Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 12 tulosta

Lasse Candé
elo 7, 2019, 00.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Star Wars sekalaista

Onhan se hyvin suostuteltu, kun toinen jo valmiiksi haluaa ja sitten saa siihen arvovaltaisen vanhemman miespoliitikon kehoituksen. Kyseinen poliitikko on antanut kyseiselle nuorelle miehelle pidemmän aikaa positiivista huomiota ja puhunut nätisti.

Omasta mielestäni tuossa on upeaa, kun Palpatine istuu melko keisarillisen näköisellä tuolilla ja sillä pelataan tuossa ihan tarkoituksella. Tuossa vaiheessahan katsoja ei varsinaisesti vielä tiedä mikä Palpatine on miehiään, vaikka kakkososassa jo toki annettiin todella vahvoja vihjeitä. Oli hyvällä tavalla ilmassa se homma ja tuossa se kehitys jatkui.
Lasse Candé
elo 6, 2019, 16.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Star Wars sekalaista

Käytännössä selitys tuohon "galaksin syöksemiseen" on tietenkin juuri siinä, milloin leffat valmistuivat. Sitä hienoutta olisi odottanyt näkevän imperiumilla enemmän. Ja siinä mielessä olen samaa mieltä. Periaatteessa toki kuva mikä nähdään on vanhoissa suppeampi ja keskittyy kaiken maailman luoliin ja sitten taas kapinallisten mestoihin ja imperiumin keskeisimpiin juttuihin. Ihan en heittäisi sitäkään ajatusta roskikseen, että militanttisempi imperiumi ei kukoista samalla tavalla kuin vanha hieno tasavalta.

Mutta siis ennen kaikkea, kapinalliset joutuvat olemaan piilossa ja leffat ovat valmistuneet kun ne ovat.

Mistä Mänzy repii tuota infoa? Onko tuo jotain extended universe (vai mikä se oli nimeltään) -settiä, mikä näkyy muualla kuin leffoissa? Koska en tunnista noita itse ainakaan äkkiseltään. Ei siinä, kaipa ne setit ovat yhteensopivia leffojen kanssa...
Lasse Candé
elo 6, 2019, 15.07
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Star Wars sekalaista

Tuo on hyvä huomio, että rappeutuneen näköisiähän ne olivat.

Tietenkin ulkonäköasiat menevät käsi kädessä leffan tekemisen aikaisten mahisten kanssa, mutta kyllä itselläni on vahvana mielikuva kapinallisten kämäisemmistä laitteista kuin imperiumin. Tässä suhteessa Lucas onnistui, vähintään vahingossa.

Onhan kloonisodat noin niinkuin jedien lukumäärässä ja varmaan paljossa muussakin mitattuna suurin juttu koko stoorissa jaksoissa 1-6 ja se mikä kääntää kurssin. Siitä tietenkin näytetään vain oleelliset jutut, eli että jedejä kaatuu kun kloonit käännetään toiseen käyttöön. Ihan en ymmärrä miten kakkos- ja kolmosepisodien maalaama kuva kloonioperaation mittakaavasta ei vastaisi yhden lyhyen melko sisällöttömän kommentin maalaamaa suuruusluokkaa?

Muista isoista taisteluista, kutosessa on kyllä hyvää elokuvan tekoa, kun taisteluja käydään eri mestoissa, avaruustaistelun mittakaava näyttää isolta ja kun samaan aikaan Luke kohtaa Vaderin ja keisarin. Onhan tuo päällekäisyys ja setin toteutus ihan älyttömän kovaa luokkaa.
Lasse Candé
elo 2, 2019, 02.50
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Star Wars sekalaista

Olin muuten itsekin linkitellyt mielessäni näitä kohtauksia yhteen. Mikä ei toki ole ihmekään. Lucas lähti vissiin aika vahvastikin heittämään tribuuttimeininkejä moniin suuntiin. Myös esim ja ehkä varsinkin Kurosawalle. Jokaisessa leffassa vedetään valomiekalla käsi poikki.

Noita planeettajuttuja en itsekään hahmota, yksittäisiä mainintoja enempää. Minulle tarina ei ole koskaan ollut enempää kuin leffat ja vieläpä niin, että runko on episodeissa 4-6 ja sitten episodit 1-3 ovat hyväksyttävä taustatarina.

Kaikkihan me olemme aikamme tuotteita.
Lasse Candé
heinä 31, 2019, 16.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Analyysia Darth Vaderin fyysisestä kunnosta

Sinappi oli oikeassa ja Googleen on luottaminen. Ensimmäinen Star Wars oli vain Star Wars alunperin. En itse muista missä vaiheessa ja mitkä julkaisut tulivat sitten episodimaininnalla, mutta omassa alkuperäisversiossa on lätkäisty laserdiscien sisällöt muuten dvd:lle, paitsi juuri alku otettu vanhoista rullista, jotta saa sen episode IV:n pois ja jää tuo sinapin laittama kuva. Halusivat mahdollisimman alkuperäiset versiot.

