Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 7 tulosta

flammee
elo 6, 2009, 13.46
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 121957

Esittelyt

:tervetuloa:
Sisu kirjoitti: Olen reilut pari vuotta harrastanut aviomiehen kanssa Seido Karatea, lajin päämajan sivuihin voi tutustu täällä. Seido perustuu kyokushin-karateen mutta omaa ihmislähtöisen filosofian ("ningen karate" tai enkuksi "human karate") ja lajissa panostetaan voimakkaasti henkilökohtaiseen kasvuun kilpailun sijaan. Tästä huolimatta kyseessä ei kuitenkaan ole mikään kukkamekkolaji: treeneissä ja sparrissa otetaan välillä todella lujaa ja tekniikkaa tehdään siltä pohjalta että se tarpeen tullen myös toimii.
Niin, eikös tämä ole sama organisaatio, joka perusti K1:n?

Muoks: Ei, K1:n perusti seidokaikan.
flammee
joulu 9, 2005, 01.09
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 121957

Se on Juha Myllylä, se reaalimaailman olento, jossa flammee asustelee.. ;)
-Se on epäsosiaalinen (=ujo) nörtti.
-Huomannut että kova kontakti sattuu ja loukkantumisten aiheuttamat treenitauot nyppii.
-Tykkää sparrata kevyellä kontaktilla ja kikkailevin tekniikoin, mutta jos ei ole muita vastustajia, niin kyllä se 100+ kiloinen raskaslyöntinenkin kaveri on kelvannut.. :blackeye:
-Tykkää potkia ihmisiä päähän, mutta on heti jälkeenpäin huolissaan ettei vaan sattunut.
-Puhelee joskus itsekseen, on jäänyt kiinnikin siitä. :?
-Herkkätunteinen hippi, ei tykkää raa'asta väkivallasta. Ei tahdo edes ajatella sitä (thus dislike self defence stuff).
-Treenaa kamppailajeja koska pitää niistä, allerginen RBSD:lle ja fighter-ideologialle*.
-Opiskelee tietojenkäsittelyä seitsemättä vuotta yliopistossa, valmistumisesta ei pelkoa pariin vuoteen.
-Tykkää kun fighterit ja RBSD-jätkät saa turpaan sellaista lajia, johon liikesarjat sisältyy, harjoittelevilta.
-Käynyt kymppiluokan ja kirjoittanut äidinkielestä B:n lukiossa. :oops:
-Inhoaa skeptikkoja ja on itsekin sellainen.
-Monesti asioita selittäessään ei pyri antamaan itsestään positiivista kuvaa, pikemminkin hieman päinvastoin. :smt102 Kai se vaan on outo hyypiö. :rasta:



*Siis pyrkimys olla piparisen kova jätkä ja saavuttaa tämä tavoite yhdistelemällä useampaa lajia tai treenaamalla MMA:ta.
flammee
touko 20, 2005, 17.06
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 121957

JanneM kirjoitti:
Onko Combat Hapkidô "kovennettu" muoto versiosta "pehmennettyä kovaa?"
Minun käsitykseni on, että CH on ns. bad ass versio Hapkidosta. Vertaisin kaikista miluiten Combat Hapkidoa ja Hokutoryuta keskenään.
Minun mielestä HR on bad ass versio jujutsusta.
Siis, tarkoitettu viranomaisille ja muille "nopeasta" itsepuolustuksesta kiinnotuneille.
Minun käsitykseni mukaan taas CH ei ole samalla tavalla bad ass versio hapkidosta kuin hokutoryu jujutsusta. Siis ei olla lisätty fyysisyyttä tekniikoiden suoritustapoihin, vaan on karsittu tekniikoista itsepuolustuksen kannalta (Pellegrinin mielestä) epäoleellisimmat jutut kokonaan pois, ja lisätty jotain JKD:n trappingia ja BJJ:n mattovääntöjä.

Näin nettisenseilynä, ei juurikaan kokemusta mistään noista mainituista lajeista.
flammee
touko 20, 2005, 01.30
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 121957

Andy kirjoitti: Tämän menetelmän huono puoli on se,että eniten sitä kunnonkohotusta tarvitsevat todennäköisesti tekevät sitä vähiten. Ja kyllä sitä kuntoa voi lisätä lajinomaisestikin.

