Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 34 tulosta

Lasse Candé
tammi 16, 2019, 14.50
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Olen samaa mieltä Karin kanssa, mutta ennen kaikkea Andyn. Siis siten, että Kari on oikeassa, mutta Andyn pointti kiinnostuksen herättämisestä on se oleellinen.

Olen varmaan monta kertaa kertonut että onnistunein mainoskampanja mitä meillä on ollut oli sellainen missä mainokset olivat ammattimaisen lookin mielessä surkeita. Laitoin itse jollain isolla fonttikoolla ja caps lockilla ALOITA KARATE! paperin yläosaan ja sitten kolme kuvaa julisteeseen sekä karaten mm-kisoista pöllittyä grafiikkaa A4:n alaosaan leveänä. Sitten yhteystiedot ja vastaavat sopivan pienellä, sopivan isolla alakulmaan. Tätä kampanjaa tukemaan vieläkin kämäisempiä flaijereita (A6 vai oliko jopa A7) joita levittelin opiskelijaruokaloiden pöydille.

Spekuloin että taktiikka puri jossain määrin. Taktiikka oli se, että Helsingissä otolliset paikat ovat täynnä ammattimaisia mainoksia. Sillä ei siispä ole oikein väliä miten hieno se mainos on sellaisen mielestä joka ottaa mainoksen tarkasteluun, vaan tärkeintä on että se otetaan tarkasteluun tai että se tekee jotain.

Edessäni on itseasiassa juuri nyt kymmenen metrin päässä ilmoitustaulu ja istun yliopistolla. Näen siinä kaksi ammattimaista mainosta ja lappusia. En tiedä mistä kummassakaan ammattimaisessa mainoksessa (A4 ja A3) on kyse. Yhdestä amatöörilapusta näen melkein. (Näköni on hyvä.) Tulen luultavasti kävelemään ammattimaisten mainoksien ohi ja unohtamaan koko tämän keskustelun. En koskaan edes pääse siihen pisteeseen että arvioisin niiden hienoutta.

Näissä lajijutuissa pitää muistaa se, että se mainos ei tule olemaan jengille yhtä rakas kuin se on itselleen. Sitten kun se tuntuu hyvältä, se voi olla just passka, koska ketään ei kiinnosta ottaa sitä tarkasteluun.

Enemmän tähän aiheeseen liittyen, kun tuossa näkyy Lappeenranta, siellä realiteetit ovat toiset kuin Helsingissä. Jos Lappeenrannan arki muistuttaa yhtään Keravaa tai Kotkaa verrattuna Helsingin mainosylitulvaan ja hektisyyteen, realiteetit ovat eri. Spekuloisin, että landemmalla mainoksen hienoudella voi siksi voittaa enemmän ja taas Helsingissä kamppailu on enemmän siinä, että edes saa huomion. Jos synnyinkunnasani Virolahdella tekisi hienon mainoksen, jengi tietäisi kyllä sen sisällön alta aikayksikön. Näin ei ole edes Kotkassa tai Keravalla, mutta Helsingissä ei missään nimessä. Täällä voi löytää markkinointiraon tekemällä korostuneen amatöörimäistä ja sijoittelutaktiikka nousee sen sijaan keskeiseksi.
Lasse Candé
tammi 21, 2016, 22.27
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Vähän sama mielikuva itsellenikin tuli, että tuo olisi nimenomaan teineille suunnattu mainos. En kuitenkaan usko että näin on.
Lasse Candé
tammi 19, 2016, 19.33
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Ei huono, mutta jos on jotain pakko bongata, niin tuo ei pyydä katsojaansa aloittamaan harrastusta, ei ole sen kohdistetumpi kuin että vähintään 14v ja sitten voisi olla vähän enemmän infoa.

Nettisivu on tietenkin hyvä mainita, mutta se ei mielestäni riitä. Olisi hyvä esim kertoa milloin treenit ovat. Olen itse monesti muissa yhteyksissä pohtinut että katsonko nettisivut ja päätynyt ratkaisuun "ääh, en mä jaksa". Toisin on, jos on palaset loksahtaneet syystä tai toisesta kohdalleen.
Lasse Candé
tammi 13, 2016, 23.57
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Olikohan täällä vai missä, kun myös kendoa kutsuttiin japanilaiseksi miekkailuksi.

