Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 9 tulosta

Lasse Candé
elo 5, 2017, 19.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35224

Matkailu

Hanurista!!

Ymmärrän tuon Thaimaa-pointin, kun elmäm Oululaiset valtaavat koneen ja lähtevät huarriin ja ryyppäämään! Mutta kun sivistyneet ihmiset matkustavat Amerikkaan kulttuurimatkalle, ainakin itselleni on yleensä maistunut sivistyneesti siemailtu välikalja jossain vaiheessa. Ja olen ollut tässä maltillisessakin meiningissä lähinnä poikkeus, kun juuri kukaan muu ei ole ottanut edes niitä, enkä ole nähnyt yhtäkään kännääjää näillä lennoilla.

Toisaalta, jos hinta on kohtuullinen, voi sen yhden VäKan siemailla sivistyneesti myös tätä kohtuullista maksua vastaan. Mutta kokemus hyvästä asiakaspalvelusta lienee todella tärkeä tilanteenhallinnallinen työkalu, minkä takia vähän kyseenalaistan päätöstä.
Lasse Candé
tammi 19, 2013, 14.34
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35224

Matkailu

Tartteisin jeesiä joltakulta joka tietää lentelystä USA:n sisällä..
Mistä saisi halpoja lentoja ja onko se halpaa noin ylipäätäänkään?

Punnitaan tässä, kannattaako ottaa edestakasmatka esim New Yorkiin ja sitten lennellä maan sisäisesti vaiko tilata suoraan sellainen paikasta toiseen -ketjupaketti..

Tarkoitus on kattaa jonkinn verran sekä itää että länteä ja lisäksi Dallas. Näyttäisi siltä että aloitetaan Dallasista ja sitten länteen, jonka jälkeen idemmässä, alkaen Chicagosta..

Onko jokin paikka mistä kannattaa katsella noita lentoja?
:bow:
Lasse Candé
heinä 25, 2012, 22.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35224

Matkailu

Mun osalta vastaus siihen miten känni+auto onnistuu on mitä parhain. Mulla ei oo korttia! :D
Eniten keittoon kallellaan oleva kaverini ajoi myös melko vähän ja toisaalta nuorin ja innokkain päiväsaikajuoksentelija ja vähiten innokas juomari ajoi aika paljon. Muutenkin ehkäpä kovempi känni oli vain muutamana iltana. Pitää osata juoda sivistyneesti!

Motel 6 "tallentui kovalevylle". Tuota sviittiä Vegasissakin voisi harkita, koska vaikka se hieman maksaakin, on melko legendaarista. Pöllittekö Tysonin tiikerin?
" onclick="window.open(this.href);return false;
:lol:
Lasse Candé
heinä 25, 2012, 15.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35224

Matkailu

Tässä joitain mun kustannuksia kaverin fb-viestistä, kun se makseli noita ensiksi.
Meitä oli matkassa 4 henkeä ja auto oli vuokrassa ehkä about 7 päivää??
Öitä tuohon mahtuu kai 9. Osa hotellilaskuista on kahdelta yöltä.
Lennot oli vajaa 470. "Nauratti" hieman maksaa enemmän lennoista Göteborgiin tuossa pääsiäisen hujakoilla.

esta :11,40
sun eka hotelli = 88,78
toka : 199 / 4 = 50 + 8,75 (siivouslasku/complimentary)
miami seaquarium ? = 34,75
kolmas : 105 / 4 = 26,25
neljäs : 64,33 / 4 = 16
viides : 67,86 / 4 = 16,9
kuudes : 204,49 / 4 = 51,1
auto : 366,99 / 4 = 91,74 tullit 42,74 / 4 = 10,6
leffa : 10
= 416 €

Tottakai tähän päälle kaikennäköistä kivaa, mistä tulee muutaman tuollaisen mokoman verran. Ensi kesänä vähän halvemmalla linjalla. Ei esim kännejä ehkä ihan joka päivä. :D


EDIT: Ettei kellekään tulisi epäselvyyksiä, emme siis olleet BG:n kanssa samalla reissulla.
Lasse Candé
heinä 25, 2012, 13.59
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35224

Matkailu

:D
Lasse Candé
heinä 25, 2012, 13.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35224

Matkailu

Pidetään mielessä!
Hieman vastaavaa reissua kuin omasi olisi suunnitteilla ensi kesäksi. Menittekö rannikolta rannikolle? Saiskos pysäkkilistausta ja tarinaa?

