Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

flammee
kesä 19, 2012, 15.50
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 17625

Taekwondo ja Olympialaiset

Onhan Suomessakin Taekwon-Do -ohjaajalinja Haapavedellä;

Taekwon-Do-ohjaajalinjalla opiskellaan Taekwon-Don ohjaamista. Opintojenaikana voi suorittaa myös kasvatustieteen perusopintoja. Opiskelija saavalmiudet työskennellä Taekwon-Do-ohjaajana erilaisten ryhmienparissa. Ohjaajan työtehtäviin kuuluu Taekwon-Do-harjoitusten,kurssien ja leirien suunnittelu sekä niiden toteuttaminen.Taekwon-Do-ohjaaja työskentelee tiiviissä yhteistyössälajiliiton, oppilaitoksien, urheiluseurojen, kansalaisopistojen ja kaupunkienkanssa.

Opintojen sisältö

Taekwon-Do-ohjaajalinja on avoin kaikille. Opiskelu ei vaadi aikaisempaakokemusta kamppailulajeista, mutta se soveltuu myös lajejapitkään harrastaneille. Jokaiselle linjalle tulevalle opiskelijalletehdään henkilökohtainen suunnitelma taitojen edistämiseksi.Opinnoissa korostuu ohjaamisen ja opettamisen näkökulmat.

Vuoden kestävien opintojen aikana linjan oppilas suorittaa Taekwon-Dossa vähintään sinisen vyön ja saa valmiudettyöskennellä Taekwon-Do-ohjaajana.


Hieman kyllä erikoiselta kuulostaa..
flammee
kesä 19, 2012, 13.00
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 17625

Taekwondo ja Olympialaiset

Jussi Häkkinen kirjoitti:
kivi kirjoitti: Että on kuulemma mailman suurin olympialaji harrastaja määriä katsellessa. Kuulostaa aika jännältä kun kumminkin esim jääkiekkoa aika paljon pelaillaan. Vastavvasti monet tykkää judoilla.
Pitäisin aika todennäköisenä, että TKD:lle vastaan harrastajamäärissä pistää korkeintaan jalkapallo. Jääkiekko jää todella, todella kauas taakse ollen maailmanlaajuisesti marginaalilaji.
Maraton-juoksu saattas tulla lähelle, kun esim. New Yorkin maratonin osallistujamäärät pyörivät 40 000 seutuvilla. Kisaaja/harrastaja -jaottelu on tosin hieman hämärämpi, kun kamppailulajeissa jokainen harrastaja kuuluu seuraan, mutta vain pieni osa harrastajista käy kisoissa kun taas maratonjuoksijaksi on vaikea katsoa sellasta joka ei ole osallistunut kilpailuun, joskaan seuraan kuuluminen ei ole mitenkään tarpeellista.