Ja eihän tässäkään edes mainita sanaa karate.
Andy kirjoitti: Seibukanissa on petrattu.

Kuva
Tosin lähdetään melkolailla isompi sanahirviö edellä.

Miksiköhän näin? Osaako joku potkulaisista, jotka vaikuttavat seurassa avata, kuinka tuollaiseen ratkaisuun on päädytty?



Muistaakseni jokin tanglang-porukka (olikohan tampere) vältti kungfu-sanan käyttöä.

Varsinkin viimeksi mainitussa ratkaisun perusteet olivat jotakuinkin päin vastaiset siitä mitä Andy ajaa takaa, eli että sitä tuttuutta on, mutta se on vääränlaista. Korjatkaa toki joku, jos puhun mitä sattuu.
Lasse Candé
tammi 7, 2016, 16.09
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Mulla tulee tuolta postimagen kautta liian zoomattu kuva, joten en jaksa alkaa temppuilemaan jotta näkyisi yhdellä silmäyksellä.

(Jos postimage ei toimi halutulla tavalla (= kunnon kuva siihen keskelle viestiä) sillä että käyttää kuvan osoitetta, niin käyttäkää nyt helkkarissa jotain muuta. Itse käytän imguria potkuun.)

Sen verran noista minikuvista kuitenkin näkyy, että tekstiä on tosiaankin luultavasti liikaa.

Mainoksissa on hyvää meininkiä jossa tehdään pitkäjänteisempää työtä: Sinänsä luotettavan näköinen mainos näkyy yhdessä seuran logon kanssa ja näkyy vielä Defendo ja sen logo tuolla paidassakin. Tuo on muuten yleisesti ottaen hyvä tapa käyttää logoja mainoksissa, että ne näkyvät valokuvan vaatetuksen kautta.

Niin, eli jos mainos ei houkuttele lukemaan koska se ei suoranaisesti kutsu otsikollaan ja jos mainoksen suuri tekstimäärä ajaa jengiä pois, niin ainakin mainoksessa näkyy logo ja mistä on kyse, mikä voi sitten pidemmällä tähtäimellä olla hyvä.
Lasse Candé
tammi 6, 2016, 00.06
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Avasin viimeisestä juonteesta oman aiheen, koska asia on tärkeä.
Lasse Candé
tammi 5, 2016, 22.08
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Kyllä. Samaa mieltä noista. Me laitettiin kerran alakertaan sellainen liuskamuotoinen karaten mm-kisajuttu, vaikka kisoista oli jo mennyt aikaa. Siinä oli siis pelkkää grafiikkaa eikä mainintaa kisoista.

Sanoisin että se oli onnistunutta, noin muuten melko hätäisesti väsättyyn mainokseen. Myös pitkittäisyys sopi asiaan. On hyvä huomata että A4 ja sitä vastaavat mittasuhteet ovat pidempään suuntaan hieman liian pitkiä. Pääjuttua kannattaa painaa kasaan pituussuunnassa.

Tai muu järkevä vaihtoehto. Tuossa mainoksessa tuo pituusjuttu haittaa.
Lasse Candé
tammi 5, 2016, 07.08
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Mielipiteitä kahdesta. Käsittääkseni Andy ei edusta kumpaakaan seuraa, joten toivon että seuroissa ei pahastuta tästä pyytämättä arvostelusta, mikäli tänne päin satutaan eksyilemään.
Andy kirjoitti: Tuo on varmaan ihan hyvä ratkaisu että "ITF" on mainittuna vain logossa. Aloittelija ei kuitenkaan tiedä mitä se tarkoittaa ja se vain hämmentää häntä. Eihän kukaan mainosta WKF Karatea, WAKO potkunyrkkeilyä, IMMAF vapaaottelua tai IFMA thainyrkkeilyäkään.
Vaikka tämä mahtuukin noihin raameihin, pidän tässä mainoksessa tuota liittojen liian selvää näkymistä silti vähän ongelmallisena. En tiedä mikä ratkaisuksi... Kokonaan pois vai logot pienemmiksi?
Andy kirjoitti: Tutun potkunyrkkeilyseuran uusi mainosjuliste:

Kuva
Lisäksi mainoksessa on muutakin ongelmaa. Tuo sivukuvien päällelätkiminen toimii vähän huonosti, koska se näyttää juuri siltä. Se piilottaa myös otsikkotekstin ja leipätekstinkin.

