Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 9 tulosta

flammee
elo 19, 2016, 23.45
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 5746

Suosikkipotkusi

Andy kirjoitti:Mielestäni nuo ovat saman potkun eri muunnoksia.
Ei kyllä ole. :D Jalkahan on eri asennossa osumahetkellä, kaaripotkussa (crescent kick) jalan etupuoli osoittaa yleensä ylöspäin, kun biturochagissa se osoittaa kohti osumakohtaa. Kaaripotkussa voimantuotto haetaan heilauttamalla koko suoraa jalkaa sisältä ulospäin, kun biturossa jalka ei juurikaan heilahda tässa suunnassa vaan nousee ylös ja tehdään etupotku jalka ulospäin kierrettynä. Eroa on siis jopa enemmän kuin roundhouse kickillä ja chambered round kickillä, oikein missään vaiheessa näitä tekniikoita jalat eivät ole samassa asennossa. Tekniikka on siis lähempänä etupotkua kuin kaaripotkua. Aikaisemmin mainitsin että siihen saa voimaa - noh, ehkei nyt ihan hirveän paljoa, mutta yllättänkin paljon.

Ja mikäs ois se sellanen potku jossa tehdään takakierto jalka koukussa ja sitten kun koukussa oleva jalka on ohittanut vastustajan niin sillä potkaistaan kiertopotku kierron vastaiseen suuntaan. Kovin paljoa siihen ei voimaa saa tai ainakaan kovin helpolla, mutta on se vaan hieno kikkailupotku.
flammee
elo 19, 2016, 12.24
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 5746

Suosikkipotkusi

Invictus kirjoitti: P.S: Pahoittelut offtopicista, muta jollakin Shotokan (muistaakseni) Karate videolla näytettiin sellainen variaatio kiertopotkusta että alussa polvea ei nosteta suoraan eteenpäin ylös (eikä hieman sivulle "ulos") vaan selkästi sivulle "sisään"päin jolloin kiertopotku tulee siis vasemmalta oikealle (takajalla siis) eikä toisinpäin. Onkohan joku sattumoisin treenannut tälläistä ja/tai osaako joku kertoa että onko potkussa joku syvällisempikin idea kuin se, että sellaisenkin voi tehdä? :D
ITF-TKD:ssä tunnettiin nimellä bituro chagi.. Oon mää sitä joskus aiemmin yrittänyt treenata, mutta liikkuvuus ei riittänyt. Väkisten koitettuna aiheutti sangen tiputtavan hermokivun. Kyllä mää oon nähnyt että siihen ihan voimaakin saa.

flammee
elo 19, 2016, 12.07
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 5746

Suosikkipotkusi

No juu, mun mielestä brazilian kick ja chambered round kick eroavat toisistaan niin vähän ettei niitä kannata luokitella eri tekniikoiksi. :D Jalan nostovaiheessa tehdään vain pieni nytkäytys jalalla ja jatketaan potkua ylemmäs.
flammee
elo 18, 2016, 19.11
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 5746

Suosikkipotkusi

Invictus kirjoitti:P.S: Muistaakseni "Kwonkicker" youtubessa esim "valisti" että "roundhouse kick" ja "round kick" eivät ole sama asia. En tiedä liittyykö henkilön TKD tausta jotenkin tähän ja onko asiassa sitä taustaa vasten jotain järkeä mutta itse pidän hieman omituisena sitä että sanotaan noin ja perään näytetään 2 hiukan erilaista tapaa tehdä kiertopotku... Mitenköhän tuo pitäisi suomentaa, kiertävä potku ei ole sama asia kuin kiertopotku tai jotain?
Katoin kyseisen videon, näitä potkuja ei taida olla suomeksi eritelty sen kummemmin... K-1:ssä Glaube Feitosa teki tunnetuksi "brazilian kick" potkun, josta kwonkicker tuossa videossa käyttää nimitystä round kick ja laajakaarisempi kiertopotku on sitten roundhouse kick. Onhan niillä selvä ero, eipä kait muuten sille olisi omaa nimeä annettu K-1:ssä.

Kyseinen selitys alkaa kohdasta 0:20.
flammee
elo 18, 2016, 18.54
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 5746

Suosikkipotkusi

No kyllä minusta sivupotku ja etupotku ovat täysin eri juttuja varsinkin kun tarkastellaan voimantuottoa. Etupotkussa kyse on kait lähinnä reiden ojennuksesta ja painon siirrosta.