Mitä tulee vanhempana treenaamiseen, niin jos on jo nuorena rapakunnossa, niin sitä huonommassa kunnossa on sitten vanhempana ja sitä huonommat mahdollisuudet on pärjätä.

Lisäksi hyvä kunto on omiaan suojaamaan kaikenmoisilta sairauksilta, mitä vanhemmiten tapaa tulla. Nämä taas voivat estää treenaamisen kokonaan.
Ihan tottahan tuo on. Tässä on nyt vähän sama juttu kun siinä että miksi ei harjoitella tilanteen välttämistä tai uhkatilanteen verbaalista puolta tai hätävarjelua koskevaa lainsäädäntöä. Ne on vaan rajattu lajin ulkopuolelle ja keskitytään oleelliseen, lajin varsinaisen osaamisen alueeseen. Omalla ajalla voi hoitaa tai olla hoitamatta sitä kuntoaan. Ei KB:ssakaan kaikkea kuntoilua suoriteta lajin harjoituksissa vaan jotain jätetään siinäkin harjoittelijan oman innokuuden varaan mm. venyttelyt, lenkkeilyt, muuten terveet elämäntavat. Vaikka varmasti saataisiin parempia tuloksia jos kontrolloitaisiin myös etteivät syö epäterveellistä ruokaa, tupakoi jne. :badgrin:

Tämän menetelmän huono puoli on se,että eniten esimerkiksi sitä lenkkeilyä tarvitsevat todennäköisesti tekevät sitä vähiten. ihan hyvin voisi olla seuralla ohjatut lenkkeilytreenit, onhan tuollaista toimintaa jollain juoksuseuroillakin.

Ihan mihin sen rajan haluaa vetää siis.

En sitten puhu CH:sta vaan yleisemmin.
flammee
touko 20, 2005, 00.11
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 121957

Andy kirjoitti: Itsepuolustuksessa ei kestävyyskunnon merkitys ole niin suuri kuin esimerkiksi potkunyrkkeilyssä, mutta sitä tärkeämpiä ovat sitten nopeus, räjähtävyys, koordinaatiokyky ja raaka voima. Itsepuolustuslajin ei tarvitse tuottaa ihannetilanteessa huippukuntoisia atleetteja, jotka jaksavat matsata monta tuntia putkeen vaan huippukuntoisia atleetteja, jotka survovat vastustajan maanrakoon muutamassa sekunnissa.
No jaah, yleensä painotetaan teknisyyttä ja jätetään omalle ajalle se huippukunnon hankinta. Ja tosin kuin nytkyporkkeilussa, CH:n olisi ilmeisesti tarkoitus toimia myös vanhempanakin, ei ainoastaan aktiivisen ottelu-uran aikana eli nuoruuden kunnossa.
flammee
huhti 25, 2005, 11.26
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 121957

Oho, olishan sitä voinut ajatella vähän tarkemminkin.. :thinking:
flammee
huhti 25, 2005, 10.51
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 1000
Luettu: 121957

Re: Combat Hapkido

mronkain kirjoitti: ...kyseessä on yksinkertaistettu (tai pitäisikö sanoa tarkoituksenmukaistettu) versio (Sinmoo) Hapkidosta, toimivan näköistä, yksinkertaista ja selkeästi yhden teeman (itsepuolustus) ympärille jäsentynyttä.
:pilkku:
Tuo "tarkoituksenmukaistettu" ei taida olla pätevä ilmaisu, sillä Sin Moo Hapkido tuskin on yhden teeman (itsepuolustus) laji vaan siinä vaikuttaisi olevan paljon muutakin, minkä siis itse ajattelen positiivisena seikkana... Olisiko "yksipuolistettu" tai "kapea-alaistettu" osuvampia ilmaisuja sitten, tai kai tuon yhteen asiaan keskittymisen voisi ilmaista positiivissävyisemmälläkin adjektiivilla.