Otsikko voisi myös olla parempi, niin fontiltaan kuin sanomaltaankin. Jotenkin en myöskään tykkää mainoksen korkeasta sivuilta täytetystä ulkonäöstä. Ja sitten nuo suorat laatikot ylhäällä hyökkää silmään, muiden laatikoiden ollessa vinoja. Plussaa hyvästä leipätekstistä.


Sitten tämä:
Andy kirjoitti:
Tämä näyttää hieman liikaa 90-luvun Suomen palloliiton koulutusmateriaalilta. Jotenkin olisin melkein sitä mieltä että muutenkin kannattaisi melkeinpä aloittaa ihan puhtaalta pöydältä ensi kerralla. Sellaista hieman harmonisempaa meininkiä laatikoiden sijaan.
Lasse Candé
loka 21, 2014, 16.17
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Jotakuinkin juuri kuten TH sanoi. Alku on sellaista settiä jota olen yrittänyt itse tässä ketjussa jauhaa ja joka joistain mainoksista on puuttunut. Jotakuinkin siihen pitää pyrkiä että mainoksesta tulee sellaista fiilistä että katsoja juttelee seuran kanssa harrastusmahdollisuudesta ja vähän niinkuin tahtoisi tarttua juttuun. Siis sen sijaan että tyyppi näkee vain tarjontaa jota hänelle yritetään epätoivoisesti esitellä.

Jo tuossa ensimmäisessä mokataan usein. Aina ei tietenkään niin pahakaan asia. Sitten ehkäpä vähän sellaista kutinaa että jos harrastukseen liittyy jokin historiallinen ulottuvuus, niin tuossa kohtaa ryssitään että usein mennään hieman liikaa featureseihin. Vaikka touhun arvo onkin siinä että tehdään historiallista tai perinteistä sitä tai tätä, niin varmaan jopa sitä parempaa jengiä saisi houkuteltua paremmin sillä että maalaisi mielummin sitä käytännöllisempää kuvaa siitä että mitä koko treenistä saa irti. Muuten näyttää oman juttunsa hyvyyden fiilistelyltä ja sellaista vierastaa silloin kun se juttu ei vielä ole oma juttu.

Tuo Break it up -pointti on myös hyvä. Monet hienot kuvat ja hyvät tekstit uppoavat muiden hienojen kuvien sekaan ja jäävät helposti vain markkinointitiimin omiksi ylpeydenaiheiksi kun ei onnistuta saamaan itse asiaa esiin vaan tehdään vain yksi hieno mainos muiden joukossa. On parempi saada rumalla tekeleellä 15 tyyppiä riviin kuin hienolla 7. Valitettavasti suurin osa seurojen ihmisistä kuitenkin valitsisi hienon kuvan hyvän mainoksen sijaan, koska eivät tajua sitä että ei kukaan niitä edes katso jos ei ole syytä. Sitä pointtia ei voi riittävästi jauhaa että antakaa parin hyvän tyypin hoitaa mainostaminen vapaasti ja jos itse hoidatte, vaatikaa vapautta.
Lasse Candé
syys 4, 2014, 16.45
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

L.K. kirjoitti: Onko jollain kokemuksia flyereiden jaosta jossain kauppakeskuksissa/vast? Yleensähän ihmiset ottavat ne vastaan (kohteliaita kun suomalaiset ovat), mutta nurkan takana heitetään roskiin tai tungetaan taskun pohjalle eikä sen koommin katsota..?
Kokemusta on, mutta vain yliopistoon liittyen. Sinä aikana kun olen ollut seurassa, oli kai suurin kurssi aloitusmäärältään.

Flaijerit olivat neljäsosia a4:stä, elikkäs sakset käyttöön. Sisältö oli paljolti sama kuin mainoksissa ja ulkoasu synkronoitiin päällisin puolin myös. Tällöin käytettiin röyhkeästi karaten mm-kisojen grafiikkoja keneltäkään mitään kysymättä. (Ei siinä, kisojen ylipomo ja kyseinen graafikko olivat toki molemmat meidän seurastamme ja uskoisin ettei WKF:ääkään haittaa että karatea mainostetaan.)

