysti boostaa sporttisuoritusta (en usko että toimis mulla).. Nää on tarkoitettu että 1 tabletti 0,75 litraan, mutta puolikkaallakin saa jo sen vehkeen maun peitettyä.

Ravintoarvot jonkin verran poikkeaa vichyistä, yläfemmasta löytyy yhtä tablettia kohden:
Energia 1,7 kcal
Suola 0,25 g
Kalium 90 mg
Kalsium 80 mg
Magnesium 32 mg
C-vitamiini 13 mg

Tai aineslistana sodium bicarbonate, tri sodium citrate, potassium citrate, magnesium carbonate, maltodextrin, sodium chloride, calsium carbonate, ascorbin acid.. Eihän näillä tietenkään hiilihappoja juomaan saa, jos se on oleellinen juttu, pikkuisen happamammaksi toki menee(ph 4,3). Kuulemma hiilihapot eivät sovi treenijuomaksi hääppöisesti. Mielestäni nämät uppoaa hieman paremmin silloin kun kroppa hylkii vettä, mulla on aamuisin ollut nyt tuota tilaa päällä kun on pyöräillyt työmatkaa, hörppimällä näitä alle on toiminut paremmin. Vichyäkin (hartwall) kokeilin, ei se mulla oikein toiminut, vaan aikalailla samaa tahtia tuli läpi kuin vesikin. Mutta eipä ole ollut vielä kovin kattavia testauksia.