Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 6 tulosta

Lasse Candé
kesä 21, 2018, 14.33
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bajiquan
Vastaukset: 234
Luettu: 46890

Bajiquan

Ellei Mänzyä haittaa, niin vastaan omalta osaltani. Opettajani kävi aikoinaan Kiinassa ja Taiwanissa opettelemassa eri kiinalaisia lajeja ja olen kuullut samaa muualtakin.

Maan (laji-)kulttuuri ei ole lähellekään yhtä japanilais-suomalaistyyppinen tapa kiikaroida näitä asioita vaan opettajani mukaan on enemmänkin sääntö kuin poikkeus että mestarit treenasivat noin kolmea lajia eikä heitä kiinnostanut pätkääkään menevätkö ne sekaisin.

Tarkempi vastaus itse luokittelukysymykseen saa tulla KFM:ltä. Ja esittäisin jatkokysymystä siitä että kuinka Lü näkee näitä lajiasioita, kun hän kuitenkin ilmeisesti tietyllä tasolla erottelee mikä on mitäkin vaikka samalla kai (?) tarjoaa suosituksia oppilaalle lajirajojen yli?

Olenkin aika vahvassa käsityksessä että sinä KFM sekoittelet mielesi mukaan. Onko Baji kuitenkin ytimessä ja vahvistat omaa Bajiasi / paljolti siihen perustuvaa kamppailuasi muilla siinä määrin missä koet sen hyödylliseksi?
Lasse Candé
kesä 21, 2018, 13.32
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bajiquan
Vastaukset: 234
Luettu: 46890

Bajiquan

Täällä on kylläkin tarkoitus nimenomaan jutella yli lajirajojen. Ainakin itselläni on vahva pyrkimys jatkuvasti kytkeä kaikki sanottu videolla näkyneeseen ja nyt myös varsinkin KFM:n sanomaan, sillä se kaaventaa keskustelun alla olevan liikkeen tarkoitusmahdollisuuksia tehokkaasti.

Kaikki yrittävät sillä tasolla jolla pystyvät eivätkä tietenkään pysty parempaan. Tällaiset nollaviestit taas kuten sinun omasi ja minun tämä eivät vie mitään oleellista eteenpäin.
Lasse Candé
kesä 20, 2018, 15.18
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bajiquan
Vastaukset: 234
Luettu: 46890

Bajiquan

Näköjään pidän sanasta itse samasta syysta kuin sinä inhoat sitä. :)

Oikeastaan perustelin tätä jo hieman edellä, mutta jatkan. Siis jos sana on oikein, mutta epämääräinen, se voi silti olla käyttökelpoinen kunhan konteksti on ymmärrettävä ja vaikkapa tässä tapauksessa meillä on video jonka voi katsoa moneen kertaan uudestaan rajaamassa kontekstin erittäin tehokkaasti.

Valitettavasti en tiedä miten insinöörit laajentavat voiman termin, mutta varmaan se jotenkin näkyy tuossa "voiman suuntaamisen" käsitteessä, joka on minun silmissäni vastaavaa sekoitusta fysiikasta ja arkikielestä kuin voimantuotto, voimalla ollessa aina suunta. Ymmärrän sanan silti.

Ranteen kulmalla on oleellinen merkitys ranteella itsessään tai kyynärvarrella tehtyjen lyöntien tai muiden manipulaatioiden voimaan, palauttaakseni tätä enemmän varsinaiseen aiheeseen. Kun kulmanmuutto vielä tapahtuu aktiivisesti, ranteella tuotetaan voimaa sen lisäksi että optimoidaan rakennetta suurempaa voimaa kestäväksi. Tässä fudista katsoessani asetin koko oikean kyynärvarren hellästi sohvan selkänojaa vasten ja yritin niin nopeasti kuin mahdollista lyödä lyhyellä voimantuotolla ranteella selkänojaa. Ero sen välillä että taivutan rannetta ja että en taivuta rannetta on valtava.

KFM kuitenkin selitti liikettä jo jonkin verran. Soittaako KFM:llä mitään kelloja tuo heittoni kyynärvarsifokuksesta nyrkkifokuksen sijaan? Meillä tuon tyyppisiä käsiä käytetään joskus manipuloidessa käsiä pystypainissa ja vastaavissa vuorovaikutuksissa.

Alla olevalla videolla kolmas tekniikka heti 40s jälkeen on tällaista jokseenkin lyövää pystypainia, jossa ranteen asentoa kannattaa miettiä. Juuri noissa idoreissa on muitakin tällaisia, kuten muussakin jossa fokus on enemmän vastustajan raajojen manipuloinnissa kuin torsoon tai päähän lyömisessä.Ollaanko edes etäisesti oikealla suunnalla?
Lasse Candé
kesä 20, 2018, 13.24
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bajiquan
Vastaukset: 234
Luettu: 46890

Bajiquan

On vähän sivuraide, mutta mielestäni Aihkin perustelu sille että voimantuotto-sana nikotuttaa ei perustele asiaa.

Itse pidän sanasta sen takia että voima on keskeisin vuorovaikutuksia kuvaava suure jolloin näistä tällaisista puhuessa puhutaan aina jollakin tasolla voimasta. Sen tuottaminen taas viittaa muihin vuorovaikutusprosesseihin ja usein paljolti valmisteluihin, mikä vastaa taas tuottamis-sanaa hyvin.

Näiden lisäksi sana on yleisessä käytössä ja laajalti ymmärretty.

Mutta esim oma kielenkäyttöni tuossa edellä oli tarkoituksella niin ympäripyöreää siksi että monet varmaan ymmärsivät mitä se tarkoittaa ja toisekseen jotta se ei ole varsinaisessakaan mielessä väärin.
Lasse Candé
kesä 19, 2018, 21.25
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bajiquan
Vastaukset: 234
Luettu: 46890

Bajiquan

Ainakin tuollainen siirtää voimantuoton fokusta nyrkeistä enemmän kyynärvarsiin. En sitten tiedä haluaako hän juuri sitä vai onko vain huolimattomuutta. Vähän samaa varmaan ajan takaa kuin Shaolinsi edellä.
Lasse Candé
kesä 3, 2014, 15.28
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bajiquan
Vastaukset: 234
Luettu: 46890

Bajiquan

Mika kirjoitti: Jätkä on kyllä kehittynyt todella paljon vuosien saatossa. :peukku:
Joo, kyllä se jo menee aika paljon paremmin kuin vaikkapa Grönholmilla:
[youtube][/youtube]

Myös lajitekeminen näyttää hyvältä! Tekisi mieli laittaa lisää ääniä tuolla miittiketjussa. :)