Oma ajatukseni oli että opiskelijat lukevat flaijereita hetkinä jolloin viivyttelevät opiskeluvelvoitteidensa suhteen. Julisteita taas ei aina jaksa samalla tavalla lukea, vaikka akateemisissa ympyröissä toki näkee sitäkin.

Jätin flaijereita aina viereisiin pöytiin kun kävin syömässä ja jokaiseen yliopiston oleskelutilaan josta kävelin ohi.


Kyselyiden mukaan julisteilla, flaijereilla ja näytöksillä ei ole mitään merkitystä vaan seuraan tullaan yliopistoliikunnan nettisivujen kautta. Kumpulasta tulee perinteisesti aika paljon porukkaa. Kumpulassa on perinteisesti julisteidenlevitys hoidettu hyvin. hmmmmmmmm...
Kun mainonta on hoidettu hyvin, tulee jengiä hyvin. hmmmmmm...

Tuossa kyllä saattoi vuotta aiemmin olleet Karaten mm-kisat Tampereella vaikuttaa, mutta sitä kukaan nyt vielä vähemmän tunnustaa saati tiedostaa kuin sitä miten julisteilla ja flaijereilla on onnistuttu maindfakkaamaan. Ei sitä edes karatekat muistaneet enää vuotta myöhemmin, ellei lasketa kisapaitojen päälläänkantamista.


Flaijerin idea olisi kyllä Kotkassa jokseenkin erilainen, koska se menee helposti samaan kategoriaan kaiken muun roskan kanssa eikä ole niin sitä viivyttelyefektiä. Eikä samalla tavalla sopivia rauhallisia levityspaikkoja. Ellei vähän juttele niistä...
Lasse Candé
syys 3, 2014, 17.19
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Mainoksia kannattaa vaihdella silloin tällöin. Jos laittaa aina saman, vaihtaen vain päivämäärän, ihmiset eivät katso ollenkaan, mikäli ovat nähneet ennenkin. Sen sijaan itse suosittelisin jotakin mitä myös vanhemmissa mainoksissa on ollut. Esim logoa. Puni sanoi että kukaan ei katso logoa ja se on tietenkin totta. Pointtia en vain ymmärrä. Logo nähdään. Yhtälailla voisi sanoa että kukaan ei katso julisteitakaan.

Tuota mainosta en tietenkään osaa verrata vanhaan kun en tiedä minkälainen se vanha oli. Ei tuo nyt niin huono ole, joskaan en itse pidä siitä että kaikki teksti on kuvan alla. Ja yleensä väri on hyvä asia. Julisteessa on kyllä myös paljon hyvää. Hienot kuvat ja hyvä että fontit näyttävät siltä että on vähän panostettu.

Mainoksen valintaprosessista taas sen verran, että itse en kyllä toisi seuran sisäisiä asioita liikaa foorumille. Mitä tulee mainostamiseen, en myöskään pidä kevätkokousta sopivana paikkana päätökselle. Mainosasiat kannattaa jättää pienryhmälle joilla on melko vapaat kädet ja hieman muutakin annettavaa asiaan kuin äänensä äänestykseen tai jokin mitätön kommentti siitä mikä olisi siistiä. Mutta jos asiasta päätetään millä tasolla tahansa kevätkokouksessa, siitä päätetään kevätkokouksessa. Niitä päätöksiä nyt varsinkin on turha tuoda foorumille, ellei itse edes ollut paikalla.

Voisin kuvitella että yksi seurasi tyttö Tampereen Taidosta ansaitsisi julkisesti lähinnä kiitosta suuresta duunista jonka on julisteen eteen tehnyt. Yksi tapa kiittää häntä olisikin levitellä noita julisteita kekseliäästi siinä toivossa että kurssille alkaa tulemaan sitä väkeä.
Lasse Candé
syys 3, 2014, 16.12
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Itse en suosittele neliöitä siksi että ne ovat melko rumia. Pilaavat julisteen sisääntempaavuuden ollessaan kulmikkaita, liian säännöllinen muoto ja täysin mustavalkoinen. Lisäksi kun ne ovat menneen talven lumia, ne näyttävät vähän dorkalta. Tätä ei paranna se että ne eivät koskaan kunnolla vakiintuneet ja näyttävät myös hieman ufokieleltä. Paitsi tietenkin jos tykkää. Varmaan tässä on erilaisia makujakin. Yritän spekuloida pelkkiä tykkääjiä tai pelkkiä vihaajia laajemmalla fokuksella.