Muistelen silti, että episodijuttu tuli jo aika nopeasti, eikä siis vasta Imperiumin vastaiskun tullessa. Tässä muistini saattaa pettää, mutta alkuperäinen nimi oli varmuudella ilman episodimainintaa.

Sinappi esittää ihan hyvää kritiikkiä toiminnan järjellisyydestä, mutta missaa sen, että jos olettaisimme Lucasin keksineen faija-juonteen vasta myöhemmin, olisi tämän faijan tarinan vielä voinut kirjoittaa toisin jo Imperiumin vastaiskuun. Tai en nyt muista mitä kaikkea tästä faijasta lyödään lukkoon nelosepisodissa: Kerrotaanko nimeksi Skywalker, kerrotaanko että hänen kotipaikkansa oli Tatooine jne ja toisaalta miksei näitäkin voisi kuitata Obi Wanin valheina, kun hän valehtelee myös faijan kohtalosta?

Sinänsä Tatooine kuvaillaan suomennoksessa muistaakseni galaxin huitsin Nevadaksi ja en nyt muista miten Imperiumi suhteutuu siihen, mutta mielikuvani on, että mesta on tässä suhteessa ulkolaidalla ja se oli ilmeisesti logiikka piilottaa nämä lapset (joista Vader tai kukaan muukaan pahis ei edes tiennyt) juuri sinne. Kyllä minä tuon ostan. Jos kokee saman kotimestan ongelmaksi, olisi tämä ollut helposti ratkaistavissa kirjoittamalla episodi ykköseen Anakin toiseen mestaan, ellei tosiaankin alkuperäinen trilogia jo lyönyt tätä lukkoon. Tätä en muista. Skywalker-nimi taas olisi ollut korjattavissa episodi vitosessa, jos se olisi koettu ongelmaksi. Peräti episodi kutosessa, missä Obi Wan joutuu höpöttelemään valheestaan.

(Pidin sitä aikoinaan, ennen kuin luin settejä, huonona paikkauksena sille että Vader oltaisiin kekattu Dallas-tyyliin faijaksi. Kyseinen kohtaus kuitenkin selitetään sillä, että paljastus oli niin rankka että varsinkaan lapset eivät olisi uskoneet, elleivät olisi saaneet varmistusta turvalliseksi koetulta Obi Wanilta. Olen kyllä sitä mieltä, että ilman Yodan tai Obi Wanin kuittausta, olisin itsekin epäillyt pahiksen juoneksi ja kutosessa se pitää leffan toimivuuden takia hyväksyä todeksi mielellään mahdollisimman aikaisin. Voin siis ostaa myös tuon selityksen.)

Jos joku vääntää netissä kysymyksestä "who shot first", niin dorkahan se on. Kyseessä oli karsea muutos Lucasilta niihin raiskattuihin versioihin, joissa kohtauksesta on toinen toistaan järkyttävämpiä versioita. Alkuperäisessä omaan silmääni näyttää että Solo yksinkertaisesti ampuu, mikä hienolla tavalla esittelee persoonan. Tuo video Rahanpesijältä aiemmin on originaali. Mulla on sekä VHS siitä, että DVD, jolla siis laserdisciltä otettu versio, eli ei ole kyse feikistä.

En ole vielä koskaan törmännyt yhteenkään, joka puolustaa yhtäkään Lucasin tekemää muutosta tai lisäystä. Arvaan, että meillä on täällä asiasta konsensus, ellei joku kerro arvaukseni olevan väärä.

Ja nyt tuli näköjään Indiana Jonesia. Meinasin viitata itsekin samaan, koska perusteltuahan se olisi.
Lasse Candé
heinä 31, 2019, 11.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Analyysia Darth Vaderin fyysisestä kunnosta

Tässä on paljon ja pitää palata myöhemmin muuhun, mutta Mänzy, tuo teksti on se johon viittaan.

Ja mitä taas tulee Empireen, asiaa pidettiin niin isona spoilerina, että väitetysti tästä syystä alkuperäisessä kässärissä Vader väittää Obi Wania Luken isäksi, "Obi Wan IS your father."

Palaan joihinkin asioihin myöhemmin, jos muistan...
Lasse Candé
heinä 31, 2019, 01.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Analyysia Darth Vaderin fyysisestä kunnosta

Sitä voi yllättyä miten paljon taustatarinaa oli kirjoitettuna.