Sivupotkussa reiden ojennus ei ole niin oleellinen juttu sivupotkussa, vaan voimaa käsittääkseni pääosin tuotetaan lantion avauksella, pakaralihaksilla ja jalkojen loitonnuksella toisistaan ja tietty painon siirrolla. Noh, fysiologisesti en kyllä tarkkaan tiedä mitkä lihakset tekee mitäkin, mutta fiilis on että etupotkussa etureidellä räpsäistään jalka suoraksi tai jos tehdään työntävä potku niin siinä on sitä painon siirtoa, mutta kunnolla siihen ei saa mitään lihaksia avuksi koska jalka on sen verran hankalassa asennossa suhteessa muuhun kroppaan. Tukijalkaa ei voi kiertää, jotta saataisiin isompaa etunojaa ja pystyttäisiin kunnolla ponnistamaan tukijalalla.

Takapotkussa, kun potkaistaan suoraan taaksepäin kropan kääntymättä, pystytään käyttämään kunnolla suurta pakaralihasta (ja takareittä), jotka molemmat ovat vahvoja lihaksia, joten siihen on helppo saada voimaa. Etureisin suorittama reisiojennus ei juurikaan tuota voimaa tähän, vaan pääasiallinen voimantuotto tulee siitä kun jalan yläosaa työnnetään taaksepäin. Kuntosaliliikkeissä on vastaavia liikkeitä ainakin etupotkulle ja takapotkulle, niistä vähän näkee että mitkä lihakset niissä liikkeissä voimaa tuottavat.
flammee
elo 17, 2016, 21.16
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 5746

Suosikkipotkusi

Andy kirjoitti: Minusta etupotku ja kiertopotku eivät ole ollenkaan samaa sukua. Kiertopotku on luonteeltaan isku, vähän niin kuin pesismailalla löisi. Etupotku taas kepin kärjellä tehty pisto. Etupotku ja sivupotku taas ovat samaa sukua ja tarpeesi kun etupotkuun kääntää lantiota niin se alkaa liukua sivupotkuksi.
Lasse tais viitata sellaseen kiertopotkuun, joka myös tehdään "kepin kärjellä". Wadossa harrastetaan ymmärtääkseni selllasia rumia kiertopotkuja, jossa jalka ei tule kunnolta sivulta eikä laajalla kaarella.
flammee
elo 16, 2015, 12.51
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 5746

Suosikkipotkusi

Melkeen toi karatekisan skorpionipotku ois muunnelma koukkupotkusta, joskin onhan tuossa enempi skorpionin pistimen näköä kun jalka on kaaressa eteenpäin, eikä suorana potkaisuhetkellä. Mutta ei se varmaan niin tarkkaa ole äänestystuloksen kannalta.

Vaikea päättää omaa suosikkiani... Äänestin kirvespotkua, mutta saattas olla sivupotkukin. Etupotku on niin lyhyt ja varpaille riskaabeli että sillä ei oikein tee mitään, sivupotkun voi tehdä melkeen yhtä läheltä ja kolme kertaa kauempaa, kun potkun aikana voi liukua eteenpäin.. Tietty kiertopotkukin on ok, erityisesti 360/tornadona, mutta siitä on tainnut jo enin hohto himmetä.
flammee
elo 15, 2015, 22.54
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 5746

Suosikkipotkusi

No jos tekee sen voltin kierteisenä, niin ei tarvi kääntyä selin ensin... ;)
flammee
elo 15, 2015, 22.38
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 5746

Suosikkipotkusi

Njor kirjoitti: Mikä on skorpionipotku tai volttipotku? Entä kaaripotku tai koukkupotku? :D
Skorpionipotku on sellanen missä potkastaan selkäpuolelta oman pään yli eteenpäin. Vaatii vähän venyvyyttä, ja onhan se vähän teoreettinen silleen että ei sillä kuitenkaan kauheasti eteenpäin ulotu, mutta toisaalta varmaan oma mielenkiintonsa treenata.

[video][/video]

Taidossa on volttipotku. Onkai sitä joku ottelussakin käyttänyt?
[video][/video]

Kaaripotku on niinkuin kiertopotku, mutta jalkaterä osoittaa ylöspäin ja jalka on suorana, osumakohtana kait jalkaterän sivut. Siis jalkaterän sivuilla osutaan kaveria päähän.

Koukkupotkussa tehdään ensin sivupotku kohteen ohi ja sitten koukistetaan jalka niin että kantapää osuu kohteeseen. Voimaa siihen koukkasuun ei kauheasti saa jos jalkaa pitää suorana ja siitä koukkasee, mutta kun jalka ensin potkastaan suoraksi, niin siihen koukkasuun saa ihan eri tavalla räjähtävyyttä. Varianttina takakiertokoukkupotku, jollon siinä on takakiertopotkun massa jo takana.