Kun nyt tuota Seibukanin mainosta kritisoin, täytyy sanoa että kyse ei ole siitä mikä "arvon raadille" kelpaa. Mainoksissa joutuu todella taistelemaan aikaansaadakseen negatiivisen efektin, arvelisin. Näin ollen melkein jokainen mainos "kelpaa" ja on plussaa. Näin asiaa kannattaisikin ajatella ja siitä lähtökohdasta parannella niin paljon kun resurssit antavat myöten niin suunnittelua kuin myös jakelua. Mutta joo, ei kyllä olisi pitänyt kommentoida, kun ei ns ollut lupaa. Ajattelin vain kun kerran ketjuun laitettiin. Tsori...
Lasse Candé
syys 3, 2014, 15.19
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Andy kirjoitti: Seibukan PKS on petrannut. Tämä on varsin hyvä.

Kuva
Koska eivät itse tuoneet tänne arvosteltavaksi niin ei tietenkään viitsisi kovin kärkkäästi kommentoidakaan, mutta sanotaan nyt että fontteja tai niiden kokoja voisi olla useampi. Esim
"Lisätietoa http://www.fssk.org" onclick="window.open(this.href);return false; ja"
-rivi näyttää hieman erikoiselta kun otsikko on Lisätietoa ja osoite on sisältöosaa. Ja koko tämä osio samalla fontilla ja koolla kuin vieressä oleva tarina. Sitten koko mainoksen suuri otsikko siitä kuinka treeni sujuu yksinkin (miksi se on vailltu tärkeimmäksi asiaksi?) ja samassa kuva missä näkyykin sitten joku treenaamassa yksin antaa vähän yksinäisen kuvan, vaikka sitten pienellä kerrotaankin siitä että seurassa itse asiassa ei tarvitse treenata yksin.

Enempää negatiivista en viitsi sanoa, mutta on hyvä että on kuva missä näkyy japanilaista meininkiä seinällä ja on hyvä että logo näkyy.



Mitä mieltä noin yleisesti täällä ollaan sen suuntaisesta sanavalinnasta että "haemme lisää väkeä" tms? Miten tuo asia (elikkäs koko mainostamisen tarkoitus) kannattaisi ilmaista vai kannattaako sen ilmaisemista välttää kokonaan? Tai mitä vaihtoehtoja on?



Ja samaa mieltä noista neliöistä. Menneen talven lumia. En ole kuullut kenenkään käyttäneen niitä muuta kuin testimielessä. Vaikka varmasti näitä onkin...
Lasse Candé
elo 12, 2014, 22.37
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Ei mitenkään pahemmin lytätty mainos! :lol:
Ei se nyt niin huono ole, vaikka varmasti voi tehdä parempiakin. Jokuhan saattaa jopa tykätä tuollaisesta normimainoksesta poikkeavasta otteesta.
Lasse Candé
loka 2, 2013, 15.40
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Peruskurssimainokset
Vastaukset: 465
Luettu: 60449

Peruskurssimainokset

Tee se mitä kaikki muutkin. Mainosta täällä joka käänteessä, perusta fb-ryhmiä, joihin kutsut kaikkia sellaisia potkulaisia joita ei oikeasti edes kiinnosta, mutta jotka kannattavat silti asiaasi jne jne jne. Järkkää potkulaisille ilmainen treenikerta. Verkostoidu silleen ihan oikeasti.

Esim itse kehun kaikkia joiden toiminnasta tiedän edes jotakin edes jollain konkreettisella tasolla saman tien kun jossain tulee puheeksi. Treenit lasketaan tällaiseksi konkreettiseksi. Toki se vaatii sen että treenit ovat perushyvät, mikä on treenien suhteen jo hyvä suoritus.