Joskus 90-luvulla oli ruotsalainen fanisivusto, mistä löytyi kässärit leffoihin ja sieltä löytyi Windut sunmuut jo kelattuna. Jotkut voimaan, Jedeihin tai Sithiin liittyvät oli hassusti nimetty, mutta taustatarina oli oikeasti päällisin puolin valmis ja myöhempi ykkösepisodi alkoi todentotta toteuttamaan tätä taustatarinaa. En ole varma mikä hemmetti se oli ja miten luotettava, mutta netti oli kyllä noin muutenkin aika ihmeellinen paikka tuolloin...

Sitä sitten en tiedä, josko Darth Father mukamas hokattiin vasta myöhemmin faijaksi, mutta en usko, ihan jo alkaen tuosta tekemästäni nimipointista. Uskon vaikka en ole taipuvainen naiiviuuteen, että tämä oli Lucasin ajatus alunperinkin.

Ja jos ei Guinnessin näyttelijänsuorituksesta välity nimenomaan selittämänsä setin ongelmallisuus ja sanottua suurempi problemaattisempi totuus, niin sitten katselemme näyttelijänsuoritusta todella eriävin tavoin.

Tässä yhteydessä on myös todella tärkeää huomata mitä huoltajat Owen ja Beru Lars juttelee. Sinappi nyt tuossa maalaa todella paljon ohuempaa kuvaa siitä minkä kuvan Luken faijasta saa ekasta pätkästä, kuin mitä pätkä todella antaa. Siinä kyllä aika huolella pedataan että taustalla on jotain hämärää.
Lasse Candé
heinä 30, 2019, 15.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Analyysia Darth Vaderin fyysisestä kunnosta

Ihan riittävissä määrin Anakinin hyvyys osoitetaan, varsinkin kakaraiässä. Ja hänen pahuutensa liittyi eettisiin dilemmoihin, joissa hän valitsee tietyn oikeuskäsityksen ja rakkauden takia pahasti väärin. Vastaavasti myös kaveruus Kenobin kanssa näkyy varsinkin taisteluissa ja toiminnassa. Opettajuuden näkyminen kuvailemallasi tavalla ja se, että Anakin on paljossa holtiton ei haittaa mitään, vaan on juuri hienoa ja nähdäkseni pakollista.

Täytyy myös huomata, että Kenobin höpötykset faijastaan Lukelle on alunperin kusetusta ja hieman kelata, kuinka faijoista nyt ylipäätään puhutaan lapsilleen. Nämä jännitteethän on hienosti kirjoitettu alkuperäiseen trilogiaan ja taustatarina uudemmassa trilogiassa (1-3) sopii tähän täysin.

Kun koko trilogia käsittelee hyvän ja pahan välillä arpomista, minulta menee hieman ohi, miten sitä ei muka näytetä. Itse en jaa mielipidettäsi siitä että tämä problematiikka ilmenisi hienommin mainitsemallasi luisumistavalla. Omaan makuuni sopii paremmin juuri, että Anakinin tietty holtittomuus näytetään ja havaitaan heti alkumetreillä ja lätkitään puheet pelosta mukaan. Anakinin on tärkeä olla kuten Luke, mutta vain hitusen heikompi suhteessa hyvyyteen. Näin homma pelittikin. Vastaava kamppailu pimeän puolen ja sen toisen puolen välillä on ihan peruskauraa jo alkuperäisessä trilogiassa ja sen pitää olla esillä alkuperäisen alusta alkaen. Tässä suhteessa tykkään muuten sen Qui-Gon Jinnin ja ajoittain Obi Wan Kenobinkin epätäydellisyydestä. Sopii hyvin yhteen myös sen kanssa kuinka Kenobin haamu puhuu Yodan päälle kun Yoda arpoo pitäisikö Luke kouluttaa.

Olen myös eri mieltä rakkaustarinasta Amidalaan ja henk koht tykkään siitä kuinka härö koko kuvio on. :D

Ja Palpatinen juoni on juurikin hemmetin nerokkaasti kirjoitettu. Muistan miettineeni, että miten hemmetissä tämä voi kääntyä millään tavalla siihen mihin tämän on käännyttävä. Tykkään itse kerrata kuvion kokonaisuudessaan episodeilla 1-3, jotka omasta mielestäni maalaavat juuri näiden poliittisten juttujen kautta rikkaan maailman.