Olisi kiva lueskella!
Lasse Candé
kesä 25, 2012, 04.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35224

Matkustusketju

(Tein haun sanalla "matkustus" eikä oikein tärpännyt, joten ehkä vastaavaa ketjua ei vielä ole..)

Kysymyksiä, vastauksia, kokemuksia, neuvoja, keskustelua jne jne matkustaville eri matkakohteista...
------------------------------------------------------------------------
Miami ja Florida (ja osittain USA varmaan yleisemmin)

Miamin joukkoliikenteestä on vaikea saada otetta noin ulkopuolisena. Jopa sellaisena jolle joukkoliikenne on noin yleisesti kevyehkö kiinnostuksen kohde reissuilla (näkee paikallisjengiä ja -meininkiä yhtä zoomauspykälää turistinäkökulmasta lähempää). Ellei seutuun todella paneudu etukäteen ja jos ei aikaa ole ihan mahdottomasti paikanpäällä, kannattanee koko joukkoliikenne Miamissa sivuuttaa. (?)

Sen sijaan varovasti suosittelen auton vuokraamista.

Jos vaikka New Yorkiin ja moniin muihin kaupunkeihin vertaa on esim lentokentän ja muutenkin kaupungin ilmaiskarttatarjonta todella huonoa. Voisi sanoa ettei käytännössä kyllä kovin helpolla saa ilmaiskarttaa seudusta. Ei siinä mitään, mutta kun ei ihan joka paikassa törmää maksullisiinkaan. Yksin olisin varmaan löytänyt mutta neljän porukassa ei tosta noin vaan ohimennen onnannut ollenkaan.

Floridan kartan löysin. Näitä perus-osavaltiokarttoja, mallia taitettava ja hankala, mutta melko tarkka tiekartta. Käytännössä ihan jees joidenkin juttujen tsekkaamiseen huvikseen kun on aikaa, mutta porukassa ja tilanteessa ei kovin käytännöllinen kun on liian tarkka ja siksi liian iso. Aiempi New Yorkin reissu opetti että kartan todellinen käyttökelpoisuus selviää vasta virheiden kautta. Se kartta minkä silloin ostin vähän niinkuin huvikseni osoittautui parhaaksi: Vetäset perstaskusta, katsot ja näet... taitat helposti kasaan ja menoksi. Sama koskee myös isompia tiekarttoja. Toivottua tarkkuuden astetta on vaikea ennustaa.

Mulla on New Jerseystä sellainen A4:ää isompi karttavihko (American Map) joka osoittautui kultaakin kalliimmaksi viisi vuotta sitten. Tänä päivänä kuitenkin autosuunnistukset sujuu esim iphonen navigaattoriohjelmalla hemmetin hyvin. Ei ollut omani, mutta käytännössä oli parempi olla kartturina se kädessä kuin ihan navigaattori-navigaattorilla. Navigaattorimeininki on vain sikäli ongelmallista että koska keskittymistä pitää varsinkin Miamin lähimaastossa olla aivan hemmetisti kaistahärdelleihin (itärannikko muutama sataa kilometriä New Yorkista etelään on lasten leikkiä Miamin lähistöön verrattuna ja esim Suomen mikä vain on.. no en edes sano) ei kartturi oikein käsitä itsekään missä mennään, mikäli käyttää navigaattoria. Perille pääsee kyllä, muttei tajua yhtään mistä on menty ellei vähän tutkaile etukäteen.

Mutta tosiaankin, Miamin paikkeilla vuokrattu auto on todella hyvä idea, arvelisin.Yösijan etsiminen tien päällä kannattanee hoitaa kuten 2010-luvulla hoidetaan. Kannattanee bookata edellisessä hotellissa tai aiemmassa (joissa nykyään on about kaikissa wifi) esim hotels.comista miniläppärillä tai puhelimella netistä. Orlandossa en viitsinyt Best Westernissä lannistaa yhtä tyyppiä joka kertoi maksaneensa huoneesta mansikoita, että saatiin reippaasti alle puoleen hintaan hänen maksamastaan sama setti samana päivänä. Kun kuitenkin sanoin että päästiin halvemmalla, hän sanoi että vissiin sitten bookkasitte netistä ja että se on aina halvempaa. Eli kannattaa bookata netissä. Muistan vain kun viisi vuotta sitten ei ollut helposti kannettavaa nettilaitteistoa (kuten puhelimet) niin paljoa ja kaverin kanssa sovellettiin tinkimistaktiikkaa, ettei silloin päästy lähellekään näin halvalla. Tinkimistaktiikkaa noin niinkuin paikalle vain sattuen suositeltiin vielä silloin yleisesti, mutta sanoisin että suurimmaksi osaksi nettiselailu siinä edellisessä hotellissa on parempi taktiikka tänäpäivänä. Varsinkin kun käytännössä ellei tiedä minne on menossa, tyytyy väsyneenä johonkin hotelliin mistä saa jonkin tarjouksen. (Kun ei siis tiedä vieraalla maalla missä on se seurava vertailukohde.) Katsomalla etukäteen ja laittamalla vielä osoitteen navigaattoriin pääsee nopeammin, halvemmalla ja ehkä vielä parempaan paikkaan. Toki jotain fiilisjuttuja asioiden vaikeudesta voi jäädä uupumaan ja toki nekin ovat tärkeitä.
Oikeasti ovat.
Tällä reissulla oli nimittäin ehkä vähän liiankin helppoa. Tämä on tätä nykyaikaa.