Olen siis jotakuinkin kaikesta eri mieltä, mutta onneksi nämä ovat juurikin mielipideasioita. Tykkäsin lukea näkemyksesi ja pidän sitä kyllä täysin oikeutettuna ja perusteltuna.
Lasse Candé
heinä 30, 2019, 13.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Analyysia Darth Vaderin fyysisestä kunnosta

Lueskelin tuon Guinnessin jutun ja muistelen lukeneeni jostain (imdb?) että Guinness itse on väittänyt Kenobin kuoleman olleen hänen pyyntönsä, jotta voi lopettaa noiden naurettavuuksien sanomisen. :D

Käytännöllinen selitys kuitenkin on, että suurella jedimestarilla ei tee mitään silloin kun koneet lentelevät.

Imperiumin vastaiskussa taas oli johtajuuden suhteen huono ohjaaja, niin Guinnessin läsnäolo olisi luonnehdintojen mukaan pitänyt remmiä kasassa.

Päällikkö joka tapauksessa.
Lasse Candé
heinä 30, 2019, 13.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Analyysia Darth Vaderin fyysisestä kunnosta

Omasta mielestäni Jar Jar Binksin olisi mielellään voinut korvata toisenlaisella hahmolla tai parilla, jos suurinpiirteisestä tarinan muodosta oli tarkoitus pitää kiinni.

Mutta ongelma ei ole niinkään uudemmissa noissa hahmoissa, vaan niissä koko leffoissa. Olen itse eri linjalla tähtiensotamaisuuskysymyksessä ja minulle 1-3 ovat tähtiensotamaisia, sillä ne antavat juuri sen taustatarinan päätrilogialle (4-6) minkälaisen niiden pitääkin antaa. Tämän jälkeen stoori on loppu, ellei sitä jatketa jollakin järkevällä tavalla. Minun omasta henkilökohtaisesta mielestäni Disney-setti ei näin tee.

Itse katselen trilogiaa 1-3 vähän eri tavalla kuin Andy. Ykkönen on tavallaan paras, koska se esittelee koko maailman. Kakkosessa on törkeän surkeaa näyttelyä ja ikävällä tapaa surkeita greenscreen-ratkaisuja. Kolmonen näyttää tässä suhteessa kohtuulliselta, mutta näyttely on vieläkin melko huonoa. Olen välillä pohtinut castattiinko Anakiniksi tarkoituksella umpisurkea näyttelijä vai käskettiinkö se tyyppi näyttelemään kuten se tekee? Jälkimmäinen olisi silleen mahdollista, että hyvän ja pahan välillä arpovat käyttäytyvät joskus kuten huonot näyttelijät. Rooli ei myöskään tarinan takia ole ollenkaan helppo ja näyttelijän pitää ikäänkuin runnoa väkisin. Varsinkin duelli Kenobin kanssa on tässä naurettava. Kenobin näyttelijäkin oli varmaan että onko tässä mitään järkeä, mutta osaamisellaan kantaa kohtausta edes jollakin tasolla.

Joka tapauksessa jatkumo ykkösestä kolmoseen petaa tai esittelee todella hienosti kuolemantähden ja Darth Vaderin synnyn kuten myös galaktisen imperiumin synnyn sekä näyttää mitä oli ennen. Leffoissa on toki paljon mistä en tykkää, mutta näitä löytyisi varmaan myös alkuperäisestä trilogiasta, ellei uudempien tulo, alkaen ykkösestä sekä niiden vanhojen raiskaava muokkaaminen, olisi nostanut alkuperäisiä versioita niistä niin pyhälle jalustalle että niistä ei viitsi etsiä enää vikoja. :D
Lasse Candé
heinä 29, 2019, 17.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Analyysia Darth Vaderin fyysisestä kunnosta

Vader osaa blockailla turhaa tulitusta myös kämmenillään. Han Solon ollessa vähintään jokseenkin hyvä ampumaan, on epäselvää osaako Vader ohjailla ammuksia käsiensä suuntaan ja jos hieman enemmän spekuloi, pääsevätkö ammukset koskaan perille asti.

Kari, aiemmalla dissauksellani viittasin siihen, että seiska ja kasi ovat surkeita, eivätkä omaan makuuni istu Lucasin luomaan ja rakentamaan jatkumoon. Sen sijaan koko stoori on täysin uusi ja vanhaan hatarasti sidottu, toisin kuin esim alkuperäisen 4-6 -trilogian jälkeen tullut 1-3 -trilogia, jota itse pidän periaatteessa ja osin käytännössäkin vähintään hyvänä. (Muutamat ratkaisut ovat huonoja.)
Lasse Candé
heinä 27, 2019, 22.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Star Wars -sekalaista
Vastaukset: 90
Luettu: 6166

Analyysia Darth Vaderin fyysisestä kunnosta

Millään Kylore Reineillä tai Snopesilla ei tosin ole mitään tekemistä Tähtien sodan kanssa vaan pelkän avaruuskakkapasskan kanssa.