Vaikea sanoa minne Floridassa kannattaisi mennä. (Jos jotakuta kiinnostaa voin listata paikkoja ja arvostella. Itseasiassa saatan tehdä niin vaikkei ketään kiinnostaisikaan.)

Noin yleisesti, itseäni kiinnostaa yrittää todella nähdä mistä kaupungeissa on kyse ja välttyä liiallisilta turistimeiningeiltä, mutta nyt olin porukassa joka johdatti aika paljon turistimeininkeihin. Hemmetin jees oikeastaan, koska kuitenkaan meininki ei ollut pakettimatkan ja muiden ideat avaavat aina enemmän kuin omat, mikäli kaverit on matkamielessä kaveruuden arvoisia. Muutenkin kyseiset turistimeinigit eivät olleet osastoa: "mummo ja pappa" vaan aika jees. (Mikään ei ole hienompaa kuin loistokaverit.) Toki Heatin peliin mentiin mun aloitteesta ja muutama muu juttu, mutta muuten oli loistavaa mennä paikkoihin joihin en olisi itse mennyt omalla aloitteellisuudellani koskaan. Tapojemme vankejahan me aina ollaan. Kiva kun on kavereita jotka rikkoo tuota hyvin. Näinhän se matkailu avartaa kaikkein eniten.

Vielä yksi juttu kavereiden kanssa matkustamisesta.. Kahdessa ihmisessä on jo yksi liikaa. Kolme on mahdotonta. Neljä jo hulluutta. Ei kannata ottaa yhtäkään mätää omenaa messiin. Vain sellaisia ihmisiä jotka on cool. Cool = kuuntelee, ei vedä köyttä, on avoin, antaa järjen kukoistaa riippumatta siitä kuka sen järkevän jutun sanoo, edesauttaa hyvää sopimisilmapiiriä... Ihmiset jotka ovat oikeasti aikuisia tajuavat tämän heti, mutta toivottavasti joku saa kommentista jotain irti. Lyhyesti: kannattaa itse lähteä muiden juttuihin mukaan. Noin muuten jokainen voi miettiä kuinka hyvin itse noudattaa noita kavereidensa kanssa matkustaessaan.
Lasse Candé
maalis 1, 2011, 19.57
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35224

Matkailu

Kiitoksia vinkeistä. Tulen luultavasti käymään siellä lähes joka vuosi, joten ne tulevat sitten myöhemmin käyttöön. Tällä kertaa (kuten viime kerrallakin) meni about kaikki vapaa-aika mitä jäi jäljelle PR:n jälkeen muistiinpanojen kirjoittamiseen.

Oltiin melko idässä leireilemässä ja tunnistettavissa on tuo mitä kirjoittelitte. Tunnelmallinen kaupunki kyllä muutenkin. Englantia ne ei kyllä osaa. :)
Lasse Candé
helmi 26, 2011, 00.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35224

Viimeisin katsomasi elokuva

Sori offtopicci, mutta onko sulla Kari jotain ideoita missä kannattaisi käydä Berliinissä. Sattumalta luin tuon juuri täällä ko kaupungissa istuen niin tuli pakko kysyä. Meinasin katsella netistä paikkoja ylihuomenna tai huomenna, mutta en nyt keksi mistä katselun aloittaisi. Muutenkaan sillä metodilla ei tulos välttämättä ole kovin kummoinen. Kiire tulee olemaan koko ajan, mutta maanantaina ehtii käydä hyvin jossain ennen treenejä. Jos on ideoita niin Danke. :bow: